- 28 Aralık 2016
- 1.079
- 2.064
- 48
- 42
- Konu Sahibi Mimozaacicegi
-
Annemin bana hep söylediğim ' kızım ben mecburdum çektim, siz cekmeyin' bu demek değil ki ayrılın baba evine gelin. Babam gibi bir adamla evli olsam cekmezdim. hayata bir kere geliyoruz. Fedakarlık değen insanlar icin yapılmalı. İki tl nin hesabını yapıp, annesinin gözünün önünde egosunu tatmin edenlere, yüze tukyrenlere değil.söylediklerim ne kadar tepkinizi çektibu benim söylediklerim bu kadar kötü şeyler değildir hepinizin annelerinin yaptığı şeyler inanmıyorsanız bi sorun annelerimize ayrıca bu yalnızlık korkusu değil kadın gibi kadın olmak o sizin tavsiyeleriniz çocukluğa giriyo
Kusura bakmayın ama kayınvalide ile aynı evde ne kadar yeni evli gibi hissedebilirsiniz ki? 2 gün sonra neden eşim beni gelip almıyor siye sızlanmayacaksanız gidin..Merhaba hanımlar. Uzatmadan konuma geçeyim. Hoş uzatmaya bile halim yok ki...
dün eşimle konuştuk bugün işe geç gidecem sabahtan kalk bana kahvaltı hazırla dedi . Bende tamam dedim. Sabah kalktım kahvaltısını hazırladım. Bu arada kv ile birlik oturuyoruz . Onu uyandırdım. Sofraya oturduk , ben fazla kilo aldığım için diyet yapıyorum 3 gündür. Ekmek filan da yemiyorum . Eşim, kahvaltı yaparken artık hiç ekmek yemeyecek misin diye sordu bende yiyecem ama tam buğday ekmeği dedim ondan al ondan yerim yoksa kilo yapıyor dedim. O pahalı ben alamam dedi . Bende bir ekmekte bir sürü dilim var ben günde 4 dilime anca yerim bana bir ekmek bir kaç gün gider dedim. Baktım yok diyor kv de yanımızda benim zoruma gitti . Bi ekmeği benden mi esirgiyor sun dedim , o zaman bana bir daha kilo almışsın deme dedim . Bana ben gördüğümü söylerim diyor . Bende benim vücudum ben mutluyum seni ilgilendirmez dedim. Yerim veya yemem dedim. Kv hala yanımızda susmuş bizi dinliyor. Eşim de bana dedi ki zıkkım ye filan . Bi iki söyledim çok zoruma gitmişti sonraa sustum elimdeki lokmayı bitirip odama geçtim. Bi sigara içtim. Baktım eşim gelmiş sofranı topla diyor bende ağlıyorum. Toplamıyorum dedim ya toplamıyorum zehir zıkkım ettin o kahvaltıyı zaten yemedim de kalk o sofranın kendin topla dedim . Sonra benden sigarayı istedi. Bende dedim ki zaten zıkkım ediyorsun her şeyi oda zıkkım bırak onu da ben içeyim. Neyse bu odadan çıktı. Sonra baktım yine geldi , ben çıkıyorum evden o sofranı topla dedi . Bende asla toplamam dedim. İnanır mısınız yüzüme tükürdü ya . Düşüne biliyor musunuz yüzüme tükürdü. Ben şimdi gidip topluyorum dedi , sende azıcık utanma olsa benim toplamama izin vermezdi dedi . Sok oldum durdum öyle yüzüne baktım . O odadan çıktı. Bende ağlamaya başladım. Sonra evden çıkacakken odaya gelip yüzüğünü sert bir şekilde bıraktı bende tam giderken kolundan tuttum yüzüğümü çıkarıp oraya koydum ( kızlar ayrıca bugün arkadaşıma ev oturmasına gidecektim . ) Bende bugün yüzüklerimiz olmadan dışarı çıkacam dedim . Ben döndüm arkamı oda gitti. Sonra ona mesaj attım. Şu mesajı yolladım.
Ben bugün gidiyorum annemlerin evine anahtarim da var orada kalıyorum herkesten habersiz. yüzümü bile görme , istemiyorum . Benim gülen yüzümü alıp sinir krizleri geçiriyorsun. Evin de senin olsun malın da senin olsun benden aldığın her şey de senin olsun . Bıktım artık biraz tek başıma huzur bulacam. Her şeyin sebebi suçlusu benim ya Sende tek başına mutlu olursun artık . Yazdım.
