- 15 Şubat 2015
- 13.376
- 47.267
- 798
- Konu Sahibi starkleymedi
-
Yorumunuz için çok teşekkürler. Başlığı açınca eşyaları kim aldı soruları geldi, ailelerimiz destek oldu deyince denmeyen kalmadı :) ikimizde maaşlı çalışanız birkimimiz var ama ailelerimiz eşyalarımızı almamızda yardımcı oldu, birikimlerimiz bize kalsın borçsuz evlenelim diye, maaşımız ancak kira ve bizi geçindirmeye yetecek zaten.
Yariya kadar bile okuyamadim. Şunu soyleyip gecicem. Daha dun baska bir konuda, iki aile karsilikli tanışana kadar sevgilinizin annesiyle tanismayin kiar dedim diye bisuru kisi itiraz etmisti. Buyrun guzel bir ornek. Sizin kendi ailenize hic saygınız yok mu? Paşa hazretleri sevgiliniz gelip ailenizin kapısını çalıp, kendini ailenize begendirme/kabul ettirme kaygisina hic girmemisken kayinvalideyle tanışıp, askerdeki sevdiginizin yasını tutarken☹ kayinvalide pışpışliyorsunuz??? Kendinize de mi sayginiz yok ya. Buyrun sonuclari iste. Denk gelip okuyan olursa genc kizlarimizin kulagina kupe olsun bu yorumum
bence siz herhalde yazımı eksik okudunuz. nişanlım ailemle istemeden tam 9 ay önce tanıştı, bu sürede telefonla defalarca görüştüler. ayrıca benim isteme ve nişanım ayrı tarihlerde oldu. konu annesinin iş ciddiye binince tavırlarının değişmesi ve her olayda taş koymasıEvet konu sahibine anlatmaya çalıştığımız bu, bu kız sevgilisinin annesinin kaprisleri ile uğraşırken , oğlanın kızı garantide düşünüp, kızın ailesi ile isteme nişan esnasında tanışması, muhatap olması ve kendini sonradan sorumlu hissetmesinin anormal olduğunu anlatmaya çalışıyoruz güzel özetlediniz.
Peki siz sevgiliyken anami babami ara diye baski kurdunuz mu ya da sizin onun annenizle gecirdiginiz kadar o da sizin ailenizle vakit gecirdi mi? Sanmıyorum zaten aileniz bile gitmenizi uygun bulmamis. Cok fazla verici olmussunuz, kaynana simarmisbence siz herhalde yazımı eksik okudunuz. nişanlım ailemle istemeden tam 9 ay önce tanıştı, bu sürede telefonla defalarca görüştüler. ayrıca benim isteme ve nişanım ayrı tarihlerde oldu. konu annesinin iş ciddiye binince tavırlarının değişmesi ve her olayda taş koyması
bence siz herhalde yazımı eksik okudunuz. nişanlım ailemle istemeden tam 9 ay önce tanıştı, bu sürede telefonla defalarca görüştüler. ayrıca benim isteme ve nişanım ayrı tarihlerde oldu. konu annesinin iş ciddiye binince tavırlarının değişmesi ve her olayda taş koyması
Hayır kurmadım ama o da baskı kurmadı zaten. Bunu üçüncü kere açıklıyorum. Bazen ben annesi ile görüşüp konuştuğumda kendisine söylerdim. O da şundan dolayı askerde telefonla görüşmek için kısııtlı zaman olduğu için her gün beni aramayı tercih ederdi. Ben de iki gün önce konuştuk iyiydi gibi haber verdim. Annesi o askerdeyken bu kız da beni hiç aramıyor şeklinde konuşmuş ki o da ya sen aradım dedin ama bu da böyle diyor işin aslı nedir? zaten ben kendisine annesinin benim modumu düşürdüğü için aramayacağımı söylemiştim veya aradığında geç dönerdim gibi gibi. Annenin şımarık olduğu konusunda hemfikirizPeki siz sevgiliyken anami babami ara diye baski kurdunuz mu ya da sizin onun annenizle gecirdiginiz kadar o da sizin ailenizle vakit gecirdi mi? Sanmıyorum zaten aileniz bile gitmenizi uygun bulmamis. Cok fazla verici olmussunuz, kaynana simarmis
