Kayinvalidemle tartıştık

Aramizda geçen başka konuşmalar var ailem konusunda beni kırdığı. Hepsi birikince böyle oldu. Kaynanam iyidir de ailem konusunda kıskançlık yapıp uzuyor hep. Çok örnek verebilirim aile konusunda uzdugune dair.
Annem kendini odaya kapattı ya. Ondan üzüldüm de neyse gecer insallah. Ben hassasim biraz da ondan böyle oldu.

Haklısınız. Sadece şu konuda yanlışiniz var. Dersleri zor anlayan bir yapım var. Aşırı emek vererek bir yerlere gelebiliyorum maalesef. Böyle olunca mecbur kaldım.

Daha öncede cagirmistik. Fakat karşı taraf kabul etmemişti. Normalde ara sıra gelirler ve her geldiklerinde 45 gün kalırlardı zaten. Hala doğru bakmak istememeniz beni uzuyor

Canım sen iyi niyetli düşünüyor olabilirsin mesela benim kv aşırı pintidir ben doğum yaptigimda geldi burda evimde kaldı ekmek elden su golden 2 ay cebinden ne yemeğe ne içmeye para vermedi.Fatura bile gelmedi kendi evine 2 ay ama sorsan bana bakmıştır ben onu kullanmışımdır vs. Bunları ben duyduğum için söylüyorum bir de pispisa alıştırırsan hep isterler senin bir tane öz annen var bu vurguyu baştan yapmalıydın aman ağzımızın tadı kaçmasın dersen ezilen sen olursun.Ben de senin gibiydim o yüzden diyorum kv sürekli pohpohlar alttan alır anneciğim derdim ben böyle yaptıkça en ufak şeyde alınır milletin içinde ağlayıp beni zor duruma düşürürdü şımdı yapamıyor ne desem de türk filmi çevirmeye kalkmıyor ağlamalar hakkımi helal etmenler bitti.Biraz seni fistekledim gibi oldu k.b. ama benim yasadiklarimi başkası yaşamasın istiyorum

Öz kızı gibi asla görmez. Ve büttün iyi niyetleri bi çırpıda silerler... klasiktir bu. Gerçekten okdr genel ki bu durum.
Ama sizi tebrik ederim. İyi niyetlisiniz. Bu olay unutulur dert etmeyin sizi anlamasa da trip yapmaktan yorulur.
Siz böyle benimseyip sevmişken bu konuyu uzatmaz bence ...
Aslında haklılar. Evlenmeden bu kdr ayrıntılı düşünseydik gurbete gidip ailelerimizden vazgeçmezdik.

Çok haklısınız. Sizi çok iyi anladım teşekkür ederim.

Aslında ben bile bile uzaklaştım doğru. Eşimle daha mutlu olacağıma inandım da öyle de oldu. Kendi ailem zaten aşırı iyi de davranmadıki yıllarca.

Ben bencillik yapılırsa karsi cikmak istiyorum. O yüzden eşime cevap verdim. Yoksa zaten ailemin yanına atanmak isetme gibi bir isteğim gercekten yoktu. Kaynanam olayı büyütüp yanlış anlayıp duruyor. Ben iki aileden uzakta olmayı tercih ediyorum. Belki ön yargıliyım. Ama benim durum için iki aileden uzakta en güzeli olacak bunu biliyorum.

Kendimi savunmak için söylenilen söz yanlış anlaşıldı. Eşim benim düşünceleri biliyor..orada neden öyle dediğimi biliyor. Annesine yanlış anlayıp uzattigini söylüyor ama karşı taraf inat ediyor.

Nişanlıyken eşim bulunduğumuz şehre atanmişti. Zaten uzak şehirde evlilik başladı. Kaynanamin evlenmeden dusunseydin lafi bu yüzden aşırı sacma geliyor. Zaten onun şehrinde bizim bolum icin yuksekokul yok ki eşim orada görev yapsın. Ama kadın anlamiyor işte

Bizimki de aşırı derecede pintidir. Ben pintiliginden değilde durum vardır. Ben de calisiyroum zaten diye çok yardım ettim.. Bu konuda pişman değilim. Allah mükafatımi verir. Karşı taraf anlamazsa kendi bilecegi bir sey.

Siz alınacak bir şey dememişsiniz. Kv niz yaptığı iyiliği ilk olumsuzlukta başa kalkan cinslerden.

Tamam sizde kalmislar da oglunun parasini yemis hediye alinmissa oglunun parasiyla alinmis sizin maddi kazanciniz yok ki paraniz yok o para kocanizin.. surekli aldım aldım demeyin :)
O anne evladini kolay buyutmemistir emin olun ve karsiliginda yemek temizlik yapmis siz prensesler gibi kursa gidip gelip ders calismissiniz..kadinin sayesinde atanacaksiniz..sessiz degilsiniz bence uyanıksiniz..Cocuk varsa ona da bakmistir..Boyle cikarci iliskileri sevmiyorum ben...
Atama yerine gelince gundeme getirmeye gerek yok tercihinizi oturur keyfinize gore yaparsiniz buna karismaya hakkı yok elbette..
yardim ettim diye karisiyor soz sahibi oluyor aklınca iste boyle yardim istersek hesap vermek zorunda kaliyoruz..

Bakış açınız hiç güzel değil bence. Kocamin parasıyla aldığımı benim çalışmadığımı soylemedim ki ben nereden cikariyorsunuz. Ben de çalışıyorum ve maasimla aldim evet ne aldiysam hanımefendi.

Atama işini gundeme getiren ben değilim eşimdi. Yanlış anlamaya ne kadar meraklı bir yapiniz varmış.

