- 19 Şubat 2015
- 799
- 566
- 103
- Konu Sahibi FightForVictory
-
Aramizda geçen başka konuşmalar var ailem konusunda beni kırdığı. Hepsi birikince böyle oldu. Kaynanam iyidir de ailem konusunda kıskançlık yapıp uzuyor hep. Çok örnek verebilirim aile konusunda uzdugune dair.neden hatayı kendiniz de yada validenizde arıyorsunuz.
bir konu açılmış.
siz kendi fikrinizi valideniz de kendi fikrini belirtmiş.
baskın taraf yada istedigim olacak fikrinde kişiler degilsiniz üzülmeyin bukadar.
valideniz ailesini ikinci plana atmadı sadece mış gb yaptı.
sizinde inanmanızı bekledi ama malesef herkesin yeri ayrı.
önemli olan dengeli adaletli davranmak.
bir de valideniz sizi paylaşamıyor olabilir mi?
nadir bulunur sizin gb davranan evini açıp birlikte yaşayan
Haklısınız. Sadece şu konuda yanlışiniz var. Dersleri zor anlayan bir yapım var. Aşırı emek vererek bir yerlere gelebiliyorum maalesef. Böyle olunca mecbur kaldım.Kimseye ne büyük iyilik yapın ne de minnet altına girmenizi sağlayacak iyilikler kabul edin,ayrıca lütfen mesafeyi de eksik etmeyin ilişkilerinizde. Bana gereksiz bi iyilik meleği tavrınız varmış gibi geldi,işgüzarlık bile denebilir,durumları kötüyse eşiniz o dönemde her ay para yardımı yapsaydı ya da kpssye de hazırlansanız bile 24 saat mi sürüyor ders çalışma,ben zamanında günde 3-4 saat çalışarak 89 aldım,aynı evde yaşayalım nedir ya,bu kadar yakın olursanız yapacagınız il tercihine annenize göndereceğiniz ayakkabıya yeri gelir giydiğiniz çamaşıra kadar karışır. Gerek yok bunlara.
Daha öncede cagirmistik. Fakat karşı taraf kabul etmemişti. Normalde ara sıra gelirler ve her geldiklerinde 45 gün kalırlardı zaten. Hala doğru bakmak istememeniz beni uzuyorBenden özür dilemeyin. Ben haklıyım , sen haksızsın meselesinden söz etmiyorum.
Önyargı dediniz, başka bir üye bak benim kalbimi beğendi sen niye öyle diyorsun dediniz bana. Ee sizin cevabınız tam bir önyargı. Öyle söylersen böyle söylerim denilmez. Onyargiya karsiysaniz tam olun.
Yine diyorum.. Karşılıklı bir cikariniz olmasaydı maddi durumları kötüydü , çalışmaktan zayıftı diye cagirmazdiniz .
Neden önceden cagirmadiniz madem , sınav söz konusu olduğunda bu söyledikleriniz yok muydu ?
Canım sen iyi niyetli düşünüyor olabilirsin mesela benim kv aşırı pintidir ben doğum yaptigimda geldi burda evimde kaldı ekmek elden su golden 2 ay cebinden ne yemeğe ne içmeye para vermedi.Fatura bile gelmedi kendi evine 2 ay ama sorsan bana bakmıştır ben onu kullanmışımdır vs. Bunları ben duyduğum için söylüyorum bir de pispisa alıştırırsan hep isterler senin bir tane öz annen var bu vurguyu baştan yapmalıydın aman ağzımızın tadı kaçmasın dersen ezilen sen olursun.Ben de senin gibiydim o yüzden diyorum kv sürekli pohpohlar alttan alır anneciğim derdim ben böyle yaptıkça en ufak şeyde alınır milletin içinde ağlayıp beni zor duruma düşürürdü şımdı yapamıyor ne desem de türk filmi çevirmeye kalkmıyor ağlamalar hakkımi helal etmenler bitti.Biraz seni fistekledim gibi oldu k.b. ama benim yasadiklarimi başkası yaşamasın istiyorumOnların maddi durumu gerçekten aşırı kötüydü. Karşılıklı fayda sağladık birbirimize. Bu konuda sıkıntımız yok gerçekten. Hiç pişman değilim. Annem beni zor durumdan kurtardiniz allah razı olsun dedi defalarca. Sürekli calismaktan kaynaklı beli agriyordu. Buraya gelince ilaç kullanmadi hiç. Bir fayda sağlandı ise karşılıklı sağlandı.
