Arkadaşlar daha önceki konumda bahsetmiştim annem trafik kazasında vefat etti 11 yıl süren dava sonuçlandı. Ben hakkımdan feragat edeceğim demiştim babama.Hatta eşimle bu yüzden tartıştık . Ben eşime bu konuya sen karışma dedim.Babam bana tazminat 200 bin civarı demişti. Daha sonra avukatla görüştüm 300 bin üzerinde olacak alacağımız para dedi.
Ben eşime karışma bu işe derken babamın karısı gelecek bu para hakkında planlar yapıyo. Ben babamın bu konuda bana art niyetli davrandığını düsrüst davranmadığını düşündüğüm için hakkım olan parayı babama vermekten vazgeçtim sizce doğru mu yapıyorum.
Benim bu şekilde düşünmenin sebebi babam şimdiki evliliğinden olan çocuğundan bahsederken; benim en küçük çocuğum 25 yaşında ben şimdiki çocuğumun geleceğini düşünürüm sadece diyo.
Arkadaşlar daha önceki konumda bahsetmiştim annem trafik kazasında vefat etti 11 yıl süren dava sonuçlandı. Ben hakkımdan feragat edeceğim demiştim babama.Hatta eşimle bu yüzden tartıştık . Ben eşime bu konuya sen karışma dedim.Babam bana tazminat 200 bin civarı demişti. Daha sonra avukatla görüştüm 300 bin üzerinde olacak alacağımız para dedi.
Ben eşime karışma bu işe derken babamın karısı gelecek bu para hakkında planlar yapıyo. Ben babamın bu konuda bana art niyetli davrandığını düsrüst davranmadığını düşündüğüm için hakkım olan parayı babama vermekten vazgeçtim sizce doğru mu yapıyorum.
Galiba baban ev alacaktı kendine. Sizinde tüp bebek için paraya ihtiyacınız vardı.
Kalbinin sesini dinle derim.
2. Evliliğinden olan çocuğun bu para üzerinde hiç bir hakkı yok. Karisıninda yok. Eşinizin de hakki olmadığı gibi...
Başınız sağolsun tekrar.
Benim duygusal biri olduğumu bildiği için psikolojik baskı yapıyo. Ben de çok etkileniyorum. Henüz hakkımı almak istediğimi bilmiyo öğrenince nasıl bir tepki alırım bilmiyorum.
Avukat masrafları çıkınca 60-70 bin lira düşüyo kişi başına sigortadan alınacak olan hariç.
çok doğru yaptın.Arkadaşlar daha önceki konumda bahsetmiştim annem trafik kazasında vefat etti 11 yıl süren dava sonuçlandı. Ben hakkımdan feragat edeceğim demiştim babama.Hatta eşimle bu yüzden tartıştık . Ben eşime bu konuya sen karışma dedim.Babam bana tazminat 200 bin civarı demişti. Daha sonra avukatla görüştüm 300 bin üzerinde olacak alacağımız para dedi.
neden göz koyuluyor arkadaşım biliyor musun.Avukat dediki 40'ar bin lira kişi başı üzerinden açıldı dava en 40' ar bin lira da faizi var dedi. 300 bin üzerinde alacağımız para dedi ayriyeten sigortadan alınacak para varmış. Ben de böyle olunca neden hakkımdan vazgeçeyim dedim. Meblağ bu kadar yüksek iken neden bizim hakkımıza göz koyuluyor anlamadım. Bu alınacak miktar daha da artabilirmiş. Bi de benim hakkım herkesten fazla diyordu. Bizde inandık meğer eşitmiş.
hakkı az olacak diye mi böyle yaptı bu adam ki.annenizin ölüm tarihi nedir? dava hangi hükümler çerçevesinde açıldı? ölüm halinde ölenin yakınlarının destekten yoksun kalma zararının tazmini talebini içeren TBK 58'e dayanarak tazminat talep ettiyseniz zaten babanızın hakkı sizden az olacak, çünkü yeniden evlenmiş olması onun annenizin kaybı nedeniyle uğramış olduğu zararı azaltan bir sebep olarak hesaba katılır, her çocuk bile eşit olmaz, tek tek her çocuk bakımından annenin kaybının yarattığı yıkım ve yaşasaydı çocuklara hayatının kalanında vereceği olası destek hesaba katılır. bunun yanı sıra mahkeme tazminata hükmederken zarar verenin ödeme gücünü de hesaba katar, adamın tüm zararı ödeyecek bir malvarlığı yoksa paranın tümünü alamayabilirsini, paranın tümünü alsanız bile avukatın vekalet ücreti düşülecektir ki şimdiye o da şişmiştir... bence siz bütün planları yapmadan önce avukatınızdan dava dosyasının bir örneğini isteyin de neyin ne olduğundan emin olun.
Bilmiyorum avukat üstün kötü geçmiş de olabilir. Ben avukatla daha önce hiç görüşmemeiştim vekaleti yenilememiz gerekiyo diye aradı öyle öğrendim. Gayrimenkul satışı yaptırılacakmış haciz yoluyla. Bi de sigorta şirketinden alacakların tahsili için etti madde ekletti vekaletnameye.annenizin ölüm tarihi nedir? dava hangi hükümler çerçevesinde açıldı? ölüm halinde ölenin yakınlarının destekten yoksun kalma zararının tazmini talebini içeren TBK 58'e dayanarak tazminat talep ettiyseniz zaten babanızın hakkı sizden az olacak, çünkü yeniden evlenmiş olması onun annenizin kaybı nedeniyle uğramış olduğu zararı azaltan bir sebep olarak hesaba katılır, her çocuk bile eşit olmaz, tek tek her çocuk bakımından annenin kaybının yarattığı yıkım ve yaşasaydı çocuklara hayatının kalanında vereceği olası destek hesaba katılır. bunun yanı sıra mahkeme tazminata hükmederken zarar verenin ödeme gücünü de hesaba katar, adamın tüm zararı ödeyecek bir malvarlığı yoksa paranın tümünü alamayabilirsini, paranın tümünü alsanız bile avukatın vekalet ücreti düşülecektir ki şimdiye o da şişmiştir... bence siz bütün planları yapmadan önce avukatınızdan dava dosyasının bir örneğini isteyin de neyin ne olduğundan emin olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?