kendime de çok kızıyorum ama içim acıyo

Benim eşimde nişan düğün herşeyi kendi imkanlarıyla yaptı,düğünde taktıkları hediye dışında hiç bir yardımda bulunmadı ailesi ki zaten ben hiç bir zaman istemedim yardımlarını.Ne kadar yardım ederseler o kadar söz hakları oluyor herşeye karışmak müdahale etmek istiyorlar. En önemlisi takıları korumak bence çünkü malesef takılara hep göz dikiliyor. Eşim her istediğimi aldı ve çok az borcumuz kaldı. Para takı vs önemsiz konular,evlilik hazırlığının tadını çıkarmalısın.

Zaten turkiye'de mantik boyle oldugu icin kadinlar "koca bebeklerle" evleniyor. Ben saglikli kadin-erkek iliskisini su an yasadigim yerde gordum. Esimle de bastan konustuk herseyi kendimiz yaptik. Kimseye eyvallahimiz yok. Ne kayinvalide derdim olur, ne elti-gorumce. Bilirler ki biz onlarsiz da ayakta dururuz. Ustumuzde kimse hak iddia edemez.

Kadin da erkek gibi calisir. Hayatin sorumluluklari paylasilirsa, problem falan kalmaz. Sen es adayina 2700 liralik masraf yapamiyorsan, ayni seyi ondan bekleyemezsin. Tabi ki herkes esine, gelinine en iyisini yapmak ister. Ama bu bir zorunluluk degildir.

25 yasinda kocaman insanlar hala daha esimin ailesi bana dugun yapsin diye karsi tarafi zorlamamli. Zorlarsan ne olur soyleyeyim ben sana. Dugunden sonra altin kavgalari da cikar, yok senin annen soyle dedi benimki boyle yapti kavgalari da.

Kurda sormuslar ensen niye kalin diye. Kendi isimi kendim gorurum demis.

Bu arada su soyledigine de cevap vereyim. Demissin ki: "Sonrada sende bikinca at totosuna tekmeyi". Asil bu zihniyette olanlarin totosuna atiliyor tekme.

Kocam beni aldatmaz diyemem. Hic kimse emin olamaz. Ama oyle bir sey olursa "totosuna tekme yiyecek" olanin kendisi oldugunu bilir . Bosanirsam ailem arkamda olacagi icin degil, ailem arkamda olmasa bile bosanabilecegim icin.

bilmem anlatabiliyor muyum

Valla Turkiyede kiminle evleniyosan ona gore adet te deyisiyor.
Biz okurken evlendik esimle. Ikimizde doktora yapiyorduk o zaman yani ikimizde esek kadar insandik ama parasiz pulsuz. Daha oncede soylemisimdir bic bir sey istemedim esimin ailsinden. Ne kadar yapabilirseniz bilezik o kadar. Sonucta o benim mehrim olucakti. Sagolsunlar guclerinin yettihi kadar yaptilar, kayinvalidem hep biriktirmis koymus bir kenara. Kayinpederim de polisti burdaki kayinpeder gibi. Ama beklemedik ev esyasi su bu, zaten yapamazlardi da. Biz de esimle yaptik herseyi yavas yavas. Ama tek gucume giden sey dugund takilan butun ceyreklikleri bana sormadan topladilar ustumden, bende sandim ki dusmesin diye topluyolar bana vericekler. Diyorumy a cok safim ben. Oysa o ceyrekler onlarin hakkiymis gelen gidecegi ucun sonra inlar gitureceklermis burdahaki dugunkerde. Bu bana sormadan alelacele toplanmasi cok gucume gitmisti. Isteselerdi kavgasini etmezdim. Ayrica madem oyle niye takiyonuz kardesim gidin kayinvalide kayinpedere takin o altinlari. Sevinmistim bu paralarla kendimize soyle esya aliriz diye, bosa sevindirmisler. Bir de kayinvalidemin yaninda kaldigim iki hafta boyunca gunde 10 defa cok sanslisin ohlumla evlendigin icin diye laf duymustum. Sanki oglu olmasa evde kalicakmisim gibi. Iste soyle sanslisin boyle sanslisin. Birde bana dediki ben ogluma bur sey yapamadim ama okuttum. Cok sasirmistim, sanki beni ailem okutmadimi diye.
Kiz tarafinkide yapmali diyen arkadaslara. Ailem bana oteki cocuguma yaptim buna hak gecmesin diye elimize 3 bin euro verdi kullanirsiniz diye. Ailemde zengin deyil, ogretmen cocuguyum ben. Tembih te ettiler kayinvalixenler duymasin kendilerini kotu hissederlerdiye, ve halada bilmezler.

Kayinvalidem iyidir hostur ama kayinvalidedir. Ustumuzde hak iddia eder, cocugumda hak iddia eder.

Herneyse, herkesin durumu sarari farklidir ama akil vardir izan vardur, vicdan vardir.

Konu sahibim seviyosan bu covugu iyi koca olur diyosan bosver takilma kac binoiralik kelepce alicagina, onlar sonra bes kurusa satiliyor bisutu para kaybediyorsun.