Çok haklısınız. Sizi çok iyi anladım teşekkür ederim.Canım sen iyi niyetli düşünüyor olabilirsin mesela benim kv aşırı pintidir ben doğum yaptigimda geldi burda evimde kaldı ekmek elden su golden 2 ay cebinden ne yemeğe ne içmeye para vermedi.Fatura bile gelmedi kendi evine 2 ay ama sorsan bana bakmıştır ben onu kullanmışımdır vs. Bunları ben duyduğum için söylüyorum bir de pispisa alıştırırsan hep isterler senin bir tane öz annen var bu vurguyu baştan yapmalıydın aman ağzımızın tadı kaçmasın dersen ezilen sen olursun.Ben de senin gibiydim o yüzden diyorum kv sürekli pohpohlar alttan alır anneciğim derdim ben böyle yaptıkça en ufak şeyde alınır milletin içinde ağlayıp beni zor duruma düşürürdü şımdı yapamıyor ne desem de türk filmi çevirmeye kalkmıyor ağlamalar hakkımi helal etmenler bitti.Biraz seni fistekledim gibi oldu k.b. ama benim yasadiklarimi başkası yaşamasın istiyorum
Aslında ben bile bile uzaklaştım doğru. Eşimle daha mutlu olacağıma inandım da öyle de oldu. Kendi ailem zaten aşırı iyi de davranmadıki yıllarca.Öz kızı gibi asla görmez. Ve büttün iyi niyetleri bi çırpıda silerler... klasiktir bu. Gerçekten okdr genel ki bu durum.
Ama sizi tebrik ederim. İyi niyetlisiniz. Bu olay unutulur dert etmeyin sizi anlamasa da trip yapmaktan yorulur.
Siz böyle benimseyip sevmişken bu konuyu uzatmaz bence ...
Aslında haklılar. Evlenmeden bu kdr ayrıntılı düşünseydik gurbete gidip ailelerimizden vazgeçmezdik.
Bizimki de aşırı derecede pintidir. Ben pintiliginden değilde durum vardır. Ben de calisiyroum zaten diye çok yardım ettim.. Bu konuda pişman değilim. Allah mükafatımi verir. Karşı taraf anlamazsa kendi bilecegi bir sey.Canım sen iyi niyetli düşünüyor olabilirsin mesela benim kv aşırı pintidir ben doğum yaptigimda geldi burda evimde kaldı ekmek elden su golden 2 ay cebinden ne yemeğe ne içmeye para vermedi.Fatura bile gelmedi kendi evine 2 ay ama sorsan bana bakmıştır ben onu kullanmışımdır vs. Bunları ben duyduğum için söylüyorum bir de pispisa alıştırırsan hep isterler senin bir tane öz annen var bu vurguyu baştan yapmalıydın aman ağzımızın tadı kaçmasın dersen ezilen sen olursun.Ben de senin gibiydim o yüzden diyorum kv sürekli pohpohlar alttan alır anneciğim derdim ben böyle yaptıkça en ufak şeyde alınır milletin içinde ağlayıp beni zor duruma düşürürdü şımdı yapamıyor ne desem de türk filmi çevirmeye kalkmıyor ağlamalar hakkımi helal etmenler bitti.Biraz seni fistekledim gibi oldu k.b. ama benim yasadiklarimi başkası yaşamasın istiyorum
Tamam sizde kalmislar da oglunun parasini yemis hediye alinmissa oglunun parasiyla alinmis sizin maddi kazanciniz yok ki paraniz yok o para kocanizin.. surekli aldım aldım demeyin :)Şu an sinirden elim ayağım titriyor. 4 yıllık evlilik hayatımda zaman zaman kayinvalidem beni defalarca üzse de eşimle aramızda huzursuzluk olmaması için anlayışla yaklastim. Ama bugün sanırım sabrimin sonuna geldim. İlk kez bu şekilde tepki verdim. Konuyu şu şekilde anlatayim.
