• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kredi borcu

17.000 tl babasına ödeyeceği para için bana bu kadar dert yanacak adam , doğacak çocuğunu da göremez zaten . İster kendi babasına versin ,ister ben babama. Sanki atla deve 200 000 tl mi? Asgari ücret alsan 10 ayda bitecek borç için babamı üzmeye değer mi?
Ben olsam doğum iznim biter bitmez çalışacağım bu borç bir şekilde ödenecek .Bir zahmet sen de bebeğe bakacak birini bul derim..
Takı kısmına gelince direk bozdururum....
İşin etik ve hukuki boyutlarını geçtim çocuğun ne günahı var? O bir insan, annesinin borçlarını ödetmek için kullanabileceği bir silah değil.

Eşi haklı... Aile düşüncesizlik etmiş biraz. Kızın üstüne o kadar borç yıkılır mı? Aynı şeyi erkek ailesi yapsa kıyametler kopardı. Babasına durumu tatlı bir dille izah edicek, ödeyemeyeceğim diyecek çözümü baba bulacak. Ya da arkadaşların dediği gibi izne ayrılmayacak çalışıp borç ödemeye devam (ama el kadar bebeğe yazık imkan varken annesiyle vakit geçirebilme şansını kaybedecek).

Pek zenginsiniz anlaşılan ayrıca burda kadın kocam kp imin borcunu ödüyor deseydide yorumları görseydik :işsiz:
Valla biz senelerdir kp kv bakıyoruz. Çünkü durumlari yok. Iki tafri da dusunerek konusurum ben . Benim kocami o yoklukta okutmuslar tabiki ailesinede destek olacak. Ona da laf demem. Ben bir bilezik bile takilmadan evlendim. Bugun herseyim varsa esim ve ben calistigimiz icindir. Kimin ailesinin ihtiyaci varsa bakilir. Olan olmayana bakacak. Dünyanın kurali bu olmali

Kesinlikle eş hakli. Adamin kendi ailesi, evinin masrafi varken neden kp evinin borcunu odesin. Madem 5 kardesler yarin oburgun nasil mirastan faydalanacaklarsa borcunuda ayni sekilde paylassinlar. Evlenecek kiza neden koca borcu yikip birde damata arkalarindan laf ettiriyorlar anlamiyorum. Evi yuvasi masrafi ayri hic mi dusunmuyor aile bu kiz nasil oduyor acaba bu borcu diye. Madem durumlari yok ya ev almayacaklardi yada butcelerine gore bir ev bakacaklardi.

Ne demek haklı yaa. Şaka gibisiniz kadınlar. eminim ki erkek kendi ailesi için yapsa eşek gibi öder kadına da ağzını açtırmaz.
Ucretsiz izin almadan heyet raporu falan almaya çalışsın en azından 2 falan. 2 ay da normal izin var
sonrasında da süt izniyle idare edebilir. Maalesef çalışan annelerin bu problemleri var. bizim de kendimize ait borcumuz var. ve tek maaşla yapamayız biliyorum. Ben bu şekilde yapacağım büyük ihtimalle.

Ya bir de şunu merak ediyorum evlendikten sonra mi çekti krediyi bekarken mi. Bekarken çektiyse kesinlikle erkek haksız ! Bir de aile yaa. Yarın bi gün o erkek kapıya koysa kadını kim sahip çıkacak? tabi ki ailesi sahip çıkacak.

Ucretsiz izine çıkmayacak ve o bebeğe annesi bakacak br şekilde destek olmak zorundalar

Madem borcu vardı çocuk yapmamaliydi. Eşinin anlayışsız olduğunu bilmeliydi yani. Bence ailesiyle konuşsun bi şekilde odesinler borclarini en azndn ise başlayana kadar idare etsinler. .

Ya bir de şunu merak ediyorum evlendikten sonra mi çekti krediyi bekarken mi. Bekarken çektiyse kesinlikle erkek haksız ! Bir de aile yaa. Yarın bi gün o erkek kapıya koysa kadını kim sahip çıkacak? tabi ki ailesi sahip çıkacak.
Neden kendinizi sahip çıkılması gereken biri gibi görüyorsunuz

Damat elbette ödemek zorunda değil elbette ama vefalı bir eş olsa öder , eşinin babası sonuçta el adamı değil.Ancak şu da var ki durumu yoksa ve ödemek zorunda değilim diyorsa yapacak bişey yok.Üstelik bebek de gelecek , masraflar artacak.

Çalışan kardeşlerine söylesin arkadaşınız.Hoş sadece kendisi yardım ederken de diğer kardeşleri nerdeymiş orası da saçmalık.Neyse çözüm kardeşlerinde gibi duruyor.

Ben bu durumda olsam eşimle oturup mantik yurüterek konuşurum.

Ev alinmis ve az bir miktar borç kalmis 17 bin. Alinmis alinmistir. Satmak olmaz bence. Astari yüzünü geçer.
Elde bir miktar altin varmis. Eşin rizasi alinarak (ki bi sekilde ikna edilmeli) altinlar bozulup borc kapatilir ya da en aza indirilir.
Baba zaten asgari ücretle çalisiyormus. Muhtaç belli ki adamcağiz.
Bence eşini kesinlikle ikna etmeli.

Çünkü aile bağlarına inancım tam. Erkeklerin ne kadar acımasız da olduğunu biliyorum. Sahip çıkmadan kastım elimden tutulup ailemin evine dönmek gibi bir şey değil. Manevi olarak anlatmak istiyorum. Ve bi kadının ailesi ne kadar güçlü ve sahip çıkan olursa eş de o kadar sahip çıkabiliyor. Tabi illa ki istisnalar var. Kesinlikle yüzde yüz böyledir demiyorum . Bu benim fikrim.

Ben kesinlikle kabul etmezdim esim çalışsa bile o krediyi ödemeye razı gelmezdim tamam kendine istediği kadar para harcasin önemli değil ama anne babaya durum çok iyi olmadığı sürece yardım edilmez ikincisi zaten iyi bir aile olsa evlenecek olan kıza ev kredisi cektirilmez

Bekarken çektiyse bitince evlenelim diyebilirdi çünkü adam. Sonuçta kadın çalışıyor yani. 17 bin dediğimiz maksimum 8 maaş yani. bi insan 8 ay ailesine para vermiş çok mu? 20 yıl bakıyorlar bize.
O zaman evlenmesin otursun anasına baksın

Siz isterseniz arkasında kimse olmayan kadınların neler çektiğine dair yazdıklarını okuyun bu forumda.

Şu bir gerçek ki ailesi arkasında olan kadınlar hep daha özgüvenli ve başarmaya inanan, çoğunlukla başarabilen kadınlar oluyorlar.

Konu sahibi; ben eşi çok haksız gördüm. Öyle milyonlar değil ayda 450 tl için bana bu kadar laf eden adamdan çok pis soğurdum.

Zamanında söz vermiş yapmış. Babasını yarı yolda bırakması hiç olmaz. Yapabiliyorsa altınlarını satsın ödesin. O da olmazsa abilerine desin ayda 200 tl verin bi yıl boyunca. Işe dönünce ben devam edicem diye.

Ve ise başlasam evin ortak giderini bölüşürüm. Gerisini kendime çocuğuma harcarım. Asla başka bir şeye 1 tl vermem. Bu adam haketmiyor bence. Biriktirse daha iyi.

Ama ben bu durumda olsam asla çocuk yapmazdım. Hele yaptım 1 yıl ücretsiz izne ayrılmazdım. Arkadaşın sanki sonunu düşünmeden hareket eden tiplere benziyor bence.

Back
X