ben aslında çok uyumsuz birisi değilimdir uyarım ama işin tersten yapılmasını sevmem. bişey bana dencekse bana denmeli oğluna diyipte benimde ona uymamı beklememeli yanii. çok herşeyi dökmemde bikaç içimde şeyler var dmeme lazım bilsin yoksa bilmicek. uslüplüce dicem. gerisi kendiene kalmış ister kabul etsn ister etmesn o öyleyse bende böyle normal halimle devam edicem değişemem herkes herksi olduğu gibi kabul etsin en azındanYıpratma kendini. Sakin oll hepsi gelip geçer. Saglıgından olursun. Her şeyi dökmene de gerek yok daha çok tansiyonlar yükselmesin. Ama olaylar geliştikçe sen çizgini koru, sınırlarını iyi belirle gerisi gelir zaten. Net ol. Laf dalaşı da yapma. Senin hangi durumda ne yapacagını tahmin etsin artık. 10 kere de "hayır" duyacagını bildiği halde soruyorsa o kendi problemi. Sende problem etme. Kendine hayatı zindan etme. Kafaya takma. O kadar önemseme. Sadece net ol
gelin değil düşman alıyorlar kendilerine, bu ne hırs anlamadım gittikocamın tşörtü yırtıldıda onu bigün getirde ben dikiyim dedi yanımda
hele bigün sırtı kaşındı kocamın ee tabi aylardır sırtın kese görmedi dedi yanımda
yani resmen gelini yok sayıyo hala oğlu onla yaşıyor kafasında ama bunu ona belli edicemm artık onla olmadığını bekliyorm illk fırsatı..
daha neler var yazsamm roman
DegisiyorBenim kaynanam hiç sorun çıkartacak bir yapıda durmuyor. Sevgilim ve çevremdekilerde aynı şeyi söylüyor ama büyük konuşmamak lazım tabi evlendikten sonra tüm ilgi değişebilir. Allah sabır versin diyorum.
selam kızlar. Kaynanalarınızla nasıl baş ediyorsunuz. Ben benim kaynanayı çözemedim bi türlü. Konuşsam dediklerimi yanlış anlıyo veya demediğim şeyleri demişim gibi anlatıyo. Mesafe koysam konuşmasam neden aramıyosun gelmiyorsun oluyo. Ben cidden ne yapacağımı şaşırdım. Siz nasıl yapıyorsunuz?
Takmayım diyorum bende sık sık aramıyorum oda aynu şekilde sonra annemlere şikayet ediyorlar. Kızın bizi aramıyo bize gelmiyor diye. Ne yapacağımı şaşırdım cidden
Büyük konuşmayayım ama hiç baş edilecek bir sorun olarak görmedim, kv de hiç sorun çıkarma taraftarı olmadı.
Bir kere eşimle küçük bir sürtüşme anımıza denk geldi.
Eşim haksızdı ama çok asiydi o anda ve bana bağırarak konuşuyordu vs.kendi çapında.bende cevap verip ortamı alevlendirmemekle çok üzülmek ve yutkunmak arasında gidip geliyordum.
O anda kv eşime sen benim gelinime bağıramazsın kendine gel uleeen dedi.şu kızın sana bakışındaki aşk, benim sana bakışıma yakın kör mü o gözün eşşeksıpası nasıl üzmeye kıyarsın dedi :))
O gün bugündür hiç aramız bozulmadı kv ile çok şükür.
İyi anlaşırız ama zaten özünde iyi insandır.
Genelde bir hata yapacağımda (yani daha yapmadan) ben olsam şöyle yaparım annem diyerek uyarır beni.çoğu zaman onun gösterdiği yol doğru çıkıyor.Hayat tecrübesi tabiki.saygım sonsuz.
Hiç incitici kırıcı konuşmaz, benide görümcemide( ki ikimizinde yl. seviyesinde eğitimliyiz ama ) istese bizi on kere cebinden çıkarır.çok okur mesela.65yaşında günde hala 2 gazete okumadan uyumaz vs.sürekli kütüphaneden kitap alır vs.
