Kızlar ben mi hatalıyım, kayınvalidem mi?

Ilk olarak " kayinvalideme sinir oluyorum, biz evlenirken bir igne almadi" demissiniz, almak zorunda degil, eger siz sirf bu yüzden kadina sinir oluyorsaniz bahane ariyorsunuz demektir.
Ikincisi, o cok sevdiginiz esinizi o görgüsüz! kadin yetistirdi, dogurdu biraz saygili olun. Ayrica cocuk gibi demissiniz, herkesin bir kisiligi vardir onunkide öyledir neden elestiriyorsunuz, sevmesenizde saygi duymayi becerebilseydiniz keske.
Son olarakta 8 aydir ilk kez evinize gelmisler, öyle sesinizi yükseltip, kadincagizi azarlayacaginiza, ilk gün gittiginde " annecim birdaha cikarsaniz anahtari yaniniza alin" deseydiniz insanca! simdi esinizle barisma yollari aramazdiniz.

çok merak ettim burda bu kadar olumlu konuşan insanlar kendi başlarına geelince nasıl davranıyor... sizde tokatı atın...

ne söylememizi bekliyorsunuz. iyi yapmışsın dersek doğru olur mu sizce?

Son düzenleme:
çok merak ettim burda bu kadar olumlu konuşan insanlar kendi başlarına geelince nasıl davranıyor... sizde tokatı atın...

Arkadaşıme eve kayınvaliden gelmiş ilk kez ,sen uyuyorsun fosur fosur ,kadın da ekmek almaya falan gidiyor.
Giderken de bir gün önce sorun oldu diye kapıyı açık bırakıp gidiyor.
Bir kadın hem cahil demek sonraki cümlede de art niyetten yapıyor bilerek yapıyor demek mantıklı değil.
Ya cahil değil ya artniyetli değil.
Ayrıca yaptığı birşey yok,oğlunun evine gelmiş oğlan-gelin uyuyor günler çuvala girmiş gibi saat olmuş 10:00
Ortalama bir yaşlı bu saate çoktan yapar kahvaltısını neden ?
İlaç içer çünkü,ben böyle bir ailede büyüdüm..
Herkesin aile yapısı bilgisi görgüsü kendine ama yanlış yapmış sizin yorum da hmm yangına körük olmuş.
Mesajda,İroni yaptım dilerim anlamışsınızdır
.

Ben de okudukça yazdıklarınıza hak veriyorum arkadaşlar ama işte bi anlık sinirle daha doğrusu ona gıcık gitmemden kaynaklanan birşey, geçmişin izi yani.Şimdi yaparmıydın diye sorsanız, asla yapmzdım ama işte insan hata yapabiliyor, bazen içinde bulunduğu duygusal durumdan dolayı.

Canım eşinden ayrılmayı düşünmüyorsan, ömrü yettiği sürece hayatınızda olacak kayınvaliden. Eski kırgınlıkların maddi yardım yapılmamasından mı ibaretti bilmiyorum, ama çok büyük sorunlar olduğunu sanmıyorum ben. Öyle olsa bile unutup önüne bakmak, ilişkileri belli bir seviyede, bir saygı çerçevesinde tutmak gerekir bence. Bak böyle hem karşı taraf mutsuz oluyor hem sen mutsuz oluyorsun, karşı tarafa biriktirdiğin sıkıntıları başka bir yerde patlatmak seni kötü gösteriyor üstelik.

Benim anlamadığım evinizin anahtarı yok mu? Madem zili çalmasından rahatsız oluyodunuz ona bi anahtar verebilirdiniz. Kusura bakmayın ama hatalı olan sizsiniz.

valla cok ıyı demıssın boylelıkle gıtmısler
sırf meraktan sabahın korunde bakkal cakkal dolasıo bıde kapıyı calıo acık bırakıo
ya boswersene ıyıkı ole demıssınde gıtmısler hem bıdaha gelırsede fazla yuz goz olamaz senle fazla kalmaz

esınle arana gelınce duzgunce anlat ya bırı grıp bıze bısı yapsaydı bı an cok orktum falan de unuttr esıne bısı olmaz

Ben de burada sert ve olumsuz tepki gösterilecek durum nedir onu çok merak ettim.

