Kızlar ben mi hatalıyım, kayınvalidem mi?

egem konu sahibinin dusuncesi su "eve ne olursa olsun ondan acik birakti kapiyi"
yani dusmanligina yapti gibisinden
insan oglunun evine bir igne almadi diye o evi kiymetsiz gormez
hele kaynanalar hic gormez
bu yuzden kasten acik birakmadi hirsiz girdi diye bu dusunceden kurtulun
ne mutlu size'ki kendiniz yaptiniz herseyi
kendi cabalarinizla
hazira konsaydiniz kiymeti olmazdi pek
birde bu tarafindan bakin
evlenmek icin ne olursa olsun borcada gireriz derler
evlendikten sonra borc oduyoruz kimse bir sey yapmadi derler

Ben daha 8 aylık evliyim. Kayınvalidem ilk kez evime geldi. Kendisini de pek sevmem çünkü biz evlenirken bana bir iğne bile almadı, düğün masrafının hepsini eşimle biz ödüyoruz.Çok cahil, işi saflığa vuran bir kadın. Çocuk gibi hareketleri var, 65 yaşında ama hiç öyle demezsiniz. Hiçbir şey görmemiş, görgü kuralları olmayan bir kadın. Ailem de zaten evlenirken beni uyarmıştı, ama dinlemedim işte:43: Neyse sürekli kayınvalideni kötülemişsin diyeceksiniz, o yüzden ben konuya gireyim. bize yatıya geldiler, biz başka şehirdeyiz neyse kadın sabahları çok erken kalkıyor biz de haftasonu 10 a kadar uyuyoruz. Bize biraz uzakta bir fırın ve market var.Sabahları oraya ekmek almaya gidiyor, bizden habersiz ve zili çalıyor sabahın köründe, eşim açıyor kapıyı. Dün yine gitmiş markete bir sürü şey almış, bizim dış kapıyı da açık bırakmış, kimseyi rahatsız etmeyeyim diye. Düşünebiliyor musunuz, biz konyada oturuyoruz. Büyükşehirdeyiz, en az yarım saat evin kapısı açık kalmış, biz uyuyoruz evde, bu gelmiş girmiş tekrar.:53: kahvaltı yaparken konu açıldı, ben de dayanamadım biraz yüksek sesle, dış kapı açık bırakılır mı, burası sizin memleket mi, hırlısı var hırsızı var, büyükşehir burası falan diye bi kaç şey söyledim.Ama inanın bu kadar başka bir şey değil. Bu sabah ben işteyken dönmüşler memleketlerine, benimle vedalaşmadan, eşim de bana karşı çok soğuk, annesine bunları dedim diye. ama kızlar haksız mıyım, bu devirde dış kapı açık bıraklır mı, çocuk mu bu ya hiç mi düşünce yok, ben şimdi ne yapmalıyım , eşimle arayı nasıl düzeltmeliyim. Keşke ben demeseydim de eşim deseydi, onun demesine kırılmazdı, ama tutamadım çenemi işte çok sinir oldum,:41: hem bizim eve hiç bir katkısız yok, hem de kapıyı açık bırakıp gidiyor, ne olursa olsun der gibi, sanki biz ona markete git bişeyler al diyoruz. Neyse çok uzattım kızlar bana bir akıl verin, haksızmıyım sizce, siz olsanız ne yapardınız?

Siz o kadını cahil görgüsüz diye aşağılıyosunuz ya,ne diyeyim size...
kadında suç gerçekten, sizi insandan sayıp marketten alışveriş yapıp rahatsız etmek istememiş...siz mi görgülüsünüz allahaşkına,güldürmeyin beni...bir anneye,hele ki eşinizin annesine öyle davranıyorsunuz kadının iyiniyetine rağmen...kadını oğlunun evinde barındırmıyorsunuz...
vedalaşmadan gitti diyorsunuz bi de,sizin gülyüzünüzü okşayıp öyle mi gidecekti?
ben olsam bi daha yüzüne bakmam.inşallah eşin de sana kızmaya küsmeye devam eder.hakediyorsunuz.