Sevgiliyken aramak zorunda degilsiniz. Başka yorumlarda da soylenmistir bunu. Aramamanizin hesabini soramaz. O sormadan ben soylemeye basladim dediginizi hatırlıyorum. Siz kendinize gore dogru birsey yapmis olabilirsiniz ama erkek tarafi farkli düşünüyor. Kiz zaten cepte, evlenmek icin yol yapıyor gibi sacma fikirlere kapiliyorlar. Şımarıklığının asil sebebi sizin arada bir resmiyet yokken fazla vakit gecirmeniz, aramaniz maalesefHayır kurmadım ama o da baskı kurmadı zaten. Bunu üçüncü kere açıklıyorum. Bazen ben annesi ile görüşüp konuştuğumda kendisine söylerdim. O da şundan dolayı askerde telefonla görüşmek için kısııtlı zaman olduğu için her gün beni aramayı tercih ederdi. Ben de iki gün önce konuştuk iyiydi gibi haber verdim. Annesi o askerdeyken bu kız da beni hiç aramıyor şeklinde konuşmuş ki o da ya sen aradım dedin ama bu da böyle diyor işin aslı nedir? zaten ben kendisine annesinin benim modumu düşürdüğü için aramayacağımı söylemiştim veya aradığında geç dönerdim gibi gibi. Annenin şımarık olduğu konusunda hemfikiriz
Yani ben kendimi açıkladıkça siz kelimelere takılıyorsunuz ama bu şekilde çok zor gerçekten, bu kişi bana hesap soramadığı ya da beni yönetemediği için hayatımda zaten :) yani ben bu konuyu birileri belki taktik verir ya da rahatlatacak bir şeyler söyler diye açtım ama burda suçlu arıyoruz sadece belli kiSevgiliyken aramak zorunda degilsiniz. Başka yorumlarda da soylenmistir bunu. Aramamanizin hesabini soramaz. O sormadan ben soylemeye basladim dediginizi hatırlıyorum. Siz kendinize gore dogru birsey yapmis olabilirsiniz ama erkek tarafi farkli düşünüyor. Kiz zaten cepte, evlenmek icin yol yapıyor gibi sacma fikirlere kapiliyorlar. Şımarıklığının asil sebebi sizin arada bir resmiyet yokken fazla vakit gecirmeniz, aramaniz maalesef
Yani ben kendimi açıkladıkça siz kelimelere takılıyorsunuz ama bu şekilde çok zor gerçekten, bu kişi bana hesap soramadığı ya da beni yönetemediği için hayatımda zaten :) yani ben bu konuyu birileri belki taktik verir ya da rahatlatacak bir şeyler söyler diye açtım ama burda suçlu arıyoruz sadece belli ki
Ayneeeen. Bunlar eski kafa insanlar, senin istediğin kadar ekonomik özgürlüğün olsun istediğin kadar modernim diye gez, onlarda karşılığı yok. Saygı duymazlar. Bu kızın bi ayıbı var ondan hop oturup hop kalkıyor evlenmek için diye düşünürler. Oğulları da höt demezse meydanı boş bulur böyle coşarlar. Bunlara altın aldıracaksın düğün yaptıracaksın, donuna kadar aldıracaksın, yüzüğü takmadan merhaba bile demeyeceksin ondan anlıyorlar.Kadın size "benim oğlum olmasa evde kalır hıh" gözüyle bakmış Söyleyeceklerim bu kadar
Çok haklısınız zaten düğün meselesini kibarca açtığım için bana dönüp ''sen bana düğün istiyorum'' diyecektin dedi. ben de kendisine ben bu zamana kadar sizden ne istedim ki bunu bu üslupla söyleyeyim dedim. yüzünü ancak ortaya çıkardı ben de kuralına göre oynarım artıkAyneeeen. Bunlar eski kafa insanlar, senin istediğin kadar ekonomik özgürlüğün olsun istediğin kadar modernim diye gez, onlarda karşılığı yok. Saygı duymazlar. Bu kızın bi ayıbı var ondan hop oturup hop kalkıyor evlenmek için diye düşünürler. Oğulları da höt demezse meydanı boş bulur böyle coşarlar. Bunlara altın aldıracaksın düğün yaptıracaksın, donuna kadar aldıracaksın, yüzüğü takmadan merhaba bile demeyeceksin ondan anlıyorlar.
