Kocaman sunum takıntısı🤦‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bende sunum yapmayı severim özenmek hoşuma gidiyor gözüme hitap edecek yani kahvaltıda bile düzgün tabaklarda özenli şekilde hazırlanan yiyecekler mı daha çok iştahınızı acar hoşunuza gider yoksa dolaptan çıkarıldığı gibi mı tek başınayken bile yaparım çok yorgun argın olmadıkça güzel görünüyor düzenli sunumdan kastım da çiçek köy işte zeytinden aşk yaz falan Değil düzgün koyulmuş kesilmiş özen gösterilmiş temiz gözünü yormayan göze hitap eden bir sofra

İnstagramda çeyiz hesapları var aynı tabağın bilmem kaç rengi bilmem kaç amerikan servis masa örtüsü bir dolap dolusu kahve fincanı. Bazen sevimli gelsede bence yorucu ve gereksiz. Benim eşimde takım olmasına dikkat eder sadece o bile sinirimi bozar bazen

Tabagin ortasina pilavi koyarim.. üzerinde kurufasulye. Benden alabilecegi tek sunum budur... Alsin yesin.. begenmiyorsa yallah...

Bu sunum sever kocalar kadar antipatik bisey daha yok.. yahu annen seni naylon legende yikiyordu daha dün.. ne ara tabaginin kenarina kuru gül yapragi koyulmadan yemek yiyemez oldun..

Vallahi tepki cekecegimi biliyorum ama yinede soyleyecegim..

Bu asiri gosterisli sunumlari yapan insanlardan hic hazetmiyorum.. gosteris icin yasiyorlar gibi geliyor bana..

Cogu kez yapıyor canım peceteden cok yemekler duzenli dizilimi hoşuma gidiyor

Yerinizde olsam takımınıza uygun PVC/Kumaş Amerikan servisi alırdım, bambu doğru bir tercih olmaz.
Eşiniz keyifle dizer, siz de artık tertemiz kalan masa örtüsünün tadını çıkartırsınız, kırıntılarla uğraşmazsınız.

Sosyal medyada paylaşım yapan abartı şeyler hakkında.bende gösteriş için olduğunu düşünüyorum ama abartı olmadan yapılan özenilen bir sofra ne kadar güzel oluyor insan tek başına yemek yerken bile özen göstermeli aslında

Birkerelik yakın zaman da yaptığım "bir şeyi" soyledim bunları ornek vererek kendinizi ovmenize gerek yoktu aslında☺ bende gorsele önem veriyorum demeniz yeterliydi, bende zaten herseyi corba gibi koymuyorum nihayetinde kimse de oyle koymaz ayrı tabaklarda koyuyorum esim ana yemek düz tabakta hepsini birden istiyor bunu 3 4 kez felan yazdm aslında okuyarak gelseydiniz keşke, bilmeden yorum yapmanız gülünç, bu arada ne güzel böyle devam edin görsel onemli tabi kasteddigim esimin restoranttan çıkma bir masa degil bir tabak sunumu idi siz genel konusmussunuz, masa düzeni tabiki herkeste vardırr o farklı bahsettigim sey farklı

Masayı kastetmiyorum hani kuru ile pilav üst üste konup yenir pilav üstü kuru gibi vs. Bu tarzlari kendisi dizili sekilde seviyor genel olarak tabak sunumu diyorum anlamak mı istemiyorsunuz acab

Yemeğin önce göze hitap etmesini ben de seviyorum. Yalnız yaşamama rağmen yemeğin sunumuna özen veririm. Yemek yemek bir zevk çünkü benim için. Güzel bir tabak hazırlayıp yemek yemek için misafir gelmesini beklemem.

Bende sunumcuyum yani ona sunum demeyelim de görselciyim diyelim. Simetri takıntım var. Buda yemeklerime bile yansıyor. Tabakta düzgün duracak çünkü önce gözüme güzel gelecek ki damağımada güzel gelsin gibi düşünüyorum. Ve sanırım o kadar işlemiş ki tabağa öylesine konulan yemeklerden tat almıyorum. Biraz özen gösterin bence bunu yaşamayan anlamaz.