benim köylü anacım da cahil benim annemi eşim böle çocuk azarlar gibi azarlayacak...
Cümleyi tamamlayamıyorum hani ihtimal dahi yok

annene cahil deme allahaşkına, büyükşehirde büyüyenleri de görüyosun...annen misafir geldiğinde böyle yüksek sesle dış kapı açık bırakılır mı diyip azarlıyormu misafiri?azarlamıyordur eminim..
böylesi içi görgüsüzden korkacaksın asıl.giysi tavır önemli ama 65 yaşındaki kadına da cahil görgüsüz denmez.eşinin annesine bunu diyene insan denmez.

bu görgülü ailelerin gelinleri kaynanaları hakkında ne düşünüyor çok merak ediyorum:26:

yanlış anlaşılmasın bu konuyla alakalı değil genel soruyorum

Son düzenleme:
bu görgülü ailelerin gelinleri kaynanaları hakkında ne düşünüyor çok merak ediyorum:26:

yanlış anlaşılmasın bu konuyla alakalı değil genel soruyorum

ya bırak allahaşkına bunların yaptığı ne,tavuk yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmemiş işte.sorsan hepsi hanımefendi,haftada bir kuaföre gidip fön çektirince,kredi kartı kullanınca,internet kullanınca kendilerini görgülü modern zannediyolar...
kocasının yerinde olacaktım böylesinin....off off.benim annemi öyle azarlycak ben ona neler yapıyorum...65 yaşındaki kadına hele ki anneme laf sayacak.kurban bile etmem anneme böylesini...

Durumları çok iyi, 3 katlı binaları var, kira gelirleri var, diğer oğullarına herşeyi yaptılar ama bize bir şey yok, o yüzden sindiremiyorum, böyle ani çıkışlarım oluyor bu yüzden:43:

eğer sizin durumunuz çok iyi olup onlarınki kötü olsaydı size evlenirken birşey vermeseler bile bir şey isteselerdi hemen başlardınız;

-biz ayrı bir yuvayız bakmak zorundamıyız diye...

ama onların durumu iyi olunca

-bize niye vermiyolar kocam onların oğulları değilmi?oluyo

işte...adaletinizi siz hesap edin işte....7511 nickli biri vardı iyki böyle demişsin yüz bulup gelmez bir daha diyen...Allah seni nasıl bildiyse öyle çıkarsın karşına...cinnete getirirsiniz insanı.kadın 8 ayda ilk kez gelmiş,onu da burnundan getirmiş,hala daha akıl veriyosun bilmiş bilmiş...

annene cahil deme allahaşkına, büyükşehirde büyüyenleri de görüyosun...annen misafir geldiğinde böyle yüksek sesle dış kapı açık bırakılır mı diyip azarlıyormu misafiri?azarlamıyordur eminim..
Böylesi içi görgüsüzden korkacaksın asıl.giysi tavır önemli ama 65 yaşındaki kadına da cahil görgüsüz denmez.eşinin annesine bunu diyene insan denmez.
anacım başımın tacı herkesler kurban olsun ona
ya bırak allahaşkına bunların yaptığı ne,tavuk yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmemiş işte.sorsan hepsi hanımefendi,haftada bir kuaföre gidip fön çektirince,kredi kartı kullanınca,internet kullanınca kendilerini görgülü modern zannediyolar...
Kocasının yerinde olacaktım böylesinin....off off.benim annemi öyle azarlycak ben ona neler yapıyorum...65 yaşındaki kadına hele ki anneme laf sayacak.kurban bile etmem anneme böylesini...

bi de bu tarafı var
erkeklere kızıyoruz da benim anama bu yapılsa ben naparım o kocayı
konu sahibinin annesine kocası yapsaydı seyreylerdik burda gümbürtüyü

Ayıp etmişsin hakikaten.

Umarım eşinle aranı düzeltebilmişsindir.

ya kusura bakma ama sen hic bir konuda hakli degilsin! Kimbilir kadinin nasil gücüne gitmistir.. ilk defa oglunun evine geliyor ve böyle bir tepkiyle karsilasiyor. Bence kaynana özür borclusun ziyaretine gidip elini öpmelisin. Benim anneme biri böyle yapsaydi gercekten cok kötü olurdu.

anacım başımın tacı herkesler kurban olsun ona

bi de bu tarafı var
erkeklere kızıyoruz da benim anama bu yapılsa ben naparım o kocayı
konu sahibinin annesine kocası yapsaydı seyreylerdik burda gümbürtüyü

kesinlikle herkes kadına derdi, kocanın yaptığı terbiyesizlik,zavallı annecin kalkmış gitmiş markete rahatsız etmemek için,kocanla hiç konuşma,sen de kaynanana öyle davran diye...tabiki baştacı anneler kurban olsunlar...

