- Konu Sahibi Mademoiselle_35
-
Hayirli aksamlar..Bence iliskilerde erkegin kararliligi cok onemli.Kadin daha duygusal oldugu icin gelgitler yasayabiliyor ama erkek saglam niyetle, sevgi ve saygiyla ''Ben sevdigimin yanindayim'' derse iliski yuruyor.Cunku biz kadinlarin istedigi daima sefkat, sevgi gormek.Ama gorustugunuz kisi, ''ben sana gelecek veremem, hayal kirikligi , uzuntu verebilirim.'' Diyorsa yapilacak sey bellidir.Kendi kendini atese, uzuntuye atma.Ha dese ki elimden geleni yaparim ama hayat bu, istemeden uzebilirim, kirabilirim vs neyse..Ama o da yok.
Hani bi soz var ya ''insanin kendi kendine ettigini tum dunya bir araya toplansa yapamazmis.''diye.Iste durum aynen boyle.Bosver, gencecik kizsin, omrun varsa eger ne sevgi dolu, daima yaninda olacak insanlarla tanisirsin.
Hakkinda hayirli olsun. :)
Canim durumlarimiz cok benziyor birbirine bu yuzden seni cok iyi anliyorum..... Sevgini gosterdigin anda kacmayi tercih ediyorlar insan kendini tutarakta sevgisini gostermeyip nasil iliski yasarki? Bunun bi formulu varsa ogretsin bize:) hakkimizda hayirlisi olsun, dilerimki sende gonlune gore biriyle tanisirsin! Milletin sevdigi pesinde pervane olurken bende soruyorum kendime nerde hata yapiyorum ? Secmeli mi buluyorum boylelerini diye.. O his okadar kotu ki!! Gecen tramvaydan bi kiz indi sevgilisiLe bulustu karsiladi kizi elinde bir demet gul ile ve benden kucukler.. Olgun dedigim insanlar bile bunu yapmadi hic yaziklar olsun valla.
Bu arada mesajlarin devami geliyor. Anlamiyorum daha ne diye konusuyoruz.. Kendini temize cikarma pesinde ama ben dusuncelerimi Yinede soyluyorum. Eger bilmek isterse arkadaslar, gelismeleri paylasmak isterim.
telefonumdan yazdigim icin nasil cevap veriliyor bilemedim, ins dogru yazmisimdir.Sizden istek geldigi icin yaziya devam edeyim dedim :)
Öncelikle yorumlariniz icin cok tesekkur ederim.... Bu insan yontulmasi lazim zamanla ki ben onun guvenini kazaniyim ancak basarabilirmiyim onun garantisi yok kendime guvensemde..
Amin! Bu sozlerin ustune birsey diyemiyorum anca dogrularim.Hayirli aksamlar..Bence iliskilerde erkegin kararliligi cok onemli.Kadin daha duygusal oldugu icin gelgitler yasayabiliyor ama erkek saglam niyetle, sevgi ve saygiyla ''Ben sevdigimin yanindayim'' derse iliski yuruyor.Cunku biz kadinlarin istedigi daima sefkat, sevgi gormek.Ama gorustugunuz kisi, ''ben sana gelecek veremem, hayal kirikligi , uzuntu verebilirim.'' Diyorsa yapilacak sey bellidir.Kendi kendini atese, uzuntuye atma.Ha dese ki elimden geleni yaparim ama hayat bu, istemeden uzebilirim, kirabilirim vs neyse..Ama o da yok.
Hani bi soz var ya ''insanin kendi kendine ettigini tum dunya bir araya toplansa yapamazmis.''diye.Iste durum aynen boyle.Bosver, gencecik kizsin, omrun varsa eger ne sevgi dolu, daima yaninda olacak insanlarla tanisirsin.
Hakkinda hayirli olsun. :)
Allah islah etsin böylelerini! Ama ne demek gerek, her serde bir hayir vardir...Gecen sene bi iliskim oldu ilkti o benim icin ben 22ydim o 28 di aynilarini yasadim desem abartmis olmam inanir misin 3 ay ciktik icgudulerimiz herseyi hissediyo farkinda..
2ay kendimi birakamadim icimden bisey rahatsiz ediyodu ne guzel bi soz soyledim ne de soylemesine izin verdim hep dalga gectim alay ettim neden guvenmiyosun bana dedi uzuldugunu hissettirdi kiyamadim inandim bende guzel seyler soylemeye yaklasmaya basladim..