Bizden ve aslında tüm çevresinden İstediği tek şey, yalan olmayacak kandırmaca olmayacak ilişkilerinde.Çok şükür o kadar anlayışlıki hiç pembe yalana bile ihtiyaç duymadım sayesinde...
Birde 40 küsür sene önce öğrt.olmuş 30senelik eğitim tecrübesi olan bir kadın boş teneke değil, istese görgüsü bilgisiyle beni döver:))
Valla çok seviyorum ben kaynanamı...
KKda ki kaynanalı konuları okudukça benim kaynananın kanatsız melek olduğuna eminim
Mimikcan olacaksın. Zaten duyguları hemen yüzünden okunan bir tipsen işin daha kolay. Şahsen ben her yolu denedim. Önce güzel güzel anlattım dinlemedi. Sonra hafif tavırlı anlattım yine dinlemedi. Baktım olmuyor çok çok az konuşmaya başladım. Artık beni görmekten sıkıldı yanımda rahat edemedi. Ne muhabbetim var ne dedikodum, gelmeler azaldı. Saygısızlık etmedim ama mesafe koydum. Benden bazı konularda çekinmesini istedim.
Bu arada çok önemli bir ayrıntıyı paylaşmak istiyorum. Ben ilk zamanlarda kaynanamı düşünmekten kendimi hasta ettim. Sürekli gelip gitmeleri, bana hiç nefes aldırmayışı, sözleri öyle canımı sıkıyordu ki artık hiçbir şeyden zevk alamıyordum. Kaynanam tek başına benim bütün gündemim oluyordu. Kafamı sırf ona takıp hiçbir şeyden mutlu olamıyordum. Bana ait bir hayatım yokmuş gibi geliyordu. Eşimle de kötü oldum bu yüzden. Sürekli çarpıntılarım olmaya başladı. Ellerim ayaklarım titriyordu. Stres bana böyle yansıyordu.
Son 1 senedir o halimden hiç eser kalmadı. Şuan o kadar rahat hissediyorum ki. Kaynanam yine 2 günde bir bende. Bazen gün aşırı bende. Ama ben mutlu olmayı biliyorum artık. Onu sorun etmiyorum. Gelsin gitsin diyorum ne olacak.. Eşim iyi bir insan. Çocugum var mutluyum.. 2 saat oturup gidiyor diyorum. Ha yine mesafeliyim. Halbuki annem gibi sarılıp öpmek isterdim. Olamadı, olsun böylesi daha sağlıklı oldu. Sende lütfen onu hayatının merkezine koyma.
Yani ne yapsanız yaranamıyorsunuz.selam kızlar. Kaynanalarınızla nasıl baş ediyorsunuz. Ben benim kaynanayı çözemedim bi türlü. Konuşsam dediklerimi yanlış anlıyo veya demediğim şeyleri demişim gibi anlatıyo. Mesafe koysam konuşmasam neden aramıyosun gelmiyorsun oluyo. Ben cidden ne yapacağımı şaşırdım. Siz nasıl yapıyorsunuz?
kocamın tşörtü yırtıldıda onu bigün getirde ben dikiyim dedi yanımda
hele bigün sırtı kaşındı kocamın ee tabi aylardır sırtın kese görmedi dedi yanımda
yani resmen gelini yok sayıyo hala oğlu onla yaşıyor kafasında ama bunu ona belli edicemm artık onla olmadığını bekliyorm illk fırsatı..
daha neler var yazsamm roman
Benimki de oğluşunun yırtılmış muskasını dikti yanımdaMuska yapmış oğluşuna da...Evimin her tarafında kese içinde çörekotları falan buldum benden habersiz koymuş attım hepsini.
Baslıga cewap:edemiyorum cünkü arkasında yedi tane koruması var.haa bi de eşim 8selam kızlar. Kaynanalarınızla nasıl baş ediyorsunuz. Ben benim kaynanayı çözemedim bi türlü. Konuşsam dediklerimi yanlış anlıyo veya demediğim şeyleri demişim gibi anlatıyo. Mesafe koysam konuşmasam neden aramıyosun gelmiyorsun oluyo. Ben cidden ne yapacağımı şaşırdım. Siz nasıl yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?