- 8 Kasım 2014
- 4.867
- 10.586
- 408
Büyük konuşmayayım ama hiç baş edilecek bir sorun olarak görmedim, kv de hiç sorun çıkarma taraftarı olmadı.
Bir kere eşimle küçük bir sürtüşme anımıza denk geldi.
Eşim haksızdı ama çok asiydi o anda ve bana bağırarak konuşuyordu vs.kendi çapında.bende cevap verip ortamı alevlendirmemekle çok üzülmek ve yutkunmak arasında gidip geliyordum.
O anda kv eşime sen benim gelinime bağıramazsın kendine gel uleeen dedi.şu kızın sana bakışındaki aşk, benim sana bakışıma yakın kör mü o gözün eşşeksıpası nasıl üzmeye kıyarsın dedi :))
O gün bugündür hiç aramız bozulmadı kv ile çok şükür.
İyi anlaşırız ama zaten özünde iyi insandır.
Genelde bir hata yapacağımda (yani daha yapmadan) ben olsam şöyle yaparım annem diyerek uyarır beni.çoğu zaman onun gösterdiği yol doğru çıkıyor.Hayat tecrübesi tabiki.saygım sonsuz.
Hiç incitici kırıcı konuşmaz, benide görümcemide( ki ikimizinde yl. seviyesinde eğitimliyiz ama ) istese bizi on kere cebinden çıkarır.çok okur mesela.65yaşında günde hala 2 gazete okumadan uyumaz vs.sürekli kütüphaneden kitap alır vs.
Bizden ve aslında tüm çevresinden İstediği tek şey, yalan olmayacak kandırmaca olmayacak ilişkilerinde.Çok şükür o kadar anlayışlıki hiç pembe yalana bile ihtiyaç duymadım sayesinde...
Birde 40 küsür sene önce öğrt.olmuş 30senelik eğitim tecrübesi olan bir kadın boş teneke değil, istese görgüsü bilgisiyle beni döver:))
Valla çok seviyorum ben kaynanamı...
KKda ki kaynanalı konuları okudukça benim kaynananın kanatsız melek olduğuna eminim
Benim kaynanam hiç sorun çıkartacak bir yapıda durmuyor. Sevgilim ve çevremdekilerde aynı şeyi söylüyor ama büyük konuşmamak lazım tabi evlendikten sonra tüm ilgi değişebilir. Allah sabır versin diyorum.
kanatsız melek ne kelime cennetlik benm yerime öpün kendisinii çok ihtiyacım var böyle birinee ah ahBüyük konuşmayayım ama hiç baş edilecek bir sorun olarak görmedim, kv de hiç sorun çıkarma taraftarı olmadı.
Bir kere eşimle küçük bir sürtüşme anımıza denk geldi.
Eşim haksızdı ama çok asiydi o anda ve bana bağırarak konuşuyordu vs.kendi çapında.bende cevap verip ortamı alevlendirmemekle çok üzülmek ve yutkunmak arasında gidip geliyordum.
O anda kv eşime sen benim gelinime bağıramazsın kendine gel uleeen dedi.şu kızın sana bakışındaki aşk, benim sana bakışıma yakın kör mü o gözün eşşeksıpası nasıl üzmeye kıyarsın dedi :))
O gün bugündür hiç aramız bozulmadı kv ile çok şükür.
İyi anlaşırız ama zaten özünde iyi insandır.
Genelde bir hata yapacağımda (yani daha yapmadan) ben olsam şöyle yaparım annem diyerek uyarır beni.çoğu zaman onun gösterdiği yol doğru çıkıyor.Hayat tecrübesi tabiki.saygım sonsuz.
Hiç incitici kırıcı konuşmaz, benide görümcemide( ki ikimizinde yl. seviyesinde eğitimliyiz ama ) istese bizi on kere cebinden çıkarır.çok okur mesela.65yaşında günde hala 2 gazete okumadan uyumaz vs.sürekli kütüphaneden kitap alır vs.
Bizden ve aslında tüm çevresinden İstediği tek şey, yalan olmayacak kandırmaca olmayacak ilişkilerinde.Çok şükür o kadar anlayışlıki hiç pembe yalana bile ihtiyaç duymadım sayesinde...
Birde 40 küsür sene önce öğrt.olmuş 30senelik eğitim tecrübesi olan bir kadın boş teneke değil, istese görgüsü bilgisiyle beni döver:))
Valla çok seviyorum ben kaynanamı...
