- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.933
- 798
- Konu Sahibi cillibombom
-
bende onu diyorum ablacım tamam sevgilim memur ama ilerde ya maddi sıkıntı çekersek ben kayınpederimi arkamızda göremicek miyim ne desem bilmiyorum ki ben bu yaşıma kadar para ile ilgili konularda hep çekingen kaldım şimdi de bişi diyemem ki
Konuda bahsi geçen baba 48 binliralık araba almamış ki yada oğlu eline 48 binlira toplu parada vermemiş arkadaşlar açıklamış zaten ortalama göreve başlayalım 3 sene olmuş ve ailesine ayda 1000 binlira yardım yapmış bekar olup çalışan bir çok evlat ailesine yardım yapıyor ki yapılmasında gerek yani ortada 48 binliralık bir araba yok yada borç verilmiş bir para yok her evladın yapması gereken bir davranışı yapmış.
Kesinlikle katılıyorum....
Oğulları evlilik yaşına gelmiş, hala adam 48bin tllilk araba peşinde.
Sonra da çocuğa durumum yok diyor.
Yapmak zorundalar valla, hatta durumları varsa bence erkek tarafı evi de almalı.....
Ben erkek arkadaşıma şimdiden söyledim; ev olmadan hayatta evlenmem diye...
O da bunu biliyor, şimdiden ailesine konuyu açmış..
Kiraya evlenenler var etrafımızda zorluk çekiyorlar, şahit oluyorum, böyle evleneceksem evlenmeyeyim yani ...
Erkek tarafı da, kız tarafı da üstüne düşen görevi yapmalı açıkçası.
Ben nasıl yatak odası takımını eksiksiz görev bilip alıyorsam, karşı tarafta öyle yapmalı.
Borçlanıp yapmalı, yine yapmalı..
Değil ki böyle oğlundan para alıp, kendine lüks araba alsın.....
Kendinden çok, bence çocuklarının geleceğini düşünmeli anne-bana belli bir yaştan sonra...
Bohçayı ben yapayım , sen kendin almışsın gibi söyle diyecek kadar ince düşünen bir kadın ...
Nasıl oluyor da aynı zamanda 2700 liralık kelepçenin aklında kaldığını söyleyecek , bir başkasının eşine aldığı saatin ederini hesaplamayı vs.. düşünecek kadar maddiyatçı olabiliyor ?
Ben sizi kabul etmesin de fazla muhasebeci gördüm , ve bu hesap kitabın ikili ilişkilerde iyi bir şey olmadığını söyleyebilirim bunca yıllık tecrübelerime dayanarak .
siz beni anlarsınız diye umuyorum. içim şu an çok acıyo... martın ilk haftası sözüm var. bu işler konuşulurken sevgilim dedi ki babam bana hiç yardım etmeyecek /maddi yönden/ durumu yok ne yapacaksam kendim yapıcam ki babası da 3 yıldır sevgilimin hesabına göre sevgilimden toplam 48 bin tl almış biri... ve şimdi sözde elini cebine atmıyor. erkek arkadaşım polis kazandığı belli babası da sağolsun düğün için biriktirdiğimiz paraya önce gitti borç yatırdı sonra gitti kendine araba aldı. neyse, bu paranın lafını etmekten gerçekten nefret ediyorum ama şu an gururuma dokunuyor anlayın. dedim ki kendi kendime sevdiğim adam borç harç yapacak, ailesi desen elini cebine atmıyo her zaman paranın lafı dillerinde en nefret ettiğim şey ve biliyorum şu an bende bunu yapıyorum malesef yaptırıyolar çünkü. bari çocuğa ben destek çıkayım herkesten gizli söz bohçasının içini ben düzeyim. gittik işte dün bohçamı beğendim aldım al dedim bunu git kendin almış gibi götür eve... kuyumcuları falan gezdik, bir tane kelepçe beğendim 2,700 tl deyince sevgilim çok diyolar yok 14 ayarını yaptırsak olmaz mı (sonra bunu şaka diyorum ama gücüm yok dedi) üzüldüm ister istemez gittim 1.000 tl lik bir kelepçe beğendim ama görseniz bileğime iki boy büyük oysa diğeri tam olmuştu, 1000 tl olanı da almadık ama dayanamadım bu sabah dedim aklım o 2700 tl olanda kaldı diye üzüldüğümü görünce söz evlenince alırım falan filstan yok dedim istemem sonra arkadaşı yeni düğün yaptı gelinin saatini ne kadara aldın dedi 1200 tl tutmuş saat benimki de atladı hemen o kadar olur mu 300 400 lük yeter diye, sonra bana da dimi aşkım dedi bende yani bakalım dedim ne diyim....
akıl verin nolur
ne şiş yansın ne kebap durumu.
bu konuya bir de hak verenleri gorunce... "kaptırma oglanın paracıklarını" diyenler ileride anne olup gelinleri boyle düsünse kahrolurlar.
birde isin o kismi var gercekten de. erkek ailesi yada kiz ailesi olmak farketmiyo. Biliyomusunuz burda pakistanli bir bayan var doktoroya basladi, bayan 44 yasinda, 5 kizi var. Onlarda adetmis, kiza takilicak altinlari da kizin esyasini da hep kiz ailesi duzermis. napicaksiniz dedim, bilmiyorum dedi. Uzuldum valla.
