- 20 Ocak 2019
- 247
- 427
- 103
- Konu Sahibi Kalbinin sesini dinle
-
Eşiniz dışarıda emek veriyorsa siz de içeride emek veriyorsunuz.İyi akşamlar.
Çalışmıyorum ve evliyim. 1 çocuğum var. Evlendiğimizden beri eşimin banka hesabını,kazandığı paranın net miktarını bilmiyorum. Satın aldığı araba,gayrimenkul kendi üzerine. Son olarak bir ev almayı düşünüyor yine kendi üzerine. Ben de onu denemek için ev ikimizin üzerine olsun dedim. Konuyu geçiştirdi bir şekilde kapattı. Maddi olarak barınma,yeme içme vb sıkıntı yaşamıyoruz. Yani evinden para esirgemek gibi bir huyu yok. Ama ben her zaman çalışmadığım için hiçbir şeye hakkım olmadığını düşünüyorum. Hiç büyük isteklerim olmadı bu yüzden. Hep onun parası diye düşündüm. O da bana bunu hissettirdi zaten. Lafta sözde ikimizin ama gerçekte bunu gösteren hiçbir şey yok.
Çalışmayan evli kadınlar bir mal mülk alınırken ortak oluyorlar mı? Kendi annemi düşündüğümde her şeyleri ortaktı. Ama satın alma sırasında annem de miras kalan parasından eklemişti. Bilmiyorum. Genel olarak düşününce kendimi eşimin eşi değil de çocuğu gibi hissediyorum. Bana verdiği para dışında hiçbir şey sormamı ve hiçbir şeye karışmamı istemiyor. Kendimi çok değersiz hissediyorum. Bu arada güvenilmez bir insan asla değilim. Tutumluyum. Ama bana sanki bir şeyleri benimle paylaşsa ben ona bir yanlış yapacakmışım gibi davranıyor
Evet öyle. Ama maddi konuları konuşurken o kadar rahatsız oluyorum ki. İçimden bir ses hep o çalışıyor kazanıyor onun parası diyor. Kendimde hak göremiyorum.o calisiyor da evi de cekip ceviren sensin, savurgan olsaydin bakalim yetiyor muydu!
Yettiren sensin oyle düşün.
Ne farkederki evlilik içinde alınan mallar zaten ortak olmuyor mu? Bence kendi kendine kuruntu yapıyorsun.Yarın boşansanız ha senin üzerine ha onun yarı yarıya olacak zaten.İyi akşamlar.
Çalışmıyorum ve evliyim. 1 çocuğum var. Evlendiğimizden beri eşimin banka hesabını,kazandığı paranın net miktarını bilmiyorum. Satın aldığı araba,gayrimenkul kendi üzerine. Son olarak bir ev almayı düşünüyor yine kendi üzerine. Ben de onu denemek için ev ikimizin üzerine olsun dedim. Konuyu geçiştirdi bir şekilde kapattı. Maddi olarak barınma,yeme içme vb sıkıntı yaşamıyoruz. Yani evinden para esirgemek gibi bir huyu yok. Ama ben her zaman çalışmadığım için hiçbir şeye hakkım olmadığını düşünüyorum. Hiç büyük isteklerim olmadı bu yüzden. Hep onun parası diye düşündüm. O da bana bunu hissettirdi zaten. Lafta sözde ikimizin ama gerçekte bunu gösteren hiçbir şey yok.
Çalışmayan evli kadınlar bir mal mülk alınırken ortak oluyorlar mı? Kendi annemi düşündüğümde her şeyleri ortaktı. Ama satın alma sırasında annem de miras kalan parasından eklemişti. Bilmiyorum. Genel olarak düşününce kendimi eşimin eşi değil de çocuğu gibi hissediyorum. Bana verdiği para dışında hiçbir şey sormamı ve hiçbir şeye karışmamı istemiyor. Kendimi çok değersiz hissediyorum. Bu arada güvenilmez bir insan asla değilim. Tutumluyum. Ama bana sanki bir şeyleri benimle paylaşsa ben ona bir yanlış yapacakmışım gibi davranıyor
Bu konuları konuşmak,tartışmak bana kendimi çok kötü hissettirdiğinden üzerinde durmadımOh ne ala memleket araba onun üstüne gayrimenkul onun üstüne oldu başka cicim deseydin ev niye onun üstüne alınıyor
Kesinlikle. Çocuğum kreşe başlayınca çalışacağım. Şu an kreş yaşında değil.ha tabi calissan guzel olurdu, ben calisan kadin severim, sadece para icin degil,
Hem sizin ev harici bir hayatiniz olur, havaniz degisir kendinizi daha ozguvenli hissedersiniz hem de kimseye eyvallahiniz olmaz.