Son düzenleme:

burda polis olan kayınpeder değil,damat

Yaa son cümleye sinir oldum aaa olurmu 300 400 tl yeter bide senden onay istiyor tamam haklı adam oda çok gelmiş olabilir ama en azından beğensin yeter parası önemli değil filan desin sonuçta sen anlayışlı birisin gücü yetmeyeni tutturacak değilsin. Maddi gücü olmasada en azından dışarı yansıtılmasın diye düşünüyorum yanlışmıyım

Bence sevin, çünkü günümüzde çoğu erkek o kadar hazıra alışmış ki, yardım edecek birileri yoksa ellerine taşın altına sokup evlenmeye cesaret edemiyorlar. Senin ki öyle veya böyle yükü omuzlamış. Kayınpedere güvenemeyecek miyiz demişsin? Güvenmeyeceksin, çünkü evlilik 3. bir kişiye güvenilerek yapılmaz. Haytta herşeyi görmek var, her maddi sıkıntı çekene birileri yardım ediyo olsaydı, memlekette zorluk çeken insan olmazdı herhalde, adı üstünde iki kişi evleniyorsun, iki kişi bir yuva kurup paylaşacaksın, aile olacaksın hastalıkta sağlıkta, iyi günde kötü günde birlikte mücadele edeceksiniz, şimdiden maddi sıkıntı çeker de arkamızda kimseyi göremezsek diye düşünmek garip gerçekten.

Benim bir arkadaşım yıldız hisar da nişan yaptı (erkek tarafının katkısıyla) bilmem kaç bine kıyafet diktirdi özel tasarımcıya, kayınvalidesi pırlantalarla bezenmiş set taktı nişan hediyesi, evlenince de bebekte yaşayacaklar. Bende şimdi onun eş adayının durumunu kendimle mi kıyaslayım? Ona bu kadarlık saat almışlar, kelepçe bu kadarlık herkesin maddi durumu farklı kimisi hiç alamaz, kimisi 300 liralık alabilir, kimisi 3 binlik alır, beğendim içimde kaldı falan filan ya içinde kalmayacak ya da evlenmeyeceksin ne denilebilir ki başka?

Son düzenleme:

ben de bu sözü anlamam etmem, ''düğün takı erkeğin şanındandır''. bunu bana birisi açıklasın lütfen.ne demek benim nişanlıyım, ama ondan önce benim de bekar bir abim var, biz abime gücümüzün ve de onun gücünün yettiğince düğün-takı yapacağız/yapacak. haliyle, biz atıyorum gücümüz normalin biraz üstünde yani çok çok güzel (anlatabilmişimdir umarım...)bir düğün dernek kuramıyor isek bu bizim şanımızın düşük olduğunu mu gösteriyor? beni aydınlatın...

zaten hersey ifratla tefrit arasinda gelip gidiyor. Bazi aileler var dugun borcunun altinda ezildikce eziliyor, yazik.

Kesinlikle katılıyorum....
Oğulları evlilik yaşına gelmiş, hala adam 48bin tllilk araba peşinde.
Sonra da çocuğa durumum yok diyor.
Yapmak zorundalar valla, hatta durumları varsa bence erkek tarafı evi de almalı.....
Ben erkek arkadaşıma şimdiden söyledim; ev olmadan hayatta evlenmem diye...
O da bunu biliyor, şimdiden ailesine konuyu açmış..
Kiraya evlenenler var etrafımızda zorluk çekiyorlar, şahit oluyorum, böyle evleneceksem evlenmeyeyim yani ...
Erkek tarafı da, kız tarafı da üstüne düşen görevi yapmalı açıkçası.
Ben nasıl yatak odası takımını eksiksiz görev bilip alıyorsam, karşı tarafta öyle yapmalı.
Borçlanıp yapmalı, yine yapmalı..
Değil ki böyle oğlundan para alıp, kendine lüks araba alsın.....
Kendinden çok, bence çocuklarının geleceğini düşünmeli anne-bana belli bir yaştan sonra...

düğün ve takı erkek tarafının şanındansa, zenginler şanlı, fakirler şansız mı

şansız da ne demekse

4 erkek çocuğu olan bir annenin yerinde olmak istemezdim, dört bir yanımız şan oluverirdi ya da şanımız yerin dibine girerdi herhalde

Canim cok haklisin ama nisanlini ve ailesini bu sekilde kabul etmek zorundasin eger nisanlinla evlenmeye niyetin varsa, yapacak biseyin yok. Kirk yillik cimrileri adam edemezsin hiiic kendini yipratma. Bilezigi falan da bosver gitsin, sen mutluluguna bak.

