Maddi sorunların sonu gelmeyecek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet yaza dönüşüyorum da biraz bunaldım işte aslında hepsi buydu ama durum ülkede ve bu grupta epey sorunlu bir durummuş

Çok geçmiş olsun.
Inşallah iyi olunca bu sıkıntıları atlatırsınız.
Şimdi herkesin durumu kötü zaten.
Ben de işsizim.Sabrediyorum.
Siz de sabredin bol bol dua edin.Gecer elbette.
Allah kolaylık versin.
Canım rabbim hayırlı bir ortamda hayırlı bir iş nasip etsin

Canım sağlık giderleri ve kaza olayımız var bir de aileler değil destek köstek oldular bize . Bunaldık
Ailelerin destek olmaması zaten bu devirde insanlık sorunu. Bende de aynı şey var. Eşimin ailesi de aynı. Önceden insanlar evlatları evlenirken böbreğini satacağını bilse yine de her şeye destek olmaya çalışırdı. Ve ne hikmetse en başarılı insanlar, iş güç sahibi olanlar da eski insanların yetiştirdiği çocuklardı. Şimdi destek yok borç çok, bu yüzden kişiliklerimiz bile oturmuyor. Her şey sorun. Aile desteği olmadan her şey çok zor.

Insan birazda rahat lux hayalindeki gibi yasamak istiyor haklisin anliyorum seni lakin yicek ekmegin varsa sevdiklerin iyi ve yanındaysa yuvanda huzur varsa inan bana gerisi bos biraz klişe oldu ama doğru olan bu yuregini ferah tut sabret allah gönlüne gore versin canim

En kötü ihtimalle evinize 8000 lira giriyor .
Siz bari yapmayın yahu..
Dramatik bulamadım üzgünüm
Odenecek yuklu miktarda borctan soz ediyor...
Evet ne yazikki. Bu platformu cok seviyorum aslinda, ama bazen kadinlar o kadar acimasiz olabiliuorlar ki.... cok takilma sen herkes kendi yasadigini biliyor. Ve herkes yasadigini en kotusu saniyor, senin benim derdimi hafife alabiliyor...

Ayni seyleri bende yasiyorum, cidden cok sikildim mesela esim kis geldi hala yazlik ayakkabiyla ise gidiyor, ve bu sene bir bot alabilecegimizi sanmiyorum. Ben ise 2 tane bluz ve 2 tane pantolonla kisi gecirmek zorundayim ve her gun ise giderken sabah acayip bunaliyorum ne giyicem diye, onu da gectim o kadar minimum duzeyde ki harcamalarimiz inan eve su soylerken bile dusunuyorum para yok nerden alicaz diye.... kucuk bebegim var ve aylik sadece mamasina 600 lira harciyorum mesela, elime kredi ve fsturalardan 1000 lira kaliyor, bununla mama mi alyim evi mi gecindireyim kredi karti asgarisini mi odeyeyim... evde satilabilir ne var diye bakmaya basladim, gecen hafta maas asgariye bile yetmeyince alyansimi satsam para eder mi diye kuyumcuya girdim fiyat sormaya, elimde bir tek o kaldi cunku...

Ve borclarimizdan ailemin haberi yok, onlara duyurmamaya calisiyorum bir yandan. İki kisi calisiyorsunuz gecinemiyormusuz diyecekler borclari soylersek uykulari kacacak biliyorum. Hem onlara caktirmayayim, hem ay sonunu gecirmeye calisayim derken epey yorucu bir hal aliyor...

Ve bu kadar calistigimiz halde (bazen gece sabaha kadar hic uyumadan siparis yetistirdigim sabahinda yataga girmeden ise gittigim oluyor) bu tempoya ragmen bir oh diyecek kendimizi odullendirecek bir meblanin elimizde olmamasi cok can sikiyor sirtimda sanki tonlarla yuk var gibi...

Ben elimdeki ev araba filan diye avuuyorum kendimi elle tutulur biseyler var en azindan sabret diyorum, sen de nihayetinde saglik icin harciyorsun havaya gitmiyor yani... rabbim bu gunumuzu aratmasin ne diyelim...

Kamuda olmaniz cok buyuk bir avantaj. Biz bir de esim de bende ozel sektordeyiz, her an kapi disari koyulursak kaygisi cabasi...