Ama oda ne? Tam bekledigim huzursuz oldugum gibi onun ilgisi azalmaya basladi iki kelimeyle gecen gunlerimiz oldu ben isindeki sikintilari yuzunden oldugunu dusunurken ona anlayis gosterip ustune gitmezken meger o arkadasiyla sehir turlari atiyomus..
Bi hafta yazmadim o da yazmadi bi haftanin sonunda benim ona yaklasmamdan rahatsizlik duydugunu benim ondan evlilik beklentisi duycagimi bundan rahatsiz oldugunu onun evlenmeyi dusunmedigini soyledi. Delirmemek isten mi? Ben zaten bunu soylemistim neden yakinlastik ozaman dedim, haklisin dedi.. Haklisin. Bu kadar kolay onlar icin.
Deyim yerindeyse agzina s.ctim aa o kadar kibarliga karsilik bunu goren ben, kabalasinca birden gozunde yuceldim ne yag cekmeler ne yalvarmalar, hakkini helal et ne desen haklisinlar.. Git dedim BEN BİRLİKTE OLMASAK DA SENİNLE GORUSMEK İSTİYORUM KABUL EDERSEN. NE ZAMAN GEL DESEN KOSA KOSA GELİRİM dedi. Git dedim yine. Git defol git. Hakkimi helal ettim desem inanicak misin??
İki gun sonra geldi yalvardi tekrar baslayalim diye. Panige kapilmis. Sacmalamis ben hakliymisim. En buyuk hatam onu o zaman affettim. Sonra ne mi oldu?:) biz dogru duzgun bitirmedik bile.. Susarak bitti hersey. Son gun sevgiliydik iyiydik neseliydik konustuk eglendik, ertesi gun ne o gunaydin dedi ne ben dedim, o gun bugundur ayriyiz:)
ya bi de sanki bugun teklif etseler evlenicez saniyolar ya nasil bi ego anlayamiyorum. Ben bana o ciddiyetle yaklasilmasini tabii ki isterim bu benim en dogal hakkim, ama illa evlenicez diye bi kural yok belki tanidikca sevmiycez ama sevip de gezip tozup seneler gecirip ne halta benziycek bu sonu yok bu isin dyince lambalar yandi beyefendide. Yani teklif etse kabul etmiycem, yani henuz beni fethedememisti, yani hala ugrasmasi lazimdi ben teslim olucaktim o beni terkedicekti..:)
igreniyorum erkeklerden o gunden beri. O benim ilkimdi ve en buyuk hatamdi simdi kimseye yaramaz hissediyorum kendimi. Sevgilisine sadik gozunun icine bakan evlenelim diye taklalar atan erkeklere bakiyorum, akrabalarimin sevgililerine bakiyorum, kendimi dgersiz hissediyorum haketmedigimi dusunuyorum bazen gercekten.. Beni bu kadar sarsti ya nasi biri oldugumu bile bile bunu yapti ya Allah sorsun ona tek dilegim bu.
Nasil bir kisilik nasil bir zihniyettir bu? Migdesi genis olanin hali baska! Allah uzak tutsun..boyle degmez üç kurus insanlarda var kızlar benimde karsıma cıktı sevgilisi var ve bana asıldı.ama ben sevgilisi oldugunu bilmiyodum ne laflar sevyom etyom evlencez.Allahtan hemen ögrendim sevgilisi oldugunu gercekten böyle dinsiz imansızlar var
Guven meselesini bahane ettigini ve asil benden etkilenmedigini belirttikten sonra, nerden biliyorsun senin icin ne hissettigimi diye sordu. Bende sevseydin gitmezdin dedim, alakasi yok dedi. Bunun üzerine sen bize müsade bile etmedin zamanla birbirimizi tanimamiz icin dedim ve birdaha konusmadik. Yalniz dikkatimi birsey cekti, profil resmini uzun zaman sonra degisti(whatssapp'te) boyle romantik bir atmosfer iceren bir resim koymus. Los isiklarin gorundugu sadece... Malesef dayanamadim kaybedecek birseyim nasil olsa yok diyerekten , hayirdir romantik ortam yapmissin dedim. Msji okudu cvp vermedi. ???!!!!
