karı koca çalışırken geçimi nasıl yapıyorsunuz?

evimiz bize ait. faturaları ödeyip mutfak alışverişi yaptıktan sonra ya alışveriş yapıyoruz kendimize biraz ya da yeni yerleri görmek için içimden biraz alıyoruz. tek kredi kartı var onu kullanıyoruz ama dikkatliyiz. bu zamanda çift maaş olmazsa geçim biraz zor olurdu sanırım.

Para ayrimi yapilmasi cok yanlis bence bi evlilikde senin paran benim parama geliyo olay /:
Benim esim maasini bana verir ben giderleri oderim geri kalan para evde durur ihtiyaci olan alir harcar

kızlar evde iki kişi çalışıyoruz çocuk yok. Eşim biz evlenemeden önce ev almış yarısını nakit vermiş, yarısını kredi çekmiş şimdi maaşının yarısı krediye gidiyor. Ben de evin alışverişini yapıyorum, faturaları ödüyorum. İkimizin de geri kalan parası kendi özel ihtiyaçlarına gidiyor. Ama bir tartışmamız olsa ya da ay sonu ben param kalmadı desem eşim "sen ne yapıyorsun ki" ye getiriyor konuyu "ben ev ödüyorum" a getiriyor. ben de "ben çalışmasam evin ihtiyaçlarını sen giderebilcek misin? dene o zaman" diyorum. siz ne yapıyorsunuz para konusunu nasıl ayarlıyosunuz?
biz de aynı durumdayız. eşim maaşının yarısıyla ev kredisini ödüyor ben de onun yarı maaşı kadar para kazanıyorum çok şükür geçiniyoruz. ay sonu illa ki ucu ucuna geliyor ama şükür. para konusunda tartışmak yanlış bence. eşinize tavrının yanlış olduğunu güzelce anlatın. borçlar bir şekilde ödenir bu yolda can sıkmaya gerek yok önemli olan sağlık mutlululuk huzur

kızlar evde iki kişi çalışıyoruz çocuk yok. Eşim biz evlenemeden önce ev almış yarısını nakit vermiş, yarısını kredi çekmiş şimdi maaşının yarısı krediye gidiyor. Ben de evin alışverişini yapıyorum, faturaları ödüyorum. İkimizin de geri kalan parası kendi özel ihtiyaçlarına gidiyor. Ama bir tartışmamız olsa ya da ay sonu ben param kalmadı desem eşim "sen ne yapıyorsun ki" ye getiriyor konuyu "ben ev ödüyorum" a getiriyor. ben de "ben çalışmasam evin ihtiyaçlarını sen giderebilcek misin? dene o zaman" diyorum. siz ne yapıyorsunuz para konusunu nasıl ayarlıyosunuz?

Valla biz esimle dügünümüzü eşyamizi vs hep kendimiz yaptik. Ailesi 1 mendil dahi almadi. Elele verdik ödedik. bizde esim ilk gunden itibaren maasini ceker ay icinde kendine harciyacagi parayi ayirir bana verir. Ben kendi maasimin oldugu hesaba yatirir hesabimdan ev araba taksitini(evde arabada benim üstüme) faturalari kredi kartimizi oglumuzun okul taksitini ödüyorum. Esim bir seferde nereye ne ödedin vs sormamistir.hersey cocugumuz icin. Allah afiyetle harcamayi nasip etsin

Ya sizi üzmek istemem ama evlenmeden önce alınan mal onun olacak ama sizde ödenmesinde katkıda bulunuyorsunuz çok paracı gözükmem istemem ama tapuyu ortak yapsaydınız keşke...

Bütün ödemeleri esim yapar kira hariç kira benim hesaptan ödenir. kalan maaşımı ve eşimin de ay sonunda hesapta kalan maaşı bir hesaba atarız birikim için. Kendime de bi 600 700 ayırırım o ay kiyafet fln alacaksam bu parayla alırım.

Bence paraları tek hesapta birleştirip oradan ödemeleri yapın ve oradan kendinizi harcamalarınız için miktar ayırın. O zaman durum esitlenmis olur.

Eğer ev benim diyorsa da ona göre siz tepkinizi koymalısınız. Bu çok ağır bir cümle.

Herkesin yasam koşulları hayat Standartları farklı ama eşinizin davranışı doğru değil.
Ons odaklanın.

