Emiyra yazdıkların benimle aynı :))
Canım kızım yavrum der ama tekken düşüncelerini söylüyormuş gibi beni şekillendirmeye çalışır.
Dünyada birtek o annedir en çok o sever, en mükemmel evlat onun... En fedakar, en çekmiş kadın o sanki. Kendini acıların kadını olarak görür. Türlü hastalığı var ama baksan fizik süper benim bile erindiğim yola 3 kere gider gelir soğuk hava sıcak hava demeden.
Tutumluyum der yemekleri çöpe döker, süpermarketten çıkmaz :))
Nişanlımda feci düşkün annesine. Allah sonumu hayır etsin.
Kaynana diyince annemden sonra gelen annemdir bence.
Modern görüslü, kendisi cok cektigi icin, baskalarinin cekmemesini isteyen bir insan.
Yeterki herkes mutlu olsun, ister arasinlar ister gelsinler, hic kimseden bir beklentisi olmayan güzel insan.[/QU
ohh ne guzel vallah kim istemezki böyle bi<r kayinvalideyi
Bana karşı eksikli olmasına rağmen soktuğu ağır laflar,cahilliği ve bunlara rağmen sırıtmak zorunda kalmam
Öyle canım gerçekten.İnsan evine gitmeden gerilmeye başlıyor yine ne yumurtlayacak diye.Minik bir örnek vereyim.Bizim düğünümüz olalı 6 ay oldu ve düğün benim memleketimde oldu çünkü tüm masrafları ben karşıladım eşimin durumu yoktu o an.Kayınvalideme eşim bunu hiç söylememiş demekki hala düğün niye orada oldu diyor mesala."Gücümüz buna yetti böyle oldu kınayı düğüne çevirdik "diyorum,hala üsteliyor" işte burda akrabalar vardı gelemediler vır vır vır..."Eşim otobüs tuttu 10 kişi geldi düğüne.1,5saatlik mesafe var arada.Bende "anne zaten bir salonu dolduracak çevreniz yok neden boşuna burada da salon parası verelim ki?"dedim."sanki gelen tanıdıklarınızın hepsi altın mı taktı orada"dedi (akrabalarım 17tane bilezik,eş dostta 70tane altın takmış)ki biz tek taraflıyız diye ailem çok davetiye dağıtmadı küçük bir kır bahçesi tutmuştuk.Şimdi bu kadına ne dersin?Şeytan diyo "be kadın düğün yapacağım memleketimde dedin de ben mi hayır dedim sana,yapsaydın!Paran mı vardı?İçgüveyi gibi aldık oğlunu gelinliğimi bile ben aldım...."sırala bunları yüzüne,ez,küçülsün böcek gibi.Buna benzer onlarca şey var kullanabileceğim çünkü biz tüm gelenekleri yaptık o hiçbirşey yapamadı.Ama söylenmiyor işte susuyorsun eşinin hatırına.Bugünün yarını da var elden ayaktan düşünce bekleyecek gelinim gelsin diye işte o zaman görecek ne yaptığını.en gicigida bu degilmi zaten icinden onu bir kasik suda bogasi gelir insanin ama yinede güleryüzlü olmaya calisiriz . Naparlarsa yapsinlar bosver takmicam esimin hatrina surat asmicam diye kendimi sakinlesdirioruö bende her seferinde
Öyle canım gerçekten.İnsan evine gitmeden gerilmeye başlıyor yine ne yumurtlayacak diye.Minik bir örnek vereyim.Bizim düğünümüz olalı 6 ay oldu ve düğün benim memleketimde oldu çünkü tüm masrafları ben karşıladım eşimin durumu yoktu o an.Kayınvalideme eşim bunu hiç söylememiş demekki hala düğün niye orada oldu diyor mesala."Gücümüz buna yetti böyle oldu kınayı düğüne çevirdik "diyorum,hala üsteliyor" işte burda akrabalar vardı gelemediler vır vır
vır..."Eşim otobüs tuttu 10 kişi geldi düğüne.1,5saatlik mesafe var arada.Bende "anne zaten bir salonu dolduracak çevreniz yok neden boşuna burada da salon parası verelim ki?"dedim."sanki gelen tanıdıklarınızın hepsi altın mı taktı orada"dedi (akrabalarım 17tane bilezik,eş dostta 70tane altın takmış)ki biz tek taraflıyız diye ailem çok davetiye dağıtmadı küçük bir kır bahçesi tutmuştuk.Şimdi bu kadına ne dersin?Şeytan diyo "be kadın düğün yapacağım memleketimde dedin de ben mi hayır dedim sana,yapsaydın!Paran mı vardı?İçgüveyi gibi aldık oğlunu gelinliğimi bile ben aldım...."sırala bunları yüzüne,ez,küçülsün böcek gibi.Buna benzer onlarca şey var kullanabileceğim çünkü biz tüm gelenekleri yaptık o hiçbirşey yapamadı.Ama söylenmiyor işte susuyorsun eşinin hatırına.Bugünün yarını da var elden ayaktan düşünce bekleyecek gelinim gelsin diye işte o zaman görecek ne yaptığını.
