Yedim linci evet . İnanın bir kurul görmedim bekar kaynıma çalışan kadın istemiyor tek maaş diye ev alındı . Ben hastanede yatarken para ödenecek size borç bulduk dediler kayınbabama borç Ödedim ben . Yalan söylediğini eşim de anladı da işteben anlamıyorum zaten canım aileleri yardım etmeyen insanlarmı boyle rahatca konusuyor yoksa eden mi anlamıs deilim direkt memurum yazdınmı bittin zaten en basta linc ediliyorsun
evet benim özel sağlık sigortam var benimde cyber knıfe işlemını odemedi ben de bınlerce lira odedımAnladım İnan’ın her gün şükür ediyorum . Gençleri görüp yardım etmek istiyorum . Anlatmak istemem ama darda olan birini görsem neyim varda veririm cebimden . Annenizden bilirsiniz öğrencilere ve eğitime cebimizden çok para harcarız . Çocuklar okusun fakir çocuk mağdur olmasın diye . İkinci anne babasın sonuçta . Ama bünün yanında sayısız tedavi gördüm evladım olsun diye devlet ödemiyor bunları ödese de kısmı ve her şehirde yok. Eşimin bir ameliyatı 100 bin düşünün . Bunlar bunalttı
3500 sözleşmeli
Asgari ücretle büyüttü babam biliyorum o zorluğu ama senelerce zaten zorluk öektim en azından bir şeyler umdum işte yoksa Hamd olsun açlığı da yokluğu da biliyorum iyi ki de yaşadım ama bazen bunalıyor insanBen seni anladım canım. Millet asgari ücret örneği vermiş ama iki memurun yasadığı hayat standardı bu olmamalı
Canım ben sözleşmeli değilim kıdemim 7 lerde 3200 bir küsür artı bes var .sözleşmekinin 3500 olması mümkün değil
4 yıllık Sözleşmeli memurum ocak ayını bekliyorum anca o zaman 3000 olacak maaşım
o ne için çok geçmiş olsun canımevet benim özel sağlık sigortam var benimde cyber knıfe işlemını odemedi ben de bınlerce lira odedım
Evet bugünden sonra o hayale veda ettim acı dille de olsa gerçekleri görüyorum ülkemin hali buBence ev konusuna bodoslama dalmayın.Para biriktirin elbette biriktirebilirseniz ama borca girip ev almak sizi daha da yıpratır.Biraz mola verin borç ödeme işine.Mevcut borçlarınızı bitirip hemen ardından ev borcuna girmek sizi çok yıpratır bence.
Canım sağlık giderleri ve kaza olayımız var bir de aileler değil destek köstek oldular bize . BunaldıkAçıkçası ben, kredi çekip bankaya faiz ödeyeceğime nakit paramı faize yatırıp ev alacak kadar birikince ev almaktan ya da arsa alıp prefabrik yaptırmaktan yanayım. Gerekirse 10 sene de kirada oturulabilir bence mahsuru yok. Ama iki memur geçinemiyorsa ciddi bir sorun var ortada.
Darısı banaTam olarak benim düşüncem, ve evet uygun fiyatlı çalışma odam bile var:)
Canım şükrettipimi hep söyledim herkesin derdi ayrı ben de evladım olsun diye borca battım örneğin evlat acısı yaşadımHalinize şükredin ikinizde çalışıyorsunuz elbet biter borç. Benim de eşimin ailesi bi kuruş para vermedi ama eşim tek başına herşeyi yaptı çok şükür. Geçen sene bende işe girip evimin mobilyalarını değiştirdim ve daha ilk taksidini ödemeden hamile kaldım düşük tehlikesi yüzünden çıkmak zorunda kaldım. Eşim sağolsun hepsini ödede ailemde biraz destek çıktı. Doğum oldu ve ben hayatımda ilk defa duydugum bi hastalıgım oldu onca stresten sonra suan ne mobilyalar gözümde ne gezmek tozmak her anım atağım gelicekmi diye beklıyorum 1 yaşında bebeğim var atağım tuttugu zaman 2 hafta yatagından kalkamıyorum. Bende şükredin bu kadar sıkmayın kendınızi elbet biter borç
Bizimki genç ve bekar belki ondan ya da vergi dilimi yüksektir baktığımda ama yine de 3700 öğretmen gibi ek masrafı olan birine az gelebilir . Mühendis arkadaş geçen sene 3000 tl giyim yardımı aldı meselaYok canım o kadar da değil :) bizim müdür alıyor fazlasını :) eski memurlarda 3700 falan alıyor.
Bunu cevaplamak zorunda hissettim 5 yillik ogretmenim net elime gecen maas gecen ay 3220 idi. Maaş ne kadar artarsa artsin piyasa bu kadar pahali oldugu surece zorlanacagiz hepimiz.Öğretmen yeni başlayan 3200 falan alıyor sanırım ek ders de branşa göre değişir ama 400 ün altında olmaz neyse konu bu değil de
Hayat pahalı cebimizdeki para eridi
Faizler çok yüksek hiç akıl karı değil
Zaten haram olduğundan ben yaklaşmam çekene de uyarırım gerisini kendi bilir herkes yetişkin
Siz hem maddi hem manevi yıpranmışsınız
Hayat bu ruh hali ile gitmz kendinize moral verin
Yazdım sildim aslında durumu kendini övüyor demesinler diye . Ben veriyordum kurs ama sağlık durumum kötüleşince verimli olmadığımı anladım vicdanım el vermedi yemin ederim . Müdürüm çocuklar sizi istiyor test verseniz de yeter dedi dedim olmaz hastalıklardan kafamı kaldıramıyordum ilaçlardan . Yoksa verdim kurs . Özel ders isteyen oldu Öğrencim dedim boş dersimde gel . Sanki her zaman hakkını mı veriyoruz bazen bir derste hastalanıp lavaboya gidiyorum 10 dk da olsa 80 milyonun hakkı geçiyor . Okulda telefonumu şarja takmam . Bu kadar hal hukuk diyorsun kredi çekşyirosub derler şimdi de mecburiyet diyorumBranşınız ne bilmiyorum.