Benim param benim, eşimin parasi bizim durumundayız
Benimki hesabımda birikiyor..eşimin maaşı ile geçiniyoruz çok şükür..ama esas olan eşinizin tavrı ve söylenmesi..
Tekrar derdinizi anlatın...

Eşim giderleri ödüyor. Gelirler ve maaşım bende oluyor. Ben biriktiriyorum. Ya da yatırım yapıyorum. Para lafı yapmadı.
Bu zamlarla zorlanmaya başlamış olabilir eşiniz. Sadece benim evim muhabbetinin yanlış olduğu net anlamasını sağlayın.

Ev alışverişinin %90’ı, aidat, elektrik, doğalgaz, su, internet, yakıt, arabanın vergisi, sigortası, bakımı vs ile şahsi kredi kartı harcamaları eşimde. Kira, ev alışverişinin geri kalanı, gün içindeki kişisel harcamalarım, giyim, kozmetik, temizlik için yardımcı parası bende. Eşimde kalmıyor genelde cebine ayırdığı nakit dışında. Ben de maaşımdan kalanı birikime atıyorum. Biz hiç konuşmadık şimdiye kadar, kendiliğinden bölündü bu şekilde. Sorun çıkmadı hiç.

cocuksuz donemimizde her ay maasimin yarisini esime verirdim.kira faturalar market kisacasi herseyi onun maasi ve benim maasin yarisi ile hallederdik.araba kredimiz vardi.o da esimin maasindandi.esinizin tavri yanlis ama madem gozune gozukmuyor siz de her ay belli bi miktar ona verip geri kalani kendinize harcayabilirsiniz ya da birikim.

Valla biz esimle dügünümüzü eşyamizi vs hep kendimiz yaptik. Ailesi 1 mendil dahi almadi. Elele verdik ödedik. bizde esim ilk gunden itibaren maasini ceker ay icinde kendine harciyacagi parayi ayirir bana verir. Ben kendi maasimin oldugu hesaba yatirir hesabimdan ev araba taksitini(evde arabada benim üstüme) faturalari kredi kartimizi oglumuzun okul taksitini ödüyorum. Esim bir seferde nereye ne ödedin vs sormamistir.hersey cocugumuz icin. Allah afiyetle harcamayi nasip etsin
Evi arabayı evliyken mi aldınız neden ikisi de sizin üstünüze yapıldı merak ettim 🤭

Benim param benim, eşimin parasi bizim durumundayız
Benimki hesabımda birikiyor..eşimin maaşı ile geçiniyoruz çok şükür..ama esas olan eşinizin tavrı ve söylenmesi..
Tekrar derdinizi anlatın...
Sizde tek maaş yetiyo demek ki bizde iki maaş ancak yetiyor

Ev alışverişinin %90’ı, aidat, elektrik, doğalgaz, su, internet, yakıt, arabanın vergisi, sigortası, bakımı vs ile şahsi kredi kartı harcamaları eşimde. Kira, ev alışverişinin geri kalanı, gün içindeki kişisel harcamalarım, giyim, kozmetik, temizlik için yardımcı parası bende. Eşimde kalmıyor genelde cebine ayırdığı nakit dışında. Ben de maaşımdan kalanı birikime atıyorum. Biz hiç konuşmadık şimdiye kadar, kendiliğinden bölündü bu şekilde. Sorun çıkmadı hiç.
Ne güzrl.. bizde niye sürekli bu konu dönüyo ben de anlamıyorum zaten biraz törpülemesi lazım eşimin dilini

Evi arabayı evliyken mi aldınız neden ikisi de sizin üstünüze yapıldı merak ettim 🤭

Evet canim evlendikten sonra 2 yil düğün borcu ödedik. Sonra aldik. Ev kredisini araba kredisini ben cektim benim üstüme oldu ama zaten herseyimiz evladımızın.

Evet canim evlendikten sonra 2 yil düğün borcu ödedik. Sonra aldik. Ev kredisini araba kredisini ben cektim benim üstüme oldu ama zaten herseyimiz evladımızın.
Baya müşterek bir evlilik olmuş bizimki daha evlenmeden ince hesaplara girip evi aldığı için evlendikten sonra da bu muhabbetleri yapıyo işte kader..

Senin paran ,benim param, ortak parayı boluselim ile evlilik maddiyatı olmaz diye düşünüyorum. Kimin hangi ay ne kadar ihtiyacı olur bilinmez. İlla o parayı elde ettik diye harcamakta gerekmez. İkinizde yanlış düşünüyorsunz bence

Back
X