Kaynanamlarla yaşamak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben kendi anne babamı düşünüyorum da, istemezlerdi sanırım böyle bir teklifi. Ne güzel sessiz sakin yaşayacaklar yaşlılık hayatı, bir de ben damat çocuk (hele ki çocuk devamlı onların gözetiminde olacak)...
Ben de istemezdim. Kim yaşlılığında tatiller hariç torun bakmak ister ki?
Arkadaşımın ailesi yazlık aldı, çok odalı aldılar oğlumuz kızımız da gelir aile kurunca diye. Çok da ailesine düşkün insanlar. Arkadaşım da çalışıyorum,çocuk da yazlıkta kalsın diye çocuğunu ailesine kitledi, çağırdığına bin pişman oldu ailesi:) her gün dırdır ediyorlar . Kimse tam zamanlı çocuk bakmak istemez, kızı oğlu çalışırken çocuğun tüm sorumluluğunu çekmek istemez. Anne babanın bile kafası şişiyor, emekli çağındaki insanların kafası hiç kaldirmaz.
Bence hiç teklifte bulunma. Sonuçta büyük evi alirlarken siz tatillerde gelir kalırsınız diye almışlar, yaşayın diye değil

Önceki evlerindeykende annecim babacım aklımız sizde kalmasın beraber yaşayalım dediniz mi ben onu merak ettim. Cevap hayırsa evet acgozlusunuz.

ne bu celal ya o kadar yükselmişsiniz ki iki yastık falan tokatlayın hıncınız geçsin, akıl sağlığı falan ne alaka yani oldu olcak bi de küfredin bi şey danıştım altı üstü, yazılanlar da gözümden kaçanları fark ettim zaten. bi sakin...

Bide şu var dışardan gelip yiyip içip evinize gitmek gibi olmaz beraber yasamak
Yarın onlar yaslanicak hizmet isteyecekler
Kv her gün iş yapıyorum işin ucundan tut diyecek
Siz karıştı işime diyeceksiniz bir sürü tantana

Ekleme yapayım ev üstüne ev olmaz
Herkesin kendi evi düzeni bence sıkıntılı işler iyiyken kötü olmanın âlemde yok
Herkes kendi evinde çöplüğünde durmalı

Düşünüyorum da güzel ve bedava ev+çocuk bakımı bile olsa cazip gelmiyor bu ya. Bir odaya hapsolan cinsel hayat. Kafana göre salonda yatıp uzanma, rahat giyinme vs. bunlar hep sıkıntı. Arkadaşları evine rahat rahat çağıramaz bile. Çağırsa da karşı taraf üzülür haline. Kaynanasıyla yaşayan arkadaşım hiç yok. Olsa içimden yazık lan derim kesin ajsksjks.

Sizin hiç sosyal hayatınız yok mu mesela? Bunu istemek için sıfır sosyal hayat, sıfır aile dostu olması gerekir insanın. Hafta sonları arkadaşlarınızı falan ağırlamıyor musunuz hiç? Böyle bir durumda kayınvalidenizi evden mi göndereceksiniz?

Ya da çocuksuz çiftsiniz, muhtemelen yeni de evlisiniz. Seks hayatınızı minimum sesle 20 metrekare yatak odasına ve belli saatlere sıkıştırmak çok sıkıcı değil mi?

Hah tam bunları yazdım senin mesajını okumadan. Aklın yolu bir.

Valla vefat ederlerse ev bana kalır diye düşünmediyseniz bende bi şey bilmiyorum Aksi halde kanatsız melekte olsalar kimse kaynana kayınbabası ile yaşamak istemez istese de geçinemez.

Dünyanın en iyi insanları da olsanız bir evin içinde 2 kadın olmuyor, herkesin kendi düzeni kendi alışkanlıkları var.
Siz onların iyiliğine karşılık aynı evde yaşamakta bir sakınca görmüyorsunuz ama kayınvalidenizinde kendine göre düzeni var, anne kızın dahi düzeni farklı oluyor, temizlik anlayışı, yemek yapma tarzları, ev istediği kadar büyük olsun sonuçta bizim toplumun kültürüne göre her şeyi birlikte yapacaksınız, örneğin sabah kahvaltıları, akşam yemekleri, salonda vakit geçirme, eşinizle tartışsanız onlar da duyacak, yanak yanağa film izlemek isteseniz kayınvalide kayınpeder var, gece özel anlarınız olacak tam banyoya giderken kayınpeder su içmeye kalkacak.

Kimseye bu isteğinizden bahsetmeyin, kayınvalide belki birlikte yaşamak istemiyor, siz söyleyince kendini mecbur hissedecek, hem siz çalışıyorsunuz özür dilerim ama 2 kişinin dağınıklığını toplamak yemeğini yapmak başka, 4 kişinin yemeğini işini yapmak başka, sizin için ara sıra yaptığı şeyler zorunluluk haline gelecek + çocuğunuz olunca da bakmaları onların zorunluluğuymuş gibi hissettireceksiniz, herkes kendi evinde kimsenin sorumluluğunu almadan rahat etmek ister, konuyu kendi açınızdan ele almışsınız ama bir de kayınvalideniz açısından düşünün, artık ayaklarını uzatıp rahat etmek istiyordur, kaç yaşından sonra büyük ve güzel bir eve yerleşecek, sağlıkla huzurla dilediği gibi yaşamak hakkı.

Margaret Hale
Kinli kinlendi. Sıtkı sıyrılmış gibi oldu

Modern birileri diyorsunuz, sagliklari yerindeyse, paralari cebindeyse yaninda gelin niye istesin ki boyle bir insan?
Hani ben şu durumdaki kaynananin yerinde olsam gelini yanimda istemem. Her şeyinizi almiş etmişler zaten yetmiyor gibi evi de ortak yapip gelinin bedava hizmetcisi ve cocuk bakicisi mi olacagim bir de diye dusunurdum.

Kadin sizin her aksam yemeginizi, temizliginizi yapip, cocugunuza bakmaya merakli midir acaba?

Sakinim yahu, arkama yaslandım, kahvemi yudumlarken yazıyorum bunları. Akıl sağlığınıza kimsenin bir şey dediği yok zaten, aç gözlü olmanızdan bahsettim. Öyle gibi görünmek istemiyorum demişsiniz ama bu bildiğin aç gözlülük. Bedava ev, bedava çocuk bakımı, önünüze hazır gelen yemekler vs. sebebiyle böyle bir şey istiyorsanız bunun tek bir sebebi var dedim. Neyse ki yorumlardan sonra biraz düşünmeye başlamışsınız. Bir evde misafir olmak başka, evin sakini olmak bambaşka. Eminim bu kadar memnun kalmazsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…