- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
- Konu Sahibi cillibombom
-
Evlenince nasıl olsa çooooooooook mutlu olacaklar değil mi? üzmesin damad. O damat düğünden önce madur ayaklarındadır, düğünden sonra -benimmmm babammmm, benimmm anneemmm__ , -- babamın elini öpeceksin, evlerini temizleyeceksin, annemi kırmayacaksın, kardeşime saygılı saygılı olacaksın-- dediği zaman ne olacak. Neyse -gelin üzülsün- damat üzülmesin-- önemli olan da bu.
Allahım hangi devirlerde yaşıyoruz artık damatlar kız tarafı gibi, kız tarafı erkek tarafı gibi naz yapar olmuş.
siz beni anlarsınız diye umuyorum. içim şu an çok acıyo... martın ilk haftası sözüm var. bu işler konuşulurken sevgilim dedi ki babam bana hiç yardım etmeyecek /maddi yönden/ durumu yok ne yapacaksam kendim yapıcam ki babası da 3 yıldır sevgilimin hesabına göre sevgilimden toplam 48 bin tl almış biri... ve şimdi sözde elini cebine atmıyor. erkek arkadaşım polis kazandığı belli babası da sağolsun düğün için biriktirdiğimiz paraya önce gitti borç yatırdı sonra gitti kendine araba aldı. neyse, bu paranın lafını etmekten gerçekten nefret ediyorum ama şu an gururuma dokunuyor anlayın. dedim ki kendi kendime sevdiğim adam borç harç yapacak, ailesi desen elini cebine atmıyo her zaman paranın lafı dillerinde en nefret ettiğim şey ve biliyorum şu an bende bunu yapıyorum malesef yaptırıyolar çünkü. bari çocuğa ben destek çıkayım herkesten gizli söz bohçasının içini ben düzeyim. gittik işte dün bohçamı beğendim aldım al dedim bunu git kendin almış gibi götür eve... kuyumcuları falan gezdik, bir tane kelepçe beğendim 2,700 tl deyince sevgilim çok diyolar yok 14 ayarını yaptırsak olmaz mı (sonra bunu şaka diyorum ama gücüm yok dedi) üzüldüm ister istemez gittim 1.000 tl lik bir kelepçe beğendim ama görseniz bileğime iki boy büyük oysa diğeri tam olmuştu, 1000 tl olanı da almadık ama dayanamadım bu sabah dedim aklım o 2700 tl olanda kaldı diye üzüldüğümü görünce söz evlenince alırım falan filstan yok dedim istemem sonra arkadaşı yeni düğün yaptı gelinin saatini ne kadara aldın dedi 1200 tl tutmuş saat benimki de atladı hemen o kadar olur mu 300 400 lük yeter diye, sonra bana da dimi aşkım dedi bende yani bakalım dedim ne diyim....
akıl verin nolur
yaaa anlamıyorum bu adam bekar ve ailesinin ihtiyacı olmuş ki babasına para vermiş,kimi ilgilendirir.madem eksiksiz evlenmek istiyorsunuz acele etmeyin sözden sonra birikim yapın isteklerinizi alın öyle evlenin.siz hanımlar hiç mi ailenize yardım etmiyorsunuz.benim arkadaşımın kızı ailesinin aldığı evin yarısını ödedi.o borç bitmeden de evlenmedi.şimdi evlenmeye kalktığında evleneceği kişi nasıl ailenin evine ödeme yaparsın mı diyecek.:26:
KK'da okuyoruz,evliyken bile babasının borcunu ödeyen kadınlar var.evliyken bile ailesinin geçimini sağlayan kadınlar var.erkek olunca evlat olmuyor mu
ayrıca sözde ne bohçası,ne kelepçesi.bohçanızı falan düğüne bırakın onu da kendiniz değil,nişanlınız yapsın ki sonra baş kakıncı olmasın.
tamam da babasına ailesine tabiki borç vermeli ama babası borcunu kapatmış geri kalanına da araba almış kendi zevki için madem paramız yok diye yakınıyorlar arabayı satsınlar evlilik işleri biter ikisi çalışır çabalar babalarına tekrar alır bir araba ben burda suna deyinmek istiyorum fedakarlıkkkk
aileye neden borç veriliyor.oğlu babasına hediye araba almış olamaz mı
hediye aldıysa oglu babasına o zaman babasıda oglu evlilik arifesinde iken küçük bir fedakarlık yapsın ya kredi çeksin yada arabayı satsın ilerde ogluşum bana daha iyisini alır mantıgıyla ki iyi evlatlar annesine ve babasına her şeyin en iyisini layık görür :)
Ay artık çıldırıcam bana da para hesabı yaptıracaksınız. Babası araba almamış 48.000 liraya.3 yıl içinde babasına 48000 vermiş toplam. Bu da her ay 1000 lira ediyor. Ailesi ile yaşayan bir adamın aile bütçesine maaşının yarısından az bir katkısı olmasını para yedirmek olarak gören herkesi Allah'a havale ediyorum.
Ben çalışıyorum eşim olmaya meyleden zat da çalışıyor. İki yıldır son anda delirip vazgeçmez de evlenirsek diye birikim yapıyoruz. Henüz vazgeçme eşiğini atlatmış değiliz lakin hala birikim yapıyoruz. Eş adayımın babası yok. Vefat etmiş ben onu tanımadan çok önce. Eş adayımın iki ablası ve abisi dudağımı uçuklatan maaşlar alıyorlar. Benim için lüks sayılabilecek bir hayat yaşıyorlar. Keza annesinin durumu da oldukça iyi. Ancak biz birikim yapıyoruz. Ve evlenirken alacağım hiçbir şey bu birikimin dışına çıkmayacak. Ailesinin ve ailemin, kendi istekleri doğrultusunda hediye edecekleri takı dışında ki onu da yapmazlarsa problem değil. Hiçbir yardımını kabul etmeyeceğiz. Yardım kabul etmemekle birlikte birçok eşyamızı da alamayacağız. Birikim çok matah değil :) Zamanla çalışarak evi tamamlayacağız. Bu kararı evlenme kararı aldıktan hemen sonra aldık. İkimiz de bu hususta aynı fikirdeyiz. İki yetişkin insan evlilik kararı alabiliyorsa, maddi manevi buna hazır olmalıdır. Hazır değillerse evlenmemeli yahut illa evlenmek istiyorlarsa yetinmeyi bilmelidirler. Evlilik "Ehehe aynı yatakta uyuycaz falan hep öpüşcez biz ehehe" hayalinden öte bir şeydir. Bu sorumluluğu alamayacak insanlar evlenmesinler mümkünse.
Mesele burada babanın kötülüğü, vurdumduymazlığı değil. Yardım etse hoş olabilirdi tabi. Ancak hiçbir zorunluluğu yok buna. Türk örf ve adetlerinden gireceksek hiç çıkamayız konudan. Mesele gayet net. Çalışan iki yetişkine kimse yardım etmek zorunda değil. Yardım ederlerse lütuftur. Etmezlerse kendi tercihleridir. Benim ileride çocuğum olursa ben ona kendi isteğimle yardım etmek isterim. Ancak çocuğum bana güvenerek adımlar atacaksa, onu bir silkeler kendine getiririm.
O değil de kelepçe nedir allasen? Olmayınca nasıl bir eksiklik hasıl oluyor bünyede? Duygusal boşluk mu oluyor acaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?