Ne ekersen onu bicersin sözüne katiliyorum ve aynen de öyle davrandim. Msjlar attim ama tam olarak karsilik vemedi hic. Ahlak dini bilen adama gelirse elbetteki bunlari bilmesi lazim fakat benim evime gelip namaz kilmis olsa bile yani dininde bir insan olsa bile beni yeterince dusunmedi ve ben su an bu haldeyim. Hersey karakterde bitiyior..telefonumdan yazdigim icin nasil cevap veriliyor bilemedim, ins dogru yazmisimdir.Sizden istek geldigi icin yaziya devam edeyim dedim :)
Gunumuzde cogu kadin cesur, atak, guclu gorunmek istiyor fakat ayni zamanda fitratimizda korunup kollanmak oldugu icin sevgiye ve ilgiye hatta bir tatli soze muhtaciz her ne kadar kabullenmesekte..
Kadinin kalbine giden yol kulaktan geciyor bence..Cogu kadin hareketten bakistan ziyade soylenen sozden cok etkileniyor.Bundan degil midir zaten birbirlerini gormedikleri halde sadece yazisarak veya konusarak birbirine asik olanlar var..Burda iki tur yanlisimiz var.Birincisi tatli ve guzel soze tek bizim ihtiyacimiz yok, eslerimizin ya da es adaylarimizinda cok ihtiyaci var.Ikinci yanlisimiz ise es adaylarindan beklentilerimiz.Ne ekersen onu bicersin misali, neyi ararsak onu buluyor.Ilk etapta baktigimiz, isi var mi kasi gozu duzgun mu vs olunca bir yerden sonra hayal kirikligi yasiyoruz.Bence en onemli olan sey aklaki ve dini degerleri..Bir kimse ahlaktan yoksunsa sana ne faydasi olur, mesela annesiyle gecinemeyen adam senle nasil gecinsin.Tabi istisnai durumlar vardir onlar haric..Biz turk toplumu olarak aile yapisi guclu olan bireyleriz ya da bireylerdik.Ama simdi her seyi karsidan bekler olduk.Aslinda yuvayi disi kus yapar cumlesine cok dikkat etmek lazim.
Yani niyet saglam olursa amaca ulasacagindan asla suphe etme derim ben. :)
aynen biliyorum ama birseyleri ögrenmeden cözemedende edemiyorum bazen..canim, ugrasma bu adamla artik. Birak artik. Sana oyle birinden hayir gelmez. Birak arkani donmeden yoluna devam et.
Ilerde aklina geldiginde ah aptal kafam diceksin, hatta hatirlamak bile istemiceksin, ne kadar sacma bir insanla ugrasmisim, hic aklim yokmuydui diceksin bak.
Asik olmadi tabi. Ayrilmamiz iyi oldu, etkilemis olsada beni fark ettim zor bir kisilik oldugunu.. Helede canim istemesse yapmam etmem ben böyle biriyim tarzinda konustuktan sonra. Ablam gibi sevip saydigim kisi yegenine istiyor düsünüyor beni. Düsünüyorum neden olmasin? Ilk görüste ask bana hep mutsuzluk verdi buseferde mantigimla hareket etmek istiyorum ve tanisip belki zamanla sevecegim bu kisiyi. Üstelik kisiliginden bahsedildiginde icimden vay be dedim! Benim gibi sevgi dolu bir insan, romantik vs. Gün gectikce kararlasiyorum inan. Büyüklerimin bir bildigi vardir diyorum onlara guveniyorum ve nasipse tanisicagim kendisiyle bir gün. Yaslarimizda uyuyor busefer asiri fark yok :) Allah büyük. Bu arada kizlar Erzincanli biriyle alakam olmamisti hic (daha dogrusu henüz olmadi) nasildir oralarin erkegitabi ki aile yakinlarinin tanistirmak istedigi insanla en azindan bir tanis derim...bu insanla bir iliskin oldu diyelim ve ilerde" ben sana soylemistim en basindan evlenmeyi dusunmedigimi" derse ne yaparsin? sonucta hayat ihtimaller butunu ama bu yuksek ihtimal boyle sonuclanir. emin ol kimse askindan yanip tutustugu birine bunu soyleyemez demek ki adam sana kor kutuk asik olmamis yada olamayacak bunu kabullen gercekci ol ve o insanla bir tanis belki de hayatinin aski o...bu da bir ihtimal deil mi?
Amin canim insallah. Bizimle isleri yok artik böyle insanlarin. (Allahimmm korusunnn ) Î llaki yolun sonunda " dogru erkegi" bulucaz dimi:)Aah ah bilmez miyim ya benim o dangoz da guya inancli Allah korkusu olan biriydi, ya da beni etkilemek icin mi oyle dedi, bilmiyorum. Ama ahimi cok aldi suan isleri tikirinda keyfi yerinde ha ben uzuluyo muyum? Hic uzulmuyorum.. İnsallah hic bi sikinti cekmez burda da butun ahim ahirete kalir, okadar soyledim uyardim benim canimi cok acitti tam da korktugum sekilde hem de, ustelik ben ona guvenip korkularimi actigim halde.. Bi de hakkimi helal etmiyorum ben diyince korkmalari yok muAllaha havale canim hic uzulme bosver, inaniyorum ama cok daha mutlu olucaz Allahin yardimi bizimle olsun bidaha da canimiz boyle yanmasin.
