Kredi mi altın mı ?

AlisVolatPropriis

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2017
921
1.025
113
Merhaba ablalarım. Konularımı az çok bilenler biliyor. Bir konuda düşüncelerinizi almak istiyorum. Biz eşimle 1.5 senelik evliyiz. Ve araba almaya karar verdik. Altınlarımızı bozdurduk bi 5-10 milyar eksiğimiz var sadece. Eşim senin üstüne kredi çekelim altınlar altın hesabında dursun orda değerlensin. Ben aylık 2.500 ödeyeyim krediye diyor. Ben kredi ve bankalardan nefret ettiğim için önce soğuk baktım sonra tamam olabilir dedim. Eşim simdi arabaya bakmaya gitti. Annemle konuşurken de böyle böyle ben kredi çekicem dedim. Yalan söyleyemem zaten üstümde kredi vs birşey olsa ablam görebilir zaten. Annem sakın kredi çekme kendi üstüne o kadar borcun altına girme eşin ödeyecek olsa bile diyor. Eşim de sen bana güven diyor. Ne yapsam bilemedim.

Altınları bozdurmadınız mı ? Hesapda dursun değerlensin demiş eşiniz tekrar altın mı alacaksınız anlayamadım o kısmı ?
Benim fikrim anneniz çok haklı , insanoğlu çiğ süt emmiş eşiniz olsa da güvenmeyin , krediyi kendi ödeyecek madem kendisi çeksin

Eşinize %100 güveniyorsanız maddi konuda bence dediği mantıklı ya da araba sizin üzerinize olacaksa.Anneniz de haklı ama başkasinin aklıyoa hareket etmeyin. Muhtemelen kabul etmezsiniz ama bence lüks bir araba alacaginiza orta halli 2 araba alon

Benim anlamadığım annenizi niye karıştırdınız ki? Sonra niye annenizden aldığınız fikri eşinize söylediniz de adam bana güven demek zorunda kaldı? Araba alırken gireceğiniz borç için bile eşinize güvenemiyorsanız tüm hayatınızı paylaşmayı nasıl riske atabildiniz. Kesinlikle eşinizin yerinde olmak istemezdim. Bence onun açısından çok kötü bir durum.

Ben krediyi kabul etmezdim. Eşiniz iyiniyetli biri olabilir , işi gücü şuan rast gidiyor olabilir ama dünyanın binbir türlü hali var. Allah korusun işi bozulsa, maddi sikinti cekseniz, veya Allah korusun ama evliliginizde sorun yasasaniz o kredi sizin üzerinize olacak. Dolayısıyla annenizin sözüne kulak verin bence.

O halde eşin kendi üzerine çeksin krediyi yarın öbür gün boşanıncada araba sadece ona ait olsun siz hak talep etmeyin olur mu? Saçmalığa bak ya kendi üzerine çeksen ne olcak borçta ortak olucak aldığınız şeyde.. ortak malınız olacak bişey de erkeklere güven olmaz borç altına giremem mantığı ne kadar saçma geliyor bana

Boşanma durumunda mal da borç da paylaşılıyor diye biliyorum sadece kadının üstüne kalmaz yani

hayretlerle okuyorum yazdıklarınızı hanımlar. siz eşlerinize güvenmiyor musunuz? nasıl aynı yatağa girip uyuyorsunuz güvenmediğiniz adamlarla hayret yani.

konu sahibi siz de annenize neden açıklama gereği duydunuz onu anlamadım. aile meselelerinizi anneniz de olsa başkasıyla paylaşmayın bir zahmet. sonra böyle can sıkıcı yorum alırsınız eşiniz sizin ona güvenmediğinizi anlar.

madem altınları bozdurdunuz üstüne eş-dosttan isteyin kredi işi canınızı sıkıyorsa. ya da eşiniz kredi çeksin. ya da onun dediği gibi siz çekin.

Eşinizle bir sorununuz, tereddüdünüz yoksa annenizi karıştırmayacaksınız. Yoksa açık kapı bıraktıktan sonra karışacak olan çok bulunur.

Eşinin üstüne kredi çektiren adam değildir mantığı doğru mudur sizce ? Bence de hayat müşterek ama ben annemle eşim arasında kalmaktan yoruldum benim basiretsizliğim sanirim
şaka mısınız eşiniz için kredi çekince siz ultra adam falan mı oluyorsunuz mantıken?

Eşinin üstüne kredi çektiren adam değildir mantığı doğru mudur sizce ? Bence de hayat müşterek ama ben annemle eşim arasında kalmaktan yoruldum benim basiretsizliğim sanirim
Esinin uzerine kredi cektiren adam arabayi da sizin uzerinize veriyor iste bunun nesini anlamadiniz? Bir problem olursa arabayi satar borcu kapatirsiniz

Bazı Evlilikler de eve 2 maaş girer kadın ben maaşımı harcayamam o erkek o harcasın herşeye ben birikim yapıcam der.. ortak bişey alınacaktır borcu kendi üstüne almaya imtina eder o erkektir o alsın der ama mal bölünmeye gelirse de en önden hak talep ederler... Sorsan bu kadınlara Kadın-Erkek eşittir diye kendilerini her ortamda yırtarlarda.. şimdi Madem kadın erkek eşit diyoruz o halde bir evlilikte neden bu tarz konulara gelince erkeğe yükleniyoruz?? Evet çevremizde yüzlerce kötü örnek olabiliyor bu konularda olmaya da devam edicektir ama sırf bu kötü örneklere bakarak yarın bi gün boşanırız borç bana kalır mentalitesi ne kadar doğru sizce?? Sonuçta yarın bir gün boşanırsanız o borç neden erkeğe kalsın veya neden erkekte kalmalı gibi bir zorunluluk var. Şahsen ben erkek olsam karım çalıştığı halde maaşını ben birikim yapıcam sen eşek gibi bana bakmakla yükümlüsün veya kendimize ortak bir araba alıcaz ben sorumluluk alamam borç harç sen yükleniceksin ama boşanırsakta ortağız dese ben bu ilişkide kadın erkek eşit kabul etmem ki.. Tamam bunları yapıcam o halde sende benden daha düşük seviyede beni memnun etmeye programlı tabiri caizse "kadınlığını" bileceksin ve hizmetimi yapıcaksın tek kelime etme hakkında olmucak derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…