Kızlar bu arada annemler tatilde ev boş anahtarı da bende var .
Sizce gitmeli miyim biraz kafa dinlemeli miyim . Yoksa gidersem araya soğukluk mu girer birbirimizden soğur muyuz . Çünkü daha yeni evliyiz . Ben haksız mıyım. Bıktım çünkü her şeyden. İnanın ben çok neşeli güler yüzlü bir insandım gülüşlerimi aldı ya 5 aydır yaşadıklarımdan sonra artık gülemiyorum bile
( gidersem boşanmak düşüncesiyle değil yanlız kalıp kafa dinlemek düşüncesiyle gidecem )
Bu arada maddi sıkıntılarımız da var
Lütfen kırıcı yorumlar yapmayın evliliğimin yeni başındayım ve ne yapacağımı bilmiyorum
Çok doğru bir tespitBurada bazen öyle dertler okuyoruz ki cevap olarak 'kadına mülayimlik yakışır, toparlayıcı olmak iyidir, sabır kıymetli bir vasıftır' minvalinde yazıyoruz. Ama bu klasmana giren konular benim için 'kocam bensiz düğüne gitti orda dansetmiş' veya 'kocam işten çok yorgun geliyor kendi derdimi anlatırken uyukluyor' falan gibi konulardır. Kocam ekmeğin fiyatını konu etti, zıkkım ye dedi, yüzüğü çıkardı, yüzüme tükürdü değildir asla. Gerçi belli ki evlenmeden önce yüz göz olunmuş, eh bize birşey demek düşmez, pilav ne kadar su kaldırırsa o kadar devam.
Hanım efendi sema maraşlı kitaplarını bende okudum. :)bu tepkileri zaten bekliyordum size hiç kızmıyorum inanın çünkü bende 3 sene önce tıpkı sizin gibi düşünüyordum bana mazoşist falan diyebilirsiniz çünkü tanımıyorsunuz yakından görseydiniz bunu asla demezdınız kızmıyorum size çünkü bizi bu sistem bu hale getirdi okuduğumuz kitaplar izlediğimiz filmler üniversitedeki hocalarımız kadınlara özgür olun haklarınızı koruyun kendinizi ezdirmeyin dediler bize kadın olmayı unutturdular farkındaysanız özgürleştikçe yalnızlaştık etrafım özgür meslek sahibi dul ve mutsuz bir sürü kadınla dolu evet özgürler kendilerini ezdirmediler tek celsede boşadılar ama hiçbiri benim kadar mutlu değil evde sürekli anne deyip bana sarılan bi oğlum akşamları yaptığım yemekleri bayılarak yiyen ve geceleri sürekli üstümü örten bi kocam var konu sahibi arkadaşa gelirsek neden idare et dedim daha 5 aylık evli yani evlenirken iyice düşünmüştür ve bu adamın iyi olacağına karar vermiştir de evlenmiştir ne yapsın şimdi bi ekmek davası yüzünden evimi terketsin onun yaptığı hataları inanın bende yaptım ayrılacak dereceye geldim sonra oturdum düşündüm ben bu adamı seviyorum birazcık dilimi tutsam herşey iyi olacak dedim ve oldu konu sahibi arkadaş orda kocası baktı sofrada atar yapıyor konuyu kapa sonra sofra kalktıktan sonra odasında eşine kırıldığını ima etse bi süre konuşmasa fln olaylar hiç bu dereceye gelmezdi idare et dediysem git ayaklarının altını öp demedim bende yapmam zaten şu an tabi olan olmuş eşi de gaza gelmiş yapmaması gereken bişeyler yapmış bana göre şimdi yapması gereken evinde yine kv ye ve onun yanında eşine saygı göster ama odanda eşine mesafeli dur ama asla tartışma kırılmış bi kadın olduğunu ona hissettir en geç ertesi gün gelip özür dileyecek bunlar seni küçültmez yani anlamıyorum evini idare eden kadın ezik kadınmı yani geçin bu aşk evliliği ayaklarını neden o zaman Türkiye Büyük aşklarla evlenpte bir sene sonra boşananlarla dolu ilk başta aşkla evlendiğini adamın ömür boyu evet ben sana aşığım her dediğini yaparım diyeceğinemi sanıyorsunuz ben gayet özgür ve mutlu bi kadınım istediğim yere gidebiliyorum gezebiliyorum sürekli elimi tutan bi adam var bi kere ama sorun büyükse adam gerçekten sana değer vermiyorsa bu senin bileceğin iş iyi düşün