Allah razi olsun. Alakami kesmis durumdayim zaten. Evlenip bosanmasi zoruma gitti fakat olmus yapcak birsey yok dedim. Zoruma giden bundan sonradina bukadar olumsuz bakmasiydi! Gelecegim hatta su animin güvencesi yoktu ve bitti temelli sonunda. Ihtiyacim var ve tanismakta istiyorum onunla zaten, bakalim artik ne zaman:)bence sen bu adamı bırak, hatta ailenin bahsettiği kişiylede bir tanış.....
birde; evlenip ayrılmış bir erkekle flörtünden ayrılmış bir erkek eş değerde değil bence.
arada dağlar kadar fark vardır.....
eşinden bir erkek ayrıldı ama neden ayrıldı??? haklı da olabilir, haksızda..............
hakkında hayırlısı olsun inşaallah canım.
Cok ama cookkk haklisin!! Bunu beynimin bir kösesine kaydettim:))canım ya çok gençsiz böyle seylere kapılma, kızlar bu lafları erkeklerden duyunca kendılerıne bır güvenme ıcın cabaya gırıyorlar uzuluyorum ben.
genç ve tecrubesızlıgın verdıgı ve vıcdanın verdıgı duyguyla hareket edıyorsun. kımse guvenmıyormusta sende kalkıp o adama guvenmeyı ogreteceksın falan fılan . bunlar artık cok eskıde kaldı.
magdem sevıyorsun kk klubunu gırde su kadınların kocalarından kvlerınden cektıklerıne bak.
sen ılk dusunecegın sey sana ve aılene uygun mu , senı elustunde tutup sevecek sayacak mı, standartlarını karşılayacak ve sonsuz sadakatı sunacak mı ?
değerlendırmeyı gecmıs adamı adapte etmeye gecmıssın sen. kendıne yazık etme.
zaman secılme degıl seçme zamanıkendıne uygun kısıler bul ınan bır adamı ehlılerstırmek bısey öğretmek oyle kolay değil.
cok dogru bir karar vermissin...her yerin iyisi de kotusu de vardir ama arada ikinizi de taniyan insanlarin olmasi cok guven verici ve artilari olan bir durum...sen bir tanis bakalim bazen insan paylastikca da asik olabiliyor hic ummadigin bir insanla yasananlar bide bakiyosun ki seni asik etmis oluyor...:) umarim cok olumlu gelismeler yasarsin:)))Asik olmadi tabi. Ayrilmamiz iyi oldu, etkilemis olsada beni fark ettim zor bir kisilik oldugunu.. Helede canim istemesse yapmam etmem ben böyle biriyim tarzinda konustuktan sonra. Ablam gibi sevip saydigim kisi yegenine istiyor düsünüyor beni. Düsünüyorum neden olmasin? Ilk görüste ask bana hep mutsuzluk verdi buseferde mantigimla hareket etmek istiyorum ve tanisip belki zamanla sevecegim bu kisiyi. Üstelik kisiliginden bahsedildiginde icimden vay be dedim! Benim gibi sevgi dolu bir insan, romantik vs. Gün gectikce kararlasiyorum inan. Büyüklerimin bir bildigi vardir diyorum onlara guveniyorum ve nasipse tanisicagim kendisiyle bir gün. Yaslarimizda uyuyor busefer asiri fark yok :) Allah büyük. Bu arada kizlar Erzincanli biriyle alakam olmamisti hic (daha dogrusu henüz olmadi) nasildir oralarin erkegi:)
umarim:) bende o insanlara güvenerekten cikiyorum bu yola. Umarim karsilikli duygular yasanir busefer:)cok dogru bir karar vermissin...her yerin iyisi de kotusu de vardir ama arada ikinizi de taniyan insanlarin olmasi cok guven verici ve artilari olan bir durum...sen bir tanis bakalim bazen insan paylastikca da asik olabiliyor hic ummadigin bir insanla yasananlar bide bakiyosun ki seni asik etmis oluyor...:) umarim cok olumlu gelismeler yasarsin:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?