Maaş yaşam standartları, mutsuzluk 😒

Bende memurum ama artık kesinlikle gelecek görmüyorum bitti emeklilik zulüm yıllarca çalışıp kuş kadar tazminat tutulacak tarafı yok. Ben Finans piyasalarına geçiş yaptım pandemi öncesi güzel birikim yapmıştık ama dört duvar arası altınlar ile bakakalinca anladim yanlışı. İlk etapta günü geçirmeyi becerdim eşim 2 sene işsiz kaldı ama standardımiz düşmedi. Kendinizi teknik ve temel anlamda analiz yapacak seviyeye getirirseniz akmasa damlar alan belirtmiyorum hepsi icin gecerli borsa altin amerikan borsalari bes kripto. eşim bu sene başladı oluyor ilerleyebiliyorsunuz

Avukat için 26 bine az diyenler olmuş. Arkadaşlar hayatı dizilerdeki gibi sanmayın avukatlar asgari ücrete hatta sgk sız çalıştırılıyor acımasız gerçekler

Konu sahibi istanbuldan taşının derim bu devirde o kalabalık curcunalı pahalı deprem şehrinde yaşanmaz. Küçük bir şehirde avukatlık yapsanız hem daha stressiz olur hem de biraz birikim yapabilirsiniz

Yan gelirler sayesinde istediğim evde oturabiliyorum istediğim hayata çok yakın bir eve geçtim problemsiz ilerliyoruz korkmayın zamanla ilerlersiniz

erkek arkadaşım ilgileniyor ciddi de para kazanıyor baya ciddi ama bunun için de bir sermaya gerek biliyorsunuz ama neden olmasın

Valla avukatmışsınız, üzüldüm. Eşim hukuk son sınıf öğrencisi, o kitaplara harcadığı paralar, o göz altlarının çalışmaktan nasıl çöktüğünü ben görüyorum. Sonra ele geçen 26 bin olunca insan haliyle üzülüyordur, haklısınız maalesef. Ben psikoloji mezunuyum, yüksek lisans sonrası bana "200 lira seans ücreti alacağız danışandan, 50 TL sana 150 TL bize" diyen bi hocam vardı beni kliniğinde çalıştırmak isteyen. Seansı 50 liraya iş yaptığımda geçinemeyeceğim için senelerce emek verdiğim bölümde ilerlemedim. Umarım sizin ve eşimin geleceği böyle olmaz

erkek arkadaşım ilgileniyor ciddi de para kazanıyor baya ciddi ama bunun için de bir sermaya gerek biliyorsunuz ama neden olmasın

Bakın beğendiğim bir halka arz şirketini satmadım 7 lot düşmüştü ortalama 290 tl idi sanırım. Şu an 3000 tl o hisse, elimde tutmak istediğim maliyet yükseltmek istemediğim için o hesapta o kdr kaldı. Bu sadece bir örnek çok büyük bütçelere gerek yok aslında.

Kadın avukat , avukat a bu parayı veren de suç yok, suç onun mevcut durumdan şikayetçi mi olması? Bi haddimizi bilelim ilk onun hakkında yorum yapmadan onun yürüdüğü yoldan yürüyüp geçmek lazım.
elbette ki hukuk okumuş (ya da belli başlı bölümler okumuş) beyaz yakalı insanların maaşı asgari ücretle filan kıyaslanabilecek düzeyde olmamalı

hele istanbulda
normalde avukatlar saatlik ücret alır mesela batı ülkelerinde... yeni başlayanlar için 150 dolar gibidir kıdemliler için bu 250 den 1000 dolara kadar gider....
metropolde ücretler daha katmerlidir.

bu asgari ücretle beyaz yaka maaşı kıyaslama olayı bi bizde var galiba. yahu asgari ücret toplumun %3 % 5 bilemedin %10unun alması gereken niteliksiz işgücü ücreti..bunun konuyla ne alakası var?

ama şimdi bir yandan da

avukat hanım maalesef tüm alanlar gibi hukuk da bitti...yani ne bekliyorunuz ki diyesim var...

hukuk zaten tuhaf bir şekilde dilekçe yazmayı bilmeden mezun olunabilir bir bölüm olmuştu..şimdi korkarım adını soyadını yazabileni mezun ediyorlar. artı uzmanlaşma yok bizde her avukat her davaya girebilyor şöyle esaslı baro sınavı filan olması lazım. yok. avukatların o ücretleri aldıkları ülkelerde x şehrin barosuna kayıtlıyım demeniz için deveye hendek atlatmanız lazım... istanbulda baroya kayıtlı avukat sayısı (bakmadım ama) tüm avrupadan filan fazla olabilir.

