- 3 Ocak 2020
- 936
- 1.402
- 33
- Konu Sahibi Annesevgisi
-
Baş başayken bile sunum seviyor tabağa güzel konulsun istiyor, pilav et yogurt vs. düz tabakta bölüm bölüm olsun istiyor, e bende baş başayız ne gerek var ya zaten normalde misafir gelince sunum yapıyorum tatlı çay sunum vs. Yapıyorum ama esim ana yemekte özellikle tabaga restorantta koyulur gibi istiyor hatta cogu kez kendi yapar ve kendi sunum hazırlar tek taraflı yap yiyim kafasi yok cok sukur ama bas basa ben normal koyulup yenmesini seviyorum o hazırladığı zaman bi sunum yapıyor görseniz restorantta yiyoruz gibi, dün de tatlı istedi küçük kase tabaga koydum bune aşkım diyo la havle yav Alt tarafı tatlı ne yapayım ciceklerlemi süsleyim, silori var yogurtlu bilen bilir altı duz üstü yogurtlu sırasında yiyelim şu görsele bak diyo poffff
Cogu kez yapıyor canım peceteden cok yemekler duzenli dizilimi hoşuma gidiyor
Tabagin ortasina pilavi koyarim.. üzerinde kurufasulye. Benden alabilecegi tek sunum budur... Alsin yesin.. begenmiyorsa yallah...
Bu sunum sever kocalar kadar antipatik bisey daha yok.. yahu annen seni naylon legende yikiyordu daha dün.. ne ara tabaginin kenarina kuru gül yapragi koyulmadan yemek yiyemez oldun..
Vallahi tepki cekecegimi biliyorum ama yinede soyleyecegim..
Bu asiri gosterisli sunumlari yapan insanlardan hic hazetmiyorum.. gosteris icin yasiyorlar gibi geliyor bana..
Birkerelik yakın zaman da yaptığım "bir şeyi" soyledim bunları ornek vererek kendinizi ovmenize gerek yoktu aslında☺ bende gorsele önem veriyorum demeniz yeterliydi, bende zaten herseyi corba gibi koymuyorum nihayetinde kimse de oyle koymaz ayrı tabaklarda koyuyorum esim ana yemek düz tabakta hepsini birden istiyor bunu 3 4 kez felan yazdm aslında okuyarak gelseydiniz keşke, bilmeden yorum yapmanız gülünç, bu arada ne güzel böyle devam edin görsel onemli tabi kasteddigim esimin restoranttan çıkma bir masa degil bir tabak sunumu idi siz genel konusmussunuz, masa düzeni tabiki herkeste vardırr o farklı bahsettigim sey farklısunum derken aklıma pembiş gelinler geliyor, saçma sapan sunum aparatları, kurdelalar vs.
Eşinizinki sunum meraki değil bence görselliğe önem veriyor. Bende öyleyim. Misafirim bizden önemli değil, misafirime hazırladığımı çocuklarıma eşimede hazırlamayı severim görsel olarak düzenli, şık masada yemek yemeyi severim. Hele şimdi ramazanda daha çok özeniyorum. Çorba kasesinde tatlı yemem mesela, derin tabakda pilav yemem. Kendi başımada olsam aynıyım. Ailece yerkende aynı. Çocuklarımda alıştılar bu düzene masa kurarken yemeklere göre tabak çıkarıyorlar. Çok bulaşık çıkıyor ama olsun.
Masayı kastetmiyorum hani kuru ile pilav üst üste konup yenir pilav üstü kuru gibi vs. Bu tarzlari kendisi dizili sekilde seviyor genel olarak tabak sunumu diyorum anlamak mı istemiyorsunuz acabYerinizde olsam takımınıza uygun PVC/Kumaş Amerikan servisi alırdım, bambu doğru bir tercih olmaz.
Eşiniz keyifle dizer, siz de artık tertemiz kalan masa örtüsünün tadını çıkartırsınız, kırıntılarla uğraşmazsınız.
Anlatmak sitedigim silori bu tarz ya hani borcamda olur ya esim sırasiyla yani ordan catalla ama sırasıni bozmadan anlatamiyormuyum dicem ama anlamiyor cogunuz, düzen takıntısı gorsel takıntısı her ne halt ise ben o kaseyi ornek verdim ufak seylere takılmasını sunum konusunda, bana burda özensiz konumu veriyorsunuz anlam veremiyorum yanii sofra duzeni farklı bisey yemekleri farkli sekilde yemek istemek baska bisey bunu ayirin lutfenBana siz fazla özensizsiniz gibi geldi, tamam pembik geberik gelinler gibi sunum yapmayın elbette ama bi revaniyi de kasede getirmeyin yani, ya da siloriyi altı düz üstü yoğurt sırayla yiyelim diyor demişsiniz, benim aklıma başka ihtimal gelmiyor zaten nasıl sunabilirsiniz ki, karıştırarak mı? Ya da diğer yemeklerde ana yemek, pilav tabakta ayrı ayrı dizili olur zaten mesela. Kısacası işsiz güçsüz sonradan görme varoşlar gibi sandalyeli, kovalı, çiçekli, kurdeleli sunum yapmayın ama biraz da özen gerekli diye düşünüyorum.