Siz alınacak bir şey dememişsiniz. Kv niz yaptığı iyiliği ilk olumsuzlukta başa kalkan cinslerden.
Teşekkür ederim size. Ne güzel adam akıllı mesaj yazmışsınız. Ay bazı hanımlar kendince yanlış yanlış fikirleri öne sürüp ona da inanıp bana şöyle böyle de diye mesaj atıyorlar ya bazen diyorum dünyada olaylara iyi gözle bakan az insan kaldı ua diyorum. Bu kadar zor mu güzel bakmak anlam veremiyorum ya. Mecbur kaldığımı hissetmisim eşimin de isteği ile beraber kalma kararı almışız. Karşılıklı fayda sağlanmış. Hiç ne güzel karşılıklı fayda saglanilmis ne güzel diye dusunulmuyorda çıkarci iliskiler olmuş deniliyor. Ne bilim ya hayata böyle kötü bakmak ne kadar doğru bilemiyorum. Kaynanamla beraber kalma konusu ile ilgili mevzu yok ki aramizda. Tek taraflı kullanmisim kadını gibi konuşmalar var allah allah. Benim kadın için neler neler yaptigimi burada söylememe ne gerek var uzun uzun anlamis değilim yani. Ben elimden eldigince iyi davranmisim ki kadın beni durduk yere öpmus ve allah razı olsun bizi zor durumdan kurtardın demiş. Bizim bazı insanlarimiz neden kötü niyetli konuşma sergiliyor anlamış değilim doğrusu.

Ben de çalışıyorum ve aldığım paranın bir kısmını düzenli olarak kaynanama verdim ki istediği şeyleri alsın maddi açıdan kendini kötü hisetmesin diye. Biliyorum yaptığı ödenmez. Ama elimden bu kadarı geldi maddi anlamda destek oldum yani
. Bazı hanımlar da maddiyat kelimesini alıyor oradan hop kendi çıkarın için cagirdin da bilmem ne. Sınavdan önce çalışmadığımı nereden bilecekler anlamış değilim. Sinav konusu olmadan daha önce de cagirdim ben allah allah. Anlamıyorum ya hayat niye bu kadar kötü fikirlerle doluyor. Anlamıyorum yani. Manevi olarak da yanında olmusum yazmışım değil mi konuda. Ne bu yani maddi maddi allah allah. Kadının ayağı incidi 1 hafta kalkalamadi. Ben kadina kendi oglundan daha fazla da emek verip uykusuz kalıp baktım.

Konu açınca her türlü cevaba hazırlıklı olun burada. Birde zincirleme gidiyor yorumlar, biri söyleyince diğerleri de hurra gözü kapalı yazabiliyor.

Kesinlikle karşılıklı çıkar söz konusu sizin durumda, siz kv nizin maddi sıkıntısına destek olmuşsunuz o da size ev işleri konusunda.
Aynı evde oturmadan sadece eşiniz maddi yardım yapsaydı zor durumdalar diye o zaman mecbur değilsiniz derlerdi.
Kv niz ile aranızda ki fark şu; siz onun yaptığı iyiliğe hala minnet duyorsunuz ama o nankörlük yapıyor yapıyor şu durumda. Yaptıkları için teşekkür ederek onda siz ona muhtaçsınız algısı oluşturmuşsunuz maalesef.

Allah razi olsun bazı arkadaşlardan gercekten. Dunyada iyi insanlarin da oldugunu unutturmadi. Hayata güzel bakıp doğru anlayıp güzelce elestri yapanlar da oldu. Eleştiriye açık değilim demeyin bu defa da. Güzel elesti yapıldı, çok haklısınız ama şurada yanlışiniz var deyip düzeltme de yaptım.

Haklısınız. Karşılıklı çıkar vardır tamam kabul. Ama inanin aynı şartlar sizde olsaydı siz de bu fırsatı degerlendirmek isterdiniz. Sonuçta atanma mevzu. Önemli bir konu ya. Esim eğer tam anlamı ile yanımda olup ders calisma konusunda sıkıntım olmamış olsaydı böyle fikir onunda aklına gelmezdi benim de. Yine gelecek kalacaklardı fakat aylarca kalma durumu olmayacakti.

Ben sizi anlıyorum. Dediğiniz gibi eşiniz destek olsaydı sizde bu duruma düşmezdiniz.
Bence artık sıkmayın canınızı. Elinizden gelen çabayı göstermişsiniz.

Eşim de annesinden aldığı pintilik huyu vardır. Eşim göndermezdi para eminim. Benim istegimle canım şöyle yap yazık diyerek gönderildi bazen. Evde annesine aldığım hediyelere bazen çok alma diyen kendi oğlu. Her şeyi hak ediyor mutlu olsun diyerek elimden geldiğince onu mutlu eden bendim.

Maddi sıkıntılar her evde olur bunun çözümü gelinin evinde yaşamak olmamalı.
Kv gücü yetiyorsa çalışıp kocasına destek olabilirdi evden iş yapabilirdi ne bileyim başka bi evlat varsa o da destek olabilirdi vs.farkli çözümler uretilebilirdi .
En iyi kv de olsa da yakınlık mutlaka sorun getirir zaten.
Bakınız olaylar bi şekilde patlak vermiş zaten.
Siz gereğinden fazla fedakarlık yapmışsınız bunların hiçbirini yapmak zorunda değilsiniz.
Kv belli ki çocuk ruhlu biri bence üstüne gitmeyin çıkmazsa çıkmasın odadan fazla şımarmış gibi geldi bana.

Ayrica ben olsam anneme aldığım ayakkabıya surat aştığı gün maddi desteği keserdim tek kuruş yardim etmezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…