- 1 Ocak 2015
- 1.441
- 1.306
- 133
- Konu Sahibi rehordi-cui
-
Gittiğiniz insan sizin kanınız canınız. Öğrenirse ne olur kocanız? Sizi mi boşar? Buyursun bosasin.. ne bu korku bu çekince anlamadım..Ablam esine soyledi hatta babama da söyledi. Iki gun sonra esim duyarsa diye çekiniyorum. Ben de söylemeyi hiç istemiyorum ama ya gittiğimi de ogrenirse diye düşünüyorum.
Kuzeninizin ozel hayati esinizi ilgilendirmez bu yuzden gizlemenize gerek yok ayricada minicik masum yavru var ortada ne on yargisi bebegin ne gunahi var ayricada allah vermis onu ortada sizin cekineceginiz bi durum kinanacak bisey yok.Iyi akşamlar arkadaşlar. Benim bi kuzenim var. Kendisi biraz farklı birisiydi her zaman. Yakın bir zamanda öğrendim ki hamileymis ve gecenlerde de duydum ki doğum yapmış. Hatta ziyaretine de gittim ama eşime söyleyemedim. Çünkü evlilik dışı ilişkiden dunyaya gelmiş bir bebek. Eşime söylemeli miyim bilmiyorum.
Hadi onu da geçtim ben neden diğer kuzenlerimin çocuklarına yaklaştığım gibi yaklasamadim neden onyargiliyim. Çok garip hissediyorum. Ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.
Aynen katılıyorum zamanında 12 yaşımda falandım bizim apartmanın merdivenlerini silmeye gelen teyzenin kızı da doğurmuştu aman allahım kimisi kızı gördümü kocasını içeriye sokmalar kimisi yazık yazık deyip çıkçıkkkklanmalar bazısıda gitti adamcığazın yuvasıda bu o.... Pu yüzenden demeler ulennnn biride çıkıpda bu kızcağız daha 18 yaşında 50 yaşındaki adam kandırmış olan olmuş şuna bi el atalımda birkaç bağış yapalım diyen yok bebiş incecik battaniyede sarılıydı buz gibi kış ayında annem çağırdı benim kızın küçük gelenleri var birlaç şeyde ben aldım giydirirmisin dediğinde abla ateş dürücü ilaçla çorap varmı dediğinde 12 yaşımdayken yüreğim sızlamıştı annem koştu aldı verdi herkes annemide dışladı annem bağırmıştı ayyyy herkesde bi sırat bi kınama bi yargı offff beee sanki sizlerin hiç günahı yok meleksiniz diye hep bi korku hep bi yargılama ne var işte yapmış bir hata paşa paşa sahiplenmiş hatasının arkasında durmuş gidipde öldürmemiş yaaa bebeğini kiii türkiye gibi bir yerde bu kararı vermek çok büyük cesaret isterGenellikle evlilik disi cocuklari cope attiklarindan, kuzeninizin bebegi ile dimdik durmasi basinizi dondurdu
kaldiramadiniz...az relax olun...
dunyada müthiş kadinlar mevcut...
Çok saçma bu herkesin kendi tercihi benim bir erkek kuzenim de kız arkadaşıyla yaşıyor evlenmediler kuzenim boşandı 1 kere kız bekar çok güzel bir bebekleri oldu ailece yiyoruz resmen herkes evlenin diyor ama kuzenim 37-38 yaşında kız da en az 28 yaşındadır istemiyorlar heralde yani elimizde sopayla kovalayacak değiliz ya bekar insanlar ve tek eşliler neticede evli olup başkasından çocuk yapanlar gibi değil bence o korkunç birşeyIyi akşamlar arkadaşlar. Benim bi kuzenim var. Kendisi biraz farklı birisiydi her zaman. Yakın bir zamanda öğrendim ki hamileymis ve gecenlerde de duydum ki doğum yapmış. Hatta ziyaretine de gittim ama eşime söyleyemedim. Çünkü evlilik dışı ilişkiden dunyaya gelmiş bir bebek. Eşime söylemeli miyim bilmiyorum.
Hadi onu da geçtim ben neden diğer kuzenlerimin çocuklarına yaklaştığım gibi yaklasamadim neden onyargiliyim. Çok garip hissediyorum. Ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.