Birkerelik yakın zaman da yaptığım "bir şeyi" soyledim bunları ornek vererek kendinizi ovmenize gerek yoktu aslında☺ bende gorsele önem veriyorum demeniz yeterliydi, bende zaten herseyi corba gibi koymuyorum nihayetinde kimse de oyle koymaz ayrı tabaklarda koyuyorum esim ana yemek düz tabakta hepsini birden istiyor bunu 3 4 kez felan yazdm aslında okuyarak gelseydiniz keşke, bilmeden yorum yapmanız gülünç, bu arada ne güzel böyle devam edin görsel onemli tabi kasteddigim esimin restoranttan çıkma bir masa degil bir tabak sunumu idi siz genel konusmussunuz, masa düzeni tabiki herkeste vardırr o farklı bahsettigim sey farklı
Sofra düzeni cok ayri bisey tabak duzeni ayri bisey ben genelde tabakları ayri mesela corba kasesi derin sulu yemek tabagi ve ana yemek tabağı ayrı mezeler salatalar ortada bu sekilde kullanmayı tercih ediyorum eşim ise pilav tavuk salak yogurt meze bunları düz bor tabakta seviyor anlatabildim miBende sunum yapmayı severim özenmek hoşuma gidiyor gözüme hitap edecek yani kahvaltıda bile düzgün tabaklarda özenli şekilde hazırlanan yiyecekler mı daha çok iştahınızı acar hoşunuza gider yoksa dolaptan çıkarıldığı gibi mıtek başınayken bile yaparım çok yorgun argın olmadıkça güzel görünüyor düzenli sunumdan kastım da çiçek köy işte zeytinden aşk yaz falan Değil düzgün koyulmuş kesilmiş özen gösterilmiş temiz gözünü yormayan göze hitap eden bir sofra
Anlatmak sitedigim silori bu tarz ya hani borcamda olur ya esim sırasiyla yani ordan catalla ama sırasıni bozmadan anlatamiyormuyum dicem ama anlamiyor cogunuz, düzen takıntısı gorsel takıntısı her ne halt ise ben o kaseyi ornek verdim ufak seylere takılmasını sunum konusunda, bana burda özensiz konumu veriyorsunuz anlam veremiyorum yanii sofra duzeni farklı bisey yemekleri farkli sekilde yemek istemek baska bisey bunu ayirin lutfen
O an tabak sıkintisindan hepsi makinedeydi kendiniside söyledim ama ilk önce dedi bu ne askim diye cunku ilk yaptığım birseydi ben normalde sunum yapıp wpte paylasan birisiyim eşimi anlatısim ana yemek konusundaki takıntısı bunu anlamak istemiyorsunuz canlarımSunum dediğiniz yemeği servis tabağına yanında pilavıyla birlikte koymak mı yoksa domatese bile kurdele bağlayacak seviyede bir sunum manyaklığı mı? İlkiyse bence bir problem yok. Bir de tatlı tabağı varken tatlıyı kaseye koymak mantıksız olmuş, siz de kabul etmişsiniz zaten. İnsan rahat yiyemez bile öyle
Haha biliyor beni baş başa ben corba tabagi ayri sulu yemek tabagi ayrı ana yemek tabagi ayrı yaparım ama o hepsi guzel bi sekilde düz tabakta olsun tafararında desem de yemez
Anlatıyorum kuzum diyorum işte sofra düzeni farklı ben genelde ayri tabaklarda gereken tabaklarda yenmesi taraftarıyım eşim daha cok ana yemekte ayrı ağrı dizili mesela sulu yemek derin yemek tabağında ana yemek düz tabaktakimse anlamiyorsa siz anlatamiyor olabilirmisiniz acaba?
Yorucu canım her an hersey bu sekilde olmak zorunda degil ki biraz da bana ayak uydursunSunum olarak kurdeleler, abuk sabuk objeler vs istiyor olsa tamam da alti ustu yemeklerin ayni tabağa yerleştirilmesi bu kadar mi zordu bunu niye bu derece dert ettiniz anlamadim.
Sunumculuktan değil ama ekstra bulaşik cikmasin diye herşeyi ayri ayri tabaklara koymam bende, tek tabağa düzgünce yerleştiriri. mumkun olan yemekleri.
Bu da dert edinecek yorucu bir olay değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?