tabiki sen hatalısın.
madem kadın kalkıyo erken o zaman al anahtarı diceksin kadında istediği gibi girip cıkıcak
oglunun evine gelmiş misafir gibi sizin kalmanızı mı beklicek.
hem hiç bişey almadı diyorsun hemde markete gidip bişeyler almasına laf ediyorsun.
ben okudugum yazının hiç bir kelimesinde sizi haklı bulmadım kusura bakmayın.
evine ne kadar annende olsa bir kaç günlügüne misafirlige gelmiş birine uyman laızmdı
bizim evde misafir kaçta kalkarsa o sekilde kalkılır yatılır. yani misafir sana değil sen ona uycaksın ..
şimdi diceksin ki hem annen diyosun hem misafir diyosun.
sonucta hergün gelen biri değilmiş ayıp etmişsin.
Sevmeyebilirsin ama saygı göstermen lazımdı
eşinin sana tepkili davranması cok normal, o senin annene aynı şeyi yapsa emin ol çok dokunurdu.
neyse bence arayıp özür dilemelisin gecmişte yaşananlara değil son yaşanan ve senin yaptıgın saygısızlıgı telafi etmen için.
eminim kayınvalidende bir daha gelmez..:31:

Ya ltf biraz empati Kadıncağazı nasıl aşalamışsın unutma cnm her anne bir kayınvalide adayı.Sende ilerde çocuğunun evine ziyarete gideceksin.Bu tarz bir muamele sana yapılsaydı kaldırabilirmiydin.Hiçde görgüsüz falan değilmiş.Tepkiyi anlamış gitmiş.Bir ömür boyumu kalacaktıki sende 1_2 hafta erken kalkıverseydin.Eşin senin annene yapsaydı senin tepkin ne olurdu? Tabiki sen hatalısın

Son düzenleme:
hey yavrum be o ana kaç geceler kalktı kocan ağladı altını pisletti acıktı diye saate bakmadan
belki de hiç uyumadan sabahladı
adamcağız da 10 gün kalkamamış 2 saat erken

:52: :52: farkındayım abarttım ama çok koydu bana bu konu biz de anneyiz
burda okuduğumuz kayınvalidelerden sonra bu kadın haketmemiş bunu hiç

haksızsın bence.bir kere başta misafir varken evde onun kalkış saatine uyulur ve kalkıp kahvaltı hazırlanır.bu da bir görgü kuralıdır.kahvaltıda azarlaman da ilginç.eşin buna şahit oldu ve annesi bu yüzden kırılıp evden gitti.tabiki sana tepki gösterecek.ben olsam ailem evlendikten sonra ilk kez evime misafir gelecek ve bu şekilde ayrılacak.mahvolurdum.bence onları ara niye gittiniz anne bana kırıldıysanız özür dilerim gibi birşeyler söyle

İlkin eşinizle evlendiniz madem öyle cahildi, görgü kuralları bilmezdi kısmını geçmeniz lazım.
Görüp tanıyıp evlendiniz değil mi?
Hani komşu aileyi gösterip sonra ortaya çıkmadılar ya...
Maddi kısma gelince evet ummuş olabilirsiniz, yapsalar da çok güzel olurdu ama yapmamışlarsa lafı uzatmaya gerek yok...
Şu açıdan bakın bir de herşeyi yapsalardı da sizin herşeyiniz bizim biz yaptık diye başınıza mı kaksalardı daha mı iyiydi...
Misafir evdeyken saat 10 a kadar yatmak da doğru değil, kendi annem gelse (ki rahat olurum bir nebze daha aramaz kalkmamı falan diye ) dahi erkenden kalkar kahvaltıyı hazırlarım...
Kadın taze ekmek seviyor demek ki, 3-5 gün de uykunuzdan feragat ediverin bir şey olmazdı...
Adam yerine koymuyor gibi uyumak neden???
Kapının açık bırakılması doğru değil, bunu kimse onaylamaz ancak söyleniş şekli baştan aşağı yanlış...
Anne buralrda kötü niyetli insan daha çok olur aman dikkat et, sen güversin ama milletin hepsi senin gibi temiz kalpli değil bir daha çıkarken anahtarı da alıver deseydiniz sizden bir şey gitmez, onlar da küsüp çıkıp gitmezdi, eşlinize de mahcup olmazdınız.
Bundan sonra eşinizin gözü hep ailesinin yüz ifadesinde oalcak ve azıcık asık görse sizi kenara çekip ne yaptın diye sorgu sual yapacak...
En kısa zamanda gönlünü alın kayınvalidenizin...

