- 15 Temmuz 2016
- 4.004
- 6.297
- 108
- Konu Sahibi kackaloribu
-
Ya sormayin. Ben de yazdığına çok kızdım ama cevap yazıp polemik yapmak da istemedim. Çünkü biz de ana sebebi böyle olan bir durumdan dolayı evimizi satıp taşındık. Nasıl bir durum iyi bilirim.komşunuzu rahatsız edip evinden taşınmasına sebep olmak komik bişey mi ? ? ? insanlar ne zorluklarla ev alıyor haberiniz var mı ? insanları rahatsız edip yerinden yurdundan etmek ve bunu normal sanmanız çok garip geldi gerçekten kusura bakmayın.
çocuk yerinde durmayabilir bu da gayet doğal ama yere 2 kat mat serip üstüne halı sermek bir de duvarlara vurmasını engellemek çok zor olmamalı.
Bence sesten rahatsız olan taşınsın
[/QUOTE
Ses yapan komşulardan birisiniz heralde..
Bravo alkışlıyorum siziBu konuda kuralcıyım, siz anlayışsızlık da diyebilirsiniz tabi. Ama apartmanda yaşıyorsak, toplu yaşama kurallarını çocuklarımıza küçük yaştan itibaren öğretmemiz gerekiyor. Hadi gündüz bir seviye gürültü olabilir de, akşam herkes yorgun, herkes dinlenmek istiyor, çocuk bu diye yapılan gürültüyü hoş görebilmek zor. Çoğu insan yorucu bir iş gününün ardından kendimi eve atayım da kafa dinleyeyim diye bekliyor. Sonra eve gel, üst kattan dan dun gürültüler gelsin. Bu anlayış gösterilebilecek bir şey değil bana göre.
Büyük kızım 3,5 yaşında, iki dakika yerinde durmayan bir canavar. Onu baz alarak düşünüyorum, bir çocuk nasıl gürültü yapar diye... Akşam 8'de yatağa gidiyor zaten, çocuk dediğin erken yatmalı. Gürültülü oyuncaklarıyla parkede oynamaz, dan dun zıplamaz, yerlere bir şey fırlatmaz, yani bunlara yeltenince uyarıyor ve yapmak istediği şeye daha gürültüsüz bir alternatif buluyoruz. Enerjisini atsın diye kreş dönüşü bir iki saat parkta takılıyoruz, parkta özgür, bir yerleri yalamadığı kalıyor yani ama evde kurallar olduğunu biliyor. Sizin çocuğunuz ne yapıyor da gürültü çıkıyor mesela? Çocuk bu oluyor işte diyerek olayı belirsizleştirmek yerine, hangi durumlarda gürültü olduğunu gözlemleyip, çözüm üretmeniz daha doğru bir yaklaşım bence.
Bence haksızsınz.çalışan biri sonuçta akşamdan akşama evine geliyor.sizse tüm gün evdesinz.gündüzleri rahat davranip akşamları dikkat edebilirsinz.biraz empati yapın lütfen.çocuğunz da okadar küçük değilmiş ayrıca.hemen eşinize söylemenizde çok mantıksız. olayi bu kadar büyütmeye gerek yoktu bence.Kızlar selam,
az önce eve çıkarken alt komşumuzun ev sahibinin oğlunu gördüm. beni eve kaynım bıraktı. eşim sanıp arkasından seslendi. bende 'eşim değil o abi kaynım ' dedim. 'bende bişey söyleyecektim ' deyince 'noldu' diye sordum. 'alt kata yeni bir kiracı geldi, öğretmen ders çalışıyor sizden çok gürültü gidiyormuş biraz sessiz olmanızı istiyor' dedi. bende " bizim evler eski, yalıtımsız. bi önceki kiracinizda geceleri 4 e kadar kavga gürültü yaptılar, evde kirılmadık kapı bırakmadılar defalarca polis geldi kapılarına ama biz sizi bi kere bunun için rahatsız etmedik. benim oğlum 4 yaşında dur diyorum ama ne kadar duracak cocuk işte ama tabiki dikkat ederiz" dedim. 'cocuk iste olmaz duracak' diyor. bende 'asıl çocuk olduğu için durmaz ' dedim. neyse dikkat ederiz dedim çıktım. eşimi aradım çok sinirlendi. adamı arayacaktı şu an konusuyolardir sanırım. ay çok gerildim kızlar 40 yıllık bina. konustugunun sesi gidiyor ben nasıl sabredeyimm oğlumu? zaten akşamdan aksama evdeyiz. ondada sürekli dur yapma kımıldama mi diyeceğim? illaki ses oluyor. çok canım sıkıldı.. haksız mıyım bilmıyorum .
ben gündüzleri evde değilim. yanlış anladınız sanırım. ben çalışıyorum. eşimde öyle. babannesi bakıyor oğluma kendi evinde. biz akşamları evdeyiz 8buçuk gibi geliriz 10 gibi yatırırım oğlumu. bizde o saatten sonra en fazla tv de film izleriz. yada bizde uyuruz boyle geçer günümüzBence haksızsınz.çalışan biri sonuçta akşamdan akşama evine geliyor.sizse tüm gün evdesinz.gündüzleri rahat davranip akşamları dikkat edebilirsinz.biraz empati yapın lütfen.çocuğunz da okadar küçük değilmiş ayrıca.hemen eşinize söylemenizde çok mantıksız. olayi bu kadar büyütmeye gerek yoktu bence.
