Kaynana deyince ...?

Ah ne diyosun sen :)
Paranızın kıymetini bilin kızım der durur. Amaöteki taraftan taksitler o biçim :) Hamileyim 7 ay bitti bir kere bile arayıpta kızım canın birsey istiyormu yada birşeye ihtiyacın varmı hazırlıkların tamammı demez. Ama kendisi en uyduruk kan tahlilinde bile yanımda ol diye tutturur. Allahım fikir versin merhamet versin yüreklerine ne diyiim :))

evine gittiginde cenesi hic durmayan, yüzüme degilde arkadamdan konusan ,kendi oteritesine hep benim üstüm de kurmya calisan.kendi ve kizi cok zeki biz aptaliz ... hep esime ve ailemin beni yetstirme tarzindan susuyorum.bir gün patliyacagimm ama ne zaman sabrediyorum.gerci cok pasif biri her sey seyi ben bilir havasinda gösteriyo kendini ama bir sey den anladigi yok. ne diyeyim allah nasilbiliyosa öyle yapsin.bir de cok dedikodu herkese bir kulp takar.kendi bir seye benzese yaslandikca cok cenesi düstü.

Bana karşı eksikli olmasına rağmen soktuğu ağır laflar,cahilliği ve bunlara rağmen sırıtmak zorunda kalmam

Bana karşı eksikli olmasına rağmen soktuğu ağır laflar,cahilliği ve bunlara rağmen sırıtmak zorunda kalmam

en gicigida bu degilmi zaten icinden onu bir kasik suda bogasi gelir insanin ama yinede güleryüzlü olmaya calisiriz . Naparlarsa yapsinlar bosver takmicam esimin hatrina surat asmicam diye kendimi sakinlesdirioruö bende her seferinde

en gicigida bu degilmi zaten icinden onu bir kasik suda bogasi gelir insanin ama yinede güleryüzlü olmaya calisiriz . Naparlarsa yapsinlar bosver takmicam esimin hatrina surat asmicam diye kendimi sakinlesdirioruö bende her seferinde
Öyle canım gerçekten.İnsan evine gitmeden gerilmeye başlıyor yine ne yumurtlayacak diye.Minik bir örnek vereyim.Bizim düğünümüz olalı 6 ay oldu ve düğün benim memleketimde oldu çünkü tüm masrafları ben karşıladım eşimin durumu yoktu o an.Kayınvalideme eşim bunu hiç söylememiş demekki hala düğün niye orada oldu diyor mesala."Gücümüz buna yetti böyle oldu kınayı düğüne çevirdik "diyorum,hala üsteliyor" işte burda akrabalar vardı gelemediler vır vır vır..."Eşim otobüs tuttu 10 kişi geldi düğüne.1,5saatlik mesafe var arada.Bende "anne zaten bir salonu dolduracak çevreniz yok neden boşuna burada da salon parası verelim ki?"dedim."sanki gelen tanıdıklarınızın hepsi altın mı taktı orada"dedi (akrabalarım 17tane bilezik,eş dostta 70tane altın takmış)ki biz tek taraflıyız diye ailem çok davetiye dağıtmadı küçük bir kır bahçesi tutmuştuk.Şimdi bu kadına ne dersin?Şeytan diyo "be kadın düğün yapacağım memleketimde dedin de ben mi hayır dedim sana,yapsaydın!Paran mı vardı?İçgüveyi gibi aldık oğlunu gelinliğimi bile ben aldım...."sırala bunları yüzüne,ez,küçülsün böcek gibi.Buna benzer onlarca şey var kullanabileceğim çünkü biz tüm gelenekleri yaptık o hiçbirşey yapamadı.Ama söylenmiyor işte susuyorsun eşinin hatırına.Bugünün yarını da var elden ayaktan düşünce bekleyecek gelinim gelsin diye işte o zaman görecek ne yaptığını.

