- Konu Sahibi cikolatalipankek
-
Çeyrekte takanın ismi yazmıyor sonuçta herhangi bir çeyrek al geçBen nişanlanalı 2 buçuk ay oldu, nişanımda takılan çeyreği kaybettim. Ve bunu nişanlıma söyleyemedim utandığımdan. İnsanlar ona o karar para verdiler ve ben sahip çıkamadığım için kaybettim maalesef.. sizce çok ayıp oldu mu? Nişanlıma söylemedim ve söylemeyi düşünmüyorum..
Ona da şükür :)Bana hiçbir şey takmadilar bacım.sadece tektaş.alyansi saymıyorum benim alyansimi eşim eşimin alyansini ben almıştım Nişanda.dugunde de beklentiyi ne kadar sifirladiysam takılanlar sürpriz oldu
Böyle o kadar çok ani var ki ...Anaaaa ben şok
Ya bunu yazdınız ya sağolun. Gerçekten numune saniyordum kendimi. Sizin durumu okuyunca aşırı iyi niyetli, suistimal edilen biri canlandı gözümde. Hala ayni misiniz? Malum karakter değişmiyor, ben biraz aydinlandim ama malzeme esas olarak aynıBende yıllar önce nişanlımın durumu yok diye bana takılacak olan tüm bilezikleri kendim yapıp gizliden biriktirip nişanlımın ailesine vermiştim onlarda bi güzel kendileri takıyomuş gibi bana takmışlardıdaha büyük aptallık tanımam cok şükür nişan atıldıda kurtuldum
Kız yine o ucuza gitmiş. Ben bedavaKonu sahibi Ucuza gitmiş hemşire
İnşaallah parası sizden çıkmamıştır5 bilezik takacaktı. Sonra 4 tane taktı.
Diğer bileziği de küçük oğluna verdi. Al abine almışsın gibi yap da tak dedi.
Bilezikleri kuyumcudan benim almış olmam dışında bir sorun yok tabi
Kıyamam ya. Valla bu yorumuma beğenmedim atıyorlar ama kusura bakmasınlar maalesef insan bir kıyafete bile az para verdi mi kenara fırlatıveriyor insan psikolojisi bu... Evlenecek adamın ailesi de bir zahmet biraz ön hazırlık yapsın... Biz kadınlar çok değerliyiz de farkında değiliz işteKız yine o ucuza gitmiş. Ben bedava
MaalesefAh askitotomsu, çok mesaj verilmiş sana aslında ama gençlik,toyluk, etrafında seni uyaracak kimsenin olmaması mı her neyse evlenmişsin eşin olacak adamla.
Ben sizin tam tersinizim. Sus dedikçe şahlanan asla haksızlığa boyun eğmeyen ve zamanla şunu daha çok öğrendim.Maalesef
Ben buraya yazdıkça gelen yorumlardan şunu fark ettim. Benim bu kadar sessiz olmam, alttan almam ta çocukluğuma gidiyor. O zaman da okkalı fırçalar yer, kendimi savunursam daha beter muamele görürdüm. Aman susayım da kimse bana bu kadar bağırmasın diye sessizce beklerdim insanların öfkesinin gecmesini.hatta hata yapmamaya çalışırdım ki kimsenin gazabına ugramayayim. Demek ki şimdi de bu kötü insanlar karşısında eziliyorum, sindirilmeye izin vermiyorum. Ha bir de bana hep şöyle söylendi küçükken: isteyenin lafını ikiletme yaziktir, paylaş, ayıp olur.
Şimdi bakınca hiç de öyle değilmiş, isteyen yüzsüz olunca seni somuruyormus
Ya ınsan çok üzülüyor manevi değeri vardı düğünümde eniştem kelepce takmıştı bende onu bozup o kolyeyi almıştım ama yok buhar oldu resmen Insallah buluruz.Yaa bende şans kolyemi kaybettim çok üzülüyorum. Banyoda aynanın önündeydi yok oldu resmen
Dün merak etmiştim sizin nasıl tepki verdiğinizi ama sormamistim, bugün siz yazmışsınız :) bir de bu yoğun telepatikligim varBen sizin tam tersinizim. Sus dedikçe şahlanan asla haksızlığa boyun eğmeyen ve zamanla şunu daha çok öğrendim.
İnsanlar aşıya önce direnç gösterir ateşi çıkar halsizleşir sonra da bağışıklık kazanır ya hah işte insanlar da böyledir.
Önce size tepki gösterir hakaret eder ve dışlarlar eğer siz kendinizden ödün vermez ve geri adım atmazsanız size alışırlar.
Bırakın insanlar size kızsın dışlasın siz olmaktan asla ödün vermeyin bir süre sonra size alışıyor hatta sizi örnek alıp sen haklısın diyorlar.
Kimse için kişiliğinize zevklerinize mutluluğunuzu ihanet etmeyin...
Bu yaz esimin memleketindeyken eltim 50 gr bilezigini kaybetti.Tek taşını kaybeden gördüm, sizin kadar stres yapmadı. Biraz relaks.