Kpss sınavından dolayı ve esimin ailesinin asiri derecede maddi sıkıntısı olduğundan ve onlara da faydali olabiliriz düşüncesinden dolayi yaklaşık 1 yıl önce kayinvalideme "1 yıl sizin borçlar bitene kadar benim de sinav bitmis olur, bizimle beraber yaşayın anne" dedim. Allah razı olsun kabul etti. Hep birlikte güzelce yaşadık. Ben sınava çalışırken yemek hazırlamak zorunda kalmadim. Hakkını ödeyemem bayagi emek verdi. Emek verdiği için kendisine zaman zaman hediyeler aldım. Bazen çok pahalı kızım dese de olsun anne daha iyilerine layiksin dedim. Sürekli içimden geldiğince öptüm allah razı olsun dedim. O da siz olmasanız biz ne yapacaktik dedi.
Yine hediye aldığım haftalardan birinde kendime ayakkabı almıştım ve aldığım ayakkabı bana olmadığı için anneme gondermek istedim. Orada kaynanamin benim annem için masraf yapilmasini istemedigini anladım, cok üzüldüm ama iyi gecinelim dedim konuyu kapattım.
Bugün ki sorun da şu şekilde. Eşim dedi ki kaynanamin şehrini söyleyerek oraya atanirsin dedi. Benim aile konusunda hassasligim var. Bundan dolayı eşime gülerek dedim ki neden ayricalik yapıyorsun bitanem. Uzak yeri yazacak olsam ailemin yanına giderim dedim. Aslinda amacim sadece bencilce dusunceyi engellemekti. Niyetim asla gitmek istemem degildi. Hatta bir ara aslinda fena olmaz diye dusunmustum o konusma sonrasinda. Ama kayinvalidem hemen bana tepki gösterdi. Neden kendi şehrimi söylemismisim. Normalde sessizim ama artık baktım olmuyor cevap ver kızım dedim. Anne bak böyle yapma dedim. Eve geldik baktım surat yapıyor. Sesimi çıkarmadim. Sonra kendisi bana sordu. Baktım "yok bana gelme zaten kimse sana işimi yap demiyor. Ben ne zaman sana kötülük yaptım. Bayramda da gelme istersen"diyor. Anne içinden olumsuzlulari düşün abart tamam anne dedim. Sonra kendisi evlenirken dusunecektin oraya gelmemeyi deyince sinirlerim bozuldu. Anne bencillik yapiyorsun ailem konusunda yapma dedim.Sen kayinvalide gormemissin dedi. Ben de anne asıl sen gelin görmemişsin dedim. Benim vicdanim rahat allaha havale ettim dedim.
Ben ailemin yanına atanmak istediğim için kendimi savunmadim arkadaşlar burası yanlış anlaşılmış. Zaten şu anki bulunduğum şehre yakın yerler olsun istiyorum. Ayrıca eşim akademisyen olduğu için kayinvalidenin bulunduğu ilde zaten bizim bölüm olmadığı için oraya gitme durumumuz imkansız. Bunu anlatiyoruz. Kendisi anlamak istemediği için anlamiyor.
Ayrıca beraber kaldığımız süre içinde tamamen iş konusunda kendimi geri çekmedim. Annem dokunma dedi ben hep yardimci oldum. Maddi açıdan hiç eksik birakmadim ki eski günleri hatirlamasinlar diye. Zaman zaman annem bunalmistir diye gezmeye gittik dışarıda yemek yedik. Onlar mutlu olsun istedim gerçekten.
Arkadaşlar yukarda allah var asla kullanma niyetli buraya davet etmedim. Tamam yardım istedim ama niyetim zor durumda diye kullanmak asla degildi. Kendi annemi opmedigim kadar öptüm ve allah razı olsun dedim. Elimden geldiğince manevi olarak yanında olmaya çalıştım. Bazen baska seylere agladi ben konustum yaninda oldum. Hasta oldu hastaneye götürdum. Yanlış anlayan arkadaşlar olmuş. Boş yere günaha girmeyın lütfen.
Babam annemle konuştu. Sadece sen anne değilsin, o kızında annesi var. Abartma dedi. Eşim anne abartiyorsun, kızı üzme dedi. Fakat annem odadan çıkmamakta ısrar ediyor. Hanfendi bazen çocuk gibi davranıyor. 5 gün sonra gideceklerdi zaten. Yarın gitmek istiyormuş.
