Kayınvalide Sorunsalı-Nişanlımla Aramızı Bozmaya Çalışıyor.

Ben evlenmeden once esimin maasi asgari ucretten bir tik usttydi 2400tl gibi biseydi, 6 000 tl ye buzdolabı almisti. Tesadufen ayni buzdolabini gordum asgari ucret 5.500tl iken ayni buzdolabi 25.000 kusurdu. Ekonomik kosullardan dolayi bu yorumu yaptim. Eski fiyat istikrari olsa iki kisi calisip yapsin derdim :) Sizin sorununuzda aldiginiz destek degil zaten bana gore.

Evet konu sahibine anlatmaya çalıştığımız bu, bu kız sevgilisinin annesinin kaprisleri ile uğraşırken , oğlanın kızı garantide düşünüp, kızın ailesi ile isteme nişan esnasında tanışması, muhatap olması ve kendini sonradan sorumlu hissetmesinin anormal olduğunu anlatmaya çalışıyoruz güzel özetlediniz.

Ay sonuna kadar okuyamadım gözüm yoruldu ne kadar detaylı yazmışsınız.
Çok yorucusunuz, bu kadar detaylı düşünseydik kimse evlenemezdi.

bence siz herhalde yazımı eksik okudunuz. nişanlım ailemle istemeden tam 9 ay önce tanıştı, bu sürede telefonla defalarca görüştüler. ayrıca benim isteme ve nişanım ayrı tarihlerde oldu. konu annesinin iş ciddiye binince tavırlarının değişmesi ve her olayda taş koyması

Peki siz sevgiliyken anami babami ara diye baski kurdunuz mu ya da sizin onun annenizle gecirdiginiz kadar o da sizin ailenizle vakit gecirdi mi? Sanmıyorum zaten aileniz bile gitmenizi uygun bulmamis. Cok fazla verici olmussunuz, kaynana simarmis

Siz annesiyle istemeden 9 ay önce mi tanıştınız? Bana cevabınız hayırsa zaten siz anlamadınız. İki taraf eşit olmalı. Siz öncesinde tanışmayı bırakın iyice yüz göz olup annesinin moral bakanı olmuşsunuz.

Peki siz sevgiliyken anami babami ara diye baski kurdunuz mu ya da sizin onun annenizle gecirdiginiz kadar o da sizin ailenizle vakit gecirdi mi? Sanmıyorum zaten aileniz bile gitmenizi uygun bulmamis. Cok fazla verici olmussunuz, kaynana simarmis
Hayır kurmadım ama o da baskı kurmadı zaten. Bunu üçüncü kere açıklıyorum. Bazen ben annesi ile görüşüp konuştuğumda kendisine söylerdim. O da şundan dolayı askerde telefonla görüşmek için kısııtlı zaman olduğu için her gün beni aramayı tercih ederdi. Ben de iki gün önce konuştuk iyiydi gibi haber verdim. Annesi o askerdeyken bu kız da beni hiç aramıyor şeklinde konuşmuş ki o da ya sen aradım dedin ama bu da böyle diyor işin aslı nedir? zaten ben kendisine annesinin benim modumu düşürdüğü için aramayacağımı söylemiştim veya aradığında geç dönerdim gibi gibi. Annenin şımarık olduğu konusunda hemfikiriz

Sevgiliyken aramak zorunda degilsiniz. Başka yorumlarda da soylenmistir bunu. Aramamanizin hesabini soramaz. O sormadan ben soylemeye basladim dediginizi hatırlıyorum. Siz kendinize gore dogru birsey yapmis olabilirsiniz ama erkek tarafi farkli düşünüyor. Kiz zaten cepte, evlenmek icin yol yapıyor gibi sacma fikirlere kapiliyorlar. Şımarıklığının asil sebebi sizin arada bir resmiyet yokken fazla vakit gecirmeniz, aramaniz maalesef

Yani ben kendimi açıkladıkça siz kelimelere takılıyorsunuz ama bu şekilde çok zor gerçekten, bu kişi bana hesap soramadığı ya da beni yönetemediği için hayatımda zaten :) yani ben bu konuyu birileri belki taktik verir ya da rahatlatacak bir şeyler söyler diye açtım ama burda suçlu arıyoruz sadece belli ki

İsteme, söz olmadan kayınvalide adayıyla görüşme sayısı neden maksimum 2 kere olmalı, örneği bu konu olmuş. Sık sık görüştüğünüz için annesiyle, cepte izlenimi vermişsiniz bu yüzden çaba olmadığı gibi naz niyaz da cabası olmuş.

Siz evlendiğinizde bu kadın yaptıklarının ve beklentilerinin şiddetini artıracak. Her gün size gelmek, ya da sizin ona gitmenizi isteyecek.

