- 7 Temmuz 2011
- 7.335
- 14.156
- 298
- Konu Sahibi rehordi-cui
-
Def olup gitsinler topluluğu var ya hani ülkemizde? Doğru olmayan bir durumu dile getirdiğinizde, çözüm önerisi bildirmek yerine, rahatsız olanları ülkeden kovarlar. Çünkü sorunun çözülmesini istemezler. Değişim korkunç bir şeydir çünkü onlara göre.beğenmediğiniz bir durum olduğunda neden hemen "başka yere gitsinler o zaman" diyorsunuz..sanki burası sadece sizin ülkeniz ve sizden olmayan ,sizin gibi düşünmeyen kimsenin yaşamaya hakkı yokmuş gibi...
saygı saygı diyip duruyorsunuz bu mudur saygı???örf adet diyip durmayın,onlar hepimizin ve isteyen istediği gibi yorumlayıp,uyar veya uymaz istediği gibi yaşar..kimseyi yargılamak da kimsenin haddi değil...
Yok. Sen arabistana git en iyisi. Ya da cezayire. Kimse onu alkislamiyor. Ama sizin gibiler yüzünden korkup da yaptığı hatanın üstüne bir de çocuğunun katili olanların öldürdükleri bebeklerin kaninda sizin gibilerin de günahı var. Sizin gibilerden kurtulmak için yapıyorlar.Namus bekçisi misiniz ki siz??? Kimse kınadığını yaşamadan olmez. Kızınız yok anlasilanEvlilik disi bebek yapip gururlanmali mi!..burada bir kac kisi haric herkes gayet normallestirmis boyle olaylari.toplum,aile degerleri böyle böyle bozuluyor malesef.aldirsaydi,atsaydi dogurmasaydi demiyorum olmus artik ve tabiki dogurup bakacak.ama bunu marifet gibi ornek teskil etmemeli.burasi avrupa degil,medeniyet altina siginip degerlerimizi yitirmeyelim.bunu normallestirenler hadi bunada toplumsal ailesel degil bireysel fikir olarak kime ne diyelim,ee sonuclari kime patlayacak peki?bebege degilmi,kadina degilmi?istisnalar olsada kadin erkek gibi olamaz,kadin daha duygusal,daha ince dusunen,daha sorumlu bir canli,belli bir degerleri olan toplum baskisi yuzunden hakedemedigi yerde ya bebegi aldirir ya oldurur,ya kendini oldurur..dedigim gibi burasi avrupa degil,bu sartlarda cocuk dogurmak ve bu sartlarda dogmus cocuk olmak zor bu ulkede.bunu desteklemekte bu gunaha ortak olmak bana gore.maddi gucu yerinde olan, boyun egmem kimseye onlada yasarim bundanda dogururum diyenler marifet yapar gibi dolanmasinlar ve boyle yasayan insanlarin yaptiklari cok matah gibi gosterilip genclerimizede ornek olmasinlar,cok tasvip ediyorlarsa kendilerine uygun bi ulkeye gocsunler
Yok. Sen arabistana git en iyisi. Ya da cezayire. Kimse onu alkislamiyor. Ama sizin gibiler yüzünden korkup da yaptığı hatanın üstüne bir de çocuğunun katili olanların öldürdükleri bebeklerin kaninda sizin gibilerin de günahı var. Sizin gibilerden kurtulmak için yapıyorlar.Namus bekçisi misiniz ki siz??? Kimse kınadığını yaşamadan olmez. Kızınız yok anlasilan
Kendinize gelin,benim dusuncemde taslamak,kinamak veya toplumun tutumunu savunmak degil zaten sahsiyete dokup terbiyesizlesmeye hakkiniz yok.yanlis düşüncelerinizi savunucam diye abuk sabuk yerlere cekmenizede gerek yok..anlamadiysaniz laf olsun diye cevap vermeyin yorumumaYok. Sen arabistana git en iyisi. Ya da cezayire. Kimse onu alkislamiyor. Ama sizin gibiler yüzünden korkup da yaptığı hatanın üstüne bir de çocuğunun katili olanların öldürdükleri bebeklerin kaninda sizin gibilerin de günahı var. Sizin gibilerden kurtulmak için yapıyorlar.Namus bekçisi misiniz ki siz??? Kimse kınadığını yaşamadan olmez. Kızınız yok anlasilan
kimsenin hayatı sizi ilgilendirmez herkes sizin değer yargılarınıza hassasiyetinize sahip olmak zorunda değil, çok rahatsız oluyorsanız görüşmeyin kuzeninizle olsun bitsin.Iyi akşamlar arkadaşlar. Benim bi kuzenim var. Kendisi biraz farklı birisiydi her zaman. Yakın bir zamanda öğrendim ki hamileymis ve gecenlerde de duydum ki doğum yapmış. Hatta ziyaretine de gittim ama eşime söyleyemedim. Çünkü evlilik dışı ilişkiden dunyaya gelmiş bir bebek. Eşime söylemeli miyim bilmiyorum.
