kendime de çok kızıyorum ama içim acıyo

sen sevgilinin durumunu bilerek bu yola çıkmışsın o sana şunu şunu yaparım dememiş yalan söylememiş.durum yok şu kadar yapabilirim demiş.eğer bunlara tamam diyorsan bu yola da devam et yoksa k.pederinden falan birşeyler umarak olmaz.arkanızda olmak zorunda değil ha olsa güzel olur oğlum evleniyor bende katkı yapayım çocuklar zoda kalmasn dese babaya yakışanı yapar ama demiyorsa da yapacağın birşey yok.

aynen öyle!
yani bu olay damadın ailesinin "biz oglumuzu okuttuk en az 20küsür yılda şu kadar harcadık, önce onu bize ödeyin sonra evlenirsiniz" demesi kadar abes. öyleyse, degil araba 10tane ev alınsa yine ödenmez... bu nasıl bir hesapçılıktır anlamıyorum.

Damadın babası isterse 100 binlik arabaya biner, size ne bundan veya konu sahibine ne?
Daha ortada söz bile yokken konu sahibi hangi hakla damat adayının maaşıyla ilgileniyor.
Damat isterse borca girer babasına araba alır, bunun için neden hesap verecek ki, bu adamlar ipotekli mi sizlere Allah aşkına.

Bohçayı ben yapayım , sen kendin almışsın gibi söyle diyecek kadar ince düşünen bir kadın ...

Nasıl oluyor da aynı zamanda 2700 liralık kelepçenin aklında kaldığını söyleyecek , bir başkasının eşine aldığı saatin ederini hesaplamayı vs.. düşünecek kadar maddiyatçı olabiliyor ?

Ben sizi kabul etmeseniz de fazla muhasebeci gördüm , ve bu hesap kitabın ikili ilişkilerde iyi bir şey olmadığını söyleyebilirim bunca yıllık tecrübelerime dayanarak .

Son düzenleme:

ne şiş yansın ne kebap durumu.

bu konuya bir de hak verenleri gorunce... "kaptırma oglanın paracıklarını" diyenler ileride anne olup gelinleri boyle düsünse kahrolurlar.

Sevgilinde biraz cimrilik olabilir mi? Şu renklendirdiğim kısma istinaden soruyorum.
Durumu olmasa da, bunu illa bu şekilde dillendirmesi pek hoş değil açıkçası. Yineliyorum durumu olmasa da, hesap kitap yapmayı abartan insanlarla geçim çok zordur.

Ben seni anlayabiliyorum kısmen, herkes ister ki her şeyi 4-4 lük olsun..Ama bu takı tuku meselelerine çok takılma derim..2.700 liralık kelepçeymiş, 1000 liralık bol bileklikmiş boşverin bunları..
Evlenince bakın geçinmeye..

Ayrıca ailesine güvenme derim evlendiğinde de..Çalışıyor musun bilmiyorum ama çalışmıyorsan sen de çalışabilirsin..el birliğiyle gayet te rahat geçinirsiniz, kimseden medet ummadan.

ne şiş yansın ne kebap durumu.

bu konuya bir de hak verenleri gorunce... "kaptırma oglanın paracıklarını" diyenler ileride anne olup gelinleri boyle düsünse kahrolurlar.

birde isin o kismi var gercekten de. erkek ailesi yada kiz ailesi olmak farketmiyo. Biliyomusunuz burda pakistanli bir bayan var doktoroya basladi, bayan 44 yasinda, 5 kizi var. Onlarda adetmis, kiza takilicak altinlari da kizin esyasini da hep kiz ailesi duzermis. napicaksiniz dedim, bilmiyorum dedi. Uzuldum valla.

Bizde de 5 tane erkek evladin oldugunu dusun, yandin. Iste her iki tarafta birbirine anlayisli olsa, ustunluk arayisina girmese neguzel gecinilir. Ama olmuyor malesef. burda her iki turden durumlari da uzulerek okuyoruz.

pakistanda da kız tarafının şanından demek ki

peki kadesa o baba zaten kıt kanaat geçiniyorsa bu yaşa kadar o çocukları zor getirdiyse daha ne kadar arkalarında duracak

Bizde de evlenirken evin yarısı kız tarafı hazırlar çeyiz olarak bütün beyaz eşyalar( buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,fırınlı Ocak,televizyon bütün küçük ev aletleri) oturma odasına oturma grubu ve yazamadıgım bir sürü çeyiz alınır hatta çeyiz olarak kıza ev bile alınır ister otursun ister oturmasın.

Daha evlenmediginiz adamin parasina goz koymussunuz. Siz evlenmeden once para kazandinizmi kazandiysaniz ne yaptiniz merak ediyorum.kazansaniz eminim nisanlinizin eline sayardiniz.

peki kadesa o baba zaten kıt kanaat geçiniyorsa bu yaşa kadar o çocukları zor getirdiyse daha ne kadar arkalarında duracak

arkalarında durmak ille de maddi anlamda varını yoğunu harcamak değildir abla çocuklarını alır karşısına bakın böyle öyle der maddi durumum iyi değil ben pek birşey yapamayacağım ama elimden geldiğince destek olmaya çalışırım msjı verir.en azından ben böyle olması gerektiğini düşünüyorum,bazı aileler kendini tamamen çekiyor bunu yanlış buluyorum.sadece yanlarında olduklarını hissettirmek bile çok önemli.

annem kerdeşimin sevgilisi ile tanışmaya gitti dün kardeşim ciddi düşünüyoruz demiş hemen babama telefon açıp harcamaları biraz kısalım çocuk evlenecek deda ki benim ailem öğretmen emeklisi bi aile ve borçları var bi sürü ama ellerinden geleni yapıcaz msj verdiler kardeşime bu çok önemli.

evet zaten konu sahibi de daha önceki konusunda ailenin destek verdiğini yazmış.alınacakları makul karşıladıklarını da yazmış.bence bu da destektir.benim babam bağkur emeklisiydi,aldığı parayı bir bilsen.babam ölünce bir de para eksildi,annem o aldığı parayla kendi geçinemiyor ki,bir de başkalarına destek olsun.daha anneme biz destek oluyoruz.işte böyle mağdur ailelerde var

guzelim sizin memeleket nire ? Oglu olanlar oraya :)

Bu yazınız konu sahibi için mi benim düşüncelerim için yazılan birşey mi? Kusura bakma kafam biraz karışık algılayamadım

guzelim sizin memeleket nire ? Oglu olanlar oraya :)

trakya olabilir diye düşündüm,
cunku bizde de yatak odasına ilaveten beyazeşya ve oturma odasının bazı bolumlerini kız tarafı yaptıgını gormustum. fakat bizim akrabalar yük olmamak icin biraz keyfinden mi yapıyor her şey ortak olsun diye... onu bilemeyecegim :))

Son düzenleme:
Mersin canım bizde de herşey ortak bir tek erkek tarafına yüklenilmeyi doğru bulmuyor bizim aile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…