- Konu Sahibi Mademoiselle_35
-
kopyala yapistir yap..bu sozun uzerine diyecek birsey bulamadim..cok seviyeli kendinden emin ve kararli bir cvp
Ben de cok kisa bi sureligine (2 ay) daha once evlilik yapmis bi adamla gorusmustum. ilk zamanlar sen genc kizsin, senin hayallerin vardir, ben sana dugun yapamam, ben o yollardan gectim, bilmem ne diyordu. Surekli dengesiz, sacma sapan hareketleri vardi. Basta ona asik oldum zannetmistim. Sonunda yaptigi sacmaliklara dayanamayip ona tekmeyi bastim. Bu olaydan 1 sene sonrasina kadar, don istersen davullu zurnali dugunler yapalim, ev alayim ustune yapayim vs vs neler dedi..
Aman salla degmez sekerim
Merhaba arkadaslar, araniza yeni katilmis bulunmaktayim. Kisaca özet geceyim kendim hakkinda. Ben almanyada yasiyorum, 22 yasinda bir ögrenciyim:) KK kulübünü cok seviyorum, insanlarin burda birbirlerine samimice yardim etmeleri, fikirde bulunmalari hatta elestiri yapmalari güzel birsey. Bende bunlara dayanaraktan, sizin icin belki büyük olmayabilir, ancak benim icin büyük beni huzursuz eden derdimi paylasmak istiyorum. Fikir verenden, yardimci olacak olanlardan simdiden Allah razi olsun.... Yaklasik 4 aydir birisiyle görüsüyorum. Aramizda 9 yas fark var. ( olabiliyor ne yazikki) calisma yogunlugundan dolayi cok fazla gorusemiyoruz ancak zaman oldugu zaman guzel vakit geciriyoruz birlikte. Gelelim benim en büyük sorunuma....... O zamaninda kötü bir evlilik gecirmis, cok hayal kirikligina ugramis ve kadinlara olan güveni sarsilmis durumda. Bana " su an istemesende ilerde evlenmeyi isteyeceksin, sana umut vermek istemiyorum bu yuzden" dedi. Bende " ben olmasam bile diyelim baskasiyla tanistin onunlada mi ömür gecirmeyeceksin hep yalniz mi kalicaksin " dedim o da hyr isterse dunyanin en iyi kizi olsun yapamam filan dedi. Fazlasiyla durust bir insan hic lafini esirgemez direk insanin yizune vurur iyisiyle kotusuyle bu yuzden beni kirabilecegini soyluyor her ne kadar arkasindan soyledigine pisman olup vicdana geldigini soylesede.... Bende bana git ozaman dedim yoksa sana baglanirim seni severim sonra daha zor olur benim icin dedim ama soylemedi hicbirsey cunku kendiside bilmiyor ilerde ne olacak ne yapacak.. Ben ne kadar bir karara varmam lazim gidisatla ilgili desemde birsey soylemedi onun icin son sozu ona biraktim dusunsun diye. Birsey duymayana kadar susmayi karar verdim. Ya devam etmek isteyip evlilige ters bakarsa? O zaman birlikte olmanin bir anlami olmazki benim icin evlilik yoksa sonunda! Bir yandan aile dostlarim benim mutlulugum icin baska nasip dusunuyor benim evet dememi bekliyorlar tanismak icin. Zamaninda evet demedim ( o da baska bir nasibimdi aile buyuk benide sayip severler allah razi olsun) ve cok yanlis bir insana kapildim korkuyorum yine ayni sona dusmektende.. Ailem nasibimle tanismamdan yana. Neden insan kendi sectigiyle ilgili bukdar kararsiz kalirki? Benleyken mutlu oldugunu soyluyor ya gecmis ne olacak? Bir yandan olmassa bu is busefer belki her iki kisiyide kaybetmis olucam. Yanlis anlasilma olmasin gercekten elde bu kalirsa su olur degil hak ettigim hayati istiyorum sadece. Sasirmis durumdayim insallah beni anliyorsunuzdur. Kusura bakmayin biraz uzun oldu ancak icimi dokmek istedim siZlere... Yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim. Hayirli aksamlar.