Hadi onu da geçtim ben neden diğer kuzenlerimin çocuklarına yaklaştığım gibi yaklasamadim neden onyargiliyim. Çok garip hissediyorum. Ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.
Alakasız kaçacak belki ama nick ve avatar mükemmelVasfiye halaya benzettim sizi. Hani o da, "vah tüh" derdi ama dedikodusunu ihmal etmezdi.Ayrıca o kadın her zorluğu sırtında taşır ama siz iki laf ile bükülürsünüz, kusura bakmayın...
kaldıramayan toplum dediğiniz sizin düşüncenizdeki kişiler sadece..medeniyet falan değil ismi,ismi önemli de değil,sadece bir kadının ve bebeğinin kendi hayatından bahsediyoruz,kimse doğru yanlış,adet gelenek vs gibi şeylerden bahsetmiyor.normallleştirme falan da yok.herkes kendi hür iredesi içinde hayatı hakkında karar veriyor sadece.türkiye'de de kadınlar diledikleri özgür şekilde karar verip uygulayabiliyor,sizin gibi zihniyetler yargılamadığı sürece..Diyorum çünkü bu toplum boyle durumlari kaldiramiyor..avrupa medeniyetini getirmeye calismak "ki bu ne kadar medeniyetse artik,avrupanin ornek alinacak baska hali yok sankide medeniyet adina ozgur irade adina soyunmak yada evlilik disi iliskiler normallestirilmeye çalışılıyor " yerine dilediklerince yasayabilecekleri yerlere gitsinler.ayrica ne kadar tutarsiz yorum yapmissiniz yok yargilamak, yok isteyen istedigi gibi yorumlar falan sahsiniza almayin yorumumu ben kimseye cevaben yazmadim çünkü,cevap verilecek bi sorumda yok fikrinizi sadece yorumlayabilirsiniz cevala yerine
Iyi akşamlar arkadaşlar. Benim bi kuzenim var. Kendisi biraz farklı birisiydi her zaman. Yakın bir zamanda öğrendim ki hamileymis ve gecenlerde de duydum ki doğum yapmış. Hatta ziyaretine de gittim ama eşime söyleyemedim. Çünkü evlilik dışı ilişkiden dunyaya gelmiş bir bebek. Eşime söylemeli miyim bilmiyorum.
Hadi onu da geçtim ben neden diğer kuzenlerimin çocuklarına yaklaştığım gibi yaklasamadim neden onyargiliyim. Çok garip hissediyorum. Ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.
Size mesaj atamadım ceza yemeyelim sonraAlakasız kaçacak belki ama nick ve avatar mükemmelSheldon Cooper bir numara ya Hele şu top havuzundaki bazinga sahnesi yok mu Bir de şu ilk sezonlardaki insan gibi gülmeyi öğretmeye çalışmışlardı hani Sheldon'a? O sahneler geldi aklıma birden, salak bir sırıtış kapladı yüzümü
Iyi akşamlar arkadaşlar. Benim bi kuzenim var. Kendisi biraz farklı birisiydi her zaman. Yakın bir zamanda öğrendim ki hamileymis ve gecenlerde de duydum ki doğum yapmış. Hatta ziyaretine de gittim ama eşime söyleyemedim. Çünkü evlilik dışı ilişkiden dunyaya gelmiş bir bebek. Eşime söylemeli miyim bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?