KKda ki kaynanalı konuları okudukça benim kaynananın kanatsız melek olduğuna eminim
Gerçekten Allah yardımcın olsun.ne şanslısınız yaa. hep hayalimdi kaynanamın böyle çok iyi olması ama olmadı. ne olursa olsun her halukarda oğlunu savunur. kayınbabam da öyle. ailecek bir olur gelinin üstüne giderler öyle söyleyim. eğer karşısında 2 insan kavga ediyorsa konunun önemi yok, haklının haksızın önemi yok, o 2 kişiden hangisini kendi doğurduysa onu tutar. "kadınlar ve çocuklar gerektiğinde dövülmeli" diyen bi tip, düşünün. asla bi ortak noktam yok onunla, kafamın dengi değil, benim dengim değil... nasıl olsun ki bu haliyle? olabildiğince az görüşüyorum. görüşsem de benden bi samimiyet göremiyor.
Mimikcan olacaksın. Zaten duyguları hemen yüzünden okunan bir tipsen işin daha kolay. Şahsen ben her yolu denedim. Önce güzel güzel anlattım dinlemedi. Sonra hafif tavırlı anlattım yine dinlemedi. Baktım olmuyor çok çok az konuşmaya başladım. Artık beni görmekten sıkıldı yanımda rahat edemedi. Ne muhabbetim var ne dedikodum, gelmeler azaldı. Saygısızlık etmedim ama mesafe koydum. Benden bazı konularda çekinmesini istedim.
Bu arada çok önemli bir ayrıntıyı paylaşmak istiyorum. Ben ilk zamanlarda kaynanamı düşünmekten kendimi hasta ettim. Sürekli gelip gitmeleri, bana hiç nefes aldırmayışı, sözleri öyle canımı sıkıyordu ki artık hiçbir şeyden zevk alamıyordum. Kaynanam tek başına benim bütün gündemim oluyordu. Kafamı sırf ona takıp hiçbir şeyden mutlu olamıyordum. Bana ait bir hayatım yokmuş gibi geliyordu. Eşimle de kötü oldum bu yüzden. Sürekli çarpıntılarım olmaya başladı. Ellerim ayaklarım titriyordu. Stres bana böyle yansıyordu.
Son 1 senedir o halimden hiç eser kalmadı. Şuan o kadar rahat hissediyorum ki. Kaynanam yine 2 günde bir bende. Bazen gün aşırı bende. Ama ben mutlu olmayı biliyorum artık. Onu sorun etmiyorum. Gelsin gitsin diyorum ne olacak.. Eşim iyi bir insan. Çocugum var mutluyum.. 2 saat oturup gidiyor diyorum. Ha yine mesafeliyim. Halbuki annem gibi sarılıp öpmek isterdim. Olamadı, olsun böylesi daha sağlıklı oldu. Sende lütfen onu hayatının merkezine koyma.
Korkmadım değil.evlende gel canım lütfennn
o kadar iyiydik ki anlatamam sonra ne mi oldu evlendikkah ah sanki hem oğluyla hem onla evlendim kuma yaşantısı gibi ben yaşatmaya çalıştı çok çok annecim annecimm nasılda iyisin die yapışma sana tavisyemm
Aynen evlenmeden önce gayet iyiydi hatta evlendiğimde ilk zamanlarda da iyiydi hakkını yemeyim. Ama son zamanlarda kadın durulmuyo
Ya çekinmeden usulune göre uyarmaya devam etmek lazim, içe atmamak için. Ya da dediğim gibi mesafe koymak lazım. Ama net bir mesafegelmez gitmez bnmki aramazda. belkide ben onun her dediğini yapmadığım içindir. çünkü oğluyla hep konuşur halleder bende bu huyunu sevmem beni yok saymış gibi. ama benmde gündemim o oluyor kafam dolu sürekli nie bilmiyorum yani kafamdan atamıorum böyle ben soğukluğu kini sevmem suratının ekşiliğini görünce bana yansıyor haftada 1-2 de olsa gitsem gese görsek 1 i iyi 2. si kötütakmamayı nasıl öğrenicezz
işte şimdi mesafe koymaya başladım hiç gülmüyor öyle aramaz beni zaten konuşmaz gidince he hoş geçiyor. eşim çok üzülüyor saçları dökülmeye başladı ama annesinden çoğu. bnmde hatam vardr ama eşim görmezden gel desede mümkn olmuyor. ben böyleyim dio kadın resmen. e o öyleyse ben nie değişicem ki. işine gelene balım böceğim die konuşup tatlı dil güler yüz gösteriyosa banada önceden öyleyse ben sonradan her dediğine gitmemeye gelmemeye başladıysam ben nie hatalı oluyorum ki. insan gibi gelip bana dese şuraya gidelimdie yada bunu yapalım die amenna birine tmm dersem birinde canım istemez insanlık hali dimi ama sen herşeyi