Kuzenimin okulu yüzünden bizim eve taşınması

Kız yerleşmeye niyetlenirde başarırsa gerçekten onu pişman etmem lazım kaldığına başka çarem yok
geldiği ilk gün fazla konuşma ve hemen evin kurallarını anlat. hatta dışarıda arkadaşlarla gezme filan unut bunları sen bize emanetsin ve babama çok ters böyle şeyler de. Yurtta kalsan daha rahat edersin ama bizde kalacaksan da kurallara uymak zorundasın de. her gün mutfak sırası yapın. her gün temizlik yapın. o yardım etmek istemezse de sende artık bu evin kızısın bu senin de görevin de

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.Babama dedim ki öğrenince o kız bu evde yaşarsa bende bir iş bulur işe başlarım bir saat bile evde durmam(maddi olarak ihtiyacım yok ve babamda çalışmama karşı aynı zamanda) babam da dedi ki o zaman bende onlara derim ki benim huzurumu bozmayın .böyle dedi ama bunu demeyeceğini biliyorum o reddedemeyecek onları diye korkuyorum

O okul kapandi diyin
Sakin gelme geldigine pisman olursun otur dersine calsi seneye kendi memleketinden kazan de
Illada gelirse onu evin temizlik soeumlusu yap
Buna ragmende durursa teslim okmaktan baska caren yok

Cidden sinir bozucu bir durum...yerinde olsam şimdiden konusurdum kizla okullar acilicagi donemde istemeden bile yurtlarin kontenjanı dolu deyip yine yuzsuzce gelebilir.kizla yada ailesiyle konusun boyle bir sorumluluk alamayacaginizi dile getirin.babanla konuşup babani ikna edebilirler,o yüzden şimdiden duruma el atin derim

Babaniza sik sik ve net bir sekilde hatirlatin, asla kabul etmeyeceginizi soyleyin surekli.

Gerekirse kotu olmak pahasina babaniz kabul ettikten sonra kizin annesini ararsiniz, uzgunum ama kabul edemem dersiniz.

Ekleme: Hatta bir uye hatirlatmis. Arayin ve onceden yurt icin yapmasi gerekenleri anlatin. Listeye yazilmak vs gibi. Orada size ama sizde kalmasini dusunuyorduk derlerse olur mu oyle sey, biz babamla kabul edemeyiz boyle bir durumu diyin. Kesinlikle arayin bir an once.

Kıza hangi yüzle gelip bizim evde kalmayı düşündünüz benim annemin zor gününde yanında olmayanı bizim evimizde hiç işi yok ayrıca küsmek isterseniz küsebilirsiniz umurumda değilsiniz benim için sorun olmaz deyin Babanda böyle konuşsun !

Kötü gününüzde yanınızda olmamışlar, şimdi işleri düşünce orada akrabamız vardı mı diyorlar? Bir de Evin hanımı yok, bekar adamın yanına nasıl yolluyorlar? 4 senelik misafirlik olur mu? Açın telefonu söyleyin. Babam bekar adam, benden bile çekiniyor rahatsız olur diye uydurun birşeyler.

Öncelikle anneciğinin mekanı cennet olsun.

Ailenizin kötü günlerinde bir kere bile yanınızda olmayan kız isterse çok titiz, düzenli, hamarat olsun ben yine de kabul etmezdim. Ayrıca o evde sen ve baban kalıyormuşsunuz sadece, sana sormadan etmeden böyle emrivaki yapmaları da çok çirkin. Tavrınızı net olarak koyun.

Öncelikle babanıza açık açık söyleyin kuzeninizi evde istemediğinizi, arkanızda olsun. Yapar mı bilmiyorum ama gerekirse amcanızla o konuşsun bu durumu kabul edemeyeceğinizi.
Bence yarın kuzeninizi arayın, tebrik edin ve nerde kalmayı düşündüğünü, yurt, daire vb. konularda yardımcı olabileceğinizi söyleyin, sizde kalmayı düşünüyorum derse de uygun olmadığını söyleyin. Asla taviz vermeyin. Sizin eviniz ve istemediğiniz kimseyi barındırmak zorunda değilsiniz. Hele ki böyle vefasız insanları.

