Kaynana deyince ...?

aslında iyidir fakat sürekli 24 saat şuram ağrıyo buram ağrıyo şekerdi tansiyondu,şuydu buydu demesinden bıktım artık yaa..sırf bu yüzden evine gitmek istemiyorum.ameliyat oldu 1 ay ben baktım daha yeni evliydim..yıllar önce ameliyat olması lazımmış sanki beni beklemiş..birde iki oğlu ve eşine her dediğini yaptırtmak istemesinden nefret ediyorum zorlada olsa mutlaka yaptırtıyor.istiyorki herşey kendi istediği gibi olsun..birde eşimin erkek kardeşi var 18 yaşında onunla çocukmuş gibi şakalaşmalarına,birbirlerine abuk subuk hitap şekillerine kaynıma
3 yaşında bebek muamelesi yapmasına sinir oluyorummmmmmmmmmmmmmmmmmm

Benim kaynanam da uzakda yasiyor ama hamile kaldigim icin eylul sonu geldi. Iyi kadin ama bu gecirdigimiz zaman yetti. Bir daha tovbe cagartmam yanima. Ozelikle bebek dogudugundan beri beni cok uzdu ve bunaltti. Esim uzulmesin diye guzler yuz gostermekten biktim. Esime de sikayet etmek istemiyorum, o uzulmesin diye. Ben 33, esim 35 yasinda, bana 3 esime 5 yasindaymisiz gibi davraniyor. Surekli bir seyleri istedigi gibi idare cabasinda. Marta kadar kalacakti, allahtan kizinin annesine cok ihtiyaci oldugu icin onun yanina gitmeye karar verdi. Ocakda kurtulacam ama o bile gozumde buyuyor. Geldiginden beri duzenimiz degisti. Oglu bile memnun degil ama benim elime koz vermemek icin ses cikarmiyor. Yine de arada oflayip puflarken yakaliyorum :)

hahhaah:)) okuduklarımdann hepsinde kendımı gördum bırtek bu sorunları yasayan ben degılmısım dıyee bıran toparlanıp kendıme geldımm cunku sınır hapları kullanmaya baslamıstım artıkkk..

Oğluyla konuşmaya başladıktan sonra birden ev alma para biriktirme aşkı kabaran kişi

nisanliyim benimki simdiden basladi.

her kurusun hesabini yaparrrrrrr.... kendisi 36 yil önce evlenmis..zorluklar cekmis..BENIMDE bu zorluklardan gecmemi isteyen ve bunu yüzüme karsi söyleyen bir kadin.

Seni cok seviyorum gelinim diyen amaaaaaaa hicbirseyi layik görmeyen...Durmadan kizlarinin yaptiklarini öven.

Arkadaslarinin gelinlerini öven....

Yillarca olgundan para koparip biriktiren veeee oglumuun parasi yok herseyi biz yapacaz diyennnn......gicigin tekiiiiiiiii

haa birdeeeeee her firsatta ogluna duygu sömürüsü yapip ben ne yaptim benim sizin mutlu olmanizdan baska bi istegim yok, ben zamaninda cok cektim.
ne zorluklarla büyüttüm oglumu diye AGLAYAn kadindir!!!

Ayni zamanda cok sevimsiz...hep benim aramami gelmemi bekleyen ama kendisi gelmeyen...

Her firsatta ben oglum kimi sevdiyse onu aldim. Karismadim diyen.

offff simdiden bu böyleyse ilerde beni yer bititir

ALLAH askina ben bu kadini nasil seveyim ya

Son düzenleme:
ankaram90

sevmek zorunda degilsin. buyuk sevgiler beslemek zorunda da degilsin. zaten yoldan gecenlere sorsan yarisindan cogu seviyorum demez yani :)
ama
saygida kusur etme ve biraz mesafeli ol..

böyle soyleyıp kendini öven kaynanalar genelde tam tersi oluyo.
yakınmı oturacaksınız?
kesınlıkle mesafeli ol.

