Kız Kardeşim Gelmeli mi?

Ya durumun ciddiyetini anlayamıyorlar ki detaylarıyla biliyorlar da ama.

Sanırım eşimin her durumda ailesini bırakmamasına karşın; benim ailemi göz ardı edişimi doğru bulmuyorlar.

Her insan farklidir. Bende esimle kavgaliyken ailemde olsa istemem yanimda kimseyi. Ama esim benim inadima gider ailesiyle görüsür biz kavgaliyken.

Yok sen tekrar konus, ben ayrilacam, gelme de belki bu sekilde dersen daha farkli olur.

18 yaşında çocuk değil çok da rahat bir şekilde anlayacak yaşta, sanki biraz fazla alınganlık yapıyorlar... Sizi hiç anladıklarını düşünmüyorum açıkçası... Keşke gelsin demeseydiniz... Eşinizle olan sorunları çözmeden hane içine "kardeş bile olsa"gelmemeli olur ya kötü bişeye şahit olur ya da ne bileyim kurunun yanında yaş da yanar...

Evet, ben istanbuldayım, kardeşim kırsaldan gelecek ve şu an kabul etmezsem bir sonraki yaza kalacak, tabi ben o zamana boşanmış olmazsam.
bingo...
Bosver kardesin gezecek diye sen kirk yilda bir anladigim kadariyla esinle tek kalabilmissin, bu firsati degerlendir. Baslatmasin istanbul hevesinden ya koyun can derdinde kasap et derdinde. Ama o kadar belli ki bozulmasinin sebebi...
Seni gormek icin gelecek olsaydi yani anlayisla karsilardi

bir de 1 ay kardesin evli insanlarin evinde isi ne? Kayinvalide olsa hemen ozel hayatimiz kalmadi vs diye dusunuruz. Ben cok onemli bir sebebi olmadikca 1-2 haftadan uzun baska sehirden gelen yatili misafiri de dogru bulmuyorum...

Her insan farklidir. Bende esimle kavgaliyken ailemde olsa istemem yanimda kimseyi. Ama esim benim inadima gider ailesiyle görüsür biz kavgaliyken.

Yok sen tekrar konus, ben ayrilacam, gelme de belki bu sekilde dersen daha farkli olur.

Hayır,ayıp etmemissiniz. Kvdelerinzde hazır yokken sorunlarınizi halledebilirsiniz,bırakın bu sebepten bozuluyolarsa bozulsunlar. Tabii ki sizde sorunları çözmek niyetindeyseniz.

Açıkçası bizim sorunlarımız üç yıldır bitmek bilmiyor ve hatta katlanarak artıyor.

Bu yüzden ailem evime pek gelmedi, annem doğumumda on gün geldi kaldı. Gelen de kv giller yüzünden rahat edemiyordu zaten. Onlar da hazır kimse yok, şimdi gitsin diye düşündü sanırım.

Onlar şu yönden haklı, bize hangi taraftan olursa olsun, sürekli birileri gelip giderdi, bir ay kimse olmadan kaldığımız nadirdir yanı. Bu yüzden ben hep stresliydim. Eşim tarafından gelen misafirleri geri çeviremiyordum, eşim kabul etmiyordu ama kendi aileme rahatlıkla gelmeyin diyebildiğim için onlar gelmiyordu.

Annem de kardeşim de "üç yıldır evlisin, kimse gelemedi evine, bak eşinin ailesi olunca nasıl ağırlıyorsun, eşin nasıl kabul ediyor, bize gelince kabul etmiyorsun" diye küsüyorlar sanırım.

Ben bu konuda hak veriyorum ama gelen kim de olsa bizim sorunlarımız var ve bizi huzursuz ediyor. Her aile meselesiyle biraz daha yıpranıp, uzaklaşıyoruz. Kaç aydır iletişimimiz sıfır. Şimdi tam toparlayabilir miyim demişken, bu defa kardeşim gelecek.

Aslında eşime bu yüzden de kızıyorum. Evime ailemden bir kişi bile çağıramıyorum. Ayda yılda bir de gelmeyeceklerse ne zaman gelecekler.

Çok karışık kafam çoook.

bir de 1 ay kardesin evli insanlarin evinde isi ne? Kayinvalide olsa hemen ozel hayatimiz kalmadi vs diye dusunuruz. Ben cok onemli bir sebebi olmadikca 1-2 haftadan uzun baska sehirden gelen yatili misafiri de dogru bulmuyorum...

Bir de bu kısmı var evet. Bir ay çok uzun bir süre yani. Eşimle iyi olsak bile, bir ay özel hayat kalmıyor. Ama işte...

O zaman bundan sonra esinin ailesinede kusura bakmayin müsait degiliz diceksin.

Ama madem su anda cok nadir bulunan bas basa bi zamaniniz var o zaman gelmesin. Bakarsin sorunlariniz coözülür sen gitmeden bir hafta evvel gelir kalir kardesin.

Evvela siz arayi duzeltin sonra evinizin yuvanizin disindaki kisilerin gelip gelmemesini dert edersiniz.