Mrb yazdiklarinizi okurken biran sanki kendim yazmisim gibi hissettim..mantikli yazmissiniz bana gore..bende sizin gibi evlilige bu gozle bakiyorum...cogu evlilik en baslarda zaten sıkıntıli geciyor zamanla duzeliyor...insaniz sonucta robot degiliz ki hersey tek duze sorunsuz olsun...elinden geleni yapmali ciftler olmuyorsa gercekten, o zaman ne olcaksa yapilmali...biraz nenelerimizden annelerimizden ornek almali yeni nesil...nereye baksam bosanmis insanlar yazik bu kadar kolay bitmemeli ...ortada kalan cocuklarami acimali yoksa annelerine babalarina mi uzulmeli bilmiyorum...bu tepkileri zaten bekliyordum size hiç kızmıyorum inanın çünkü bende 3 sene önce tıpkı sizin gibi düşünüyordum bana mazoşist falan diyebilirsiniz çünkü tanımıyorsunuz yakından görseydiniz bunu asla demezdınız kızmıyorum size çünkü bizi bu sistem bu hale getirdi okuduğumuz kitaplar izlediğimiz filmler üniversitedeki hocalarımız kadınlara özgür olun haklarınızı koruyun kendinizi ezdirmeyin dediler bize kadın olmayı unutturdular farkındaysanız özgürleştikçe yalnızlaştık etrafım özgür meslek sahibi dul ve mutsuz bir sürü kadınla dolu evet özgürler kendilerini ezdirmediler tek celsede boşadılar ama hiçbiri benim kadar mutlu değil evde sürekli anne deyip bana sarılan bi oğlum akşamları yaptığım yemekleri bayılarak yiyen ve geceleri sürekli üstümü örten bi kocam var konu sahibi arkadaşa gelirsek neden idare et dedim daha 5 aylık evli yani evlenirken iyice düşünmüştür ve bu adamın iyi olacağına karar vermiştir de evlenmiştir ne yapsın şimdi bi ekmek davası yüzünden evimi terketsin onun yaptığı hataları inanın bende yaptım ayrılacak dereceye geldim sonra oturdum düşündüm ben bu adamı seviyorum birazcık dilimi tutsam herşey iyi olacak dedim ve oldu konu sahibi arkadaş orda kocası baktı sofrada atar yapıyor konuyu kapa sonra sofra kalktıktan sonra odasında eşine kırıldığını ima etse bi süre konuşmasa fln olaylar hiç bu dereceye gelmezdi idare et dediysem git ayaklarının altını öp demedim bende yapmam zaten şu an tabi olan olmuş eşi de gaza gelmiş yapmaması gereken bişeyler yapmış bana göre şimdi yapması gereken evinde yine kv ye ve onun yanında eşine saygı göster ama odanda eşine mesafeli dur ama asla tartışma kırılmış bi kadın olduğunu ona hissettir en geç ertesi gün gelip özür dileyecek bunlar seni küçültmez yani anlamıyorum evini idare eden kadın ezik kadınmı yani geçin bu aşk evliliği ayaklarını neden o zaman Türkiye Büyük aşklarla evlenpte bir sene sonra boşananlarla dolu ilk başta aşkla evlendiğini adamın ömür boyu evet ben sana aşığım her dediğini yaparım diyeceğinemi sanıyorsunuz ben gayet özgür ve mutlu bi kadınım istediğim yere gidebiliyorum gezebiliyorum sürekli elimi tutan bi adam var bi kere ama sorun büyükse adam gerçekten sana değer vermiyorsa bu senin bileceğin iş iyi düşün
Tukrulmus diye bi kelime yok tükürülmus ok...Hanım efendi sema maraşlı kitaplarını bende okudum. :)
Kadının yüzüne tükrülmüş hala "kırgın bir kadın olduğunu hissettir" safsatası yapıyosunuz.
Kadının yüzüne tükrülmüş
Tükrülmüş
Tükrülmüş
Algılayamıyo musunuz?