Keske biz bayanlar daha önceden anlayabilsek erkeklerin niyetini de bukadar caresiz kalmasak, sürekli üzülmesek... Tesekkürler yardiminiz icin.
amin tesekkur ederim yorumun ici. Malesef cok fedakarlik yaptigimdan dolayi hep mutsuz sona düstüm. Umarim bundan sonra kalbime yenilmem daha fazla.. Hayata bir kere geliyoruz dimi sonucta..Bak sekerim,
Erkeklerin niyeti cok basittir aslinda. Dunya felsefesi ne olursa olsun, birincisi karnim tok olsun, ikincisi hayat savasimi bitirince (gunduz yaptigi isi) huzurluca magarama gireyim uzatayim ayaklarimi, kafami dinleyeyim. Bunlar temel isteklerdir.
birde erkekler cesitli gruplara gore ayrilirlar (her cins gibi). Ben bir kac grubu taniyorum o yuzden onlari soyleyeyim.
Birinci grup sudur ki karsi cinsten biriyle hayatimi birlestiriyim ve aile kurayim grubu. Bu gruptaki erkeklerin istegi, kendi sartlarina gore kafalarina uygun niteliklerde karsi bir cinsle evlilik yapmak, mumkunse cocuk yapmak, ilerde dede olmak. Gene karinlari iyi doysun isterler, aksamda bana lutfen dokunma, ayagimi uzatip yatayim isterler. Bu grup sagolsunlar en azindan evi gecinderme sorumlulugunu nazlanmadan genelde yaparlar.
Ikinci grup: karsi cinsten biriyle hayatimi birlestiriyim ve aile kurayim, ama mumkunse beni karistirmayin aile ici iletisimine, karicim sen benim ailemle nasil basa cikarsan cik, ama kavga gurultu cikarip basimi agritma grubu. Gene karinlari iyi doysun isterler, aksamda bana lutfen dokunma, ayagimi uzatip yatayim isterler. Bu grup sagolsunlar en azindan evi gecinderme sorumlulugunu nazlanmadan genelde yaparlar.
Ucuncu grup: Karsi cinsten bir citirla gunumu gun edeyim. Guzel bir bayanla oraya buraya gideyim, mumkunse opup oksiyip bilmem ne yapayim, bana nasilda asik oldugunu gorup hazzimi aliyim. gene bir sekilde karnim doysun , aksam eve gidipp ayaklarimi uzatiyim.
Arkadaslar, baska grup eklemek isteyen varsa ekleyin ki bilgilensin genc arkadaslarimiz.
Kisaca kuzum, once kendini dusun. Evlilik sadece romantizm demek deyildir. Madem evlenmek istiyorsun, bence mantigini hicc yanindan ayirma. Evlenince de dunyanin en iyi erkegini de bulsan bir puruz cikicagini unutma. Sonucta hepimiz insaniz. Erkekler supermen deyiller, herseyi onlardan bekleme. Herseyi senin beklentilerine gore yapicaklarini da sanma. Sen neyle mutlu oluyosan onu yap. Yani kenidini sadece kendinin mutlu edicegini unutma canim.
Bu arada bu en onemli tavsiyem sana. Kadinlar dogalari geregi fedakardirlar. Sakin ama sakin, kendini mutsuz edicek fedakarliklari yapma, cunku sen mutsuz olursun, ve en sonunda o fedakarligi yaptigin kisiyi de mutsuz edersin. Yani elde var sifir olur.
hadi saglicakla kal.
Rabbim onune hayirli, iyi, gonlune gore kismet cikarsin.
Canım çok gencsin koca bir ömür var yasanicak sen hiç evlenmemissin ama o kötü bir evlilik geçirmiş heyecanlrni tüketmis senle evlense bile o hazrlik asamsinda sennle aynı duyguları paylasmiyacak kendi dengin birini bul derim.Hee evlenmiş ayrılmış kucumsemiyorum ama evlenmryi düşünmemesi bikkinligi senide yipratucak en güzel yaşlarını harcama.