Esinin ailesini idare etmeyip ne yapican, hepimizin durumu ayni, hepimiz idare ediyoruz. Annenin o tarafla bu tarafi kiyaslamamasi lazim. Zaten sen memlekete gidecekmissin. Orada gorsunler seni bi zahmet.

Yuva kolay mi kuruluyor kardescim? Ara bozulunca kolay mi duzeltmek? Ben israrla gelmesin diyorum. Bak herkes ben ben diyor. Bu defa sen de önce benim yuvam! Demelisin.

Burada normal zamanda gelen bir misafirden bahsetmiyoruz ki. Hem sizin sorunlariniz var hem de 1 ay sizde 3.bir kisinin ne isi var?

sen ne istiyorsun önemli olan bu.
eşinle aranı düzeltmek istiyorsan kardeşini ertele müsait bir zamana.

eşinle aranı düzeltmekten umudunu kestiysen kardeşinle keyfine bak.

eşin ailesiyle sülalesiyle üç yıldır sana gün göstermedi ya şimdi istanbul' u yeniden keşfet kardeşinle ve evladınla.
bırak eşin rahatsız olsun, diken üstünde otursun, belki empati yapacağı tutar.

mühim olan sensin. sen ne istiyorsun, nasıl mutlu olursun, ona göre karar ver.

Bir de bu kısmı var evet. Bir ay çok uzun bir süre yani. Eşimle iyi olsak bile, bir ay özel hayat kalmıyor. Ama işte...
emin ol kardesin senin yerinde olsa sen anlayisla karsilardin, bilmiyorum oyle bir elektrik aldim senden.
Neyse ben cok basini sisirdim, insallah her sey duzelir.

1 ay değil de bir hafta gelsin. Ne yapacak ki sizin yanınızda bir ay? Üstelik evde huzur bile yokmuş.

Ben evli kardeşlerimin yanında, ne aile içi bir sorunları, ne de benim eşleriyle bir sorunum olmamasına rağmen, 2 günden fazla kalmak istemem.

Arayın, doğru düzgün ifade edin kendinizi. Böyle tam da 1 ay başbaşa kalacakken kardeşim geliyor demenizle, asıl sorun kardeşiniz, o gelmese her şey güllük gülüstanlık olacak gibi durmuş.

Hayır eşim bir şey demiyor. Diyemez de. Ama evde ortam çok gergin, uzun zamandır yalnız olamadık, yani hep oraya gidilecek, bu gelecek kaygısı vardı. Ben de acaba eşimle sıkıntımız üçüncü kişiler mi, kimse olmadan nasıl olur diye düşünüyordum ve bir ay da bu şekilde deneyecektim evliliğimi yürütmeyi.

Fakat yine kimse olmadan kalamıyoruz. Ayrıca evde sürekli gergin bir hava var. İletişimimiz az. Kardeşim olmasa da düzeleceğini sanmıyorum ama denemeye çalışıyorduk.

Kardeşim gelirse bu gerginlikten o nasıl etkilenir, bizim gerginliğimiz kardeşimin gelişinden nasıl etkilenir bilemiyorum.

Bir arkadaş da yazmış, ben zaten boşanmayı düşünüyorum, bir ay sonra eşimin ailesi veya kendisi tarafından kardeşimin de buna sebep gösterilme ihtimali de ayrıyeten beni kızdırır.

Grill inan öyle bir moddayım ki, siteden dışarı çıkmıyorum mecbur kalmadıkça. Yani keyif yok , huzur yok; ben bu haldeyken onu nasıl gezdireyim. Biliyorum o da çıkmak isteyecek ama kafa kafa değil ki. Her gün sinir, stres, sıkıntı.

Yine de senin dediğin de mantıklı geldi sanki. Dediğin gibi yapayım bir de.

size yapışık yaşayan eşinin ailesi.
her durumda nankör ve geçimsiz gelin olarak seni suçlu gördüklerini biliyorsun.
kardeşin yüzünden derlerse de gül geç. anlamak istemeyene zaten anlatamazsın.

Ya durumun ciddiyetini anlayamıyorlar ki detaylarıyla biliyorlar da ama.

Sanırım eşimin her durumda ailesini bırakmamasına karşın; benim ailemi göz ardı edişimi doğru bulmuyorlar.
seni öyle iyi anlıyorum ki........
kardeşin sana iyi gelir mi peki?
yoksa extra ilgi vs mi bekler, zaten çözülecek gibi de durmuyor eşinle olan kısım,
bari kardeşinle gez toz eğer sana iyi gelecekse, ama bir ay çok fazla

ooo senin için tehlike çanları çalıyor.
eve kapanıp kalma, kendini dış dünyadan soyutlama isteği depresyonun ilk adımları.

sakın bunu yapma ne kendine ne evladına. lütfen kendini mutlu ve güçlü kılacak şeylere odaklan.

hiçbir sorun depresyona girerek çözülmez. belki de asıl çözüm mutlu bir insan ve gülen bir yüzdür.
belki de eşin seni o ve ailesi olmadan da mutlu görünce ne kaçırdığını daha iyi anlayacaktır.

kimbilir.

Surekli_Karisik bu yoruma tamamen katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…