Kredi mi Altın borcu mu ?

O zaman hayırlı olsun eviniz. Allah sağlıkla Ve huzurla oturmayı nasip etsin

Kesinlikle kredi. Faiz oranlari da cok iyi bu donemde. Altini direkt unutun.

Çok kişi aynısını söylemiş faize bulaşmamak iyi, ama altın borçlanmak fena. Evi aldığımızda 145 bin krediye 175 bin ödemesi vardı 8 sene önce. 30 bin faiz ödeyeceğiz dedik. 3000 civarı 5 buçuk yılda ödedik. Borç bittiğinde evin değeri 240 bin olmuştu. 30 bin faiz ödedik ama 60 binden fazla karımız vardı zira kredi ödemesi sabitti. Altın borç almış olsaydık gramını 100 liradan alıp süreç sonunda 218 lira yani iki katından daha fazla olarak ödeyecektik. Enflasyon bu kadar yüksek Türk lirası değeri bu kadar düşükken asıl faiz bu sanki. Geçen hafta ablasıyla ortak olarak eşim kendi memleketinden ev almak için kredi çekti. Ablası kendi hissesinin bir bölümüne karşılık 75 bin değerinde bileziklerini vermiş eşim de evin tamamı için kredi çekmiş. 1 sene ödeme erteleme ve uzun vadeli. Bana sorarsanız akıllı bir iş yapmış ablasının altınını bozdurmadan direkt almakla, geçen haftadan bu yana bu kadar altın az buz değil 4 bin lira değer kazanmış, sadece 1 haftada. Bu kadar borçlansaydı sadece 1 haftada bu kadar fazla para ödemek zorunda kalacaktı ki bu borç 1 haftada ödenmeyecegine göre, belki birkaç yıl alacağına göre varın siz düşünün sonucu. 2-3 kat ödemeyi göze alabiliyor musunuz?

Bende seyde var mesela ucuz bir butik magaza falan kesfedeyim yada krem kozmetik falan farketmez 6 aya adamlar alip yuruyor,fiyatlar ucuyor
Bir kendime hayrim yok
Bir robot süpürge aldım 6700 liraya hepsiburadadan. 2 hafta sonra aynı robot 4500 e düştü. Sinirlerim nasıl zıpladı anlatamam, yeni atlattım kazığı

Çok büyük olasılıkla size altın borç verecek kişi zaten kayinpederinizdi.Verecegi paranın değer kaybetmesini istemedigi için altın olarak geri istiyordu..sizin verdiğiniz tepki nedeniyle geri adım atıp TL olarak vermeyi kabul etmişlerdir

Benim bildiğim 60 bin biz çıkardık geri kalanı babası getirdi
Biz de aydan aya geri ödeyeceğiz
En azından bana söylenen bu
Çok enteresan ya
Neden size kimse bir şey açıklamıyor
Siz evlisiniz borç ödeyeceksiniz ama konuya hakim değilsiniz
Inşallah altın borcu değildir

Bir robot süpürge aldım 6700 liraya hepsiburadadan. 2 hafta sonra aynı robot 4500 e düştü. Sinirlerim nasıl zıpladı anlatamam, yeni atlattım kazığı

Konu dışı ama supurgeden memnun musunuz:)ben de almak istiyorum ama emin olamıyorum

Bak Valla çok mantıklı yorum

Okuyun mutlaka konu sahibi

En mantıklısı kredı canım Bellı donemler krediyi yapılandırma avantajın var ama altın öyle mı aldıgın gram ne kadarsa o kadar gram ödemek zorundasın ve alyın durumu ortada bır ınıo bır cıkıo kı suan bende 1 ceyrek var aldıgımda 1ay önce 470 tl di suan 800 tl neredeyse

Bu dönemde borçlanmak çok riskli ama dini hassasiyeti olanlarda faize bulaşmak istemiyor haklı olarak

Kredi çek tabiki . Ona buna güvenip ev almaktansa hiç almam daha iyi. Yükselme riskini geçtim kimseye böyle.minnet etmek istemem. Kimseye de altın borcu vermek istemem geri dönecek mi dönmeyecek mi belli değil , çok saçma bı yöntem. Mesela altın yükselmedi tersine düştü diyelim. Evet borcunuz azalır ama o borç veren kişi sinir olmaz mı size vermeseydi belki bozacaktır sizin yüzünüzden zarar edecek

Konu dışı ama supurgeden memnun musunuz:)ben de almak istiyorum ama emin olamıyorum
Ben benimkinden çok memnunum.

Altın ve euro dan uzak durun derim bu hatayi biz yaptik iki katiyla odedik stres sıkıntısı da cabasi.ha yükseldi ha yukselecek derken insan sıkıntıya giriyor..ben olsam aslaa girmezdim döviz işine..türkiye eski turkiye degil..kredi faizleri dusuk ama ev fiyatları cok artti..ama kendiniz her ay altin alip atarsaniz bir köseye o mantikli olur

Ya bir anne babamızdan farklı düşünmeyi öğrensek hayat daha güzel olacak ya
Ama nerdeere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…