Ahhh... Ne diyeyimki simdi...... Bir kac gun daha beklemekte fayda var sanirim..ben buna katılmıyorum kötü bir evlilik gecirmiş olması onun heyecanlanmayacagımı anlmına geliyor.ne kadar yanlıs bir düsünce.hiçte bile belki o duyguların bin katı güzelini yasar.cevrede birini bırakıp birine kosan cok insan adı bekar.ama benim cevremde kendisi bosanmıs olup bekar insanla evlenenlerde var ve masallah cokta mutlular önemli olan kıymet vermek sevmek ilk evliliği olsa yüzüne bakmasa dahamı iyi.hem peygamberimizde ilk esi dul ve cocuklu,önemli olan sevmek saymak oda bu insannın bi kez kötü sey yasadı diye sevip saymayacagı anlamınamı geliyor.insan ne zaman evlenir birini sevdiğinde heyecan duydugunda.birini sevdiginde evlenirsin sevmekte kolay degil öyle hemen sevilmez.işte böyle düsünceler oldukca daha cok kaybederiz biz
Iki gün gecti hala yazmadi bana. Sabrim tükeniyor yavas yavas...cool erkek tavırları falan nekadarda bayatlamış gerekçeler bu evlenmiş onuda yürütememiiş bütün kadınlar aynı mantığında ilerliyor bu gibi adamlar için ömür harcanmaz
mesaj atabildim ona.. Ben zaten telefonda soyledim, yapamiyorum. Dedi. Kendimi gerizekali gibi hissediyorum!
tam tersi sanslısın ve hayatına seni isteyen biriyle devam edeceksin insallah
Herkesin ayni oldugunu yazili ima eden fotografimi gormus, yaziklar olsun hemen beni baskalariyla mi kiyasladin diye yazmis. Bende guvenmedigin icin degil sevmedigin icin bahanelere sigindin ve bitirdin, guvenin yoksa tanismicaktin falan filan yazdim.. Sonucta guvenilir olmayan
Bir insanla zamanda gecirmiyecekti yada sans verip guvenmeyi ogrenecekti ben nasil butun kapilarimi actiysam herseyi akisina birakmayi dusunduYsem!! Bukadar kasmaya gerek yok bukadar negativ olmayada... Ya ben omzuna yaslandim okadar inandimki yanimda kalabilcegine... Sinirlerim bozuluyor artik! Samimiyetine inandim dedim ve gonderdim msji, henuz karsilik vermedi.
Gelen mesaja bak:) "farkindamisin ne kadar abarttiginin? Benim icin dusunme cunku yanlis" garip bir cumle ama yinede cvp verdim ve dedimki neyse dusunelerimiz farkli tartismaya gerek yok.sen elinden geleni yapmıssın cok güzel yazmıssın
Canim durumlarimiz cok benziyor birbirine bu yuzden seni cok iyi anliyorum..... Sevgini gosterdigin anda kacmayi tercih ediyorlar insan kendini tutarakta sevgisini gostermeyip nasil iliski yasarki? Bunun bi formulu varsa ogretsin bize:) hakkimizda hayirlisi olsun, dilerimki sende gonlune gore biriyle tanisirsin! Milletin sevdigi pesinde pervane olurken bende soruyorum kendime nerde hata yapiyorum ? Secmeli mi buluyorum boylelerini diye.. O his okadar kotu ki!! Gecen tramvaydan bi kiz indi sevgilisiLe bulustu karsiladi kizi elinde bir demet gul ile ve benden kucukler.. Olgun dedigim insanlar bile bunu yapmadi hic yaziklar olsun valla.Gecen sene bi iliskim oldu ilkti o benim icin ben 22ydim o 28 di aynilarini yasadim desem abartmis olmam inanir misin 3 ay ciktik icgudulerimiz herseyi hissediyo farkinda..
2ay kendimi birakamadim icimden bisey rahatsiz ediyodu ne guzel bi soz soyledim ne de soylemesine izin verdim hep dalga gectim alay ettim neden guvenmiyosun bana dedi uzuldugunu hissettirdi kiyamadim inandim bende guzel seyler soylemeye yaklasmaya basladim..