Gecmiş olsun amacım sizi kırmak değil ama şunları soylemeden geçemeyeceğim eskiden insanlar kara günde lazım olur diye para atarlar kenara üç beş kuruş düğün cenaze hastalık kaza vs bunlar aniden gelir ve parayı alır götürür size ayagınızı yorgana göre uzat derken bundan bahsediyorum inanın eşim asgari ücretli ben calışamıyorum düğün yaptık ailesi destek oldu benim ailemde destek oldu hala 20 bin borcumuz var heryere borcumuz var bankaya borclanmadık Sadece eşim bekarken memur maası kadar kazanmış hala kızarım niye parayı tutmadın diye eger tutmuş olsaydı borclanmaz peşin peşin öderdik ailesine agız egmezdi ben bekarken dahi parayı kenara atarım kafe sinema bilmem kredi kartı kullanmam calışmıyorsam heleki ne gereği var bekarken aileme kıyafet aldırırdım baktım annemin değişiyle çala çaputa parayı takıyorum o huyumdan da vazgeçtim artık giymeyeceğim yada cok az giyeceğim şeyler almıyorum vs herkes bilir en güzel yerlerde yasamayı en güzel elbiseler almayı ama işte hayatın ne getireceği bilinmiyor maalesef amacın sizi kırmak değildi aniden gelen şeyler insanı çok yorar birde geldimi üstüste gelir onuda bilirim sasırdığım memurlar bu durumdaysa asgari ücretliler nasıl yasıyor biraz bizi anlayın

Allah yardımcınız olsun..

Asgari ücretle büyüdüm ben kardeşlerim de vardı . O durumu iyi biliyorum . Kenara atma konusuna gelince atanır atanmaz evlendik o kısacık zamanda bile ailelere destek olduk kardeşlerimize . Kendimizi düşünecek vakit olmadı ki. Yoksa ben kafe sinema bilmem . En lüx harcamam kitaplarımdır. Onu da kütüphaneden almaya başladım . Benim söylediğim nokta da bu zaten yorumlarda ben şükrediyorum çok şükür memuruz da ama sağlık giderleri düğün derken bunalıyoruz hayatta .

Canım benim durumunu o kadar iyi anlıyorum ki iki kişi deli gibi çalışıp yetiştirememek zor gerçekten zor . İnsanların sözleri fayda değil zarar bilmemeleri daha iyi . İki maaş olayı var ya meşhur . Kara gün kararıp kalmaz diyorum sabredelim canım . Bebeğin için dayanıyorsun Allah gücüne güç katsın onun varlığı en büyük zenginlik . Ama borçların bitince hayatını biraz olsun yaşa olur mu ? İş ortamı mecbur giyineceksin ama olmuyor işte . Sabırlar diliyorum Canım

Canım zor şeylerden sınanıyoruz isyan değil asla da sağlık para istiyor her an yine kötü bir şey olacak korkusu var içimde . Olsa ne yaparım korkusu. Allah herkese güç ve sağlık versin

Ya maddi durumları olmasa İnan’ın içimden geçirmem . Evet hiç istemedim ama onlar resmen bizden umuyor ve eşimden para almaya çalışıyorlar ya sinir oluyorum

Bunlari dertlenmek icin anlatmadim aslinda, ayni seyleri yasadigim icin seni anladigimi bil diye anlattim. İnsallah sahlik sorunlarin bir an once biter tabi su borclarda,kendimiz ve ozel ihtiyaclarimiz icin daha fazla imkan buluruz da ferahlariz biraz:)

Asgari ucretle gecinenler napsin
Kusura bakmayin ama durumunuzda buyuk bir sey gormedim.
Evimiz yok, arabamiz yok. Uygun fiyata dogru duzgun kira bulamiyorum kac aydir. Bizim de borclarimiz var. Ama bu dert degil. Cok sukur evde huzur var, kavga yok, gurultu yok, saygisizlik yok, hastalik yok. Bunlar kucuk sorunlar, hall olunacak seylerdir.
ALLAH kimseye buyuk dert vermesin.

Sizide anlıyorum memur olunca ister istemez aileler tabiki yardım bekliyor bir yerde en iyisini yapmışsınız atanınca hemen evlenerek zor gercekten Allah yardımcnız olsun sağlık sorunları değil baska birsey olsa bu kadar bunalmazdınız kardeslerin durumum iyiyse yardım isteyin bence aileden yoksa bankaya faiz ödemekle borclar bitmez

Yaaa bak afedersn sen memursun on bin tl alıyorsun ya masallah ne demek ev alındı ya valla onlar gbi olmak lazımmıs bole sey olurmu kaynanangil obur tarafta zor hesap verir valla

Özeldeyim sektörümüz sağlam ama yarınım var mı, eşimin işi ne olacak, bu ay gününde maaş alacak mı diye kendimi yiyorum. Yani karı koca memur çifte üzülemiycem kusura bakmayın. İşten atılma korkunuz yok, bu devirde be büyük nimet farkında mısınız?!

faiz olayini biraz yanlis anlamissiniz siz sanirim :)

Kadın kazaya, hastalığa büyük paralar harcadık, borca girdik diyor, hala bir grup ayağınızı yorganınıza göre uzatmamışsınız, memursunuz acıyamayacağım, asgari ücretle geçinenler var triplerine girmişler. Ben artık okuduğunu anlayamayan insanlara tahammül edemiyorum.

Konu sahibi Allah yardımcın olsun. Ferah günler elbette gelecektir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…