Hata yapmis olabilir.Evinize hirsiz mi girdi?biri mi kayboldu.neyse ki bir sey olmamis.sizde uygun bir dille ona alatabilirdiniz.azarlamak ta neymis öyle.unutmayin o sizin anneniz degil.azarlamak gibi bir hakkiniz kesinlikle yok.kayinvalidelerimiz bizim gercek annemiz degil.o yüzden davranislarimizda bizlerinde ölcülü olmasi gerekiyor.biraz fren lütfen..

Ben direkt hafta sonu 10'a kadar uyuma kısmına takıldım.

Evde misafir var siz erken kalktıgını biliyorsunuz ve hafta sonu buna ragmen 10'a kadar yatabiliyorsunuz.

Ekmek almaya gidiyor demişsiniz erken dediğiniz vakit sanırım en fazla 7-7.30'dur zira marketler bakkallar büfeler o saatten önce açılmaz.

Çok da erken bir saat degil.

Henüz yeni evlisin bak buraya yazıyorum bu sözümü unutma bir de gülücük koymak istiyorum :)

İlerde çocugun olunca erken kalkmanın ne oldugunu çok daha iyi anlayacaksın , ya da hafta sonları 10'a kadar uyumayı özleyecegini :)

anlamadığım kadına neden anahtarı vermiyorsunuz? sabah markete gideceği belli bişey. zile basmış olmamış, kapıyı açık bırakmış olmamış...

Ben daha 8 aylık evliyim. Kayınvalidem ilk kez evime geldi. Kendisini de pek sevmem çünkü biz evlenirken bana bir iğne bile almadı, düğün masrafının hepsini eşimle biz ödüyoruz.Çok cahil, işi saflığa vuran bir kadın. Çocuk gibi hareketleri var, 65 yaşında ama hiç öyle demezsiniz. Hiçbir şey görmemiş, görgü kuralları olmayan bir kadın. Ailem de zaten evlenirken beni uyarmıştı, ama dinlemedim işte:43: Neyse sürekli kayınvalideni kötülemişsin diyeceksiniz, o yüzden ben konuya gireyim. bize yatıya geldiler, biz başka şehirdeyiz neyse kadın sabahları çok erken kalkıyor biz de haftasonu 10 a kadar uyuyoruz. Bize biraz uzakta bir fırın ve market var.Sabahları oraya ekmek almaya gidiyor, bizden habersiz ve zili çalıyor sabahın köründe, eşim açıyor kapıyı. Dün yine gitmiş markete bir sürü şey almış, bizim dış kapıyı da açık bırakmış, kimseyi rahatsız etmeyeyim diye. Düşünebiliyor musunuz, biz konyada oturuyoruz. Büyükşehirdeyiz, en az yarım saat evin kapısı açık kalmış, biz uyuyoruz evde, bu gelmiş girmiş tekrar.:53: kahvaltı yaparken konu açıldı, ben de dayanamadım biraz yüksek sesle, dış kapı açık bırakılır mı, burası sizin memleket mi, hırlısı var hırsızı var, büyükşehir burası falan diye bi kaç şey söyledim.Ama inanın bu kadar başka bir şey değil. Bu sabah ben işteyken dönmüşler memleketlerine, benimle vedalaşmadan, eşim de bana karşı çok soğuk, annesine bunları dedim diye. ama kızlar haksız mıyım, bu devirde dış kapı açık bıraklır mı, çocuk mu bu ya hiç mi düşünce yok, ben şimdi ne yapmalıyım , eşimle arayı nasıl düzeltmeliyim. Keşke ben demeseydim de eşim deseydi, onun demesine kırılmazdı, ama tutamadım çenemi işte çok sinir oldum,:41: hem bizim eve hiç bir katkısız yok, hem de kapıyı açık bırakıp gidiyor, ne olursa olsun der gibi, sanki biz ona markete git bişeyler al diyoruz. Neyse çok uzattım kızlar bana bir akıl verin, haksızmıyım sizce, siz olsanız ne yapardınız?