arkadaş bişeylerin birikmesi olarak o tepkiyi vermiş üstelik bebeğini kayıp tmiş ki bu da hiç kolay değildir.arkadaş birde tokat atsın demiş bende ona cevap olarak dedim tokadı da siz atın diye

kapının açık bırakılmasına kızmakta haklısın ama söyleme tarzın yanlış çocuk azarlar gibi konuşmuşsun keşke daha yumuşak bir şekilde dile getirseydin yada eşine söyleseydi annesine daha iyi olurdu benceşu aşamada en doğrusu kayınvalidendin gönlünü almak onların gönlünü alırsan eşinle de aran düzelir

bende şu evlenırken bı ıgnelerını görmedık vs onu almadılar sunu almadılar vs bunlara takılıyorum ya
YAPMAK zorunda degıller okukuğ buyutup o gunlere getırıyolar bı zahmet dugunlerını eşyalarınıda kendılerı alsın ınsanlar..

benım oglum var ona verebılecegım tek sey ıyı bı egıtım.. onun dısında bısey yapmam yapsın bı zahmet

gelın benı evede koymaz haa

anladım ma vde ekmek olduğunuda yazmış arkadaş göstermiş yerini buna rağmen kmek almaya gidiyro o yüzden işgüzar

Benim anlamadığım evinizin anahtarı yok mu? Madem zili çalmasından rahatsız oluyodunuz ona bi anahtar verebilirdiniz. Kusura bakmayın ama hatalı olan sizsiniz.
Bi daha gitmez diye düşündük, çünkü önceden eşim demişti, gerek yok gitme diye. Erken kalkmam yanlış biliyorum ama uyanamadım, saat falan da kurmadım, akşamları da geç yattık hep.

arkadaş bişeylerin birikmesi olarak o tepkiyi vermiş üstelik bebeğini kayıp tmiş ki bu da hiç kolay değildir.arkadaş birde tokat atsın demiş bende ona cevap olarak dedim tokadı da siz atın diye

Takip ediyorum başlığı.
Biz de haksız olduğunu söylüyoruz.
Tepkisi yersiz ve sert olmuş. Körüklemenin kimseye faydası yok.

Mucizevi k.valideniz sevmek zorunda değilsin ama sevdiğin adamın annesi dolayısı ile saygı duymak zorundasın. Burada anlattıkların ise sadece k.validenin ilgisiz olmasından başka kabahati yok bence. Gerek düğün zamanı, gerek düşük yaptığın zamanlar sende bu yüzden ama eşimin annesi canımın içi konumunda olmak zorunda değilsin. Ama nefret edip kin güdemezsin, çünkü kin güdülecek şeyler yapmamış, aramamış sormamışsa yakınlık kurmamışsa sende kurmazsın olur biter. Ama şöyleydi böyleydi diye temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp ne kendi önüne ne eşinin önüne getir yapılanları pardon yapmadıklarını diyeyim. İnan bana birinin sana kötülük etmesi, umursamaz davranan insandan çok daha kötü bir durum.

Bu konuda da hatanın büyüğü sende, o yüzden içinde k.valide düşmanlığı olan üyelerin yorumlarıyla gaza gelip kendine haklılık payı çıkarma bence.

konuya yorum yapan arkadaslarin yazilarini okuyacagim birazdan ama vallahi dayanamadim

ya ne olur yanlis dusunuyor isem beni uyarin lutfen

kayinvalideniz dusunceli olsun yada olmasin olgun olsun ya da olmasin hic fark etmez sonucta kayinvalide ve esinizin annesi

kimse kimseyi sevmek zorunda degil ama eger esini seviyor isen kayinvalidenin varligini da kabul etmelisin ve eger hayatinda ilk defa evine geliyor ise calisiyor da olsan cok uzgunum yorgunda olsan sadece 1 hafta sonunu feda edebilmelisin

sevdigin erkegin guzel hatirina

Benim birde cok sinir oldugum konu;
Kizin ailesi hep söyler " aman kizim bu kayinvalide, kayinpeder, aile yani velhasil esin haric hepsi görgüsüz, cahil " falan filan der ama kizlar dinlemez evlenirler ve ne hikmetse bu kiz tarafi hep görgülü, egtimli, 4*4 lük adamlardir, hic kusurlari yoktur.
Ayrica her gece koynunda yattiklari eslerini yetistiren anne olmasi ragmen bu kayinvalideler asla saygiyi haketmez.
Yani tamam kayinvalidlerin sucu yoktur demiyorum, her insanda hata vardir bazen bu kayinvalidelerin haddini asanlarida oluyor ama bu kadar asagilanmayida haketmiyorlar yahu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…