zibille mezun var ve bunların hepsi isterse adliyeye bile uğramadan stajı birinin ofisinde yapmış görünüp avukat olabiliyor. öyle sistem olmaz yani. tüm parayı sistemi kurmuş çevresi olan 3-5 kalantor topluyor. böyle bir çevresi olan aile değilseniz. patron babanız zengin iş adamı sevgiliniz filan yoksa..işçi avukat olarak sürüneceğiniz temizinden bir 10 senedir kesin bilgi.

hakim savcı olmak zaten tamamen siyasi oldu.

misal avrupada bir kongreye gelmiş avukat bir hanımla tanıştım geçen ay
ar gör kendisi istanbul üniversitesinde, oradan mezun zaten.

doktora için burs bulsa bugün avrupaya gidecek
dili filan haletmiş c1 ing ve alm yapmış, doktora kabulü de almış ama burs arıyor.

böyle yani yoksa mesleğin burada bittiğini kabul etmeniz lazım.

Borellus bak aynı şeyi diyoruz ama sen “beğen” alıyorken, ben linçleniyorum.
Sürü psikolojisi dediğim bu. Ve okuduğunu anlamamak
Eşim işsiz diyorum, şükret diyormuşum ben.
İnan çok iyi anlıyorum seni, benim eşim de bir süre işssiz kaldı, çok zor zamanlar yaşadık.Davulun sesi uzaktan hep hoş gelir insana.

peki kendinize nerelerde nasıl geliştirdiniz?

peki kendinize nerelerde nasıl geliştirdiniz?

İşin çoğu psikolojidir. Psikolojiyi çözerseniz gerisi gelir. Duygusuz olmak gerekir dinamik olup akan trafikte şerit değiştirmek gerekir başarısızlığa takılmamak gerekir. Mesela dün bugün salakça bir hata yaptım ama oldu yani dedim geçtim.
Gerisi sıfırdan eğitim, temel ifadeler, demo hesaplar ile denemeler. Birazda zaman. Kaynak çok size ne uyarsa.

deneyeceğim böyle güzel bir yoruma gelmek ne güzel

mesela forumda ornek vereyim bir uye gelip burada beğeni nasıl yapılır konu nasıl açılır diye sorsa herkes bir sasirir
Finans piyasalarında da temel kavramları bilmek gerekir önce onları halledin yakininizda bilen de varmış.

Maalesef öyle günümüzde dilenciler bile konu sahibinden fazla kazanıyor
dilenciler hep fazla kazanıyordu

bence bu tür kıyasları bırakmak lazım

prestijli
hadi onu da geçtim en azından genel geçer ahlak kulraları içinde yapılan -hadi beyaz yaka iş olmasını da geçtim
işlerle dolandırıcılık dilencilik vs karşılaştırılmamalı
ya da
ne biliyim tuvalet işletirseniz de daha fazla kazanırsınız...

Ben bu kıyaslamayı kötü amaçlı yada aşağılamak için yapmadım. Sadece ülkemizde iyi eğitim almış donanımlı insanların ne hale getirildiğini ifade etmek istedim

Ben bu kıyaslamayı kötü amaçlı yada aşağılamak için yapmadım. Sadece ülkemizde iyi eğitim almış donanımlı insanların ne hale getirildiğini ifade etmek istedim
yani hani
uyuşturucu satarsanız da çok para kazanırsınız...ya da hadi o kadar hardcore girmeyeyim... direk dansı yaparsanız da çok kazanırsınız

kaldı ki bence dilencilik gayet de aşağılanacak bir iş, aşağılamalıyız diye düşünüyorum.

gerek yok böyle kıyaslara
asgari ücretli işlerle
beden işiyle
hukuk gibi dünyanın her yerinde beyaz yaka bir işi kıyaslamaya gerek yok, sağlıklı değil. konu dağılıyor.

(bunu şundan dolayı diyorum bizde her nane üniversitede okunuyor ama çoğu yerde öyle değil, fakat hukuk her yerde 1. sınıf bir üniversite bölümü ve "nitelikli" bir iş)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…