İşten geleceksiniz, çat kapı misafir getirip hizmet etmenizi bekleyecek. Doğum yapacaksınız, kendisi doğurmuş gibi hizmet bekleyecek.

Yapabileceğiniz tek şey, ailenizin katı bir duruş sergilemesi. Ailenizden çekinmesi gerek ki, size bulaşmasın.

Bu yaşadıklarınız baaağzı kadınların “biricik oğlum var.” sendromlarına girmesinden kaynaklanıyor. Allah yardımcınız olsun.

Ay hepsini okuyamadım ama şöyle bir gerçek var unutmayın kızlar. Kocasından beklediği ilgi alakayı görmeyen mutsuz olan kadınlar erkek çocuklarına bağımlı olur ve evliliklerinde rahat vermezler. Erkek çocuk da sürekli "annem çok acı çekti, annem mağdur oldu" diye diye dolanıp karısının iliğini emer. Bir de ortada nişan söz yokken ne bu bu kadar gelme gitme arama sorma. Kadın size "benim oğlum olmasa evde kalır hıh" gözüyle bakmış Söyleyeceklerim bu kadar

Aileniz bile gorusup bulusmanizi dogru bulmazken neden devam ettiniz ki o zaman? Ben dahil buradaki bircok kisi ayni seyi soyluyoruz hepimiz yanlis anlamis olamayiz sanırım. Nisanliniz kac yillik annesini tanimiyor mu? Onceden annesini dizginlemek icin gorusme yapabilirken kadinin ariza cikarmasina hep izin vermis. Eger nisanliniz isteseydi kayinvalidenizin bir geleceğim bir gelmeyecegim nidalari kulaginiza bile gelmezdi. Evlilikte, nişanda kayinvalide ile gelinin ortasini eş bulur. Yoksa iliskiler tuhaf bir noktaya kayiyor.

Kadın size "benim oğlum olmasa evde kalır hıh" gözüyle bakmış Söyleyeceklerim bu kadar
Ayneeeen. Bunlar eski kafa insanlar, senin istediğin kadar ekonomik özgürlüğün olsun istediğin kadar modernim diye gez, onlarda karşılığı yok. Saygı duymazlar. Bu kızın bi ayıbı var ondan hop oturup hop kalkıyor evlenmek için diye düşünürler. Oğulları da höt demezse meydanı boş bulur böyle coşarlar. Bunlara altın aldıracaksın düğün yaptıracaksın, donuna kadar aldıracaksın, yüzüğü takmadan merhaba bile demeyeceksin ondan anlıyorlar.

Çok haklısınız zaten düğün meselesini kibarca açtığım için bana dönüp ''sen bana düğün istiyorum'' diyecektin dedi. ben de kendisine ben bu zamana kadar sizden ne istedim ki bunu bu üslupla söyleyeyim dedim. yüzünü ancak ortaya çıkardı ben de kuralına göre oynarım artık

Kesinlikle, nişanlıyken bile aşırı mesafeli olacaksın. Bunlar sadece ben doğurduk benim oğlum dünyada bir tane diye bakan varlıklar. Benim kv nikahta "oğluna kıyamıyorum" demişti mesela. İlk yıl burnumdan getirdi sonra hiç gitmedim gelmedim aramadım sormadım kavga da etmedim yok saydım. Şimdi melek gibi

mükemmel taktik bu konuyu böyle şeyler yazılsın diye açtım sabahtan beri hırsız-polis oynuyorum :)::) tecrübe etmeden bilinmiyor maalesef bir arkadaşım aynı durumda olsa ben de uyarırırım artık. değerli yorumunuz için teşekkür ederim

ben zaten yanlış düşündüğünüzü söylemiyorum ama bazı şeyler tecrübe edinerek öğreniliyor, şimdi bir arkadaşım ortada isteme-nişan yokken annesi ile tanışacağını söylese dur derim elbette nerden bilebilirim ki kadının bu denli rolcü ve ikiyüzlü olduğunu.Şimdi farkediyorum. annemlerin yanında bana olan davranışları bu olaya kadar kuzum-tatlım-aşkım şeklindeydi. Meğerse görünmeyen yüz varmış. Ben burda suçlu-suçsuz aramıyorum. Benim de hatam vardır, %100 haklıyım demiyorum bunu tartışmaktan yoruldum. zaten yeterince üzgünüm bu şekilde bir de size kendimi açıklıyorum. Ben şu an ne yapabilirim? taktik-destek varsa dinleyeyim

Size üzüldüm. İyi niyetli birine benziyorsunuz.
Umarım mutlu olursunuz. Hayırlısı olsun.
Ama sonrasında bu kadına yüz vermeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…