Kaynana dendiğinde cok fena çelişkiler içindeyim :)

Sırası geldiğinde bana yavrum kızım derken..
Sırası geldiğinde anne ve babamın ayrı oluşunu bile bana karşı kullanabilecek kadar karaktersiz bir insandır kendisi.
Her zaman kızlarının dertlerini cektikleri sıkıntıları anlatmasından sıkıldım hayır yani biz hicmi cekmedik?
Hayır asla onun gelini bir eli yağda bir eli balda sanıyor :) ( Tabi buda eşimle benim hatamız sanırım cunku asla sıkıntılarımızı ailelerimizle paylaşmadık hep iyiyiz hep bolluk içindeyiz havasında gecti yıllarımız.)

Çok konuşması bazen bunaltıyor..

Türlü türlü hastalığı var fakat asla ona bir şey olmasını istemem. Çünkü eşim annesine cok düşkündür. Beni ezdirmedikten sonra eşimin üzülmesinide doğal olarak istemem.
Eşimin annesi değilde başka bir şekilde hayatıma girmiş olsaydı hiç şansı yok resti çekerdim. Ama eşimin hatırına susuyorum.

aaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyy ay
bu topiğe bakana kadar öyle daralıyordum ki ben neden bu sorunları yaşıyorum kayınvalideemle bende mi bir sorun var noluyor yahu diye kendime kızıp duruyordum. hatta burada bir konu açmayı düşünüyordum birkaç dakika öncesine kadar ve bu topiğe de o esnada rastladım. ve şu an halime gülüyorum
sağolun arkadaşlar bu sorunları yaşayan tek gelinin ben olmadığımı gösterdiğiniz için :128:
he şeye rağmen yine de onu sevdiğim adamı doğuran ve başka hiçbir iyi yönü olmasa bile -ki hakkını yemeyeyim özünde iyi bir insan- sırf bu yüzden saygıya değer bir insan olarak aklımda tutmak istiyorum
bilmiyorum nasıl olur ama ben her durumda işlerin yoluna girebileceğine inanıyorum.
ay bu kadar iyi yazınca kayınvalidemi arayasım geldi yahu

benim aklıma gelenler çok ben en iyisi sıralayım
1-kıskançlığı
2-laf sokmaları hatta beni sevmedigini geçenlerde laf arası söyledi
3-beni har fırsatta kullanmay çalışması ve bundan zevk alması
4-herkese benim dedikodumu etmesi ve diğer insanların bana kötü davranmasını sağlması
5-ben ona neden böyle yapıyorsun niye benim sana kötü birşey dediğimi düşünüyorsun dediğimde bana eğer ben öyle düşünüyorsam sürümsürüm sürünesin demesi geliyor
daha çok yazardımda neyse bekarlar okuyup korkup evlenmekten vazgeçmesinler diye bu kadar yazdım

Son düzenleme:

vallah canim sevmeye calisma cünki tam ha seviyorum iyi oldu diyosun yine bir yerden patlak veriyor birkac ay boyunca non stop sevmek imkansiz gibi birsey.. kaynanalr genelde otoritelerini koymaya calisiyorlar ya bunu yaparkende karsisindaki ne hisseder ne düsünür pek umursamiyorlar kendi bildikleri hep dogru gelinlerin söyledikleri istedikleri hep yanlis oglunu düsünen ve seven tek kadinin kendileri oldugunu düsünürler gercekden cok acaip bir durum bilmiyorum anne olunca bizdemi böyle olcaz ama bilemiyorum ya cok garip mesela ben gecen ailece toplanmisdin kayinvalidemler eski kaynana gelin iliskilerinden bahsediyordular iste kaynanalar gelinlerin yedigini ictiginin hesabini yaparmis falan bende dedimki ,, ay bizim bu durumda halimize sükretmemiz gerekiyor heralde ama var iste böyle hasta kaynanalar ben cektim gelinimde ceksin ben zorluk gördüm oda görsün diye düsünenler dedim,, herkes hak verdi benim kaynana bozuldu ama cakdirmiyor :d artik bende onun gibi yapiyorum seviyor gibi görünüp laflari sokuyorum haha

