kuzenimin evlilik dışı çocuğu

Def olup gitsinler topluluğu var ya hani ülkemizde? Doğru olmayan bir durumu dile getirdiğinizde, çözüm önerisi bildirmek yerine, rahatsız olanları ülkeden kovarlar. Çünkü sorunun çözülmesini istemezler. Değişim korkunç bir şeydir çünkü onlara göre.
Normal bir doğum var ortada, kadın başkasının çocuğunu kaçırmamış ya da doğurup çöpe bırakmamış. Gayet doğurup, bakıyor kendisi, başkalarından bir beklentisi de yok. Ama bu durumdan da bir trajedi çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz toplumca. Sonuçları illa birine patlamalıymış, bunun muhatabı da bebekmiş. Neden patlamalı? Yasalara göre herkesin yaşam hakkı var benim bildiğim. Biri dünyaya geldi diye neden bir facia yaşanmalı? Dünyaya gelmek suç mu? Ben evlilik içerisinde dünyaya geldim, ama o gelmedi. Şimdi benim ne farkım var ondan? İkimiz de istemedik sonuçta gelmeyi değil mi? Ne tesadüf ki şu talihsiz yorumu yazan kişi de seçmedi, ama evlilik içinde doğmayı marifet sayıyor! Bu bir meziyet değil uyanın artık ya! 2 ebeveynle dünyaya gelmek sadece şanstır. Şanssız olanları küçümsemekten, dışlamaktan vazgeçin artık. Önemli olan tek şey insan olmaktır. Güzel olmak, 2 ebeveynin yanında olması, zengin olmak vb. durumlar sadece şans, bu kadar da abartmayın.

herkesin hayatı kendine
bırak eşini seni bile ilgilendirmez neden bu kadar dert edindin kendine
hata mı değil mi ona karar vermek bana düşmez ama helal olsun evladına kıymamış kaldı ki ne demek diğer yeğenlerim gibi görmüyorum ortada bir hata varsa bile o kuzeninin ve sevgilisinin hatası küçücük bebekten bunın acısın çıkarma
onun da sevgiye ilgiye ihtiyacı var
bi arkadaş demiş iki ebeveyni olması, güzel olması, zengin olması şans ve onun bu olayda zerre günahı yok

Yok. Sen arabistana git en iyisi. Ya da cezayire. Kimse onu alkislamiyor. Ama sizin gibiler yüzünden korkup da yaptığı hatanın üstüne bir de çocuğunun katili olanların öldürdükleri bebeklerin kaninda sizin gibilerin de günahı var. Sizin gibilerden kurtulmak için yapıyorlar.Namus bekçisi misiniz ki siz??? Kimse kınadığını yaşamadan olmez. Kızınız yok anlasilan

Kesinlikle cok dogru.

Böyle kadınlara da ayrı bir hayranım.
Keşke ben de bu kadar güçlü olabilsem.
Toplumun değer yargılarına bu kadar karşı koyabilsem.
Kimse çocuk için evlenmek zorunda değil.
Kimse bizim değer yargılarımıza göre yaşamak zorunda da değil.
Ayrıca kocanızı ilgilendiren tarafını da anlayamadım.
Mümkünse sizin zihniyetinizdeki insanlar o bebekten uzak dursun.

Kendinize gelin,benim dusuncemde taslamak,kinamak veya toplumun tutumunu savunmak degil zaten sahsiyete dokup terbiyesizlesmeye hakkiniz yok.yanlis düşüncelerinizi savunucam diye abuk sabuk yerlere cekmenizede gerek yok..anlamadiysaniz laf olsun diye cevap vermeyin yorumuma

Şartlar yani toplumumuz bu çocuğa babasız ,evlilik dışı damgası vurmayacak mı?baba kabul etmemiş,kadın da ben yedim haltı kıymam bebeğe demeden önce korunmaktan acizmiymiş yada bu toplumda yaşadığından bihabermiymiş,
Avrupada bile doğsa hangi durum bunu değiştirebilir toprak parçasına göre ,kültürüne göre de babasız ve istenmemiş değilmi bu çocuk.....Ha şu değişir kimi toprak parçalarında işi artık arsızlığa vurduklarından çocuğa o gözle bakılmaz ama istenmeyen babasız olduğu göz ardı edilir.....çocukta zaten istenmemişim ne güzel dünyaya gelmişim deyip güzel bir psikolojiyle yetişir değilmi......kendimizi kandırmayalım bence......