Bizde nişan sırasında gittik bir avm ye,eşime ailesine herşey marka doldurduk bohçalarını.Bana gele gele işporta 2 gecelik.Oda ayrı bedenlerde giyebilmek için en az 20kg vermem lazım.Artık hangi kızının sandığından çıkardıysa.Birde nişanlımdan para almışlar bohça için düşün artık.Yüzüklerimizi nişanda takılan 1 bileziği de biz aldık nişanlımla.Sonra eşyalarımızı aldık ki eşim sadece 2 tv 2 kanepe alabildi.Ev 4-4lük ama herşeyi ben ve ailem yaptık.Şimdi de kira,fatura ve tam nişan sonrası ortaya çıkan borçlarını ödüyoruz.50bin kredi çekmek zorunda kaldı eşim onlar için.Eşim alıyor 3000,1800onlara gidiyor.Eşim 2 evede bakıyor bu yüzden biz 6 ay yokluk çektik.Evliliğimi burnumdan getirdiler.Ne babaevinde ne yalnız yaşadığım dönemde bu kadar yokluk çekmemiştim.Buna rağmen bu kadın bana laf sokuyor.Bu ay ancak feraha çıktık ama "tokluk seviştirir açlık dövüştürür" derdi annem.Ne kadar haklıymış anladım.Eşimle hiç sorunum yokken ailesi yüzünden tartıştık bol bol.Bugün arayıp kavga ettik biz ayrılacağız desem bayram eder.Hemen ayrılın der.Eşimin tüm geliri onun olsun kendi evi olmasın diye sırf.Evde maaş kartını alıp görmezden geldikleri oğlu evlenince kıymete bindi anlayacağın.Oturduğumuz evi bile bize çok gördüler merkezi ve büyük diye ama onlarında kirasını biz ödüyoruz.İşte buna sinir oluyorum.Birçok bayan istekleri konusunda diretir.Mobilya,takı vs.en iyilerini seçer.Ben hep alttan aldım aman kötü olmayalım,aman paraları yok,aman takı önemli değil.ailem eşimi sevdi desteklediler bizi.Bak kıymeti biliniyor mu şimdi?
Anladığım kadarıyla seninki benimkiyle aynı karakterde.Sen en azından havlu falan almışsın bende 1 yıl nişanlı kaldım ne bir bayram nede nikahta 1 iğne görmedim.Birde ilk defa görümceme gideceğiz bayrama denk geldi demez mi çantanda bir havluda mı yoktu.Bayram günü taksi tutup havlu,çember (bende evhediyesi elektronik almıştım önceden) onları almaya evimize geldik hepberaber.Dönüşte takside bana yine laf.Dayanamadım bende "bizde de akrabalara hediye verilir ama sen oğluna birşey vermediğin için bende kimseye hazırlamadım anne.böyle bir adetiniz yok sandım "dedim.2gün sonra kızı benim evime ilk defa gelişi, sallana sallana, eliboş geldi.Ölür müsün öldürür müsün?Gelenekler bana var onlara yok yani.Bizimkilerde hiç para yok.Tek sahip oldukları pabuç kadar dil.
iste böyle seyler yaparak sogutuyolar insani yemin ederim varya okadar zoruma gidiyorki eltim bile laf cakti gecen bna dioki madem okadar cok seviyolar seni ozaman niye bir gelin görmeye gelmiolar sizede bir hediye getirmiolar yalandan bana hava yapmak icin benim yanimda iyi davraniyorlar sana dedi ay okadar zoruma gittiki anlatamam ama lafa gelincede cok seyler yapiormuslar bize insallah anlarmisiz falanda filanda naptilarki en ufak seyi bile nisanlima ödettiler ki kaynanamda kaynatamda calisan genc insanlar isteseler fazlasiyla yaparlar ama bulmuslar bizim gibileri niye yapsinki degilmi ama annem hep dio senin sevdigini bildikleri icin bunu kullaniyorlar, bak senin kaynaananda ayniymis benimkide yemin ederim oglu isten gelirdi bir sicak yemek yapmazdi oglu eve gitmezdi arayip sotmazdi sonra bakdiki oglu asik oldu kizin her dedigini yapio pacalari tutusdu birden bir oglu oldugunu hatirladi dügünüme 6 ay kaldi en ufak seye varana kadar nisanlimla yapiyorum ama hicbirsey istemicem onlardan demesinlerki aa sunuda biz aldik en ufak seyi simdi anlat anlat bitiremezler.
Banada seninki gibi kaynanam gecen gelmis dioki öyle herseyi alma ceyizine cogu seyde hediy gelir dicekdimki senin tarafina güvenemem nelerini gördümki simdiye kadar dedim neyse sus bende dedim onlar alcak diye bekliyemem ben alim onlarda getirirlerse sevinirim getirmezlersede benm var zatn :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?