Koca mı bu , hayat arkadaşı mı şimdi ??

Annemin bana hep söylediğim ' kızım ben mecburdum çektim, siz cekmeyin' bu demek değil ki ayrılın baba evine gelin. Babam gibi bir adamla evli olsam cekmezdim. hayata bir kere geliyoruz. Fedakarlık değen insanlar icin yapılmalı. İki tl nin hesabını yapıp, annesinin gözünün önünde egosunu tatmin edenlere, yüze tukyrenlere değil.

Kusura bakmayın ama kayınvalide ile aynı evde ne kadar yeni evli gibi hissedebilirsiniz ki? 2 gün sonra neden eşim beni gelip almıyor siye sızlanmayacaksanız gidin..

Burada bazen öyle dertler okuyoruz ki cevap olarak 'kadına mülayimlik yakışır, toparlayıcı olmak iyidir, sabır kıymetli bir vasıftır' minvalinde yazıyoruz. Ama bu klasmana giren konular benim için 'kocam bensiz düğüne gitti orda dansetmiş' veya 'kocam işten çok yorgun geliyor kendi derdimi anlatırken uyukluyor' falan gibi konulardır. Kocam ekmeğin fiyatını konu etti, zıkkım ye dedi, yüzüğü çıkardı, yüzüme tükürdü değildir asla. Gerçi belli ki evlenmeden önce yüz göz olunmuş, eh bize birşey demek düşmez, pilav ne kadar su kaldırırsa o kadar devam.

Çok doğru bir tespit

Hanım efendi sema maraşlı kitaplarını bende okudum. :)

Kadının yüzüne tükrülmüş hala "kırgın bir kadın olduğunu hissettir" safsatası yapıyosunuz.

Kadının yüzüne tükrülmüş

Tükrülmüş

Tükrülmüş

Algılayamıyo musunuz?

Gitmelisin..agirligini en bastan koymalisin..bu sekilde olmaz ki..birde evliligin basinda cok kotu kavgalar tartismalar hakaretler olabiliyor..benim evliligimdede ilk 1 sene ara ara baya bayaa buyuk kavgalar olmustu..bende hic alttan almadim esimde almadi..ama zamanla gecti gitti...suan iki oglumuzla yaklasik 8 yillik evliyiz ve ne zaman tartistigimi hatirlamiyorum bile..ama dedigim gibi zaman gerekiyor..birbirinize alisma sureci olacak..kv ninde sana karsi bakisi onemli tabii..ayni evde yasamaniz iyi olmamis..annesinin yaninda seni ikinci plana atiyor..sirf annesine yalakalik yapmak icin...sakin olmalisin sabirli olup beklemelisin..duzelirse devam edersin ..baktin duzelmiyor artik secim senindir..hakkinda hayirlisi olsun..uzulme Allaha dua et..

Mrb yazdi
Mrb yazdiklarinizi okurken biran sanki kendim yazmisim gibi hissettim..mantikli yazmissiniz bana gore..bende sizin gibi evlilige bu gozle bakiyorum...cogu evlilik en baslarda zaten sıkıntıli geciyor zamanla duzeliyor...insaniz sonucta robot degiliz ki hersey tek duze sorunsuz olsun...elinden geleni yapmali ciftler olmuyorsa gercekten, o zaman ne olcaksa yapilmali...biraz nenelerimizden annelerimizden ornek almali yeni nesil...nereye baksam bosanmis insanlar yazik bu kadar kolay bitmemeli ...ortada kalan cocuklarami acimali yoksa annelerine babalarina mi uzulmeli bilmiyorum...

Kocanıza söyleyin Öyle büyük sıkıntılar yaşayan var ki sizi üzmesin Siz de sakın boşanmayın Bunlar çok basit sorunlar İnanın

Tukrulmus diye bi kelime yok tükürülmus ok...

ya kızlar sizin konu sahibini savunmak için yazdığınız üyenin mesajını konu sahibi beğenmiş
demek ki yüzüne tükürülmesi sorun değil uğraşmayın boşuna

Oo. Benim kocamı basımın üstünde taşımam lazım o zaman:)) Bn yeni evliyim ve cok zorlsniyorum hep disarda gezen tozsn her isi annesi yapan biri olarak evlendim bayagi bicaldim bocaliyorum.Yemek yapmayi biliyrm fakst ev isleri bana zor geliyo daginigim tembelimEsim cok duzenli titiz...Benden iyi biliyo herseyi bu nasil yikamssin falan diyo bazenCamasir makineye atar serer ütüler is bölümü yaptik her banyo sonrasi yikar cıkar banyoyu,ben is yaparken oda süpürgeye verir evi ben silerim camları o siler erkek isi diye safece mutfaga karismaz yinede ben zorlaniyrm blkide sevmiyorum alisamadim ev kafinligina bana da akil verin....esim sen ev kadinliginı beceremiyon benimsemedin diyo benim kadar yardim eden yoktur diyo valla hakli

canım kusura bakma ama yeni evliyiz demişsin insan nasıl yüzüne tükürür eşinin git bence halen onu mu düşünyrsn bilmem ama bn olsam ne demek yüzüme tüküryrsn bi de o nasıl erkek ki diyr o ekmek pahalı ne yapacak maaşının yarısını ona mı verecek

Çok üzüldüm adınıza, hiç erkekle karşılaşmamışsınız. Aklı başında hiçbir Erkek bu anlattığınız gibi degil.

Bir ekmek kadar değerim yoksa beni annesinin önünde yada herhangi biri önünde rencide ediyorsa gururumu kırıyorsa ve birde yüzüme tükürüyorsa çıkar giderim blöf falan yapmam ha ama siz anladığım kadarıyla blöf yapma pesindesiniz gururunuzu kırmasını çok da önwmsemiyorsunuz hem mesajı atmıssınız zaten gitme konusalım bile dememis nesini düsünüyosunuz daha...Ben olsam tükürdügümü yalamam yalasam da olacaklara katlanırım...

teşekkür ederim bu kadar kişiden 2 kişi anlasa bu bile yeterli evliliğin ilk 5 senesi zaten sorunlu ya evde annemizle kardeşlerimizle bile tartışırız öz annemizle bile anlaşamadığımız o kadar çok konu vardir ki elin adamıyla bir anda aynı evin içine giriyorsun herşeyini paylaşıyorsun tabiki alışmak kolay değil konu sahibinin kocası evet büyük terbiyesizlik yapmış ama kız da yeni evli tecrübesiz herkes terket boşan demiş terketmeyi o zaten biliyor gitmeyi ama yapamamış bi tavsiye istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…