Bizde de 5 tane erkek evladin oldugunu dusun, yandin. Iste her iki tarafta birbirine anlayisli olsa, ustunluk arayisina girmese neguzel gecinilir. Ama olmuyor malesef. burda her iki turden durumlari da uzulerek okuyoruz.
pakistanda da kız tarafının şanından demek ki
sen sevgilinin durumunu bilerek bu yola çıkmışsın o sana şunu şunu yaparım dememiş yalan söylememiş.durum yok şu kadar yapabilirim demiş.eğer bunlara tamam diyorsan bu yola da devam et yoksa k.pederinden falan birşeyler umarak olmaz.arkanızda olmak zorunda değil ha olsa güzel olur oğlum evleniyor bende katkı yapayım çocuklar zoda kalmasn dese babaya yakışanı yapar ama demiyorsa da yapacağın birşey yok.
Bizde de evlenirken evin yarısı kız tarafı hazırlar çeyiz olarak bütün beyaz eşyalar( buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,fırınlı Ocak,televizyon bütün küçük ev aletleri) oturma odasına oturma grubu ve yazamadıgım bir sürü çeyiz alınır hatta çeyiz olarak kıza ev bile alınır ister otursun ister oturmasın.birde isin o kismi var gercekten de. erkek ailesi yada kiz ailesi olmak farketmiyo. Biliyomusunuz burda pakistanli bir bayan var doktoroya basladi, bayan 44 yasinda, 5 kizi var. Onlarda adetmis, kiza takilicak altinlari da kizin esyasini da hep kiz ailesi duzermis. napicaksiniz dedim, bilmiyorum dedi. Uzuldum valla.
Bizde de 5 tane erkek evladin oldugunu dusun, yandin. Iste her iki tarafta birbirine anlayisli olsa, ustunluk arayisina girmese neguzel gecinilir. Ama olmuyor malesef. burda her iki turden durumlari da uzulerek okuyoruz.
peki kadesa o baba zaten kıt kanaat geçiniyorsa bu yaşa kadar o çocukları zor getirdiyse daha ne kadar arkalarında duracak
arkalarında durmak ille de maddi anlamda varını yoğunu harcamak değildir abla çocuklarını alır karşısına bakın böyle öyle der maddi durumum iyi değil ben pek birşey yapamayacağım ama elimden geldiğince destek olmaya çalışırım msjı verir.en azından ben böyle olması gerektiğini düşünüyorum,bazı aileler kendini tamamen çekiyor bunu yanlış buluyorum.sadece yanlarında olduklarını hissettirmek bile çok önemli.
annem kerdeşimin sevgilisi ile tanışmaya gitti dün kardeşim ciddi düşünüyoruz demiş hemen babama telefon açıp harcamaları biraz kısalım çocuk evlenecek deda ki benim ailem öğretmen emeklisi bi aile ve borçları var bi sürü ama ellerinden geleni yapıcaz msj verdiler kardeşime bu çok önemli.
Bizde de evlenirken evin yarısı kız tarafı hazırlar çeyiz olarak bütün beyaz eşyalar( buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,fırınlı Ocak,televizyon bütün küçük ev aletleri) oturma odasına oturma grubu ve yazamadıgım bir sürü çeyiz alınır hatta çeyiz olarak kıza ev bile alınır ister otursun ister oturmasın.
evet, aileler belkide konu sahibinin dediği gibide olabilir, bi eli yağda diğer eli bağda, ne bileyim lüks araba almış da olabilir oğlundan aldığı parayla, ama bu size dokunmasın, bu konuda söz sahibi yapmak size düşmez.onları ö şekilde kabul etmek durumundasınız.siz sizinle ilgili olan tarafla ilgilenin.siz sizle evlendikten sonraki duruma bakın.evlendiniz gün geldi, kv kp lüks içinde ( lüks nedir yaşam kalitesi standardının üzerinde yaşam şekli)yaşıyor, yardım desteğe ihtiyaç yokken eşiniz de evini ihmal ediyor, borcunuz harcınız var acil ödenmesi gereken, hala eşiniz para vermeye devam ediyorsa burda fikrinizi onunla paylaşırsınız.
Bizde de evlenirken evin yarısı kız tarafı hazırlar çeyiz olarak bütün beyaz eşyalar( buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,fırınlı Ocak,televizyon bütün küçük ev aletleri) oturma odasına oturma grubu ve yazamadıgım bir sürü çeyiz alınır hatta çeyiz olarak kıza ev bile alınır ister otursun ister oturmasın.
guzelim sizin memeleket nire ? Oglu olanlar oraya :)
Mersin canım bizde de herşey ortak bir tek erkek tarafına yüklenilmeyi doğru bulmuyor bizim aile.trakya olabilir diye düşündüm,
cunku bizde de yatak odasına ilaveten beyazeşya ve oturma odasının bazı bolumlerini kız tarafı yaptıgını gormustum. fakat bizim akrabalar yük olmamak icin biraz keyfinden mi yapıyor her şey ortak olsun diye... onu bilemeyecegim :))
Mersin canım bizde de herşey ortak bir tek erkek tarafına yüklenilmeyi doğru bulmuyor bizim aile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?