aaa canim bak bu konuda ben benim kaynanami tek saniyordum ama demekki degilmis mesela birsey alincak yada yapilcak o an hic sesi sedasi cikmaz hani aman ben karismim yoksa benden yardim isterler diye korkuyor sanirim sonra o esya alindikdan sonra yada o is yapildikdan sonra birden bire yorum yapmaya küsmeye baslarlar neymis efendim niye fikri sorulmamis niye onun istedigi gibi olmamis kusura bakmada biz herseyi madem kendimiz karsiliyoruz ozaman kararida biz vermeliyiz hesabida biz yapmaliyiz senin havan sönmicek diye iki yerde birden dügün yapamaz kimse madem öyle diyor sana yapsaymis ozaman seninde dedigin gibi yapalim dedide sizmi yapmadiniz, benim kayinvalidemde bir dairesini ogluna verdi icini tadilat ettirdi kiraci olarak tasincaz sagda solda hava yapiyor ogluma ev yaptim diye ogluna yapmadinki o daire senin yarin biz ciksak kiraya verceksin yemin ederim nisanlanali bir sene oldu birtek alyans takdilar ha birde havlu yazma tarzi seyler vermisdi odur lafa gelince milletin dedikodusunu iyi yapar ay gelinine hicbirsey almadida flan sanki kendi cok almis gibi yaw madem hicbisey yapmiyosun bari kenara cekilde bizi rahatsiz etme bende bakdimki bu eltimde yaptigi gibi yapmaya calisiyor bekliyorki her aldigimi sorim fikrini danisim dedim yok olmaz öyle bende gittim beyendim nisanlimla gittik aldik zaten biz aliyoruz kime neyi sorim sanki cikarip ay bunuda ben alimmi dicek en azindan kendi zevkimize göre aliyoruz hemde ilerde kimse biz yaptik diye yüzüme vuramaz allahim hakkimizda herseyin hayirlisini versin gercekden cok zor allahim sabir versin tüm gelinlere virus gibi bisey bu kaynanalar hehe bazen seviyorum anlasiyorum bazende bir kasik suda bogasim geliyor vallah bak yine sinirlendim yaa hicbirseyini görmedim ama benden gelinlik yapmami bekliyor daha nisanliyim ama her cagrdiginda yardimina kosarim ama yaranamam oda ayri

Bizde nişan sırasında gittik bir avm ye,eşime ailesine herşey marka doldurduk bohçalarını.Bana gele gele işporta 2 gecelik.Oda ayrı bedenlerde giyebilmek için en az 20kg vermem lazım.Artık hangi kızının sandığından çıkardıysa.Birde nişanlımdan para almışlar bohça için düşün artık.Yüzüklerimizi nişanda takılan 1 bileziği de biz aldık nişanlımla.Sonra eşyalarımızı aldık ki eşim sadece 2 tv 2 kanepe alabildi.Ev 4-4lük ama herşeyi ben ve ailem yaptık.Şimdi de kira,fatura ve tam nişan sonrası ortaya çıkan borçlarını ödüyoruz.50bin kredi çekmek zorunda kaldı eşim onlar için.Eşim alıyor 3000,1800onlara gidiyor.Eşim 2 evede bakıyor bu yüzden biz 6 ay yokluk çektik.Evliliğimi burnumdan getirdiler.Ne babaevinde ne yalnız yaşadığım dönemde bu kadar yokluk çekmemiştim.Buna rağmen bu kadın bana laf sokuyor.Bu ay ancak feraha çıktık ama "tokluk seviştirir açlık dövüştürür" derdi annem.Ne kadar haklıymış anladım.Eşimle hiç sorunum yokken ailesi yüzünden tartıştık bol bol.Bugün arayıp kavga ettik biz ayrılacağız desem bayram eder.Hemen ayrılın der.Eşimin tüm geliri onun olsun kendi evi olmasın diye sırf.Evde maaş kartını alıp görmezden geldikleri oğlu evlenince kıymete bindi anlayacağın.Oturduğumuz evi bile bize çok gördüler merkezi ve büyük diye ama onlarında kirasını biz ödüyoruz.İşte buna sinir oluyorum.Birçok bayan istekleri konusunda diretir.Mobilya,takı vs.en iyilerini seçer.Ben hep alttan aldım aman kötü olmayalım,aman paraları yok,aman takı önemli değil.ailem eşimi sevdi desteklediler bizi.Bak kıymeti biliniyor mu şimdi?