Kendiniz söylüyorsunuz “rahatsız olan” diye yani “rahatsız eden” bir taraf var ve huzursuzluk çıkaran da “rahatsız eden”dir. Taşınması gereken de onlardır yani.Bence sesten rahatsız olan taşınsın
Sizi çok iyi anlıyorum bende de 2 tane küçük çocuk var, büyüğü 2,5 yaşında. İnsanda ne enerji kalıyor ne derman kalıyor. Engel olmaya çalışsak da yine muhakkak ses yapıyorlar bir yolunu bulup. Allah yardımcınız olsun.inanın bende oynuyorum uyanık vaktinde. parka gidiyoruz. enerjisini atsın diye babannesi de gündüzleri en az iki saat götürür onun dışındada hep oynar ilgilenir. yani bilmiyorum çok zormuş inanın.
Kızım bu yıl 4 yaşına girdi evde tek başınayken kızım yapma aşağıdaki abi rahatsız olur dediğim zaman duruyor zıplmayı kesiyor bizim de 20 yıllık bina misafir geldiğinde çok ses olur bizim evde ama şikayet eden olmadı 3 yıldır karşılıklı anlayış gerek
amin hepimizin yardımcısı olsnSizi çok iyi anlıyorum bende de 2 tane küçük çocuk var, büyüğü 2,5 yaşında. İnsanda ne enerji kalıyor ne derman kalıyor. Engel olmaya çalışsak da yine muhakkak ses yapıyorlar bir yolunu bulup. Allah yardımcınız olsun.
"Benim çocuğum nasıl oradan oraya atlar zıplar ses yapar da her Allahın günü komşuyu rahatsız eder, ver numarasını ağzını burnunu kırıcam o komşunun"
Bunu yaptığın için birde gülüyorsun ya gerçekten sana bişey derdim de Ban almak istemiyorum !Haklisiniz bizim evde de oyleydi alt komsumuz ama sonra tasindi . Ya cocuktur evde kosar atlar hoplar ziplar . Oyun oynar kisitlayamaz kimse bunu . Bizim alt kattaki komsu alttan vuruyordu bişeyle. En son annem dayanamdi git kapisina ne derdin var senin cocugu baglayalim mi ? Yaptigin terbiyesizce alttan vurmak nedir? Ayrica cok rahatsiz oluyorsan mustakil eve tasin dediHango cocuk yerinde duruyo acaaabbaaa ? Baya bi tartistilar . Kadin bir kac ay sonda tasindi
O değil de. Bu avrupalı çocuklar neden huzurlu da yurdum çocukları ciyak ciyak gürültülü acaba. Bir tek bizde çocuk olduğun için her türlü saygısızlığa ve gürültüye hakkın var diye yetiştiriliyorlar sanırım. Çocuk işte demekle olmuyor. Komşuların da huzura ve sessizliğe hakkı var
Sizin konunuzla aynı durum değil ama bizimde üst komşu var her sabah 5te alarmları çalar binada baya yalıtımsız hadi o alarm çaldı diyelim 20 dk boyunca aralıksız çalar adam uyanmaz. En sonunda sabahın köründe yukarıda çıkamayacağımız için yukarı vururuz ona uyanır. Sonra bi alarmı daha çalıyo oda aynı şekilde. 6 buçuğa kadar alarmla uyancam diye uğraşıyo. Ama o değil biz uyanıyoruz yazarken yine sinirlendim
O hanımefendinin de bir çocuğu var, bakalım çocuğu sınava hazırlanmak zorunda kalınca o da başkalarının çocuğunu tolere edecek mi?Ne kadar ayıp ya bir de kendinizi haklı görmeniz ...atlar Zıplar ne demek ...sizin gibi insanlar yüzünden naif insanlar uzaklaşmak zorunda kalıyor ...hiç düşünmediniz mi benim yüzümden kadın evinden oldu diye...saygı göstermeyen saygı da görmez. ..yok anneniz kapısına gitmiş ...muhatab sizdiniz ne kadar acizce...
Böyle insanlar o zaman da ses yapan aileye cırlayacak zamanında bizde çok cektirdik demeyecek böyle insanları görünce sinirden deliye dönüyorumO hanımefendinin de bir çocuğu var, bakalım çocuğu sınava hazırlanmak zorunda kalınca o da başkalarının çocuğunu tolere edecek mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?