Eşiniz öğrense ne öğrenmese ne? Olay olmuş yaşanan yaşnmış siz de tabi ki kuzeninize destek olmak için yanına gitmişsiniz. Evet hata etmiş ama aile bu değil midir zaten? Hatalarıyla iyilikleriyle insanları kabul etmek yanında olmak değil midir?Ablam esine soyledi hatta babama da söyledi. Iki gun sonra esim duyarsa diye çekiniyorum. Ben de söylemeyi hiç istemiyorum ama ya gittiğimi de ogrenirse diye düşünüyorum.
Ailesinin erkekleri reddetmis kadınları kabullenip hediye filan gondermisler hatta. Babasının belli olduğunu ama istemediğini soylemis. Ben açık açık konismadim. Nufis cuzdanini çıkartmış yani babasi nüfusuna almamış kabul etmiyor çocuğu. Ben ziyaretine gittim ama o kadar gurur duyulacak birsey yapmis gibi davranıyordu ki insan azıcık mahçup olmaz mi bilmiyorum ben mi fazla tutucu davranıyorum ama herkes kabul edecek mecbur diye düşüncesiz davranilamaz ki. O masumun ne gunahi var da ona böyle bir hayati layik gördü. Kendisi calismiyor eski eşinin verdigi nafaka ve annesinden aldigi parayla ayri evde yaşıyor.
kadın yeni doğum yapmış,belli ki bebeğin babası da dahil herkesi karşısına alarak çok isteyerek yapmış bu bebeği..neden mahçup olsun ki? isteyerek sahip olunan bir bebek ve mutluluk..Allah mutlu mesut etsin,anneli büyütsün bebeği de..Ailesinin erkekleri reddetmis kadınları kabullenip hediye filan gondermisler hatta. Babasının belli olduğunu ama istemediğini soylemis. Ben açık açık konismadim. Nufis cuzdanini çıkartmış yani babasi nüfusuna almamış kabul etmiyor çocuğu. Ben ziyaretine gittim ama o kadar gurur duyulacak birsey yapmis gibi davranıyordu ki insan azıcık mahçup olmaz mi bilmiyorum ben mi fazla tutucu davranıyorum ama herkes kabul edecek mecbur diye düşüncesiz davranilamaz ki. O masumun ne gunahi var da ona böyle bir hayati layik gördü. Kendisi calismiyor eski eşinin verdigi nafaka ve annesinden aldigi parayla ayri evde yaşıyor.
beğenmediğiniz bir durum olduğunda neden hemen "başka yere gitsinler o zaman" diyorsunuz..sanki burası sadece sizin ülkeniz ve sizden olmayan ,sizin gibi düşünmeyen kimsenin yaşamaya hakkı yokmuş gibi...Evlilik disi bebek yapip gururlanmali mi!..burada bir kac kisi haric herkes gayet normallestirmis boyle olaylari.toplum,aile degerleri böyle böyle bozuluyor malesef.aldirsaydi,atsaydi dogurmasaydi demiyorum olmus artik ve tabiki dogurup bakacak.ama bunu marifet gibi ornek teskil etmemeli.burasi avrupa degil,medeniyet altina siginip degerlerimizi yitirmeyelim.bunu normallestirenler hadi bunada toplumsal ailesel degil bireysel fikir olarak kime ne diyelim,ee sonuclari kime patlayacak peki?bebege degilmi,kadina degilmi?istisnalar olsada kadin erkek gibi olamaz,kadin daha duygusal,daha ince dusunen,daha sorumlu bir canli,belli bir degerleri olan toplum baskisi yuzunden hakedemedigi yerde ya bebegi aldirir ya oldurur,ya kendini oldurur..dedigim gibi burasi avrupa degil,bu sartlarda cocuk dogurmak ve bu sartlarda dogmus cocuk olmak zor bu ulkede.bunu desteklemekte bu gunaha ortak olmak bana gore.maddi gucu yerinde olan, boyun egmem kimseye onlada yasarim bundanda dogururum diyenler marifet yapar gibi dolanmasinlar ve boyle yasayan insanlarin yaptiklari cok matah gibi gosterilip genclerimizede ornek olmasinlar,cok tasvip ediyorlarsa kendilerine uygun bi ulkeye gocsunler