Bakış açınız hiç güzel değil bence. Kocamin parasıyla aldığımı benim çalışmadığımı soylemedim ki ben nereden cikariyorsunuz. Ben de çalışıyorum ve maasimla aldim evet ne aldiysam hanımefendi.Tamam sizde kalmislar da oglunun parasini yemis hediye alinmissa oglunun parasiyla alinmis sizin maddi kazanciniz yok ki paraniz yok o para kocanizin.. surekli aldım aldım demeyin :)
O anne evladini kolay buyutmemistir emin olun ve karsiliginda yemek temizlik yapmis siz prensesler gibi kursa gidip gelip ders calismissiniz..kadinin sayesinde atanacaksiniz..sessiz degilsiniz bence uyanıksiniz..Cocuk varsa ona da bakmistir..Boyle cikarci iliskileri sevmiyorum ben...
Atama yerine gelince gundeme getirmeye gerek yok tercihinizi oturur keyfinize gore yaparsiniz buna karismaya hakkı yok elbette..
yardim ettim diye karisiyor soz sahibi oluyor aklınca iste boyle yardim istersek hesap vermek zorunda kaliyoruz..
Atama işini gundeme getiren ben değilim eşimdi. Yanlış anlamaya ne kadar meraklı bir yapiniz varmış.Tamam sizde kalmislar da oglunun parasini yemis hediye alinmissa oglunun parasiyla alinmis sizin maddi kazanciniz yok ki paraniz yok o para kocanizin.. surekli aldım aldım demeyin :)
O anne evladini kolay buyutmemistir emin olun ve karsiliginda yemek temizlik yapmis siz prensesler gibi kursa gidip gelip ders calismissiniz..kadinin sayesinde atanacaksiniz..sessiz degilsiniz bence uyanıksiniz..Cocuk varsa ona da bakmistir..Boyle cikarci iliskileri sevmiyorum ben...
Atama yerine gelince gundeme getirmeye gerek yok tercihinizi oturur keyfinize gore yaparsiniz buna karismaya hakkı yok elbette..
yardim ettim diye karisiyor soz sahibi oluyor aklınca iste boyle yardim istersek hesap vermek zorunda kaliyoruz..
Teşekkür ederim size. Ne güzel adam akıllı mesaj yazmışsınız. Ay bazı hanımlar kendince yanlış yanlış fikirleri öne sürüp ona da inanıp bana şöyle böyle de diye mesaj atıyorlar ya bazen diyorum dünyada olaylara iyi gözle bakan az insan kaldı ua diyorum. Bu kadar zor mu güzel bakmak anlam veremiyorum ya. Mecbur kaldığımı hissetmisim eşimin de isteği ile beraber kalma kararı almışız. Karşılıklı fayda sağlanmış. Hiç ne güzel karşılıklı fayda saglanilmis ne güzel diye dusunulmuyorda çıkarci iliskiler olmuş deniliyor. Ne bilim ya hayata böyle kötü bakmak ne kadar doğru bilemiyorum. Kaynanamla beraber kalma konusu ile ilgili mevzu yok ki aramizda. Tek taraflı kullanmisim kadını gibi konuşmalar var allah allah. Benim kadın için neler neler yaptigimi burada söylememe ne gerek var uzun uzun anlamis değilim yani. Ben elimden eldigince iyi davranmisim ki kadın beni durduk yere öpmus ve allah razı olsun bizi zor durumdan kurtardın demiş. Bizim bazı insanlarimiz neden kötü niyetli konuşma sergiliyor anlamış değilim doğrusu.Siz alınacak bir şey dememişsiniz. Kv niz yaptığı iyiliği ilk olumsuzlukta başa kalkan cinslerden.
