Meleğin diyet günlüğü

Merhaba canım
Kimse kalmadı malesef.Herkes bir bir gidince benim de motivasyonum kalmadı ayrıca sınava hazırlandığım için de diyet olmuyor bunu farkettim.Şu an 59.4 falanım ben sadece abur cuburdan uzak durmaya çalışıyorum.Sınav senesinde kilo alanları görünce (ki 1 senede 55lerden 65lere çıkan arkadaşlarım var sınava hazırlanırken) almasam yeter diye düşünmeye başladım.

cok iyi kilo verdin...tebr,kler.evet sınav doneminde zor oluyor kilo işleri..bende hastayım ama dikkat etmeye calısıyorumm..sınavların sonuclarını bildir arada bir ugra merakettirme..

cok iyi kilo verdin...tebr,kler.evet sınav doneminde zor oluyor kilo işleri..bende hastayım ama dikkat etmeye calısıyorumm..sınavların sonuclarını bildir arada bir ugra merakettirme..

Tabi bildiririm canım
Pazartesiden itibaren tekrar yazmaya başlarım belki.En azından çok olmasa da biraz sınırlandırır beni :)

çok seviyorum bu diyetisyeni...

BİLİNÇSİZ BESLENME SINIRINI AŞMAK İÇİN 5 KURAL

Tarihi: 27.08.2012

Evet, kilo vermek ve ideal kiloda olmak, her kilo sorunu olan kişinin isteklerinden biri. Bunun için denenen aç kalmalar, sevilen besinlerden uzak durma çabaları, sağlıklı-sağlıksız diyetler, ilaçlar ve spor gibi bir sürü yöntem derken, sonunda başarı oranı tartışılabilir. Çünkü çoğu kişi verdikleri kiloları geri alabiliyorlar. Bunun nedeninin başını da maalesef beslenme bilincini tam olarak kazanmamış olmamak çekiyor.

Bunu çözdüğümüz zamanda haliyle kilo sorunu rafa kalkmış oluyor. Bu nedenle gelin bilinçsizlik sınırımızı ortadan kaldıralım ve yaşam boyu sevdiğimiz her şeyin tadını çıkararak ideal kilomuzu koruyalım 

Beslenme bilinçsizliğini atmak için;

1. Kilo vermenin ana kuralının aç kalmak olduğu düşüncesinden hemen uzaklaşın. Aç kalmak başarısızı diyet senaryoları ouşturur.

2. Bedeninizi asla kıtlık diyetlerine zorlamayın. Çünkü siz bedeninizi mahrumiyete ittikçe başarısızlık hızla artar.

3. Sevdiğiniz yiyeceklerden gün boyunca uzak kalmayın. Aksi halde gün sonunda tüketmeyi daha çok istersiniz. Ve kaybeden siz olursunuz.

4. Ayrıca sevdiğiniz besinleri tüketmeyi bir anda da bırakmayın. Miktarını azaltarak ve daha sağlıklı hale getirerek tüketin. Örneğin çikolata seviyorsanız gün içinde 20-30 g tüketebilirsiniz. Çikolata tercihiniz ise bitterden yana olsun ve beraberinde de light süt için. Bu sayede sevdiğiniz besini ölçülü ve sağlıklı bir şekilde tüketirsiniz.

5. Unutmayın ki farkında olmadan size kilo aldıran davranışlar, yine farkında olmadan kilo vermenize de yardımcı olur. Önemli olan bunları kendi lehinize çevirmeyi bilin.

• Market alış-verişlerinde ambalaj boyutlarına, renklerine ve ışıklandırma gibi çevresel faktörlere inanmayın. Örneğin market alışverişsinizde büyük ambalajlara yönelmeyin. Küçük olanları tercih edin.

• Tabağınızı bitireceğinizde doyacağınızı düşünmek yerine, doyduğunuzu hissettiğiniz zaman yemeği bırakın ya da tabağınızı küçültün.

• Öğünlerinizden salatayı eksik etmeyin. Salata miktarını arttırırken ana yemeğinizin porsiyonlarını küçültün. Bu sayede tokluk hissiniz artarken sağlıklı bir tercih yapmış olursunuz.

• Kilo almaya başladığınızda büyük beden kıyafetler almayın.

Unutmayın zihninizi değiştirmek çevrenizi değiştirmekle başlar.

akşam yemeğim
1 tane kabakla yapılmış kaşarlı bir yemek
yarım dilim ekmek
1 kase komposto

Son düzenleme:
melekcım gelirim tabi ama ben emziren bi bayanım çok katı diyet yapamıyorum sana uyar mı?

az yediğimiz zaman kilo veriyoruz ama vucudumuzda belli bir süre sonra kilo verdiğimizi anlıyor ve hipotalamus denilen şey devreye giriyor artık bu kişi az yemek yiyiyor ve beslenmesi böyle ona göre kendini ayarlayıp kilo verme duruyor böyle durumlarda işltre böyle oplunca spor yaparak tekra metobolizmayı hızlandır ve gör kilo vermeye başlıcan kilolar gitmeye başlıcak

evet dogru soluyosun..zaten sporsuzluktan veremedim..saglık problemim var fazla hareket edemiyorum..

sağlık problemim var derken eğer özle değilse bak bende şekerde kolostrolde var halsizim ama yapmaya çalışıyorum 15 dakikalık hareketlerle fazla yormana gerek yok az kısa 5 dakikalık evde yürü hareket et oturduğun yerde kollarını kaldır ayaklarını kaldır bişeyler yap belki etkisi olur

bende ole yapacagım canım pilates aletleri aldım 1-2 gunde yüzdüğümde tamamdır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…