Var hanımefendi varTukrulmus diye bi kelime yok tükürülmus ok...
Yok olmazVar hanımefendi varTürkçede ünlü düşebiliyor. Bir çok yerde görebilirsiniz. En basiti googlea tıklayınız
"Ok"
Evet mesela sorun demeyeceksin sorunsal diyeceksin. (Benim okumadan kapattigim konular )Kayinvalide ye kv deniyor demek. Cok firin ekmek yemek lazim benim daha
Oo. Benim kocamı basımın üstünde taşımam lazım o zaman:)) Bn yeni evliyim ve cok zorlsniyorum hep disarda gezen tozsn her isi annesi yapan biri olarak evlendim bayagi bicaldim bocaliyorum.Yemek yapmayi biliyrm fakst ev isleri bana zor geliyo daginigim tembelimEsim cok duzenli titiz...Benden iyi biliyo herseyi bu nasil yikamssin falan diyo bazenCamasir makineye atar serer ütüler is bölümü yaptik her banyo sonrasi yikar cıkar banyoyu,ben is yaparken oda süpürgeye verir evi ben silerim camları o siler erkek isi diye safece mutfaga karismaz yinede ben zorlaniyrm blkide sevmiyorum alisamadim ev kafinligina bana da akil verin....esim sen ev kadinliginı beceremiyon benimsemedin diyo benim kadar yardim eden yoktur diyo valla hakliMerhaba hanımlar. Uzatmadan konuma geçeyim. Hoş uzatmaya bile halim yok ki...
dün eşimle konuştuk bugün işe geç gidecem sabahtan kalk bana kahvaltı hazırla dedi . Bende tamam dedim. Sabah kalktım kahvaltısını hazırladım. Bu arada kv ile birlik oturuyoruz . Onu uyandırdım. Sofraya oturduk , ben fazla kilo aldığım için diyet yapıyorum 3 gündür. Ekmek filan da yemiyorum . Eşim, kahvaltı yaparken artık hiç ekmek yemeyecek misin diye sordu bende yiyecem ama tam buğday ekmeği dedim ondan al ondan yerim yoksa kilo yapıyor dedim. O pahalı ben alamam dedi . Bende bir ekmekte bir sürü dilim var ben günde 4 dilime anca yerim bana bir ekmek bir kaç gün gider dedim. Baktım yok diyor kv de yanımızda benim zoruma gitti . Bi ekmeği benden mi esirgiyor sun dedim , o zaman bana bir daha kilo almışsın deme dedim . Bana ben gördüğümü söylerim diyor . Bende benim vücudum ben mutluyum seni ilgilendirmez dedim. Yerim veya yemem dedim. Kv hala yanımızda susmuş bizi dinliyor. Eşim de bana dedi ki zıkkım ye filan . Bi iki söyledim çok zoruma gitmişti sonraa sustum elimdeki lokmayı bitirip odama geçtim. Bi sigara içtim. Baktım eşim gelmiş sofranı topla diyor bende ağlıyorum. Toplamıyorum dedim ya toplamıyorum zehir zıkkım ettin o kahvaltıyı zaten yemedim de kalk o sofranın kendin topla dedim . Sonra benden sigarayı istedi. Bende dedim ki zaten zıkkım ediyorsun her şeyi oda zıkkım bırak onu da ben içeyim. Neyse bu odadan çıktı. Sonra baktım yine geldi , ben çıkıyorum evden o sofranı topla dedi . Bende asla toplamam dedim. İnanır mısınız yüzüme tükürdü ya . Düşüne biliyor musunuz yüzüme tükürdü. Ben şimdi gidip topluyorum dedi , sende azıcık utanma olsa benim toplamama izin vermezdi dedi . Sok oldum durdum öyle yüzüne baktım . O odadan çıktı. Bende ağlamaya başladım. Sonra evden çıkacakken odaya gelip yüzüğünü sert bir şekilde bıraktı bende tam giderken kolundan tuttum yüzüğümü çıkarıp oraya koydum ( kızlar ayrıca bugün arkadaşıma ev oturmasına gidecektim . ) Bende bugün yüzüklerimiz olmadan dışarı çıkacam dedim . Ben döndüm arkamı oda gitti. Sonra ona mesaj attım. Şu mesajı yolladım.