Bana göre siz hatalısınız hatta çok ayıp etmişsiniz...Zaten konunuzun giriş kısmında ''Kendisini pek sevmem'' demeniz kayınvalidenizle ilgili hep bir ön yargınız olduğunu net bir şekilde belli ediyor...Ayrıca kayınvalidenizi eşinizin annesi olduğu için sevmeye çalışın, size bir iğne bile almadığı için sevmiyorum demeniz de oldukça acımasızca bir yaklaşım...
Evinizde bir misafir var üstelik evinize ilk kez gelen kayınvalideniz bu yüzden evinizde misafir olduğu süre boyunca uykunuzdan biraz fedakarlık edip erken kalkabilirdiniz...Neticede yaşlı insan belki acıktı...Üstelik size marketten bişeyler almış ekmek almış gelmiş kayınvalideniz...Sizde onun böyle kalkıp fırına gittiğini farkettiğinizde bir sonraki günün sabahında erken kalkıp kahvaltıyı hazırlayabilirdiniz yada onunla beraber sizde gidebilirdiniz...Neticede yeni yeni ilişkiniz gelişiyor..Gelin kayınvalide olarak birbirinizi daha iyi tanımak için bir fırsat size...Hem böylece belkide aklınızda önyargı varsa bunlardan kurtulurdunuz...Üstelik bu eşinizide oldukça mutlu ederdi emin olun...

Şimdi muhakkak ki sizde evinize hırsız girmesi düşüncesiyle tedirgin oldunuz korktunuz bu noktada haklı olabilirsiniz ama bu tedirginliğinizi belli ederken kayınvalidenizi üzmenize incitmenize gerek varmıydı bunu bir düşünün...Sonuçta kötü bir şey olmamış ve böyle bir durumun tekrar etmemesi için eşinize tedirgin olduğunuzu ,her zaman bu kadar şanslı olmayacağınızı evinize hırsız girebileceğini söyleyebilirdiniz...Burası büyükşehir sizin taşranız değil efendiii tabirinden kırıcı bir konuşma yapmak yerine, daha yumuşak bir tabirle ona söyleyebilirdiniz...Kaldı ki kayınvalideniz de yaşı itibariyle büyükşehiri ve insanların neler yapabileceğini az çok biliyordur...

Eşinizin aklında şimdi bu konu oldukça kötü bir hatıra olarak yer edecek tabi kayınvalidenizde de aynı şekilde...Onun gözünde evine ilk kez gelen annesini gücendiren ve kovmaktan beter eden gelinsiniz...Size karşı soğuk olduğunu söylemişsiniz, peki o sizin annenize aynını yapsaydı...Sadece bu konu ile alakalı demiyorum her hangi bir konu sebebiyle evinize ilk kez gelen annenizi bu şekilde azarlasaydı siz ne hissederdiniz eşinize karşı...

Üzülürdünüz muhakkkak ki neticede anneniz...4 yıllık evliyim öyle çok eski sayılmam ama kayınvalidemle bir gün bile tartışmadım...Onu seviyorum ,saygı duyuyorum ve aramızdaki ilişkinin tartışmaya yada anlaşmazlığa dönüşmesine asla izin vermiyorum...Eşini seviyorsan sende öyle yap nacizane tavsiyem budur...Önyargılı olma kayınvalidene karşı, iyisiyle kötüsüyle aldıklarıyla almadıklarıyla yargılamaktan vazgeç kadını...Cahil görgüsüz diye hor görmeyin, gelini olarak siz bişeyler anlatın madem kendisine...Mesela benim kayınvalidem okuma yazma bilmezdi, ilk evlendiğimizde yazın memlekete gittiiğimizde ben ona öğrettim okumayı şimdi hep söyler kimse öğretmedi bu güne kadar ama sen öğrettin kızım der...aynı şekilde çantasını ayakkabısını alır gönderirim daha güzel giyinsin isterim çünkü o benim eşimin annesi benimde annem...Nacizane tavsiyem eşini sevdiğin için onuda sevmeye çalış...

Back
X