kendime de çok kızıyorum ama içim acıyo

Arkadaşım,
Hanüz evli falan değilsiniz ki para hesabı yapıyorsun.
Adamın ailesi sonuçta istediği kadar maddi yardımda bulunabilir.
Şu durum da sizi ilgilendirdiğini düşünmüyorum aileye yapılan yardımın.
Gelelim kelepçeye...
Memur bir adamdan bahsediyorsunuz.
Eğer kelepçe "mutluluk" getirseydi,herkes koluna bir kelepçe takardı.
Bu kadar takılmayın bunlara.
Kelepçe almamış,çeyrek takılmamış,tek taşım ufak vs..
Bunlar insanı mutlu etmiyor ki,kelepçeyi aldınız ama bir sorun oldu..
İşte o zaman gözünüz ne kelepçe görür ne külçe altın.
Mutluluğunuza bakın derim.

bizde 2 yıl birikim yaptık sonra sevgilim annesine verdi parayı saklamayı 10.000 tl bir ara sorduk ne kadar birikti diye 2 falan işte 8.000 tl yi borca verdik dedi ... al benden yak

O 10000'in içinde sizin de paranız var mı? Birikim yaptık dediğinize göre var. Yoksa biz diye konuşmanız ilginç olur. Kendi paranızı bir yere yatıramıyor musuz da iki tane okumuş yetişmiş adam, anneye veriyorsunuz.

benim babam beni borçla harçla okutmuş benim bunlardan daha yeni haberim oluyor.
meğer sabahlara kadar uyumamasının nedeni 5-6 bin borçmuş.
eee adam da haklı emeklı maasından gerıye 100-200 lıra kalıyor onu da faturalara ve mutfak masrafına veriyor.
daha sonra okulum bitti dershaneye gitmek istedim yine gönderdi.
ama yine borçla...
bu arada arabamız da var ama satmadı neden? çünkü araba onun ekmek teknesi. tamir işlerine arabayla gidiyor.
şimdi ben atandım 2bin lira maaşımdan 100 lira alıyorum gerisini babama veriyorum.
he bu arada 3 yıllıkta bi ilişkim var, yaza belkide düğün yapıcaz ama kalkıp da bana babanlara para mı yediriyorsun derse alnını karışlarım.
ben bu parayı kazanıyorsam babamın beni zorla okutması sayesinde kazanıyorum.
yoksa anamdan doğduğumda devlet bana para vermiyordu.

hayır bitanem göbeğim çatladı onu kabul ettirene kadar en sonunda bohçanın içini yarı yarıya karşılamaya karar verdik, o bitanedir sömürmez öyle

Maaşının 1000 lirasını vermiş demiyor da, ucu ucuna hesaplayıp babası 48000 lirasını yemiş gitmiş araba almış diyerek ajitasyon şeklinde sunuyor. Yemezler konu sahibi 3000 liranın 1000 lirasını ailesine vermiş çok mu? madem evlenmeye niyeti var geri kalanından birikim yapsaymış...

Henüz sevgili olduğunuz adamın şuan parasını ne yaptığı sizi ne ilgilendirir?
Paranın tamamınıda ailesine verebilirdi,sizden çok hakları var sanırım o parada şuan.
Hakikaten anlamıyorum bu genç kızlarımızın daha sevgiliyken erkeklerin tapusunu almış gibi davranmalarını.

Bence soz bohcani sakin kendin odeme kimseler kiymetini bilmez o onlarin sorumlulugu.yapmiyorlarsa onlar utansin.sevgilinin babsi araba almis ogluna da 48 bin borcu var cok ayip diye dusunuyorum ileride de hep isterler emin ol sen vermesini istdmezsin ariza cikaran gelin olursun evlenmeden once konus bunlari.eger maddiyati yoksa ertele parasini biriktirsin.sonucta memur duzenli geliri var.

bunlar öyle ince hesaplar ki insan işin içinden çıkamaz üzgünüm..
babası ona yardım etmeyecekmiş çünkü durumu yokmuş o babada isterdi evladının herşeyinin eksiksiz olmasını... ama şartlar işte...
bir evladın babasına yaptığının verdiğinin hesabı yapılmaz... ee o zaman hesap yapalım bu baba bu evlada şu zamana kadar kaç 48 bin lira verdi?
''malesef yaptırıyorlar'' bu kelimeye takıldım sizi zorlayan mı var gönlünüzden gelmiyorsa lafını edeceksiniz sizin tabirinizle elinizi cebinize atmayın...
birşeyler içinize sinmiyorsa siz çabaladığınız kadar karşı tarafında çabalamasını sağlayın... şu durumda mutsuz görünüyosunuz... 2.700 tl lik kelepçe alınmadı diye.... büyük eksik ama Allah başka dert vermesin

Kafası karışmış.. Evlilik öncesi gelgitler oluyor böyle. Zaten o konunun sonunda da doğru yolda mıyım diye sormuş. Yani mütevazi davranıyorum ama yanlış mı yapıyorum demiş arkadaş.