Ben bugün gidiyorum annemlerin evine anahtarim da var orada kalıyorum herkesten habersiz. yüzümü bile görme , istemiyorum . Benim gülen yüzümü alıp sinir krizleri geçiriyorsun. Evin de senin olsun malın da senin olsun benden aldığın her şey de senin olsun . Bıktım artık biraz tek başıma huzur bulacam. Her şeyin sebebi suçlusu benim ya Sende tek başına mutlu olursun artık . Yazdım.
Sizce gitmeli miyim biraz kafa dinlemeli miyim . Yoksa gidersem araya soğukluk mu girer birbirimizden soğur muyuz . Çünkü daha yeni evliyiz . Ben haksız mıyım. Bıktım çünkü her şeyden. İnanın ben çok neşeli güler yüzlü bir insandım gülüşlerimi aldı ya 5 aydır yaşadıklarımdan sonra artık gülemiyorum bile
( gidersem boşanmak düşüncesiyle değil yanlız kalıp kafa dinlemek düşüncesiyle gidecem )
Lütfen kırıcı yorumlar yapmayın evliliğimin yeni başındayım ve ne yapacağımı bilmiyorum
canım kusura bakma ama yeni evliyiz demişsin insan nasıl yüzüne tükürür eşinin git bence halen onu mu düşünyrsn bilmem ama bn olsam ne demek yüzüme tüküryrsn bi de o nasıl erkek ki diyr o ekmek pahalı ne yapacak maaşının yarısını ona mı verecekMerhaba hanımlar. Uzatmadan konuma geçeyim. Hoş uzatmaya bile halim yok ki...
ya ne kadar lafı tersinden anlıyorsunuz gerçekten bence bilerek yapıyorsunuz ya neyse ben yüzüne tükürünce yarabbi şükür desin demedim erkek bu işte çocuk gibi hiç yapmaması gereken bişeyi gaza gelir erkekliği tutar yapar işte biz böyle otuz yaşınada gelse en ufak birşeye saçma bi tepki veren kişilere erkek diyoruz kısaca erkek bu işte mantık beklenmez nasıl bi çocuktan beklenmezse. ne yapsın tutsun boşansınmı önemli olan tıpkı bir çocuğu idare eder gibi olayları o dereceye getirmemek tartışmadan ağlamadan istediğini ona seve seve yaptırmak böyle yaparsa her ikiside mutlu olur e terketsin o zaman kız çok mutlumu olacak oh iyi yaptım terkettim diye mutlu olacaksa terketsin zaten ama ben dedim ki özünde iyi bir insansa gerçekten onunla yaşamak istiyorsan evliliğini güzel devam ettirmek için idare et bu kötü değil inanın hastalıklı da değil
Bir ekmek kadar değerim yoksa beni annesinin önünde yada herhangi biri önünde rencide ediyorsa gururumu kırıyorsa ve birde yüzüme tükürüyorsa çıkar giderim blöf falan yapmam ha ama siz anladığım kadarıyla blöf yapma pesindesiniz gururunuzu kırmasını çok da önwmsemiyorsunuz hem mesajı atmıssınız zaten gitme konusalım bile dememis nesini düsünüyosunuz daha...Ben olsam tükürdügümü yalamam yalasam da olacaklara katlanırım...Merhaba hanımlar. Uzatmadan konuma geçeyim. Hoş uzatmaya bile halim yok ki...
Mrb yazdi
Mrb yazdiklarinizi okurken biran sanki kendim yazmisim gibi hissettim..mantikli yazmissiniz bana gore..bende sizin gibi evlilige bu gozle bakiyorum...cogu evlilik en baslarda zaten sıkıntıli geciyor zamanla duzeliyor...insaniz sonucta robot degiliz ki hersey tek duze sorunsuz olsun...elinden geleni yapmali ciftler olmuyorsa gercekten, o zaman ne olcaksa yapilmali...biraz nenelerimizden annelerimizden ornek almali yeni nesil...nereye baksam bosanmis insanlar yazik bu kadar kolay bitmemeli ...ortada kalan cocuklarami acimali yoksa annelerine babalarina mi uzulmeli bilmiyorum...
Tükürmekten tükürülmek olur tükretmek diye bir şey yoktur.Var hanımefendi varTürkçede ünlü düşebiliyor. Bir çok yerde görebilirsiniz. En basiti googlea tıklayınız
"Ok"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?