Kızlar ben mi hatalıyım, kayınvalidem mi?

başkası sormuş mu bilmiyorum ama evde başka bir misafir olsaydı 10a kadar yatar mıydınız

sana hemen bir çizelge çıkarıyorum
sen ve eşin toplam 1500tl alsa
ev 1+1 olsa 300tl kira
2 çekyat at 150*2=300tl
kaymaz taban yolluk(ev küçük halı sığmaz) 15tl den 90 tl
perdeler en uygunundan 150tl
tüplü tv 150tl
mutfak masası 250tl
bulaşık mak gerek yok sonra da alınır
beyaz eşyalar450tl çamaşır mak
buzdolabı 350tl
yatak odası tk 2100 tl sezon sonu

gelinlik 600tl kira
kuaföre gitmeye gerek yok evde yapılır
davetiyeler ucuz yollu halledilir
4740 etti hadi 5000 diyelim....

bak gördün mü insan istese 5000 e de evlenir ve sen ve eşin bu borcu 750tl taksitle ödeyip kalan 750tl ile de geçinseniz 1 sene olmadan bitiyor bile borç....

her insan ister ahım şahım olsun herşeyim ama olmayınca da bu şekilde halledilebilir....

başkası sormuş mu bilmiyorum ama evde başka bir misafir olsaydı 10a kadar yatar mıydınız

kayınvalidem sabah 6 da falan uyanıyor, benim ondan önce kalkmam çok zor, haftasonları gelen misafirlerimin hepsi zaten geç kalkar. Kayınvalidemin evine gittiğimizde de o herkesten önce birşeyler yer, ben eşim görümcem geç kalkar, kahvaltımızı kendimiz hazırlar,yeriz.burda da aynısı olur diye çok önemsemedim erken kalkmayı, ama ne deseniz haklısınız biraz daha erken kalkmam gerekirdi.

ben de düşünüyorum da aynı şeyi eşim anneme yapsaydı, benim tepkim eşiminkinden ağır olurdu herhalde.

benim köylü anacım da cahil benim annemi eşim böle çocuk azarlar gibi azarlayacak...
Cümleyi tamamlayamıyorum hani ihtimal dahi yok

yaşlı insanlar çok alıngan olyolar heleki bu kayınvalideniz ve gelininin evine ilk defa geliyosan sürkli hörmet beklerler ne kadar hiçbişey yapmamış olsalar dahi normal birisi olsa bunları sylmek siznirlenmekte kızmakta çok haklısınız ama yaşlı ve eşinin annesi olunca biraz daha dikkatli olmak gerekiyor onların kusuru kusur sayılmıyo maalesef kötü olamamak için herşeye göz yummak zorundayız

okurken üzüldüm ne olursa olsun yaşlılara karşı böyle olmamalısın bence
katkısı olmadı derken zengin falan mı da yapmadı yoksa durumları ancak kendilerini idara etmeye mi yetiyor bunu düşünmek lazım :26:
kapıyı açık bırakmış evet yanlış birşey ama niyetinin senin düşündüğün gibi olmadığına eminim çünkü bir anne evladının kötülüğünü istemez

Durumları gayet iyi, eşimin kardeşinin herşeyini yaptılar, bize olmadı malesef. Kötü niyetle yapmadığını biliyorum ama esskilerin birikiminden dolayı patladım işte.

Hatalı olduğunu bildiğin ıçın sanırım sorduğum soruya cevap bile verememişsin.

Konuyu evirip çevirirken bile yaptığın genelleme komik.Bu hayatta yanlızca kız anneleri ve erkek annelerımı var?Benim annemde kayınvalıdemde hem kız annesi hem erkek annesi,onlar hangı genellemeye giriyor? Iyi olan kız annelerine mi? Yoksa cadı erkek annelerine mi?

