- Konu Sahibi cillibombom
-
Valla tur yorumlari okuyunca sasiriyorum. Hangi Turkiyeden bahsediyoruz diye. Benim bildigimi sandigim Turkiyede altin takilir kiza oda genelde onun mihri olarak ister. Zaten biz bayanlar kendimizi okadar bedavadan satiyoruz ki yakinda ne gerek var evllige denerek evlenmek isteyen erkek de kalmicak. Sonrada sende bikinca at totosuna tekmeyi olur heralde ve yeni sulara yelken acilir daha genc kizlarla. Ben mi saftirigim yada geri kafaliykm anlamadim.
Sizlerin ve benim anne babamiz sadece bizi dusunur yemez ydirir belki ama butun anne babalarda oyle deyil. O yuzden arkadas boyle dedigi zaman durumu aciklasana diye sormustum. Cocuklarinin karilarina diyosun da guzelim o cocuklarinin karisina gelin dicek anne babalar ve her turlu hakki iddia edicekler. O zaman nolucak ?
Valla Turkiyede kiminle evleniyosan ona gore adet te deyisiyor.
Biz okurken evlendik esimle. Ikimizde doktora yapiyorduk o zaman yani ikimizde esek kadar insandik ama parasiz pulsuz. Daha oncede soylemisimdir bic bir sey istemedim esimin ailsinden. Ne kadar yapabilirseniz bilezik o kadar. Sonucta o benim mehrim olucakti. Sagolsunlar guclerinin yettihi kadar yaptilar, kayinvalidem hep biriktirmis koymus bir kenara. Kayinpederim de polisti burdaki kayinpeder gibi. Ama beklemedik ev esyasi su bu, zaten yapamazlardi da. Biz de esimle yaptik herseyi yavas yavas. Ama tek gucume giden sey dugund takilan butun ceyreklikleri bana sormadan topladilar ustumden, bende sandim ki dusmesin diye topluyolar bana vericekler. Diyorumy a cok safim ben. Oysa o ceyrekler onlarin hakkiymis gelen gidecegi ucun sonra inlar gitureceklermis burdahaki dugunkerde. Bu bana sormadan alelacele toplanmasi cok gucume gitmisti. Isteselerdi kavgasini etmezdim. Ayrica madem oyle niye takiyonuz kardesim gidin kayinvalide kayinpedere takin o altinlari. Sevinmistim bu paralarla kendimize soyle esya aliriz diye, bosa sevindirmisler. Bir de kayinvalidemin yaninda kaldigim iki hafta boyunca gunde 10 defa cok sanslisin ohlumla evlendigin icin diye laf duymustum. Sanki oglu olmasa evde kalicakmisim gibi. Iste soyle sanslisin boyle sanslisin. Birde bana dediki ben ogluma bur sey yapamadim ama okuttum. Cok sasirmistim, sanki beni ailem okutmadimi diye.
Kiz tarafinkide yapmali diyen arkadaslara. Ailem bana oteki cocuguma yaptim buna hak gecmesin diye elimize 3 bin euro verdi kullanirsiniz diye. Ailemde zengin deyil, ogretmen cocuguyum ben. Tembih te ettiler kayinvalixenler duymasin kendilerini kotu hissederlerdiye, ve halada bilmezler.
Kayinvalidem iyidir hostur ama kayinvalidedir. Ustumuzde hak iddia eder, cocugumda hak iddia eder.
Herneyse, herkesin durumu sarari farklidir ama akil vardir izan vardur, vicdan vardir.
Konu sahibim seviyosan bu covugu iyi koca olur diyosan bosver takilma kac binoiralik kelepce alicagina, onlar sonra bes kurusa satiliyor bisutu para kaybediyorsun.
burda polis olan kayınpeder değil,damat
Siz çoook yanlış yere konu açmışsınız ya :)
Burda genel kanı anne babanın hiiiiiç birşey yapmak zorunda olmadıgı düşüncesidir. Denmiyor, hadi be adam oğluna evlenirken yardım etmedin durumun yoktu bari adamın olan parasını alma. Hadi aldın olabilir sağlık vs olsa feda olsun hatta evlenmesin annesine babasına baksın ama alıp da araba almak ne demek?
Çok sıkıntılı bir durum ama ben en çok nişanlınıza takıdım ne demek 300 400 yeter. Kendinize yapmayın bunu sonra içinize batar. Forumda okuyoruz durumu yok diyip 1 lira yardım etmeyen aileler, siz evlenince bir salon takımına 3 5 bin harcıyor. Ömür boyu içinizde taşırsınız bunu haberiniz olsun.
Birde yardım edecek ana baba arabasını satar, bi model düşüğünü alır gene oğlunun arkasında durur.
Bizim burda bir laf var, düğün takı erkeğin şanındandır derler, zor bir insana rastlasalardı görürdüm ben onları. Sizi nasılsa seviyolar evlenirler görmüşler bence ondan bu rahatlık
ben de bu sözü anlamam etmem, ''düğün takı erkeğin şanındandır''. bunu bana birisi açıklasın lütfen.ne demek benim nişanlıyım, ama ondan önce benim de bekar bir abim var, biz abime gücümüzün ve de onun gücünün yettiğince düğün-takı yapacağız/yapacak. haliyle, biz atıyorum gücümüz normalin biraz üstünde yani çok çok güzel (anlatabilmişimdir umarım...)bir düğün dernek kuramıyor isek bu bizim şanımızın düşük olduğunu mu gösteriyor? beni aydınlatın...
zaten hersey ifratla tefrit arasinda gelip gidiyor. Bazi aileler var dugun borcunun altinda ezildikce eziliyor, yazik.
ifratla tefrit sözünüz ne anlama geliyor? kusura bakmayın gerçekten bilmediğim için soruyorum.[/QUOTE
ne demek :) ben de bilmiyordum yeni ogrendim. Yani iki ayri ucta demek istedim. Bazilari cokta asiriya kaciyo, bazilari da azda asiriya kaciyo.