çocuk o ne olursa olsun bir günahı yok onu sevmemek için bir sebep de yok doğrusu da yanlışı da anne babasının.Bunu asla çocuğa yansıtamayız ki hem eşinin de senden duyması daha doğru olur

İki kuzen arasinda yaşantı olarak çok fark varsa görüşmüyoruz zaten biz.

kimsenin hayatı sizi ilgilendirmez herkes sizin değer yargılarınıza hassasiyetinize sahip olmak zorunda değil, çok rahatsız oluyorsanız görüşmeyin kuzeninizle olsun bitsin.

Vasfiye halaya benzettim sizi. Hani o da, "vah tüh" derdi ama dedikodusunu ihmal etmezdi. Ayrıca o kadın her zorluğu sırtında taşır ama siz iki laf ile bükülürsünüz, kusura bakmayın...
Alakasız kaçacak belki ama nick ve avatar mükemmel Sheldon Cooper bir numara ya Hele şu top havuzundaki bazinga sahnesi yok mu Bir de şu ilk sezonlardaki insan gibi gülmeyi öğretmeye çalışmışlardı hani Sheldon'a? O sahneler geldi aklıma birden, salak bir sırıtış kapladı yüzümü

kaldıramayan toplum dediğiniz sizin düşüncenizdeki kişiler sadece..medeniyet falan değil ismi,ismi önemli de değil,sadece bir kadının ve bebeğinin kendi hayatından bahsediyoruz,kimse doğru yanlış,adet gelenek vs gibi şeylerden bahsetmiyor.normallleştirme falan da yok.herkes kendi hür iredesi içinde hayatı hakkında karar veriyor sadece.türkiye'de de kadınlar diledikleri özgür şekilde karar verip uygulayabiliyor,sizin gibi zihniyetler yargılamadığı sürece..
siz hayatınızla ilgili karar verirken,toplumu göz önüne alabiliyor olabilrsiniz,elbet hakkınız ,ama toplumun çoğu sizin gibi düşünüyor diyerek,ben doğruyum demeye hakkınız yok.kimseye de "git" deme hakkınız olmadığı gibi..

Kuzeninizin hamile olduğunu doğum yaklaşınca mı öğrendiniz ancak demek ki çok sağlam bir bağ yok aranızda ayrıca ailesi ana babası naısl kabul etmiş böyle birşeyi yani adamla birlikte mi yaşıyorlar evlilik mi yok aralarında yoksa sevgilisinden ve bırakmış mı onu anlamadım ama sizi ilgilendirmez eşinize de eğer çok görüşmüyorsanız söylemenize gerek yok yani illa sevmenizde gerekmiyor çocuğu niye takıyorsunuz ki.

Bunu bir kitapta okuyup, bir filmde izleseydik ne kadar efsaneleştirirdik... Gerçek hayatta neden yadırganıyor. Eşinize söyleyip söylememe paradoksuyla bile kadını erkeğe ezdirmenin, ikinci sınıf insan statüsüne itmenin tohumlarını atıyorsunuz. Doğan bebeğin de şüphesiz evlilik içinde doğmuş herhangi bir Bebek'ten farkı yok, sevemiyorsanız problem sizde. Kendime kızıyorum, yargılıyorum düşüncemi şu an ama eski eşinden aldığı nafakayla bebeğini büyütecekse bu hoşuma gitmiyor, umarım biran önce işe girer ve alnının teriyle sorumluluk sahibi biri gibi bebeğini büyütür, kendi ayakları üstünde durur...

Eşinizi ilgilendirecek bir durum görmedim açıkçası hatta kimseyi ilgilendirmez .
Ortada günahsız bir çocuk var ve bunu alınacak tavırlarla kimse ona yükleyemez.
Anası belli babası belli böyle birşeyin aranızda konusu geçmesi bile fazla olur sorarsa da onları ilgilendirir
Yorum yapmak bize düşmez dersiniz olur biter

Size mesaj atamadım ceza yemeyelim sonra

hatalisiniz, cok net.
bu durumu esinize karsi eziklik olarak goruyorsunuz.
o zaman size soyle bir ornek vereyim, bundan 40 yil evvel bugun turkiyenin en onemli prof'larindan biri olan kisi yurt disina okumaya gider.
yillar sonra gazeteye roportaj verir, gazeteci sorar:

- cok erken evlenip baba olmussunuz...
- cocuk sahibi olmak icin evlenmek gerekmiyor hanimefendi.

ezcumle,

imam nikahi altinda dogum yapan, sozde evli olanlar namuslu sayilirken; yasadigi seye sahip cikan kuzeniniz mi ahlaksiz?

nasil bir hayati layik gormus ayrica?

o ezdiginiz cocugun yarin sizin cocuklarinizdan ustun olmayacagi ne malum? zihniyetinizi degistirin, ayip!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…