Arkadaşım maddi. Şeyler için üzme eş adayını ..oda seni üzmesin ... Herşey geçip gidiyor amma velakin söylenen sözler çakılım kalıyor İnan ...
Yarına nikahın kolay olani makbuldür. ..birde üstte birkaç yorum okudum çok üzüldüm İnan ..senin yerinde olsam onları değerlendirmedim ..bayan kendini ağırdan satın ,takı vs konusunda vs vs diyor ..üzüldüm ..kişi kendi değerini belirliyor işte bu şekilde
,yahu sen in değerin altınlarda bileziklerlemi ölçülüyor ..ne kadar ucuz bir düşünce ..kendini ucuzdan satmak ta nedir ...
27yaşımdayım ama halen hemcinslerimi anlamış değilim ...
Neyse ,kardeş sen makul olmaya bak ..eş adayının durumu iyi değilse ve yapamıyorsa (ki parası varsa ,siz sizi sevdiğinden eminseniz neden yapmasın ) kolaylaştır işleri ..evlenince en güzel yıllarınızı huzurlu geçirin ..borç ödemekle uğraşmayın ...ilerde en güzelini en beyendiğini alır eşin inş ..

ben de tam bunu üstte yazdım. nişanlım 3 erkek kardeş en büyükleri, ailesi bugüne kadar bakmış okutmuş büyütmüş köyede ev yaptırmışlar, zihniyet meselesi.benim babamın iki kızı bir oğlu var. hepimizi baktı bi dediğimiz iki olmadan önümüze getirdi.üçümüzde senelerce hem okul zamanı hem okul sonrası dersanelere gittik.hepimiz işe girdik ablam memurluk sınavını kazanana kadar ders aldı.abim de ablam da ben de şu an üniversite okuduk meslek sahibi olduk elimiz çok şükür ekmek tutuyor.benim anne babam hayattan hiç tad almamışlar.tek memur maaşıyla 15 yılda bir ev sahibi oldu.benimannem kendine ne değişik değişik giysiler altı ne resorant restorant gezdi. neden çünkü bizim ihtiyaçlarımızın önceliği vardı.tek istekleri babalarının vatanında köyde bir başlarını sokacak ev yapabilmek.ve de babam emekli oldu aldığı para30 bin tl.on bini kredi kartı borçlarına diğer on bini de köyde ev malzemesi aldı. benim karşımdaki aile yani nişanlımın ailesi de aynı maddi konumda. devir artık değişti, hayat çok pahalı, kız erkek artık çalışmak durumunda. ben ailemden gelen bir yardım olursa geri çevirmem ama neden şunu bunu yapmıyosunuz zorundasınız vs diye cümle kurmadım.çünkü benim abimde var, babamdan ona kalacak olan bir evdir.ondanda bize hakkımız olanı verecek.vermese lafını etmem.çünkü ailem bizi meslek sahibi etmiş, etmiş ki kimseye muhtaç olmayalım diye.bu ne şimdi zorundasınız da ne demek.çok çok yanlış.hediye babında gelenleri kabul edin tabiiki ama lütfen zorundalık olarak görmeyin...

Büyütüyor yediriyor okutuyor giydiriyor anne baba olunca insan yaşamasın diye bir zihniyet var mı ?
Artık çalışmaya başladıktan sonrası çocuğa aittir.

evet, aileler belkide konu sahibinin dediği gibide olabilir, bi eli yağda diğer eli bağda, ne bileyim lüks araba almış da olabilir oğlundan aldığı parayla, ama bu size dokunmasın, bu konuda söz sahibi yapmak size düşmez.onları ö şekilde kabul etmek durumundasınız.siz sizinle ilgili olan tarafla ilgilenin.siz sizle evlendikten sonraki duruma bakın.evlendiniz gün geldi, kv kp lüks içinde ( lüks nedir yaşam kalitesi standardının üzerinde yaşam şekli)yaşıyor, yardım desteğe ihtiyaç yokken eşiniz de evini ihmal ediyor, borcunuz harcınız var acil ödenmesi gereken, hala eşiniz para vermeye devam ediyorsa burda fikrinizi onunla paylaşırsınız.

Son düzenleme:
Büyütüyor yediriyor okutuyor giydiriyor anne baba olunca insan yaşamasın diye bir zihniyet var mı ?
Artık çalışmaya başladıktan sonrası çocuğa aittir.

aaa olur mu Tari, sonra evlendirecekler, ev alacaklar, araba alacaklar, torun bakacaklar.. kısaca ölünceye kadar her eksiklerini kapatacaklar, çocukların 1 kuruş parası aileye geçmeyecek ki babanın adı "sömürüyor" olmasın.. çocuklar 30 yaşında da olsa önce çocuğa alınacak herşey çünkü gelin öyle buyuruyor olacak, elden ne gelir

ha bu arada, geline tek kelime bile etmeyecekler, çünkü gelinimiz artık o saatten sonra "geleneklerden" nefret ediyor olacak

Konuda bahsi geçen baba 48 binliralık araba almamış ki yada oğlu eline 48 binlira toplu parada vermemiş arkadaşlar açıklamış zaten ortalama göreve başlayalım 3 sene olmuş ve ailesine ayda 1000 binlira yardım yapmış bekar olup çalışan bir çok evlat ailesine yardım yapıyor ki yapılmasında gerek yani ortada 48 binliralık bir araba yok yada borç verilmiş bir para yok her evladın yapması gereken bir davranışı yapmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…