Konu açınca her türlü cevaba hazırlıklı olun burada. Birde zincirleme gidiyor yorumlar, biri söyleyince diğerleri de hurra gözü kapalı yazabiliyor.Teşekkür ederim size. Ne güzel adam akıllı mesaj yazmışsınız. Ay bazı hanımlar kendince yanlış yanlış fikirleri öne sürüp ona da inanıp bana şöyle böyle de diye mesaj atıyorlar ya bazen diyorum dünyada olaylara iyi gözle bakan az insan kaldı ua diyorum. Bu kadar zor mu güzel bakmak anlam veremiyorum ya. Mecbur kaldığımı hissetmisim eşimin de isteği ile beraber kalma kararı almışız. Karşılıklı fayda sağlanmış. Hiç ne güzel karşılıklı fayda saglanilmis ne güzel diye dusunulmuyorda çıkarci iliskiler olmuş deniliyor. Ne bilim ya hayata böyle kötü bakmak ne kadar doğru bilemiyorum. Kaynanamla beraber kalma konusu ile ilgili mevzu yok ki aramizda. Tek taraflı kullanmisim kadını gibi konuşmalar var allah allah. Benim kadın için neler neler yaptigimi burada söylememe ne gerek var uzun uzun anlamis değilim yani. Ben elimden eldigince iyi davranmisim ki kadın beni durduk yere öpmus ve allah razı olsun bizi zor durumdan kurtardın demiş. Bizim bazı insanlarimiz neden kötü niyetli konuşma sergiliyor anlamış değilim doğrusu.
Haklısınız. Karşılıklı çıkar vardır tamam kabul. Ama inanin aynı şartlar sizde olsaydı siz de bu fırsatı degerlendirmek isterdiniz. Sonuçta atanma mevzu. Önemli bir konu ya. Esim eğer tam anlamı ile yanımda olup ders calisma konusunda sıkıntım olmamış olsaydı böyle fikir onunda aklına gelmezdi benim de. Yine gelecek kalacaklardı fakat aylarca kalma durumu olmayacakti.Konu açınca her türlü cevaba hazırlıklı olun burada. Birde zincirleme gidiyor yorumlar, biri söyleyince diğerleri de hurra gözü kapalı yazabiliyor.
Kesinlikle karşılıklı çıkar söz konusu sizin durumda, siz kv nizin maddi sıkıntısına destek olmuşsunuz o da size ev işleri konusunda.
Aynı evde oturmadan sadece eşiniz maddi yardım yapsaydı zor durumdalar diye o zaman mecbur değilsiniz derlerdi.
Kv niz ile aranızda ki fark şu; siz onun yaptığı iyiliğe hala minnet duyorsunuz ama o nankörlük yapıyor yapıyor şu durumda. Yaptıkları için teşekkür ederek onda siz ona muhtaçsınız algısı oluşturmuşsunuz maalesef.
Ben sizi anlıyorum. Dediğiniz gibi eşiniz destek olsaydı sizde bu duruma düşmezdiniz.Haklısınız. Karşılıklı çıkar vardır tamam kabul. Ama inanin aynı şartlar sizde olsaydı siz de bu fırsatı degerlendirmek isterdiniz. Sonuçta atanma mevzu. Önemli bir konu ya. Esim eğer tam anlamı ile yanımda olup ders calisma konusunda sıkıntım olmamış olsaydı böyle fikir onunda aklına gelmezdi benim de. Yine gelecek kalacaklardı fakat aylarca kalma durumu olmayacakti.
Eşim de annesinden aldığı pintilik huyu vardır. Eşim göndermezdi para eminim. Benim istegimle canım şöyle yap yazık diyerek gönderildi bazen. Evde annesine aldığım hediyelere bazen çok alma diyen kendi oğlu. Her şeyi hak ediyor mutlu olsun diyerek elimden geldiğince onu mutlu eden bendim.Konu açınca her türlü cevaba hazırlıklı olun burada. Birde zincirleme gidiyor yorumlar, biri söyleyince diğerleri de hurra gözü kapalı yazabiliyor.
Kesinlikle karşılıklı çıkar söz konusu sizin durumda, siz kv nizin maddi sıkıntısına destek olmuşsunuz o da size ev işleri konusunda.
Aynı evde oturmadan sadece eşiniz maddi yardım yapsaydı zor durumdalar diye o zaman mecbur değilsiniz derlerdi.
Kv niz ile aranızda ki fark şu; siz onun yaptığı iyiliğe hala minnet duyorsunuz ama o nankörlük yapıyor yapıyor şu durumda. Yaptıkları için teşekkür ederek onda siz ona muhtaçsınız algısı oluşturmuşsunuz maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?