Kimseye guven olmaz, her kadin kendini sağlama almali.
hadisin ordan! Cok uzulursun sonra bu kadar pasif kaldığın icin. Yirtici bir kuş ol hayatim. . Inan ki madalya takmazlar, her seyde sonuna kadar hakkin var.Evet öyle. Ama maddi konuları konuşurken o kadar rahatsız oluyorum ki. İçimden bir ses hep o çalışıyor kazanıyor onun parası diyor. Kendimde hak göremiyorum.
Siz böyle yaparsanız kocanıza bu şekilde davranması için imkan vermiş olursunuz.Öncelikle siz kendinize bu haksızlığı yapmayınEvet öyle. Ama maddi konuları konuşurken o kadar rahatsız oluyorum ki. İçimden bir ses hep o çalışıyor kazanıyor onun parası diyor. Kendimde hak göremiyorum.
Kimin üzerine olursa zaten ortak olmuyor mu ne farkederkiÇalışmıyorsun diye kendini ezik hissetmene gerek yok, her seyini karsilamak zorunda zaten calismiyor isen, isteklerinde olsun, ustune de yaptir bir seyler. Niye kendi ustune yapıyor surekli?
Bu konuyu acip iyice konus ve diret!
Evet bunu da düşünüyorum neden bu kadar takılıyorum diye. Sanırım yok sayılmak beni üzüyor. Öyle bile olsa sizce jest olarak kadına bunun teklif edilmesi gerekmez mi?Ne farkederki evlilik içinde alınan mallar zaten ortak olmuyor mu? Bence kendi kendine kuruntu yapıyorsun.Yarın boşansanız ha senin üzerine ha onun yarı yarıya olacak zaten.
olsun! yine de kadininin uzerine yapsin!Kimin üzerine olursa zaten ortak olmuyor mu ne farkederki
Jest mevzusu ayrı o çok hoş olurdu tabiki.Ama dediğim gibi boşanma durumunda sizin üzerinize olsada paylaşılacak zaten.Evet bunu da düşünüyorum neden bu kadar takılıyorum diye. Sanırım yok sayılmak beni üzüyor. Öyle bile olsa sizce jest olarak kadına bunun teklif edilmesi gerekmez mi?
Evet asıl sorun bu ben kendimi hiçbir şeye layık görmüyorum. Bunu da yansıtıyorum sanırım. Kısa vadede olacak bir şey değil sonuçta kaç yaşında insanım. Aslında bu konu üzerinde çalışıyorum kitap,video,podcast. Ama çocukluktan gelen şeyler zor değişiyor. İnşallah değiştiririm.Bak herkes kendinin ne olduğunu iyi bilir. Sen eğer kendini hiçbir şeye layık bulmuyorsan buna bizim diyecek bi şeyimiz yok ..sen bizden daha iyi bilirsin. Öyle değil mi.
.
Mesela ben de şu an çalışmıyorum
1 çocuğum var. Evimiz arabamız var. Ekonomik olarak da ciddi bir sorunumuz yok Allaha şükürler olsun.
Ama ben her zaman derim ki "ben buna değerim" her şeyin iyisine layık olduğumu düşünüyorum. Ben eğitimli, akıllı, eli ayağı düzgün, iyi bir anne babadan terbiye almış bir hanimefendiyim. Benimle evlenmiş daha ne arıyor eşim kişisi şeklinde düşünüyorum ve bunu bazen söylüyorum ve bazen de ima ediyorum.
Erkekler, siz neye deger verirseniz ona değer verme eğilimindedirler. Mesela siz ona çok kıymet verirseniz o da kendine kiymet verir. Kiymeti ölçüsünde de talepkar olmaya başlar ve bir gün talebini karsilayamadiginiz yerde rest ceker. O güne kadar onun icin yaptiginiz hiçbir şeyi düşünmez ve son kelimesi "yapmasaydın"" olur.
Bu sebeple siz kendinize değer verin ki eşiniz de sizin çok değerli olduğunuza ikna olsun.
Bakın bu plan güzel çalışır. Kısa vadede değil ama uzun vadede çok iyi işlediğini göreceksiniz
Siz sadece sabırla kendinize değer verin.
Haydi rast gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?