oğluna söyle beni yönlendir eee nasılda kabul eder gelin hanımcıkk.bişey diyincedeee gelin gelmiyo bende opluma diorum gelsinler die bide açıkca söylemesi yok mu ay sinir oluyorum tüylerim ayakta şimdi bile. temizliğe çağırıyor hamile hamile yalvardım temizlikçi tut die yok paraya kıyamıor biz verceğimiz halde bana kıyıyor herhalda. gitmeyincede annemlerin yanında surat laf vurmalar sen kimsin dercesine. gelde duyma görme. ama fırsat kolluyorum ufacık bi laf vursun eşimin yanında bunların hepsini anlatıcam içimi dökücem sonrada eski gelinliğe devamm sanmasın mesafeli olucak herşey.Ya çekinmeden usulune göre uyarmaya devam etmek lazim, içe atmamak için. Ya da dediğim gibi mesafe koymak lazım. Ama net bir mesafe
Hiç muhattap olmuyorum oluyor bitiyor diyemeyeceğim :) ne kadar muhattap olamasamda o mutlaka sinirimi bozacak bi laf ediyor. İçimden ya sabır çekiyorum,mümkün olduğunca cevap vermiyorum, onu yok sayıyorum, kendi kendine konuşup susuyor. Tabi kasıtlı olarak cevap vermediğimi anlıyor mu bilmiyorum. Belki de kendince benim cevap veremediğimi falanda düşünüyor olabilir. Yaa konu açılmışken kendimi tutamayacağım :) bi insan her şeye karışır mı yaa. Hiç susmuyor. Her lafı söylemeyede kendini hak sahibi görüyor. Evime karışıyor, çocuğuma karışıyor, aldığıma verdiğime karışıyor, gittiğime geldiğime karışıyor. Bu nedir yaa. Benim kendi annem üzerimde, hayatımda bu kadar hak sahibi değil. Bazen sananeee, bi kes sesini diye bağrasım geliyor.
Yıpratma kendini. Sakin oll hepsi gelip geçer. Saglıgından olursun. Her şeyi dökmene de gerek yok daha çok tansiyonlar yükselmesin. Ama olaylar geliştikçe sen çizgini koru, sınırlarını iyi belirle gerisi gelir zaten. Net ol. Laf dalaşı da yapma. Senin hangi durumda ne yapacagını tahmin etsin artık. 10 kere de "hayır" duyacagını bildiği halde soruyorsa o kendi problemi. Sende problem etme. Kendine hayatı zindan etme. Kafaya takma. O kadar önemseme. Sadece net olişte şimdi mesafe koymaya başladım hiç gülmüyor öyle aramaz beni zaten konuşmaz gidince he hoş geçiyor. eşim çok üzülüyor saçları dökülmeye başladı ama annesinden çoğu. bnmde hatam vardr ama eşim görmezden gel desede mümkn olmuyor. ben böyleyim dio kadın resmen. e o öyleyse ben nie değişicem ki. işine gelene balım böceğim die konuşup tatlı dil güler yüz gösteriyosa banada önceden öyleyse ben sonradan her dediğine gitmemeye gelmemeye başladıysam ben nie hatalı oluyorum ki. insan gibi gelip bana dese şuraya gidelimdie yada bunu yapalım die amenna birine tmm dersem birinde canım istemez insanlık hali dimi ama sen herşeyi oğluna söyle beni yönlendir eee nasılda kabul eder gelin hanımcıkk.bişey diyincedeee gelin gelmiyo bende opluma diorum gelsinler die bide açıkca söylemesi yok mu ay sinir oluyorum tüylerim ayakta şimdi bile. temizliğe çağırıyor hamile hamile yalvardım temizlikçi tut die yok paraya kıyamıor biz verceğimiz halde bana kıyıyor herhalda. gitmeyincede annemlerin yanında surat laf vurmalar sen kimsin dercesine. gelde duyma görme. ama fırsat kolluyorum ufacık bi laf vursun eşimin yanında bunların hepsini anlatıcam içimi dökücem sonrada eski gelinliğe devamm sanmasın mesafeli olucak herşey.
Önyargili olmayın yeter..Yeni evleneceklere de tavsiyeler lütfen
Çok fazla konuşmayın. Bulusunca da havadan sudan konuşun. .Soğuk olmayan tatlı bir mesafeniz olsun.selam kızlar. Kaynanalarınızla nasıl baş ediyorsunuz. Ben benim kaynanayı çözemedim bi türlü. Konuşsam dediklerimi yanlış anlıyo veya demediğim şeyleri demişim gibi anlatıyo. Mesafe koysam konuşmasam neden aramıyosun gelmiyorsun oluyo. Ben cidden ne yapacağımı şaşırdım. Siz nasıl yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?