Evlilik disi bebek yapip gururlanmali mi!..burada bir kac kisi haric herkes gayet normallestirmis boyle olaylari.toplum,aile degerleri böyle böyle bozuluyor malesef.aldirsaydi,atsaydi dogurmasaydi demiyorum olmus artik ve tabiki dogurup bakacak.ama bunu marifet gibi ornek teskil etmemeli.burasi avrupa degil,medeniyet altina siginip degerlerimizi yitirmeyelim.bunu normallestirenler hadi bunada toplumsal ailesel degil bireysel fikir olarak kime ne diyelim,ee sonuclari kime patlayacak peki?bebege degilmi,kadina degilmi?istisnalar olsada kadin erkek gibi olamaz,kadin daha duygusal,daha ince dusunen,daha sorumlu bir canli,belli bir degerleri olan toplum baskisi yuzunden hakedemedigi yerde ya bebegi aldirir ya oldurur,ya kendini oldurur..dedigim gibi burasi avrupa degil,bu sartlarda cocuk dogurmak ve bu sartlarda dogmus cocuk olmak zor bu ulkede.bunu desteklemekte bu gunaha ortak olmak bana gore.maddi gucu yerinde olan, boyun egmem kimseye onlada yasarim bundanda dogururum diyenler marifet yapar gibi dolanmasinlar ve boyle yasayan insanlarin yaptiklari cok matah gibi gosterilip genclerimizede ornek olmasinlar,cok tasvip ediyorlarsa kendilerine uygun bi ulkeye gocsunler
Diyorum çünkü bu toplum boyle durumlari kaldiramiyor..avrupa medeniyetini getirmeye calismak "ki bu ne kadar medeniyetse artik,avrupanin ornek alinacak baska hali yok sankide medeniyet adina ozgur irade adina soyunmak yada evlilik disi iliskiler normallestirilmeye çalışılıyor " yerine dilediklerince yasayabilecekleri yerlere gitsinler.ayrica ne kadar tutarsiz yorum yapmissiniz yok yargilamak, yok isteyen istedigi gibi yorumlar falan sahsiniza almayin yorumumu ben kimseye cevaben yazmadim çünkü,cevap verilecek bi sorumda yok fikrinizi sadece yorumlayabilirsiniz cevala yerinebeğenmediğiniz bir durum olduğunda neden hemen "başka yere gitsinler o zaman" diyorsunuz..sanki burası sadece sizin ülkeniz ve sizden olmayan ,sizin gibi düşünmeyen kimsenin yaşamaya hakkı yokmuş gibi...
saygı saygı diyip duruyorsunuz bu mudur saygı???örf adet diyip durmayın,onlar hepimizin ve isteyen istediği gibi yorumlayıp,uyar veya uymaz istediği gibi yaşar..kimseyi yargılamak da kimsenin haddi değil...
Evlilik disi bebek yapip gururlanmali mi!..burada bir kac kisi haric herkes gayet normallestirmis boyle olaylari.toplum,aile degerleri böyle böyle bozuluyor malesef.aldirsaydi,atsaydi dogurmasaydi demiyorum olmus artik ve tabiki dogurup bakacak.ama bunu marifet gibi ornek teskil etmemeli.burasi avrupa degil,medeniyet altina siginip degerlerimizi yitirmeyelim.bunu normallestirenler hadi bunada toplumsal ailesel degil bireysel fikir olarak kime ne diyelim,ee sonuclari kime patlayacak peki?bebege degilmi,kadina degilmi?istisnalar olsada kadin erkek gibi olamaz,kadin daha duygusal,daha ince dusunen,daha sorumlu bir canli,belli bir degerleri olan toplum baskisi yuzunden hakedemedigi yerde ya bebegi aldirir ya oldurur,ya kendini oldurur..dedigim gibi burasi avrupa degil,bu sartlarda cocuk dogurmak ve bu sartlarda dogmus cocuk olmak zor bu ulkede.bunu desteklemekte bu gunaha ortak olmak bana gore.maddi gucu yerinde olan, boyun egmem kimseye onlada yasarim bundanda dogururum diyenler marifet yapar gibi dolanmasinlar ve boyle yasayan insanlarin yaptiklari cok matah gibi gosterilip genclerimizede ornek olmasinlar,cok tasvip ediyorlarsa kendilerine uygun bi ulkeye gocsunler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?