Bazi aileler biz karismayiz herseyi kendiniz yapin diyebiliryor, gelinin hersey icinde kalabiliyor bu durumda, bazi aileler de el alem ne der diye savuruyor paralari, sonrada kac yil dugun borcu oducem diye ugrasiyor.
Yoo valla ben evlilikle ilgili hangi konuya girsem zorundalar mıııııı zorundalar mııııı diye çemkirip duruyor herkes.
Elbette herşey erkek tarafına yüklenmemeli, ancak bana evlendiğimde bayram seyranda ailesinin yanına götürürken, çocuğıuma isim koyarken kayınbabanın ismi olsun, bayramda önce erkek tarafına gidilir adettendir deniliyorsa, kalkıp o çok önemsedikleri adeti bana da yapacaklar.
Yok öyle ikili dava.
Evlenirken elbette kızda erkekte ailelerde üzerine düşeni yapar. Ona lafım yok. Erkek ev alsın dizsin girelim oturalım gibi bir düşüncem yok ama asla ve asla aileler birşey yapmaz gibi bir düşüncemde yok.
Yapmak ZORUNDALAR.
Bende kendi çocuguma yapmak ZORUNDAYIM. aslında bu zorunluluk bile değil, ana baba nası bir ana babadır ki oğlu kızı sıkıntı içindeyken 30 40 binlik arabaya biner? Peeehhh.
düğün ve takı erkek tarafının şanındansa, zenginler şanlı, fakirler şansız mı
şansız da ne demekse
4 erkek çocuğu olan bir annenin yerinde olmak istemezdim, dört bir yanımız şan oluverirdi ya da şanımız yerin dibine girerdi herhalde
Kesinlikle katılıyorum....
Oğulları evlilik yaşına gelmiş, hala adam 48bin tllilk araba peşinde.
Sonra da çocuğa durumum yok diyor.
Yapmak zorundalar valla, hatta durumları varsa bence erkek tarafı evi de almalı.....
Ben erkek arkadaşıma şimdiden söyledim; ev olmadan hayatta evlenmem diye...
O da bunu biliyor, şimdiden ailesine konuyu açmış..
Kiraya evlenenler var etrafımızda zorluk çekiyorlar, şahit oluyorum, böyle evleneceksem evlenmeyeyim yani ...
Erkek tarafı da, kız tarafı da üstüne düşen görevi yapmalı açıkçası.
Ben nasıl yatak odası takımını eksiksiz görev bilip alıyorsam, karşı tarafta öyle yapmalı.
Borçlanıp yapmalı, yine yapmalı..
Değil ki böyle oğlundan para alıp, kendine lüks araba alsın.....
Kendinden çok, bence çocuklarının geleceğini düşünmeli anne-bana belli bir yaştan sonra...
Ya kızlar allah aşkına nedir bu böyle, karşı taraf sizin rakibiniz değil bir ömür iyisiyle kötüsüyle aynı yastığa baş koyacağınız insan. Mantığınız kalbiniz tamam demişse adama, bırakın altını şunu bunu. Insanlar gücünün yettiği kadarını yapar zaten, el ele verin destek olun bu değilmidir zaten evlilik..
Büyütüyor yediriyor okutuyor giydiriyor anne baba olunca insan yaşamasın diye bir zihniyet var mı ?
Artık çalışmaya başladıktan sonrası çocuğa aittir.
Konuda bahsi geçen baba 48 binliralık araba almamış ki yada oğlu eline 48 binlira toplu parada vermemiş arkadaşlar açıklamış zaten ortalama göreve başlayalım 3 sene olmuş ve ailesine ayda 1000 binlira yardım yapmış bekar olup çalışan bir çok evlat ailesine yardım yapıyor ki yapılmasında gerek yani ortada 48 binliralık bir araba yok yada borç verilmiş bir para yok her evladın yapması gereken bir davranışı yapmış.Kesinlikle katılıyorum....
Oğulları evlilik yaşına gelmiş, hala adam 48bin tllilk araba peşinde.
Sonra da çocuğa durumum yok diyor.
Yapmak zorundalar valla, hatta durumları varsa bence erkek tarafı evi de almalı.....
Ben erkek arkadaşıma şimdiden söyledim; ev olmadan hayatta evlenmem diye...
O da bunu biliyor, şimdiden ailesine konuyu açmış..
Kiraya evlenenler var etrafımızda zorluk çekiyorlar, şahit oluyorum, böyle evleneceksem evlenmeyeyim yani ...
Erkek tarafı da, kız tarafı da üstüne düşen görevi yapmalı açıkçası.
Ben nasıl yatak odası takımını eksiksiz görev bilip alıyorsam, karşı tarafta öyle yapmalı.
Borçlanıp yapmalı, yine yapmalı..
Değil ki böyle oğlundan para alıp, kendine lüks araba alsın.....
Kendinden çok, bence çocuklarının geleceğini düşünmeli anne-bana belli bir yaştan sonra...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?