Anlatmak sitedigim silori bu tarz ya hani borcamda olur ya esim sırasiyla yani ordan catalla ama sırasıni bozmadan anlatamiyormuyum dicem ama anlamiyor cogunuz, düzen takıntısı gorsel takıntısı her ne halt ise ben o kaseyi ornek verdim ufak seylere takılmasını sunum konusunda, bana burda özensiz konumu veriyorsunuz anlam veremiyorum yanii sofra duzeni farklı bisey yemekleri farkli sekilde yemek istemek baska bisey bunu ayirin lutfen

kendimi nerde övmüşüm pardon? Her yorumu her sayfayı okumak gibi bir sorumluluk varda haberim mi yok
Sizide eleştirmedim aslında ama, bukadar hassasınız keşke konu açmasaydınız. Bir kere, on kere ne farkeder sonuçta yaptığinizi yazmışsınız ben normalde öyle olmadığını bilemem veya bilmek zorunda değilim. Sunum denince akla başka şeyler geliyor onu belirtim sadece, görsellik farklı absürd sunumlar farklı şeyler.

Sunum dediğiniz yemeği servis tabağına yanında pilavıyla birlikte koymak mı yoksa domatese bile kurdele bağlayacak seviyede bir sunum manyaklığı mı? İlkiyse bence bir problem yok. Bir de tatlı tabağı varken tatlıyı kaseye koymak mantıksız olmuş, siz de kabul etmişsiniz zaten. İnsan rahat yiyemez bile öyle

Silora da bizde sırın derler. Onu örnek vermişsiniz ama zaten sırını dağıtarak mı yiyorsunuz siz? Hazırlanışı gereği sıra sıra alınıp yiyiliyor zaten, başka türlü yemek daha eziyetli değil mi?

Sofra düzeni cok ayri bisey tabak duzeni ayri bisey ben genelde tabakları ayri mesela corba kasesi derin sulu yemek tabagi ve ana yemek tabağı ayrı mezeler salatalar ortada bu sekilde kullanmayı tercih ediyorum eşim ise pilav tavuk salak yogurt meze bunları düz bor tabakta seviyor anlatabildim mi

kimse anlamiyorsa siz anlatamiyor olabilirmisiniz acaba?

O an tabak sıkintisindan hepsi makinedeydi kendiniside söyledim ama ilk önce dedi bu ne askim diye cunku ilk yaptığım birseydi ben normalde sunum yapıp wpte paylasan birisiyim eşimi anlatısim ana yemek konusundaki takıntısı bunu anlamak istemiyorsunuz canlarım

Aslında yemeğin güzel sunulması görüntüsü önemli bence de
İştah açıyor estetik geliyor
Kurdelelerden pembiş tabaklardan bahsetmiyorum
Mesela şöyle bir tabak

Ama her gün olmaz tabii

Haha biliyor beni baş başa ben corba tabagi ayri sulu yemek tabagi ayrı ana yemek tabagi ayrı yaparım ama o hepsi guzel bi sekilde düz tabakta olsun tafararında desem de yemez

Sunum olarak kurdeleler, abuk sabuk objeler vs istiyor olsa tamam da alti ustu yemeklerin ayni tabağa yerleştirilmesi bu kadar mi zordu bunu niye bu derece dert ettiniz anlamadim.

Sunumculuktan değil ama ekstra bulaşik cikmasin diye herşeyi ayri ayri tabaklara koymam bende, tek tabağa düzgünce yerleştiriri. mumkun olan yemekleri.
Bu da dert edinecek yorucu bir olay değil.

kimse anlamiyorsa siz anlatamiyor olabilirmisiniz acaba?
Anlatıyorum kuzum diyorum işte sofra düzeni farklı ben genelde ayri tabaklarda gereken tabaklarda yenmesi taraftarıyım eşim daha cok ana yemekte ayrı ağrı dizili mesela sulu yemek derin yemek tabağında ana yemek düz tabakta

Yorucu canım her an hersey bu sekilde olmak zorunda degil ki biraz da bana ayak uydursun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…