Söylediğimiz şey şakaydı öncelikle. Ayrıca ne olursa olsun geline nişanda kv çeyrek takmaz. Maddi durum vs konularında hassasiyeti anlarım ancak. İnsanlar çocuğu doğar doğmaz çeyiz yapmaya başlıyor bizim toplumumuzda bir zahmet bir tanecikte olsa bilezik taksınlar.Arkadaşlar bir çeyrek bin liraya dayandı. Bunun ucuza gitmekle alakası nedir? Çok çirkin bir yakıştirma değil mi?
Ben kardeşime o paraya bir bilezik takmıştım üç sene önce.
Konu sahibi ya altını yerine koyun yada sorarsa söyleyin. Ben doğru sözün, paradan daha kıymetli olduğunu düşünüyorum. Sormazsa açıklama yapmayın. Birde çalınma ihtimali var mı?
İnanın söylediklerinizn birkaç level üstünü yaşadım maalesef. Kız olduğu için babası tarafından kucağa hiç alınmayan evin tek çocuğu. Ailenin hatta sülalenin ezdiği ve hakaret ettiği sakin bir annenin kızıyım. O yüzden sesim çocukken de çok çıkardı. Çünkü beni benden başka koruyacak kimse yoktu. Hatta 15 yaşında farkettim ki annemi de benden başka koruyacak kimse yoktu :)))Dün merak etmiştim sizin nasıl tepki verdiğinizi ama sormamistim, bugün siz yazmışsınız :) bir de bu yoğun telepatikligim var
Konuya gelirsek küçük bir çocuk o kadar yapamıyor işte. İlk cocuksaniz daha çok beklenti altında eziliyor; ilkokula kadar hiç arkadaşiniz, komşunuz, akrabanız olmayan yerlerde buyuduyseniz bir şeyleri ogrenemiyorsunuz. Bu yüzden size yapilan muameleye hırçın çocuk değil, ezik çocuk tipi sergiliyorsunuz. Ama haklısınız, kavga niyeti gutmeden en güzel şekilde tepki vermek daha sağlıklı. Yoksa toplum olarak böyle pasif agresif oluyoruz
Benim ailem kötü bir aile değil çok şükür, otoriter mükemmeliyetçi falan. Akrabalar da kötü degil de işte o kadar sessizliğe, sinmislige ragmen "hırçın, sinirli, kötü huylu" yakistirmalarini duydum hep annem ve cevresinden. Okul öncesi çocuğu nasıl boyle olabilir ki? Hatta bebekken çok ağlıyor diye yıllarca edepsiz yakıştırması yapmak nedir yani, güya şaka! Siz de haklısınız, kötülüge ses cikarmayinca devam edip biz bir şey yapmadık ki diyorlarİnanın söylediklerinizn birkaç level üstünü yaşadım maalesef. Kız olduğu için babası tarafından kucağa hiç alınmayan evin tek çocuğu. Ailenin hatta sülalenin ezdiği ve hakaret ettiği sakin bir annenin kızıyım. O yüzden sesim çocukken de çok çıkardı. Çünkü beni benden başka koruyacak kimse yoktu. Hatta 15 yaşında farkettim ki annemi de benden başka koruyacak kimse yoktu :)))
Benim hikayem biraz fazla extrem maalesef kimsenin hayatı bu kadar zor olsun asla istemem. O yüzden lütfen kendinizi herkesten çok sevip koruyun. Sizi ezmelerine izin vermeyin. Sizi kırmak isteyeni kırın ki başkalarını da ezemesinler..
Valla bir gece ağlamışım bebekken. Babam camdan atmaya kalkmış ben size o kadar diyeyim :)))Benim ailem kötü bir aile değil çok şükür, otoriter mükemmeliyetçi falan. Akrabalar da kötü degil de işte o kadar sessizliğe, sinmislige ragmen "hırçın, sinirli, kötü huylu" yakistirmalarini duydum hep annem ve cevresinden. Okul öncesi çocuğu nasıl boyle olabilir ki? Hatta bebekken çok ağlıyor diye yıllarca edepsiz yakıştırması yapmak nedir yani, güya şaka! Siz de haklısınız, kötülüge ses cikarmayinca devam edip biz bir şey yapmadık ki diyorlar
Çok üzüldüm. Ruh sağlığı yerinde değilmiş demek. Amerikali bir baba bebeği ağladıgi için gece kalkıp bebeği sarsip durmuş. Bebeklerin beyin damarları ince oldugundan damarları kopunca kısmi felç kalmış. Annesi adamı terk edip engelli çocuğuna bakıyormuş.Valla bir gece ağlamışım bebekken. Babam camdan atmaya kalkmış ben size o kadar diyeyim :)))
Benim babamın ki de pek sağlıklı değildi. Hortumla dövülme yarışında çıplak ayakla kaçma madalyam var. Çok şükür hiç yakalanmadım.Çok üzüldüm. Ruh sağlığı yerinde değilmiş demek. Amerikali bir baba bebeği ağladıgi için gece kalkıp bebeği sarsip durmuş. Bebeklerin beyin damarları ince oldugundan damarları kopunca kısmi felç kalmış. Annesi adamı terk edip engelli çocuğuna bakıyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?