Anladığım kadarıyla seninki benimkiyle aynı karakterde.Sen en azından havlu falan almışsın bende 1 yıl nişanlı kaldım ne bir bayram nede nikahta 1 iğne görmedim.Birde ilk defa görümceme gideceğiz bayrama denk geldi demez mi çantanda bir havluda mı yoktu.Bayram günü taksi tutup havlu,çember (bende evhediyesi elektronik almıştım önceden) onları almaya evimize geldik hepberaber.Dönüşte takside bana yine laf.Dayanamadım bende "bizde de akrabalara hediye verilir ama sen oğluna birşey vermediğin için bende kimseye hazırlamadım anne.böyle bir adetiniz yok sandım "dedim.2gün sonra kızı benim evime ilk defa gelişi, sallana sallana, eliboş geldi.Ölür müsün öldürür müsün?Gelenekler bana var onlara yok yani.Bizimkilerde hiç para yok.Tek sahip oldukları pabuç kadar dil.

Son düzenleme:

iste böyle seyler yaparak sogutuyolar insani yemin ederim varya okadar zoruma gidiyorki eltim bile laf cakti gecen bna dioki madem okadar cok seviyolar seni ozaman niye bir gelin görmeye gelmiolar sizede bir hediye getirmiolar yalandan bana hava yapmak icin benim yanimda iyi davraniyorlar sana dedi ay okadar zoruma gittiki anlatamam ama lafa gelincede cok seyler yapiormuslar bize insallah anlarmisiz falanda filanda naptilarki en ufak seyi bile nisanlima ödettiler ki kaynanamda kaynatamda calisan genc insanlar isteseler fazlasiyla yaparlar ama bulmuslar bizim gibileri niye yapsinki degilmi ama annem hep dio senin sevdigini bildikleri icin bunu kullaniyorlar, bak senin kaynaananda ayniymis benimkide yemin ederim oglu isten gelirdi bir sicak yemek yapmazdi oglu eve gitmezdi arayip sotmazdi sonra bakdiki oglu asik oldu kizin her dedigini yapio pacalari tutusdu birden bir oglu oldugunu hatirladi dügünüme 6 ay kaldi en ufak seye varana kadar nisanlimla yapiyorum ama hicbirsey istemicem onlardan demesinlerki aa sunuda biz aldik en ufak seyi simdi anlat anlat bitiremezler.
Banada seninki gibi kaynanam gecen gelmis dioki öyle herseyi alma ceyizine cogu seyde hediy gelir dicekdimki senin tarafina güvenemem nelerini gördümki simdiye kadar dedim neyse sus bende dedim onlar alcak diye bekliyemem ben alim onlarda getirirlerse sevinirim getirmezlersede benm var zatn :)

Paragöz.
Fesat.
Her insanın arkasından konuşan.
Yalancı.
Iftiracı.
En çokda paragöz huyundan nefret ederim.
Para için herşeyi yapar .
Ama kendi çalışmaz hep gelicek hep gelicek onları sultan bankta saklıyormuş .

Para göz(oğlunu banka olarak görüyor)
hep ağlanan parasızlıktan
laf sokma ebesi(kızım sana söylüyorum gelinim sen anla cinsinden)
pasaklı pis(evinde yemek yiyemiyorum)
evlat ayrımı yapan(oğullarından alır kızlarına yedirir)

anne
yardımsever
kucakaçan
maddi manevi destek
görümcemle beni birbirimizden ayırmayan
annem kadar sevdiğim kadın

Yardımcı,sevecen,bir gün aramasan özledim diye telefonla arayan,oğluna karşı beni savunan,görümcemden daha sütün tutan,gelini değil kızı gibi gören,kendine bir şey aldığında bana da alan...