Tanıdığım cok uyanık anasının gözü bir matematik öğretmeni var.
Kadın okula kendine öğrenci bağlamaya gidiyor artık.Hic abartmıyorum verdiği özel ders parasıyla aylık evine en az 10 bin lira giriyor.
Evinde sadece mutfağını yaptırdı 40 bin liraya.
Üstüne bu yaz mercedes araba aldı.
Daha da geçen babama soruyor arsa alacağım nereden alayım diye.
Bu kadın işi ticarete döktü.Okulu ticarethane gibi kullanıyor.
Hani bu derece olmasın da siz de özel ders veremez misiniz?
Kendinizi tanıtın, adınız duyulsun piyasada.
Yaani öğretmen olarak bu yönden şansınızı bir deneyin derim.
Acımasızlık olarak görmüşsünüz ama acımasız eleştiri çok yok sadece daha çok teselli arıyorsunuz anlıyorum sizi.Ay beni anlayan biri daha çıktı . Canım bu yaz bitecek gibi ama benim tedavilerim nasıö olur bilmiyorum o elimde olan bir şey değil ama en azından diğerleri bitiyor yaza . Mesele bu da değil bunaldım aslında tek amacım içini dökmekti ama insanlar acımasız
Aynı durumdayız canımBunu cevaplamak zorunda hissettim 5 yillik ogretmenim net elime gecen maas gecen ay 3220 idi. Maaş ne kadar artarsa artsin piyasa bu kadar pahali oldugu surece zorlanacagiz hepimiz.
Teşekkür ederim yorumunuz içinAcımasızlık olarak görmüşsünüz ama acımasız eleştiri çok yok sadece daha çok teselli arıyorsunuz anlıyorum sizi.
Sağlık dışında ev araba gibi mal sahibi yapacak diğer tüm ihtiyaçlar kredi kartı döndürmeye çalışmaya, evde makarna menemen yemeye, dışarıya çıktığında iki çay içsem mi diye hesap yapmaya değmez gerçekten. Siz onca borç ve sıkıntının içinde bir evim olsa keşke diyince herkes şaşırdı tabi ki. Böyle bir yaşam tarzı olur mu olmaz..İnsanlar bunu söylemeye çalışıyor.
Ülkemizde genetik galiba bazı insanlar memuriyete başlar başlamaz ev alayım araba alayım diye çıldırıyor. Bir bakıyoruz ki benim maaşım az ben dışarı bile çıkamıyorum diye serzenişte bulunuyor. Sizin sağlık sorununuz var bu başka bir boyut ama en çok güldüğüm insanlar bunlar. Ayda 10 bin civarı para evimize girer. Köşede zor zaman parası vardır onun dışında bu yıl tatile gitmez dışardan yemek söylemez temizlikçi almazsam bir yılda onu iki katına çıkarırım diye hırslanmayız.
Özendiğiniz şeyleri anlıyorum etrafınızdaki arkadaşlarınız sizden şanslı olabilir aileleri destek olmuş olabilir. Statüsüne ve yaptığı işin gereğine göre insanlar güzel giyinmeli güzel yerlerde yemeli iyi yerleri gezip görmeli tatil yapmalı. Borcu minimuma getirmenin bir yolu olmalı. Elbette sizin de hakkınız.
Bakın bir aracın yıllık MTV si yaklaşık 1000tl, kaskosu 1500tl bandında. Bakımını yazmıyorum bile. Bu ayda benzin/tüp/motorin masrafı ve yıpranma payı hariç ayda 200tlyi boşa harcıyoruz demek. Ben olsam arabayı satar borcu kapatır iş yerimin ya da hastanenin yakınında (sağlık nedeniyle araç lazım demiştiniz) ferah güzel bir ev tutardım. Ama borç bitince biriktirip ev almam lazım moduna girecekseniz zaten yine başa sararsınız. Biraz düşünce yapınızı değiştirmelisiniz.
Yanlış düşünmüşsünüz.Eşim engelli vergi ödemiyor canım söylemek istemedim durumu acıtasyon derler diye ama arabasız işe nasıl gidecek
Çok geçmiş olsun.Yazdım sildim aslında durumu kendini övüyor demesinler diye . Ben veriyordum kurs ama sağlık durumum kötüleşince verimli olmadığımı anladım vicdanım el vermedi yemin ederim . Müdürüm çocuklar sizi istiyor test verseniz de yeter dedi dedim olmaz hastalıklardan kafamı kaldıramıyordum ilaçlardan . Yoksa verdim kurs . Özel ders isteyen oldu Öğrencim dedim boş dersimde gel . Sanki her zaman hakkını mı veriyoruz bazen bir derste hastalanıp lavaboya gidiyorum 10 dk da olsa 80 milyonun hakkı geçiyor . Okulda telefonumu şarja takmam . Bu kadar hal hukuk diyorsun kredi çekşyirosub derler şimdi de mecburiyet diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?