çok buyutmussun bence..65 yasında ama cocuk gıbı felan demıssın zaten ınsanlar yaslanınca bıraz cocuk gıbı oluyo..sende bırgun yaslanıcaksın ve devir o zamada degişcek sana normal gelen seyler gelinine anormal gelebilecek..o zaman sanada aynısı yapsa nasıl karsılıcaksın..biraz empati arkadaslar...güzellikle söylemeyı denedın mı hıc bakkala gıtmesıne gerek olmadıgını felan yada eşine söyleseydın o söyleseydı bosu bosuna kalp kırmıssın...bız evlenırkende eşim yaptı herseyını kendı çabasıyla hem okuyo hem çalısıyodu kımsenın 5 krş.. yardımı olmadan gecındık ama hıc bır dogru duzgun esyamızda yoktu..hamdolsun kımsedende bırsey beklemedık kımseye gebede kalmadık alnımızın akıyla o gunlerı atlattık sen bence kayınvalıdenlerın evlenırken yardım yapmamasına takılmıssın bu yuzden herseyı batıyo..ama bu ne eskıyı gerı getırır ne onun huylarını degıstırır sadece senı strese sokmaktan baska hiiiiç bıseye yaramaz oyuzden bence relax ol bırak dağınık kalsın ne sen kımseyı kır ne sen stres ol..

Son düzenleme:
Durumları gayet iyi, eşimin kardeşinin herşeyini yaptılar, bize olmadı malesef. Kötü niyetle yapmadığını biliyorum ama esskilerin birikiminden dolayı patladım işte.

senide anlıyorum ama biraz daha sabır hoşgörü lazım bence
ben hep şey derim içimden onlar olmasa eşim olmazdı biz olamazdık

Evde misafir varsa evsahibi kalkmadan kalkılmaz ama ev sahibi de evde misafir varsa kimse yokmuş gibi uyuyamaz.

o kadın sızden yaşça buyuk ve sevmesenız de sizin kayınvalıdenız.Onun hakkında BU diyerek bahsedemezsiniz saygı dıye bırsey var.

herseyin söylenmesınde bır üslup vardır sızden buyuk bır kadına yüksek sesle konuşamazsınız. o, kadını azarlamak olur. sadece bu kadar dedim diyerek, yaptığınız ayıbı küçültmüş olmazsınız sonuçta kadını azarlamışsınız.

kadın oğlunun evıne geldiyse ıstedığı saatte markete de gıder alışveriş de yapar ıstediği gibi girer çıkar bunu da aklınızdan çıkartmayın.sonuçta sizi gıcık etmek için yapmamış kötü bir niyeti de yok...

burada bır suru kötü kayınvalıde okuyoruz ama sızınkı hiç kötü birisi değil.

çok şımarık bir tavrınız var ve haksızsınız özür dilemelisiniz.
size iğne almamış,almış olsaydı ne yapacaktınız görgüsüz olduğu halde başınızda mı taşıyacaktınız saygıda kusur etmeyecek miydiniz? birde görgüsüzlüğünü yazmışsınız sizde büyükşehirde yaşıyoruz deyince newyork falan sandım ben öyle bir abartmışsınız ki...bi an konudaki görgüsüz sayısının sadece 1 olmadığını düşündüm.

ne hikmetse o görgüsüz kadının oğluna aşık olup evlenmışsınız bu durumda bir tezat...

kısacası haksızsınız.

aradaki yorumları okumadım sadece konunu okudum ama burda birazcık sen hatalısın gibi geldi bana
herkesin kalkma saati farklıdır eğer kayınvaliden bir şey demiyorsa 10a kadar da yatarsınız o ayrı bişey ama
bence kalkıp fırına markete gidip alışveriş yapması falan gayet hoş bir şey
kapıyı da sizi rahatsız etmemek için açık bırakmış belli ki
döndüğünde anne burası büyük memleket ne olur ne olmaz sen kapıyı açık bırakma da al şu anahtarı bununla gir çık derdin olurdu biterdi

Son düzenleme:
birde dövseydin bari
ne kadar saygisiz davrandiysan gitmisler sen yokken
kusura bakma ama cahil olabilir senin kadar sehirli olmayabilirler
ama onlarinda kendilerine gÖre bir gururlari var
ilk defa ogullarinin evine yatiliya geliyorlar gordukleri muameleye bak
40 yilda gelen misafir sabah ekmek erzak almaya gidiyor siz uyuyorsunuz
kadincagiz ne yapsin rahatsiz etmemek icin kapiyi acik birakmis
65 yasinda ustelik
valla cok kizdim o dusunemedi siz medeni sehirli gorgulu biri olarak
hic dusunememissiniz !!