Muhtemelen sadece bize sormadı. Birçok arkadaşıyla paylaştı bu sıkıntıyı. Belki de anne, teyze, halalarla tecrübeli kadınlarla. Eeee aradan da 6 gün geçmiş. Düşündükçe kayınpederin arabası bile gözüne batmaya hatunun. Onlar arabalarla gezicek ben burda bohçamı kendim yapıp 300 liralık yüzüğe tamam mı dicem yok yaaa var mı öyle şey.. Konu sahibi bu kadar sorguladıkça para mevzularını acısını da şimdiden kendi çekiyor işte.

Birazcık akışına bıraksa bohçayı, yüzüğü, kelepçeyi düşünmeden.. Her şey daha güzel olucak.

Evet düğünü sadece erkek tarafı yapmalı tabii kız tarafıda bazı şeylerde yardım etmeli ama genelini erkek tarafı üstlenmeli. Nedenine gelince düğünde takılacak şeyleri büyük ihtimalle erkek tarafı alır kız tarafı mı alır?

Kaçıncı yüzyılda kaldı altınları kimin aldığı. Bence gelin ve damatta durur altınlar. Altınlar gelinin miridir. Eşimin ailesi altınları aldı diye konu açanların hakkını da savunuyorum ben merak etmeyin. Çalışan eşit yetişmiş kadın ve erkek düğünlerini ortak yapmalılar. Tek bir tarafa düğün masraflarını yıkarsak bu adaletsizlik olur. Oldu olacak başlık parası sistemini de geri getirelim.

Ya kızlar allah aşkına nedir bu böyle, karşı taraf sizin rakibiniz değil bir ömür iyisiyle kötüsüyle aynı yastığa baş koyacağınız insan. Mantığınız kalbiniz tamam demişse adama, bırakın altını şunu bunu. Insanlar gücünün yettiği kadarını yapar zaten, el ele verin destek olun bu değilmidir zaten evlilik..

İster kabul edin ister etmeyin halen var ilk günden geline takılan altınlara göz dikilir ve alınana kadar da vazgeçilmez. Keşke herey dediğiniz gibi olsa..

Evet konu altınlara da geldiğine göre dağılabiliriz.

Biz bedavaya gitmişiz Sevgiliyken görseydim KK yı deli gibi kilo alır ağırlığımca altın isterdim.

sen kac para kazaniyorsun? madem ilerde sikinti cekmeyim diyorsun bi zahmet sen de elini tasdin altina koy.

Anlamiyorum insanlari yaa, sanki ana-babalar cocuklarinin karilarina 2700 liralik bilezik almak zorundalar. Kendinize guvenmiyorsaniz evlenmeyin

Valla tur yorumlari okuyunca sasiriyorum. Hangi Turkiyeden bahsediyoruz diye. Benim bildigimi sandigim Turkiyede altin takilir kiza oda genelde onun mihri olarak ister. Zaten biz bayanlar kendimizi okadar bedavadan satiyoruz ki yakinda ne gerek var evllige denerek evlenmek isteyen erkek de kalmicak. Sonrada sende bikinca at totosuna tekmeyi olur heralde ve yeni sulara yelken acilir daha genc kizlarla. Ben mi saftirigim yada geri kafaliykm anlamadim.

Sizlerin ve benim anne babamiz sadece bizi dusunur yemez ydirir belki ama butun anne babalarda oyle deyil. O yuzden arkadas boyle dedigi zaman durumu aciklasana diye sormustum. Cocuklarinin karilarina diyosun da guzelim o cocuklarinin karisina gelin dicek anne babalar ve her turlu hakki iddia edicekler. O zaman nolucak ?

Evet konu altınlara da geldiğine göre dağılabiliriz.

Biz bedavaya gitmişiz Sevgiliyken görseydim KK yı deli gibi kilo alır ağırlığımca altın isterdim.

Sana katılıyorum elmayra keşke bende 8 sene önce görseydim bu kk yi.

Ne saatim oldu, ne setim, nede kelepçem.

Bedavaya gitmişim valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…