Kesinlikle, nişanlıyken bile aşırı mesafeli olacaksın. Bunlar sadece ben doğurduk benim oğlum dünyada bir tane diye bakan varlıklar. Benim kv nikahta "oğluna kıyamıyorum" demişti mesela. İlk yıl burnumdan getirdi sonra hiç gitmedim gelmedim aramadım sormadım kavga da etmedim yok saydım. Şimdi melek gibiAyneeeen. Bunlar eski kafa insanlar, senin istediğin kadar ekonomik özgürlüğün olsun istediğin kadar modernim diye gez, onlarda karşılığı yok. Saygı duymazlar. Bu kızın bi ayıbı var ondan hop oturup hop kalkıyor evlenmek için diye düşünürler. Oğulları da höt demezse meydanı boş bulur böyle coşarlar. Bunlara altın aldıracaksın düğün yaptıracaksın, donuna kadar aldıracaksın, yüzüğü takmadan merhaba bile demeyeceksin ondan anlıyorlar.
mükemmel taktik bu konuyu böyle şeyler yazılsın diye açtım sabahtan beri hırsız-polis oynuyorum :)::) tecrübe etmeden bilinmiyor maalesef bir arkadaşım aynı durumda olsa ben de uyarırırım artık. değerli yorumunuz için teşekkür ederimKesinlikle, nişanlıyken bile aşırı mesafeli olacaksın. Bunlar sadece ben doğurduk benim oğlum dünyada bir tane diye bakan varlıklar. Benim kv nikahta "oğluna kıyamıyorum" demişti mesela. İlk yıl burnumdan getirdi sonra hiç gitmedim gelmedim aramadım sormadım kavga da etmedim yok saydım. Şimdi melek gibi
ben zaten yanlış düşündüğünüzü söylemiyorum ama bazı şeyler tecrübe edinerek öğreniliyor, şimdi bir arkadaşım ortada isteme-nişan yokken annesi ile tanışacağını söylese dur derim elbette nerden bilebilirim ki kadının bu denli rolcü ve ikiyüzlü olduğunu.Şimdi farkediyorum. annemlerin yanında bana olan davranışları bu olaya kadar kuzum-tatlım-aşkım şeklindeydi. Meğerse görünmeyen yüz varmış. Ben burda suçlu-suçsuz aramıyorum. Benim de hatam vardır, %100 haklıyım demiyorum bunu tartışmaktan yoruldum. zaten yeterince üzgünüm bu şekilde bir de size kendimi açıklıyorum. Ben şu an ne yapabilirim? taktik-destek varsa dinleyeyimAileniz bile gorusup bulusmanizi dogru bulmazken neden devam ettiniz ki o zaman? Ben dahil buradaki bircok kisi ayni seyi soyluyoruz hepimiz yanlis anlamis olamayiz sanırım. Nisanliniz kac yillik annesini tanimiyor mu? Onceden annesini dizginlemek icin gorusme yapabilirken kadinin ariza cikarmasina hep izin vermis. Eger nisanliniz isteseydi kayinvalidenizin bir geleceğim bir gelmeyecegim nidalari kulaginiza bile gelmezdi. Evlilikte, nişanda kayinvalide ile gelinin ortasini eş bulur. Yoksa iliskiler tuhaf bir noktaya kayiyor.
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz içinSize üzüldüm. İyi niyetli birine benziyorsunuz.
Umarım mutlu olursunuz. Hayırlısı olsun.
Ama sonrasında bu kadına yüz vermeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?