kendime de çok kızıyorum ama içim acıyo

Adamdin maddi gücü yok tamam, fakat niye yok? Adam birsürü borç vermis babasina, evlenecegini bile bile! Kusura bakma, bu bana biraz sorumsuz geldi, ayrica gurursuzda geldi. Bir erkek evlenmeden önce ne olursa olsun kiz bohça istediginde kendisi ödemesi lazim, yani en azindan istemesi lazim.

Tekrar diyorum, adam resmen dügün parasini babasina vermis! Adam gerçekten fakir olsaydi ve herseye ragmen yine kendisi çaba göstermis olsaydi, neyse diyecem. Bu resmen düpedüz sorumsuzluk. Aklima minnosun konusu geldi, bence burdaki durum apaynisi. Ben konu sahibin yerinde olsam iliskimi tekrar gözden geçirirdim.

Cok ama cok haklisin.Valla roller degisti.Bende alisverise gittigimde erkek tarafinin alacaklarini ben odemistim,esimin parasi yok tu diye..o naz yapar di o kuserdi cart curt..anasi babasi bi bok yapmadi..simdi anammmm babammmm..vallaha devir degisti..kendimi erkek gibi hissediyorum

Sana bir şey diyeyim mi ? Bırak herşeyi eşin kendi yapsın, kimsenin sizin evinizde bir iğnesi olmasın. En azından kv kp olmasın. Benim herşeyimi eşimin ailesi yaptı biz evimize ufak tefek ihtiyaçlar dışında hiçbir şey almadık, belki rahatız borcumuz yok ama kp'in tavırları kendini beğenmişliği ile karşı karşıyayız. Keşke herşeyimizi biz alsaydık az olsaydı ama bizim paramızla olsaydı da kimsenin evimde hakkı olmasaydı.

sana gelince yaptığı para hesabını babasına da yapsaydı bu duruma düşürmezdi kendisini.
iyi düşün derim. ilerde onun ailesine kaptırdıkları sizin geçiminizde sıkıntı yaratacaktır.
böyle vermeye devam etmesi demek al ben yemeyi bilmiyorum buyur sen ye demek.
siz çalışın didinin ama keyfini başkaları sürsün.
sen de üç kuruşun hesabını yap. varlık içinde yokluk çek.
ben yapamazdım.

Akıl verecek pek bişi yok.

Elde yok avucta yok kelepçe bakılır, altın secilir :)

Babasıyla sizin aranızda pek bir fark yok, belki babası bi tık önde.

yaaa anlamıyorum bu adam bekar ve ailesinin ihtiyacı olmuş ki babasına para vermiş,kimi ilgilendirir.madem eksiksiz evlenmek istiyorsunuz acele etmeyin sözden sonra birikim yapın isteklerinizi alın öyle evlenin.siz hanımlar hiç mi ailenize yardım etmiyorsunuz.benim arkadaşımın kızı ailesinin aldığı evin yarısını ödedi.o borç bitmeden de evlenmedi.şimdi evlenmeye kalktığında evleneceği kişi nasıl ailenin evine ödeme yaparsın mı diyecek.:26:

KK'da okuyoruz,evliyken bile babasının borcunu ödeyen kadınlar var.evliyken bile ailesinin geçimini sağlayan kadınlar var.erkek olunca evlat olmuyor mu

ayrıca sözde ne bohçası,ne kelepçesi.bohçanızı falan düğüne bırakın onu da kendiniz değil,nişanlınız yapsın ki sonra baş kakıncı olmasın.

Son düzenleme:
İstemenin sonu yok
Herkes en güzelini ister
Ama karşındakini seviyosan zora sokmamak adına 100 TL lik saat bile takarsın adet yerini bulsun millete karşı, o kadar
Ben böyle yaptım en azından

Ailesi de destek vermeyecekse eşyaları borçlanın, düğünden sonra ikiniz çalışıp hem eşyaları hem geçimi üstlenirsiniz
Evlenmek böyle bişey, iyi günde kötü günde yani
Kimse size sponsor olmuyo veya milletin takısına bakıp ondan istiyorum demekle olmuyo
Ben erkek arkadaşının yerinde olsam senden şüphe ederdim
Bende gidip filancanın damadı çok pahalı saat aldırmış, sende bana al derdim
Sevmek, sevdiğini düşünmektir kuyumcu vitrinini veya babasının rahatlığını ona yüklemek değil

Bende bunu anlamıyorum
Destek olmak adına bohçayı kendi karşılamış ki bu cüzi bi şekilde yapılabilecek türden bişey kendi yapmasa da damat tarafı bu kadarını yapardı adeten..
Ama gidip 2700 lük kelepçe talebinde bulunuyo, bu çok daha pahalı hele ki şu duruma göre

Adam zaten durumum yok demis.. bu neyin ısrarı anlamiyorum.. biz evlenirken bende calistigim icin herseyi ikimiz yaptik. Sen bana sunu almadi bunu almadi diyorsun dusun ben esimin bana aldigi bilezikleri kv takmis gibi oldu yari parasini da su anda ben oduyorum.. ama benim hic altinda kelepcede gozum olmadi sadec esimle birlikte bi hayat istedim gerisi umrumda degildi.. sormadim bile bana ne takacaksin diye. . Sen boyle yaparsan o da kendini yalniz ve sevilmiyor hisseder.. su an bizim dunya kadar borcumuz var mesela ben bu ay 200 tl ile gecinmek zorundayim ama hic zoruma gitmiyo.. ask evliligi yapmani tavsiye ederim tapu memuru olmani deil
.

