Maddi sorunların sonu gelmeyecek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben anlamıyorum zaten canım aileleri yardım etmeyen insanlarmı boyle rahatca konusuyor yoksa eden mi anlamıs deilim direkt memurum yazdınmı bittin zaten en basta linc ediliyorsun
Yedim linci evet . İnanın bir kurul görmedim bekar kaynıma çalışan kadın istemiyor tek maaş diye ev alındı . Ben hastanede yatarken para ödenecek size borç bulduk dediler kayınbabama borç Ödedim ben . Yalan söylediğini eşim de anladı da işte

evet benim özel sağlık sigortam var benimde cyber knıfe işlemını odemedi ben de bınlerce lira odedım

Ben seni anladım canım. Millet asgari ücret örneği vermiş ama iki memurun yasadığı hayat standardı bu olmamalı
Asgari ücretle büyüttü babam biliyorum o zorluğu ama senelerce zaten zorluk öektim en azından bir şeyler umdum işte yoksa Hamd olsun açlığı da yokluğu da biliyorum iyi ki de yaşadım ama bazen bunalıyor insan

Evet bugünden sonra o hayale veda ettim acı dille de olsa gerçekleri görüyorum ülkemin hali bu

Canım sağlık giderleri ve kaza olayımız var bir de aileler değil destek köstek oldular bize . Bunaldık

Canım şükrettipimi hep söyledim herkesin derdi ayrı ben de evladım olsun diye borca battım örneğin evlat acısı yaşadım

Burdaki konuları okurken herkssin farklı şeylerden sınandığını bir kez daha anladım. Misal ben evin içinde yaşıyorum ve hayalim bodrum da olsa ayrı ev. Sizin daha farklı bir başkasınınki daha farklı. İmtihan dünyası diye dememişler boşa. Allah herkesin gönlüne göre versin hepimizin.

Branşınız ne bilmiyorum.
Tanıdığım cok uyanık anasının gözü bir matematik öğretmeni var.
Kadın okula kendine öğrenci bağlamaya gidiyor artık.Hic abartmıyorum verdiği özel ders parasıyla aylık evine en az 10 bin lira giriyor.
Evinde sadece mutfağını yaptırdı 40 bin liraya.
Üstüne bu yaz mercedes araba aldı.
Daha da geçen babama soruyor arsa alacağım nereden alayım diye.
Bu kadın işi ticarete döktü.Okulu ticarethane gibi kullanıyor.
Hani bu derece olmasın da siz de özel ders veremez misiniz?
Kendinizi tanıtın, adınız duyulsun piyasada.
Yaani öğretmen olarak bu yönden şansınızı bir deneyin derim.

Yok canım o kadar da değil :) bizim müdür alıyor fazlasını :) eski memurlarda 3700 falan alıyor.
Bizimki genç ve bekar belki ondan ya da vergi dilimi yüksektir baktığımda ama yine de 3700 öğretmen gibi ek masrafı olan birine az gelebilir . Mühendis arkadaş geçen sene 3000 tl giyim yardımı aldı mesela

Bunu cevaplamak zorunda hissettim 5 yillik ogretmenim net elime gecen maas gecen ay 3220 idi. Maaş ne kadar artarsa artsin piyasa bu kadar pahali oldugu surece zorlanacagiz hepimiz.

Yazdım sildim aslında durumu kendini övüyor demesinler diye . Ben veriyordum kurs ama sağlık durumum kötüleşince verimli olmadığımı anladım vicdanım el vermedi yemin ederim . Müdürüm çocuklar sizi istiyor test verseniz de yeter dedi dedim olmaz hastalıklardan kafamı kaldıramıyordum ilaçlardan . Yoksa verdim kurs . Özel ders isteyen oldu Öğrencim dedim boş dersimde gel . Sanki her zaman hakkını mı veriyoruz bazen bir derste hastalanıp lavaboya gidiyorum 10 dk da olsa 80 milyonun hakkı geçiyor . Okulda telefonumu şarja takmam . Bu kadar hal hukuk diyorsun kredi çekşyirosub derler şimdi de mecburiyet diyorum

Acımasızlık olarak görmüşsünüz ama acımasız eleştiri çok yok sadece daha çok teselli arıyorsunuz anlıyorum sizi.

Sağlık dışında ev araba gibi mal sahibi yapacak diğer tüm ihtiyaçlar kredi kartı döndürmeye çalışmaya, evde makarna menemen yemeye, dışarıya çıktığında iki çay içsem mi diye hesap yapmaya değmez gerçekten. Siz onca borç ve sıkıntının içinde bir evim olsa keşke diyince herkes şaşırdı tabi ki. Böyle bir yaşam tarzı olur mu olmaz..İnsanlar bunu söylemeye çalışıyor.

Ülkemizde genetik galiba bazı insanlar memuriyete başlar başlamaz ev alayım araba alayım diye çıldırıyor. Bir bakıyoruz ki benim maaşım az ben dışarı bile çıkamıyorum diye serzenişte bulunuyor. Sizin sağlık sorununuz var bu başka bir boyut ama en çok güldüğüm insanlar bunlar. Ayda 10 bin civarı para evimize girer. Köşede zor zaman parası vardır onun dışında bu yıl tatile gitmez dışardan yemek söylemez temizlikçi almazsam bir yılda onu iki katına çıkarırım diye hırslanmayız.

Özendiğiniz şeyleri anlıyorum etrafınızdaki arkadaşlarınız sizden şanslı olabilir aileleri destek olmuş olabilir. Statüsüne ve yaptığı işin gereğine göre insanlar güzel giyinmeli güzel yerlerde yemeli iyi yerleri gezip görmeli tatil yapmalı. Borcu minimuma getirmenin bir yolu olmalı. Elbette sizin de hakkınız.

Bakın bir aracın yıllık MTV si yaklaşık 1000tl, kaskosu 1500tl bandında. Bakımını yazmıyorum bile. Bu ayda benzin/tüp/motorin masrafı ve yıpranma payı hariç ayda 200tlyi boşa harcıyoruz demek. Ben olsam arabayı satar borcu kapatır iş yerimin ya da hastanenin yakınında (sağlık nedeniyle araç lazım demiştiniz) ferah güzel bir ev tutardım. Ama borç bitince biriktirip ev almam lazım moduna girecekseniz zaten yine başa sararsınız. Biraz düşünce yapınızı değiştirmelisiniz.

Teşekkür ederim yorumunuz için

Eşim engelli vergi ödemiyor canım söylemek istemedim durumu acıtasyon derler diye ama arabasız işe nasıl gidecek
Yanlış düşünmüşsünüz.
Arabayı uygun fiyata aldınıx sanırım. Eşinize de kolaylıklar dilerim. Sizin sağlık durumunuz iyiyse kurs süreci devam ederken olabildiğince borçları eritmekten başka bir yol yok sanırım.
Ama evi değiştirebilirsiniz gerçekten. Be kadar fark edebilir ki? 300-500tl fark olsa karşılayabilirsiniz diye düşünüyorum. Havanıx değişir ve verimli olabilirsiniz böylece.

Çok geçmiş olsun.
Inşallah iyi olunca bu sıkıntıları atlatırsınız.
Şimdi herkesin durumu kötü zaten.
Ben de işsizim.Sabrediyorum.
Siz de sabredin bol bol dua edin.Gecer elbette.
Allah kolaylık versin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…