insan sevdigi icin nelere katlaniyor degilmi? bazen düsünüyorumda nisanlimin hatri olmasa iki dakika cekmezdim zamaninda bana yasattiklarini ya iste sevgi nelere kadirmis ya

canim bende aynen o piskolojidey<ken acmisdim bu konuyu buraya ve yazilanlari okudukca rahatlamisdim insanin yanliz olmaadigini bilmesi cok rahatlatiyor ben burada yazarak paylasarak atlattim allah razi olsun arkadaslar bana cok yardimci oldular paylasarak insan kafayi dagitiyor gercekden..
bende senin gibi yaptim biliyormusun bakdimki olmuyor böyle o inat ben inat bende takmamaya basladim mesafede koydum araya, ha ama gittigim zamanda mesela hicbir dakka durmuyorum tezgahin üstünü topluyorum caylarini yapiyorum saygida kusur etmiyorum hizmetimi ediyorum tabi kendimide cok yormadan mesela simdi izine gittiler hemen hemen hergün ariyorum cok hosuna gidiyor farkindayim artik takmiyorum ne diyolar napiyolar ve farkettimki bu sefer kaynanamda bana karsi daha iyi olmaya basladi gercekden cok hisediyorum aramiz düzeldi ben iyi niyetli yaklasiyordum heppp basdan beri birde suyuna gitmeyi bilmiyordum pek artik susup ama yeri geldigindede lafimi sakayla karisik cakmayi ögrendim bence denemelisin inanki birgün arkadasla konusuyorduk anlatiyordum sinirli sinirli olanlari oda dedi sevgi arasana kaynanani bakim napcak aradim ama varya iyikide aradim icimden aramak geldiginde ariyorum artik. AMA yinede kimseellerr benim kaynatamin yerini tutamaz canim babam benim onun icten kizim demesi bile yetiyor ya bir insan ancakk bukadar iyi olabilir gercekden sirf o üzülmesin nisanlim üzülmesin diye bile kaynanamla anlasmaya basladim

Emiyra yazdıkların benimle aynı :))

Canım kızım yavrum der ama tekken düşüncelerini söylüyormuş gibi beni şekillendirmeye çalışır.

Dünyada birtek o annedir en çok o sever, en mükemmel evlat onun... En fedakar, en çekmiş kadın o sanki. Kendini acıların kadını olarak görür. Türlü hastalığı var ama baksan fizik süper benim bile erindiğim yola 3 kere gider gelir soğuk hava sıcak hava demeden.

Tutumluyum der yemekleri çöpe döker, süpermarketten çıkmaz :))

Nişanlımda feci düşkün annesine. Allah sonumu hayır etsin.

Kimseye karismayan... herkessin iyiligini isteyen... hep yardima kosan...iyi niyetli sakin sevgi dolu...biridir...

Minicik bir sorun var o da beni eltimle karsilastirmasi .. bak M... ona öyle diyor sende öyle de...! Bak M.... onu seviyor sende ye...!

Bunuda simdilik takmiyorum...Bakalim tanidikca görücez...:44:

Hakimizda hayirlisi....

Allah tüm kayinvalidelere akil fikir versin.. Amin

en iyisi bu galiba.ya ben zaten iyiydim nişanlıyken, iyiydi aramız. pürüzsüzdü diyemem ama kötü de değildi. bakalım ben de sık sık arayayım halini hatrını sorayım. inşallah herkes için iyi olur her şey

kaynana diyince aklıma iyi şeyler gelirdi ama böyle bir şey yokmuş dünyada bunu anladım..iyi kaynana yok akıllı kaynana vardır akıllı kaynanada gelinini hoş tutan onu tasvip etmesede onun suyundan gitmesini bilendir..

Kaynana diyince annemden sonra gelen annemdir bence.
Modern görüslü, kendisi cok cektigi icin, baskalarinin cekmemesini isteyen bir insan.
Yeterki herkes mutlu olsun, ister arasinlar ister gelsinler, hic kimseden bir beklentisi olmayan güzel insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…