Senin komşunun kulakları yanıyormudur patlıyormudur diyordur gece gece beni kim anıyor böyle
demirbas baya uyuzmus ya
gercekten ama temizlikci hanim ne zaman geliyorsa her geldiginde bir laf carpsin
uyuz ki ne uyuzzz bide aynı şeyleri tekrar tekrar anlatması yokmu deliriyorumyardıma gelen bayana zaten diyorum her geldiğinde lafını çarpabilirsin hiç bir sakıncası yok rahatsız olmam diyorum
kesin kullakları çınlamıştır bende bilip yarın gelmese bariSenin komşunun kulakları yanıyormudur patlıyormudur diyordur gece gece beni kim anıyor böyle
ruyasinada gireriz INSALLAH uzaklasir arkadasin evinden
demirbas komsuuu huhuhu sesimiz geliyormu
bidahaki geldiginde o anlatmaya baslayinca sözünü kes anlattigin seyin devamini sen getir
hatta sana ne anlattiysa bu zamana kadar hepsini tekrar anlat ona
kesin kullakları çınlamıştır bende bilip yarın gelmese bari
inşallah benim demirbaşın rüyasına ak sakallı dede girerde bana gelmemesi konusunda uyarır
haklısın denemek lazım aslında bazen diyorum anlatmıştın daha önce diye hıı anlattım mı deyip kaldığı yerden devam ediyor lafa
Ak sakallı dedeyi rüyasında görse bile şöyle yorumlar arsız ya; komşuma gitmemem için uyardı beni rüyalar tersine çıkar demekki görüşmemizi istiyor ben en iyisi gitmeye devam edeyşm diye yorumlar
Ak sakallı dedeyi rüyasında görse bile şöyle yorumlar arsız ya; komşuma gitmemem için uyardı beni rüyalar tersine çıkar demekki görüşmemizi istiyor ben en iyisi gitmeye devam edeyşm diye yorumlar
bu seferde hergün rüyalarini anlatmaya gelir
kızlar gece gece hayırlı şeyler konuşun demeyin öleee gelmesinnnnnn
kapıyı açmadığım zamanlar oluyor ve bazen kendimi tutamayıp kapının deliğinden bakıyorum ses dinliyor acaba evde mi de açmıyor diye sonra bir daha ki geldiğinde soruyor geldim yokmuydun uyuyormuydun diye bende evet yoktum diyorum bazende uyuyordum diyorum beni yalan makinasına çevirdi kadın yaakapıyı açmamak güzel çözüm bence de ..karşılaştıgınızda da soguk davranmaya çalış..komşu çok önemli ya..komşunun iyisi çok güzel oluyorda anlayışsız insanlarda komşu olabiliyor işte...benim de komşudan yana derdim var
ayy sorma annemlerinde öle bi komşusu vardı sinir olurdum anne şuna söyle gelip durmasın herşeyi bizden istiyor derdim başıma verdi bitane daha benimkide meraklı hatta apartman iki tane var öle meraklı yaptığım yemeğe kadar aldığım herşeyin fiyatına kadar gittiğim yerlere kadar sorarlar düşünün artıkbu demirbas kapidan kovsan bacadan girecek cinsten bence,
bizimde ben evlenmeden bi komsumuz vardi hala var,
direk dalardi eve mutfaga ocakta tencere varsa hemen acar bakardi,
musaitmiyiz degilmiyiz,bitane daha vardi oda bizden patates yandakiden sogan diye,
aksam yemegi yapacak sozde,durumu olmasa neyse ama tek basina yasiyor durumuda kotu degil aliskanlik etmis...
kapıyı açmadığım zamanlar oluyor ve bazen kendimi tutamayıp kapının deliğinden bekıyorum ses dinliyor acaba evde mi de açmıyor diye sonra bir daha ki geldiğinde soruyor geldim yokmuydun uyuyormuydun diye bende evet yoktum diyorum bazende uyuyordum diyorum beni yalan makinasına çevirdi kadın yaa
ayy sorma annemlerinde öle bi komşusu vardı sinir olurdum anne şuna söyle gelip durmasın herşeyi bizden istiyor derdim başıma verdi bitane daha benimkide meraklı hatta apartman iki tane var öle meraklı yaptığım yemeğe kadar aldığım herşeyin fiyatına kadar gittiğim yerlere kadar sorarlar düşünün artık
Arkadaşların da dediği gibi en tutarlı yol kapıyı açmamak.
Fakat sitede komşuculuk hakimse kötü tabi...herkese söylerkapı açmadığını...senin için önemli değilse...gece geç yattığın için genellikle gündüz uyuduğunu söylersin...ve..topyekün anlarlar çat kapı gelinmiyeceğini...
.
bayagi sinir bozucu yani,
ALLAH YARDIMCIN OLSUN
biliyor cnm yaa geç yattığımı geç kalktığımı inatla beni uykudan uyandırması yokmu deliriyorum sinirden bir kaç kez sinirle uyuyorum ne vardı tekrar yatıcam dedim tmm sonra geleyim dedi hiç ses etmedim gitti şimdilerde erken saatlerde gelemiyor bide dediğin gibi küs kalsam kötü davransam bütün komşulara reklam edecek beni burdakilerin geneli hep ev sahibi mecburen yüzyüze bakıyoruz uzun yıllardır
Canım çok benzerlerini yaşadım bende..ama yıllar geçtikçe katlanamıyor insan...gerçi o zamanlar pek şikayetçi değildim..ya da normal komşuluk ilişkisi olarak görüyordum heralde? dediğim gibi..yaş ilerledikçe..çocuklar büyüdükçe falan...ailenin ilgileneceği başka başka meşguliyetler çıkıyor ve bu yerli yersiz komşuluk işlerine ayıracak fazla zaman kalmıyor...çocuklar evde olmadığı en ksa zamanı bile insan kendi başına yaşamak istiyor.
Ben bunu farkettiğim ve zorlanmaya başladığımda...bu kapı açmama olayında buldum çözümü..daha doğrusu önceleri duymamışım..uyumuşum falan diye geçiştirdim ama zamanla herkes farketti tabi.
Önceleri öğleden önce kimse kapmı çalmadı...giderek saat olayını ileri çektim :))
Şimdi ise çok çook rahatım...tel etmeden kimse kapımı çalmaz...
.
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?