Kayınvalidemi seviyorum

size yaşadığım bir olayı açayım.9aylık bir hamilelik yaşadım.hamileliğime haftalar kala kontrole gittim annemle(kaynanamla).bu arada 17 yaşındaydım evlendiğimde ailemde uzaktayım.şu anda 6 yıllık evliyim.doktor ultrosonda bebeğin kalp atışlarını duyamadı ve öldüğünü öğrendik.hastaneye yattık.3gün doğum için bekledim.normal doğum olurmu diye ama olmadı bu 3 gün zarfında ben doğumhane yattım yanımdakiler doğum yapıp çocuğunu kucxağına alıp gidiyordu.ben bunlara dayanayıp elimde serumla doğumhanenin bekleme salonuna çıkıyordum Allah razı olsun annem o 3 gün boyunca hep yanımdaydı kucağına yatırıp başımı okşuyodu.bazen doğumhaneden çıkarmıyodu ebeler görümcemde benden 3 yaş ufaktır o saklı gizli kaçıp kaçıp gelirdi ebeler kovardı yani onca yaşadığım olayda hiç ailem yoktu.3.gün ateşlenmeye başladım bebeğin bani zehirlediği anlaşıldı ve sezeryanla doğuma alındım.doğumdan çıktıktan sonra yanımda hep onlar vardı .2gün hastanede yattım eşim geceleri kaçıp gelir yanımda kalırdı görümcem baktı bana o arda.tüm zorluklara eşim ve eşimin ailesiyle göğüs gerdim ve hala öyleyim.kaynanamda tapılası bir kadın......

Tatlım sana bir abla nasihati:ne koparırsan o kar kalıyor yanına.Ben bunu yaşadım ve öğrendim.Sen sanıyor musun biz yapamadık diyecek ilerde .Sizin aldıklarınızı da sahiplenecek oğluda ödüyor ya sonuçta.Oğlu onun malı ,oğlunun parasıda onun parası.Zihniyet bu.Bak bize,düğünü ben yaptığım halde anlatırken Hope'un memleketinde düğün yaptık burada da nikah yaptık diyorlar.Oysa biz eşimle aldık 2 şahit gittik nikah salonuna.Ne eş ne dost vardı yanımızda.Zaten nişanlılığım süresince şunu gördüm bunlar sürekli evde benim ailem yaz aylarında günde 3 düğüne gider bunlarda tık yok.Düğün dernek çevre işi sen sayıp gidersen sana da gelirler sen gitmezsen kimse de senin özel gününe ortak olmaz.Ben bayramlarda gidiyorum aileme ,annem bir sürü hediye çıkarıyor beğendiğimi alıp getiriyorum 8.aya girdik daha kayınvalidem bir bardak göstermedi buda sizin için tebriğe gelenlerin hediyesi diye.Eee zaten düğüne 10 akrabası gelmişti "nerede sizin çevreniz eş dost hiç mi gelmemiş annene "dedim eşime."Yok "dedi bana.Dediğin gibi güvenme gelecek hediyelere.Birde durum buyken bu kadın bize düğün yaptıracaktı ya burada ona hayret ediyorum.10kişiyle düğün yapacaktık koca salonda.Oturur ağlardım vallahi.

İsteyen hatta çoğu zaman arsızlaşan insanlar kıymetli oluyor.Bana da verdiği 2 halı.eve istiflemiş bekar çocukları için malzemeleri.Heryere borç takmış o halılar bize 50bin lira banka borcu olarak döndü.Kadın bunun üstüne bana diyor ki beğenmez kullanmazsan bir daha vermem sanki kendi çalışıp almış gibi.4 yıl sokağa atılan bu parayla dünya kadar halı alırdım ben!!!

kendinden başka kimseyi düşünmeyen
yanımda hiç görmediğim
sürekli hastayım diye ağlayan
beni kıskanan
oğlunu çok seviyormuş ayağına yatan kadın
beni kocamdan soğutan kadın gerçi bizimkide çok anacısuratına tükürseler yağmur sancak cinsten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…