Maaş yaşam standartları, mutsuzluk 😒

Benim eşim de gıda mühendisi, özel sektörde kalite müdürü olarak çalışıyor ve daha yeni 23.500 lira oldu maaşı.Allah'tan küçük bir yerde yaşıyoruz, başka türlü geçinemezdik bu parayla.Özel sektör az para ile çok çalıştıracak düzenli köleler arıyor kendine.Ülkedeki gelir adaletsizliği her geçen gün artıyor malesef.

Kadın avukat , avukat a bu parayı veren de suç yok, suç onun mevcut durumdan şikayetçi mi olması? Bi haddimizi bilelim ilk onun hakkında yorum yapmadan onun yürüdüğü yoldan yürüyüp geçmek lazım.

Borellus bak aynı şeyi diyoruz ama sen “beğen” alıyorken, ben linçleniyorum.
Sürü psikolojisi dediğim bu. Ve okuduğunu anlamamak
Eşim işsiz diyorum, şükret diyormuşum ben.

Kadın avukat , avukat a bu parayı veren de suç yok, suç onun mevcut durumdan şikayetçi mi olması? Bi haddimizi bilelim ilk onun hakkında yorum yapmadan onun yürüdüğü yoldan yürüyüp geçmek lazım.
Ben şikayetçi olmasınlar mı diyorum? Ohooo. Daha fazla uğraşamam sizinle. Kapasite belli

Borellus bak aynı şeyi diyoruz ama sen “beğen” alıyorken, ben linçleniyorum.
Sürü psikolojisi dediğim bu. Ve okuduğunu anlamamak
Eşim işsiz diyorum, şükret diyormuşum ben.
O zaman eşiniz de asgari ücreti kabul etsin(!)
İnsanların kızdığı nokta bu. Nitelikli işgücüyle niteliksiz işgücünü bir kabul edip kıyaslıyorsunuz.
Bize ne asgari ücrete üç çocuk doğurandan? Ben mi yap dedim? Ben mi meslek edinme dedim?
Ben asgari ücretten kat kat yüksel gelirle ikinci çocuğu yapmıyorum, yapmasınlar efendim, düşünsünler ben nasıl bakarım diye. Hem konuyla ne alakası var?

Detay vermeyen sensin senin detaysız yorumuna benim bu yorumum.
Sizin derdiniz ne.Konu sahibi bile istemio sizi konusunda .Siz hala gelmiş beni dislike yapıpsunuz.Beni like ya da dislike yapmayın dedim diye hatırlıyorum.Naparsanız yapın isterseniz bedavaya çalışın banane ya.Beni like dislike yapmayın artık.

Eşim turizmde çok tecrübeli. Istanbulda gayet bilinen otellerde kazançları duysanız çok şaşırırsıniz bellboy ve concierge en çok kazanandir kurum asgari ücret verir ama işi çözerseniz ornegin bir zincir otelde bellboya 50 bin yan gelir geliyor concierge 100k zorluyormus. Üst seçmen otelde bellboy 70k kişi başı, concierge 100k üzeri. Ama çoğu kişi tutunamaz dil bilmez turizmde İngilizce bilmemek mühendis olup bilgisayar kullanmamaya benzer. Pandemi öncesi eşim 30k zorluyordu su an şehir değiştirdi yine maaşı 2 ye katlıyor oda sehrin yabancisi oldugundan artık bahsettiğim alanlarda değil. Ve çalışacak adam bulamıyorlar inanılır gibi değil.

daha iyi maasli is,ayni maasa kirasi daha uygun bir sehir dusunebilir .Bana kira cinneti geldigi icin İzmiri cok sevmeme ragmen biraktim daha uygun fiyatli yere tasindim ama is kosullari cok onemli

Size soracak değilim. İstediğim kadar emoji atarım yorumunuza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…