Ama oda ne? Tam bekledigim huzursuz oldugum gibi onun ilgisi azalmaya basladi iki kelimeyle gecen gunlerimiz oldu ben isindeki sikintilari yuzunden oldugunu dusunurken ona anlayis gosterip ustune gitmezken meger o arkadasiyla sehir turlari atiyomus..
Bi hafta yazmadim o da yazmadi bi haftanin sonunda benim ona yaklasmamdan rahatsizlik duydugunu benim ondan evlilik beklentisi duycagimi bundan rahatsiz oldugunu onun evlenmeyi dusunmedigini soyledi. Delirmemek isten mi? Ben zaten bunu soylemistim neden yakinlastik ozaman dedim, haklisin dedi.. Haklisin. Bu kadar kolay onlar icin.
Deyim yerindeyse agzina s.ctim aa o kadar kibarliga karsilik bunu goren ben, kabalasinca birden gozunde yuceldim ne yag cekmeler ne yalvarmalar, hakkini helal et ne desen haklisinlar.. Git dedim BEN BİRLİKTE OLMASAK DA SENİNLE GORUSMEK İSTİYORUM KABUL EDERSEN. NE ZAMAN GEL DESEN KOSA KOSA GELİRİM dedi. Git dedim yine. Git defol git. Hakkimi helal ettim desem inanicak misin??
İki gun sonra geldi yalvardi tekrar baslayalim diye. Panige kapilmis. Sacmalamis ben hakliymisim. En buyuk hatam onu o zaman affettim. Sonra ne mi oldu?:) biz dogru duzgun bitirmedik bile.. Susarak bitti hersey. Son gun sevgiliydik iyiydik neseliydik konustuk eglendik, ertesi gun ne o gunaydin dedi ne ben dedim, o gun bugundur ayriyiz:)
ya bi de sanki bugun teklif etseler evlenicez saniyolar ya nasil bi ego anlayamiyorum. Ben bana o ciddiyetle yaklasilmasini tabii ki isterim bu benim en dogal hakkim, ama illa evlenicez diye bi kural yok belki tanidikca sevmiycez ama sevip de gezip tozup seneler gecirip ne halta benziycek bu sonu yok bu isin dyince lambalar yandi beyefendide. Yani teklif etse kabul etmiycem, yani henuz beni fethedememisti, yani hala ugrasmasi lazimdi ben teslim olucaktim o beni terkedicekti..:)
igreniyorum erkeklerden o gunden beri. O benim ilkimdi ve en buyuk hatamdi simdi kimseye yaramaz hissediyorum kendimi. Sevgilisine sadik gozunun icine bakan evlenelim diye taklalar atan erkeklere bakiyorum, akrabalarimin sevgililerine bakiyorum, kendimi dgersiz hissediyorum haketmedigimi dusunuyorum bazen gercekten.. Beni bu kadar sarsti ya nasi biri oldugumu bile bile bunu yapti ya Allah sorsun ona tek dilegim bu.
Canim durumlarimiz cok benziyor birbirine bu yuzden seni cok iyi anliyorum..... Sevgini gosterdigin anda kacmayi tercih ediyorlar insan kendini tutarakta sevgisini gostermeyip nasil iliski yasarki? Bunun bi formulu varsa ogretsin bize:) hakkimizda hayirlisi olsun, dilerimki sende gonlune gore biriyle tanisirsin! Milletin sevdigi pesinde pervane olurken bende soruyorum kendime nerde hata yapiyorum ? Secmeli mi buluyorum boylelerini diye.. O his okadar kotu ki!! Gecen tramvaydan bi kiz indi sevgilisiLe bulustu karsiladi kizi elinde bir demet gul ile ve benden kucukler.. Olgun dedigim insanlar bile bunu yapmadi hic yaziklar olsun valla.
Bu arada mesajlarin devami geliyor. Anlamiyorum daha ne diye konusuyoruz.. Kendini temize cikarma pesinde ama ben dusuncelerimi Yinede soyluyorum. Eger bilmek isterse arkadaslar, gelismeleri paylasmak isterim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?