destek olursun olmazsın sana kalmış ama benim düşünceme göre damat bey sorumsuzun teki neden mi dersin bohça parasına karışmamış param yok diye ? dügün masrafları kara kara düşünülüyor ? neymiş para yokmuş ? lükse kaçmayın o zaman ha birde babasının aldıgı arabayı satsın dügün için harcasın o zaman hem ailesi param yok diyecek hem masraflara karışmıcak hemde arabaya binecek ne ala memleket....sömürülme kardeşim izin verdikçe astarını istiyor bu erkekler emin ollll

tamam da babasına ailesine tabiki borç vermeli ama babası borcunu kapatmış geri kalanına da araba almış kendi zevki için madem paramız yok diye yakınıyorlar arabayı satsınlar evlilik işleri biter ikisi çalışır çabalar babalarına tekrar alır bir araba ben burda suna deyinmek istiyorum fedakarlıkkkk

aileye neden borç veriliyor.oğlu babasına hediye araba almış olamaz mı

aileye neden borç veriliyor.oğlu babasına hediye araba almış olamaz mı

hediye aldıysa oglu babasına o zaman babasıda oglu evlilik arifesinde iken küçük bir fedakarlık yapsın ya kredi çeksin yada arabayı satsın ilerde ogluşum bana daha iyisini alır mantıgıyla ki iyi evlatlar annesine ve babasına her şeyin en iyisini layık görür :)

bekarken verilen paralar sorunken evlenince yapılacağını mı düşünüyorsun

Ay artık çıldırıcam bana da para hesabı yaptıracaksınız. Babası araba almamış 48.000 liraya.3 yıl içinde babasına 48000 vermiş toplam. Bu da her ay 1000 lira ediyor. Ailesi ile yaşayan bir adamın aile bütçesine maaşının yarısından az bir katkısı olmasını para yedirmek olarak gören herkesi Allah'a havale ediyorum.

Son düzenleme:

+1

Üstelik söz konusu kişi polis memuru, yani 3 bin liraya yakın maaş alıyor.

Yemiş icmiş gezmiş, aileye verdiği bin lira sorun olmuş.

Biz evlenirken esim ne bohca dizdi ne onu kuyumcuya goturdum ne de kelepce aldi. Sozde tek bir yuzuk aldik 300 400 liralik o kadar. Evlenirken de onun eski esyalarini kullandik.sadece ben kiz tarafina dusen esyalari aldim. ona asla kazancini borcunu sormadim o da bana. Evlenince sandigimdan kac kat fazla varligi oldugunu ogrendim. Istesem dunyayi serer ayagima ama benim dunyam zaten O. Bu arada ikimiz de hatri sayilir mesleklere sahibiz. Ben keyfi calisiuorum su an. Ama evlilik oncesi ne sorguladim bunlari ne de biseyler yapilsin diye agzimi actim. herkes rizkini yer bu dunyada. Kararinizi verin bence. Bu adamla kuru ekmege razi misiniz?

Bu arkadaş ne zaman konu açsa istediği cevaplar gelmediğinde terslemeye başlıyor.
Yorumları okumadım ama eminim ki başlamıştır.
Adam evlenince para verse ne olaylar çıkar kim bilir.
Sen aşırı kıskanç ve takıntılı bir insansın konularından anladığım kadarıyla.
Bence bunları törpüle eminim ozaman hayat daha güzel olur.

Valla bana bu kayınpeder pek masum gelmedi.Tamam arkadaşlar haklı insan tabi ki babasına yardımcı olacak ama öyle fena babalar var ki,ben okuttum diye her türlü lüksüne parasal ahmaklıklarına koşmak zorunda bırakıyor evladını.Tabi bunu evlat versiyon da var.Adam 40 yaşında hala babasının parasal desteği olmadan yaşayamıyor.
Bizim burada da kızım olduğu zaman bir tane dürzü şöyle laf etmişti; 'ilk çocuğun kız olması iyidir.Eli iş tutunca sana yardımcı olur.' Ölür müsün?Öldürür müsün? Yahu ben bu çocuğu bunun için mi yaptım? Bu çocuk benim isteğimle dünyaya geldiyse,asla ondan bir beklenti içinde olamam..Ama büyüyüp okuyup meslek sahibi olduktan sonra o da benden beklenti içinde olmasın,dar zamanlar haricinde.
İşte bu sebeple Avrupa insanına hayranlık duyuyorum kimsenin kimseden bir beklentisi yok.
Kayınpedere gelince,yetişkin bir oğlu var,evlilik çağında.Kendince birikim yapmış.Ve hiç düşünmeden o parayla araba alınmış.Kusura bakmasın kimse,bu hiç de babaya iyilik olarak algılanamaz.Aksine babanın vurdumduymazlığı olarak algılanır..
Ben de 40 bin lira borçla evlendim.Şuan elimizde 300 tl harçlığımız kalıyo :9Eşim araba almıştı onun kredisi,eski evliliğinden kalma borçlar,bizim düğün masraflarımız,eşyalar vs..
Düğün takılarını hiiiiiç dert etmedim.Kuyumcudan ödünç altın aldık.Bizim buralarda önemli diye.Millet laf etmesin diye.Sonra düğünden sonra geri verdik ahahahhah
Ha her adam için aynı şey yapılmaz bu arada..Bazısı sizin fedakarlıklarınızı enayilik olarak algılar bu da başka bir derin ve uzunca konuşulması gereken mevzu hiç girmeyeyim.Yaram derin.......

Son düzenleme:

bizde 2 yıl birikim yaptık sonra sevgilim annesine verdi parayı saklamayı 10.000 tl bir ara sorduk ne kadar birikti diye 2 falan işte 8.000 tl yi borca verdik dedi ... al benden yak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…