Kuzenin babani aradiginda sizde kalicammi dedi?
Oyle dediyse baban ne soyledi?
Eger kalicam demediyse baban arasin ve burdaki yurtlarri arastiriyim istersen gibi seyler soylesin.
Sizde kalicam dersede bu evin hanimi ensereh onun fikrini almam lazim desin.
Sende guzelce yol ver bence.

Gerci ben olsam acik acik soylerdim annemin zor zamaninda aramadniz ne oldu kiymetlendikmi diye.

Amca oluyor babası konu sahibinin amma hiç bir yakınlık görememişler diğer amcazadelerden işleri düşünce oh ne ala hazır ev rahat ortam okul yakın 5 kuruş harcama yok oldu bittiye getiriyorlar bu kız seni çileden çıkartır yüz vermeyin

Kalıcam demedi direk. Ama %99 kalır eminim çünkü yurt masrafından falan kurtulmak için

Kalıcam demedi direk. Ama %99 kalır eminim çünkü yurt masrafından falan kurtulmak için
Sen baban istemezseniz adımını bile atamaz zor günde yanınızda olmayana katlanmak zorunda değilsiniz çok sinir bozucu açın konuşun öyle bi niyetleri varsa boşuna heveslenmesinler

Amca tarafı ne yaparsa yapmış olsun babalar bunları görmüyor nedense, işlerine gelmiyor daha doğrusu. O kadar sene başka birini çekmek hiç kolay değil, düzeniniz bozulur herşeyden önce.

Kötü gününüzde yanınızda olmamışlar bu cinsler akraba mı oluyor şimdi..

Söylenmişi tekrar söyleyeceğim çünkü bence en mantıklısı... Bu kızı mutlaka önceden yurtlar konusunda bilgilendir. Bir süre sonra KYK (devlet) yurt başvuruları başlar, özel yurtlar almaya başlar. Tam okula kayıt zamanında boş yer bulamayabilir, çok çabuk doluyor. Durumu iyiyse dayalı döşeli apartlar var oralara falan baksın. Bilgisi olmazsa ve her yer dolarsa bu defa açıkta kaldım başka çarem yok deyip sizin eve çöreklenir. Evinde istememekte haklısın, aranız iyi olsaydı güzel bile olurdu ama o da bir yere kadar. Sonuçta genç bir kızın sorumluluğunu alıyorsunuz. Siz direkt olarak müsait olmadığınızı söyleyip reddetmelisiniz. Ama dediğim gibi, mutlaka bilgi ver çünkü yüzsüzse sen hayır demiş bile olsan mağdur edebiyatı yapıp yerleşmeye kalkabilir.

Ben de şehir dışında okudum, devlet yurdunda kaldım. Ben 2. sınıfa geçtiğimde benim de amcamın kızı tercih yaptı. Tercihlerinin arasında benim okuduğum şehri de yazmış. Çıkmasın diye dua ettim resmen, bi kötülüğü dokunmadı kızın bana karşı ama yabancı gibiyiz sonuçta. Zaten amcam da kızı şehir dışına yollamak istemiyordu ve benim okuduğum şehri yazması bir istisnaydı. Wurstria göz kulak olur şeklinde düşünmüş. Amcamdaki mantık da şuydu, durumun vehametini düşünün: Ben kızımı şehir dışına yollamak istemiyorum, erkekler rahat bırakmaz. Allah korumuş da çıkmamış kızın tercihi benim yanıma. Bu mantıktaki bir babanın kızına ben sahip çıkacak değilim. Neyse ki çıkmadı, yaşadıkları yerde özel bir üniversite çıktı.

Milletin olayına bak ya... Biz kyk'larda yıllarca o kadar manyağın ağzı kokusunu çektik, elalem akraba buldun evine çöreklen mantığında yaşıyor. Şaka gibi.

Ya baban kabul etse bile sen ayrıca ara şimdi mi akraba olduk de içinden geleni söyle ve babam kabul etmiş olabilir ama o kıza bu evi dar ederim emin olun ve bu yüzden böyle birşeyi şahsen önermem de. Madem bu kadar yüzsüzler gaddar davranmak isabet olur.

+1
Gerekirse konu sahibesi açık açık konuşsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…