Lisans mezunu evli calismayan hanimlar

Çocuğunuz var mı
Yoksa bir kursa yazılın böyle is amaçlı degil de hobi kurslarından birine
Örneğin örgü örneğin ahşap her gün evden bu iş icin çıkınca duvarların üstüne gelmesi hissinden kurtulursunuz
Ayrıca bu ürünleri satışa koyabilirsiniz internetten vs.
Ben senin tam tersiyim bu aralar evden çıkmak istemiyorum ise gitmek işkence oldu resmen

bende yıllarca çalışan lisans mezunuyum. işlerim çok stresli eşimde kendi işini yapıyor relax. Bazen diyorum bırak boşver evine vakit ayır 7 ay oldu evlenelli yemek yapmışlığım yok. Ama sonra ya sıkılsam bunalıma gierrsem diyorum... çocuk istiyoruz olmuyor gerek var mı bilmiyorum. Ama agebe kalayım ikinci ayında bırakıcam yoksa sağlıklı birşey olmaz benim açımdan .

Bu konuyu her gördüğümde fikrim değişiyor :) Lisans mezunuyum şu ara işsizim. Evli değilim çocuğum da yok. Ben bazı insanların çalışmaya üretmeye eğimli olduğunu boş duramadığını düşünenlerdenim. Yaklaşık bir senedir evdeyim hayatımda yaşamadığım sağlık sorunları yaşıyorum. Asosyallestim. Kendime güvenim azaldı. Herşey boşuna mıydı boşuna mı okudum hissi günden güne içimi kemiriyor üstüne esantiyon olarak kilo da aldım. Ama mesela bakıyorum okul biter bitmez evlenen arkadaşlarıma çok mutlular çalışmayı da düşünmüyorlar. Ha keza maddi durumu iyi olanlar da öyle çalışmak istemiyorum diyor. Bu durumun bir sebebi yok bence tamamen tercih ya da eğim. Çocuğu varken çalışan anne de kötü değil işini bırakıp çocuğuna yönelen anne de kötü değil. Ben olsam ne yapardım. Galiba çalışmadan duramayan sınıfına girerdim.

Bende iktisat mezunu evli 2 cocuklu calismayan biriyim. Bu durum aslinda cocuklarimla ilgilinnme yonunden guzel ama 4 yil ailenden uzak oku sonrada gel otur kpss zaten zor olmadi ozelde cocuk vs olunca calisma sartlari uymuyor ve evdeyim mutsizmuyum degilim cocuklarimla geciyor tum gun bazen aksam nasil oluyor farketmiyorum ama devlette calismak isterdim kadinin ekonomik ozgurlugu olmali aslinda

ara ara girip konuya bakıyorum,
çalışmak için bir numaralı gerekçe ekonomik özgürlük, burda herkes hemfikir sanırım.
sosyalleşme, özgüven, can sıkıntısı vs bunlar göreceli, mesela kendi adıma çalışmıyorken daha sosyaldim şimdi eskisi kadar vakit ayıramıyorum arkadaşlarıma da, kendime de.
bir de üretmek, üretici olmak kısmı var ya, çok boş beleş bir işim var sanırım, hiç üretici hissetmiyorum kendimi, keşke bir havalara girebilsem atomu parçalıyormuşum, kanserin tedavisini bulmuşum gibi ama yok, olmuyor, git gel antin kuntin işlerden para kazan, yapmasam da dünya döner yani

not. reklamcı gibi bişeyim

Aslin da insan sevdigi iste calisiyorsa sadece para kazanmiyor mutlu da oluyor.eger sevniyorsa isini iste o tam bir kolelik.ayagin geri gider ise giderken parayi icat edene lanet ettirir
Umarim herkes mutlu olacagi iste calisir bu sekik de hem daha verimli olur hem de basarili olur.

Insan kendini asalak gibi hissediyor
Aynen daha dün ben çalışıyorum srn bütün gün evdesin ne yapıyorsun ona hizmet etmek zorundaymisim evde olduğum için ev almaya çalışalım dedim yok milletin eşi çalışıyor çift maaş ev alırlar bi yere gidelimdesem yok yine çift maaş konu açılır ....dediğin gibi kendimi asalak gibi hissediyorum ...ki çalıştığım zamanlarda da maaşımi elimden alır ailesine gönderirdi oda ayrı dertti

Kurslar var zaten hep hayatimda.iyiki var

Bizimki calismak istersin kostek olur kendine rakip gorur beni.calismazsin cift maasim olsaydi korkmazdim hayattan diye milletin yaninda seni ezik bi hale getirir.normalde bonkordur bisey esirgemez ama lafini da sakinmaz.keske dersin bir meslekte ilerlemek icin daha cok mucadele etseydim de ozguvenim yerinde olsaydi.

Eger maddiyat kisitliysa insanlar mecburiyetten is tercih edemiyor.ama degilse ise yarar bi iste calisip faydali olmak mukemmel bisey olurdu.

Yardim kuruluslariyla alakali biseyler yapmayi planliyorum hayatimi sorgulamaya basladim.galiba paradan ziyade ozguvene ihtiyacim var.ne yazikki ozguven parayla da alakali ama..

Stresli bir işim var, çooook uzun süre evde yatıp sevdiğim şeyleri yapmakla vakit öldürebilirim. Bugün pazartesi ve ben şimdiden yorgunum. Haftasonum zaten gelecek haftayı düşünmekle geçiyor. Hep acil ve mutlaka halledilmesi gereken işlerim oluyor. Çalışmadığım zaman kendimi güvende hissetmiyorun. Çok güzel para yığıp bankaya onun faizi ile rahatça yaşayabilecek duruma gelince eşim ve ben işleri bırakacağız :))

sayın İlber Ortaylı dün izmir kitap fuarında imiş
çok güzel açıklamalarda bulunmuş okudum
bundan 1 yıl önce kadın ne olursa olsun çalışmalı derdim
sanırım yoruldum 7 yıldır çalışıyorum arada giriş çıkışlarım oldu parasız olduğum zamanlar oldu o zaman dedim ki kadın çalışmalı 2 unv mezunuyum para kazanmak için namusumla kasiyerlik bile yaparım ama mesele bu değil
mesele İlber Hoca demiş ki derslerimde hep derim sabah çocugunuzla kahvaltı edemeyecekseniz gece ona hikaye masal okuyamayacaksanız parka götürüp doya doya vakit geçiremeyecekseniz lütfen çocuk yapmayın.

çocuğum yok geçen sene bir düşüğüm oldu epey depresyona girdim.
şimdiki işim stresli ve çocuk yeniden düşünmeye başladık.
eğer çocuğum olursa ücretsiz izne ayrılmayı eğer oda olamazsa tamamen ayrılmayı düşünüyorum.
beraber büyümek istiyorum onunla en azında 2-3 yaşına kadar sonra o kreşe en azından yarım gün sonra ben işe

işte o vakit iş zor olur geleceğim belki 35 yaşına özelde zor
kendi işimi yapayım desem sermaye lazım kafamda deli sorular...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…