Maaş yaşam standartları, mutsuzluk 😒

İşte bu ya.Okumuş insan neden aza tamah etsin,nedir bu şükür ekonomisi,fakirlik güzellemesi.Kimse hakettiğini diüşündüğünden azını kabul etmesin tabiki.Ev almak,araba almak,tatil yapmak hiçbiri lüks değil.Ama bizim insanımız kendine bişeyi layik görmüyorken başkası neden layik görsün ki.

Konu sahibi en yakın arkadaşım karı koca avukat. İkisinin net 100 bin üstü geliri var. Büyük şehirlerde hele avukatlar daha da iyi kazanıyor.
Bence avukatsanız kendi işinizi ilerletmeye bakın/ avukat için oldukça düşük kazanıyorsunuz. Yan iş yerine güzel bir meslek olan avukatlığı iyi seviyeye taşımaya odaklanmanızı öneririm

Tamam ben bi Erdoğan’la konusup geliyorum. Maaşlarda düzenleme yapsın söölim.

çok şükür beni anlayan biri çıktı

Konu maaşlar değil. Konu eğitimli bir kadının gelirinin asgari ücretle kıyaslayıp şükür et demeniz.
Ne münasebet senelerce sınava çalışıp, sınavları asgari ücret için kazanmadı bu insanlar.

Eskiden avukatlar çok kazanırdı evet ama şu dönemde maalesef bir çoğu az kazanıyor.Çok fazla avukat var çünkü.Bir de insanlar avukatın talep ettiği parayı vermek istemeyip başkasına gidiyor o da daha düşük fiyatı kabul edince haliyle rekabet ortamı oluşuyor.
Aldığınız maaş az bence,yapabileceğiniz ek iş varsa yapın tabi ki.İstanbul şartlarında kolaylıklar diliyorum.

Şükür et diye bişey söylediğimi hatırlamıyorum.Sadece günümüz şartlarında 26 bin tl nin aşırı az bir maaş olduğunu düşünmediğimi söyledim. Etrafımda gördüklerim o şekilde.
Ay ben asgari ücret alsınlar mı diyorum ya? Bişeyleri mi savunuyorum? Elime ne geçecek?

katılıyorum

Teşekkür ederim. Mükemmel ifade etmişsiniz.

Bir avukatın iyi kazanması için isim yapması gerekiyor. Bu da biraz paraya bakıyor. Çünkü artık hukuk mezunu bayağı arttı. Rekabet çok fazla hakimlik/savcılık sınavları torpil batağı. Güzelim bölüm ne hale geldi.

lütfen konuma yorum yapmayın bakış açınız çok düz..

Asgari ücretli de 3 5 çocuk yapmasın bi zahmet.Ama iş dediğime geliyor.Bizim insanımız kendine bişeyi layik görmüyor ki yönetenler neden görsün.
Sürü psikolojisi. Körler sağırlar. Siz ütopyanızda yaşamaya devam edin. Bunca yıllık sistemi ben değiştireceğim he. Fakirliği savunuyorum. Daha okuduğunuzu anlama becerisinden yoksunsunuz
Günümüz şartlarında çok az bir maaş değil diyorum, iktidarı savunuyormuşum sözde. Gerçeklere de göz yumalım. Benim değiştirebileceğim bi durum mu var ortada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…