çok sağol canım ya içimi biraz olsun rahatlattın

rıca ederım.burda sızı haksız gorende olacak hak verende.herkese saygı duymamız lazım.belkı anahtar ısını uzuntunuzden kaybınızdan dusunemedınız kaynananızın aklına hıc gelmemısmı.acık bırakıncaya kadar kızım anahtar verde gıderım deseydı.sızın evde ekmekmı yokkı hersabah dısarı cıkıyor merak ettım?eger evınızde ekmek yoksada aclıktan cıkıyosa ne dıyeyım.uzmeyın kendınızı gecer gıder.unutulur hepsı.sevgıler

çok sağol canım ya içimi biraz olsun rahatlattın

rıca ederım.burda sızı haksız gorende olacak hak verende.herkese saygı duymamız lazım.belkı anahtar ısını uzuntunuzden kaybınızdan dusunemedınız kaynananızın aklına hıc gelmemısmı.acık bırakıncaya kadar kızım anahtar verde gıderım deseydı.sızın evde ekmekmı yokkı hersabah dısarı cıkıyor merak ettım?eger evınızde ekmek yoksada aclıktan cıkıyosa ne dıyeyım.uzmeyın kendınızı gecer gıder.unutulur hepsı.sevgıler

Siz hatalısınız... Yaptığınız çok yanlış, ne olursa olsun eşinizin annesine laf söylemek size düşmez.. Bir şey denecekse eşiniz müsait bir dille söyleyebilirdi.. Kayınvalidenizin yerinde ben de olsaydım bende giderdim ve eşinizn yerinde de olsaydım sizin yüzünüze bakmazdım.. Annesini kaçırtmışsınız adamın, nasıl yaparsınız bilmiyorum ama eşinizin gönlünü muhakkak alın..

burada hic bahs edilmemis ama umarim bir telefon acip gönlünü almissindir kaynananin...

sen bu zamanda bakkala alışverişe giden sofra kuran kaynanayı bulmuşsun da bunuyorsun. ayrıca evde bir büyük varken 10 a kadar yatılmaz. 8 filan olsa neyse derim.

onda da var hata sende de var. azarlaman yanlış olmuş. onun da kapıyı açık bırakıp gitmesi yanlış olmuş. ama şöyle de birşey vardır köy yerinde kapı baca açıktır hep. herkes herkesi tanır kimse kimseye kötülük etmez. kadın bilgisiz demişsin bu açıdan düşünmüş olabilir.

şimdi kalk önce kayınvalideni ara. anne ben bilemedim düşünemedim özür dilerim de. sonra da eşinden özür dile. unutma ki erkekler için her daim anneleri haklıdır...

Son düzenleme:
birde dövseydin bari
ne kadar saygisiz davrandiysan gitmisler sen yokken
kusura bakma ama cahil olabilir senin kadar sehirli olmayabilirler
ama onlarinda kendilerine gÖre bir gururlari var
ilk defa ogullarinin evine yatiliya geliyorlar gordukleri muameleye bak
40 yilda gelen misafir sabah ekmek erzak almaya gidiyor siz uyuyorsunuz
kadincagiz ne yapsin rahatsiz etmemek icin kapiyi acik birakmis
65 yasinda ustelik
valla cok kizdim o dusunemedi siz medeni sehirli gorgulu biri olarak
hic dusunememissiniz !!

hanımlar hepinize teşekkür ederim,bana söyleyecek söz bırakmamışsınız

konu sahibi sürekli birikim diyor,ne oldu acaba kilometrelerce uzakta ne birikti acaba yanlarına bile gelmeden:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…