Memur Adayı Bgapa'nın Diyet Günlüğü

selam serap
işte bizde ilerki yaşlarımızda sıkıntı yaşamak istemiyorsak sağlıklı beslenmeliyiz bence aynı zamanda öğrenmeliyiz
bir parçadan birşey olmaz diyoruz evet olmaz ama tartı da bizi hüsrana uğratır
o yüzden bahane değil çözüm üretelim

bende hep bahane buluyorum olsun bu ikimizinde son bahanesi olsun bundan sonra kimse bahane bulmasın canım

evet bahane değil çözüm bulmayız
yok regl oldum canım tatlı istiyor
yok davetteyim yemeliyim
yok dışardayım yedim gibi hepsi bahanemiz
sadece pis boğazız ve aç gözlüyüz (kendime söylüyorum yanlış anlaşılmasın)

hadı bakalım aynı kilodayız
200 gr fark aramızda
haftaya cuma 66,20 olacağım he he

Ne güzel itiraf etmişsin :) O zaman uygulamaya başlıyoruz
Salatasız olmaz, hele ki etin yanında... Buharda pişmiş sebze ya da salata yemezsek proteinin asidik (asit yapıda olan ürik asitten bahsediyorum) artıklarını uzaklaştıracak antioksidanları almamış oluruz.

Merhaba Yasemin, çok haklısın arkadaşım. Çözüm önerilerini paylaşırsan hepimiz için faydalı olacağını düşünüyorum

Doğru söze ne denir..

Son düzenleme:

teşekkür ederim Serapcığım
dediğin gibi 2 ay kaçamaksız yaşayacağım
istediğim sonuca sizlerin sayesinde ulasacağım

canlarım :80::80::80:
beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim
sizlerin bilgilerine ihtiyaçım var
inş hep birlikte istediğimiz kiloda ve hayatta yaşarız
sizlere minnet borçluyum
her şey gönlünüzce olsun
yeni bir sayfa açtım kendime ve burdan başlıyorum güzel hayatıma

haydi yarışalım yasemincim

allah yardımcımız olsun inşallah

ayyyy çok merak ediyorum ya veremezsemmm

neyse inşallah hepimiz veririz

Son düzenleme:

çok geç gördüm canım yemeği yiyeli çok oluyor

hakikaten böyle mi düşünüyorsun doktorumda duymuştum :26:sanırım et yedikten bir saat sonra salata yiyin herşeyi bir arada tüketmeyin demişti sanki

bende böyle yapıyorum ama yanlış mı yapıyorum beslenme açısından

Salatayı 1 saat sonra ya da önce yemek her et için geçerli değil. Balık yediğimizde, salatanın faydalı moleküllerin de atılmasına sebep olacağına dair bir iddia var. Fakat kırmızı et ve balık dışındaki beyaz et ya da başka tür bir proteinle (yoğurt, peynir, yumurta) salatayı tüketmek asıl amaç. Yani bu proteinlerin bazı moleküllerinin süpürülüp atılmasına veya daha faydalı hale gelmesine ihtiyacımız var. Mesela sabah yediğimiz yumurtanın yanında maydanoz yersek yumurtadaki demirin emilimini artırır. Öğrenmemiz gereken neyi ne ile yememiz gerektiği
Günlüğüme bir göz at istersen, öğrendiklerimi ve bazı tariflerimi paylaşmaya çalışıyorum. Belki senin için de faydalı olabilir.

merhaba kızlar
çok kötü hafta sonu geçirdim dikkat etmedim yediklerime
bu ara maddi yönden sıkışığım
kendime özel yiyecekler alamıyorum
evdeki yemekleri yiyorum akşamları hamur işli yiyecekler olabliriyor
mecburen dikkat etmeye çalışsamda tartıya yansımıyor
psikolojimde bozuk hayat istediğimi vermiyor yada uzun uzun bekletiyor
çok şükür diyorum
bazı anlar kafam o kadar bunalıyorum ki yaşam gücüm sıfır oluyor
bi uğraşım olunca bu olumsuz düşüncelerden uzaklaşıyorum
ben şanlıyım
ben mutluyum
ben huzurluyum
sizleri seviyorum

Bgapacım. sıkıntılarını kolay atlatmanı diliyorum. Böyle zamanlarda pahalı, özel yiyecekler almana gerek yok. Yapacağın bir kase salatanın üzerine bir kaç parça peynir koymak ya da bir yumurtayı haşlayıp salatanın yanında yemek ya da yarım kilo sebzeden yemek pişirmek. İhtiyacın pahalı şeyler değil.

Hamur işini yemek bazen bana da çok cazip geliyor. Çok seviyorum napayım:)) Ama sabredeceğimiz 2 ay demiştik değil mi? Hadi konsantrasyonunu bozmadan devam etmeye çalış ..

Hayat istediğimi vermiyor demek yerine hayattan doğru şeyi istedim mi diye sormayı dener misin? Allah' a dua ederken her zaman "hayırlısını" isteriz. Ama istediğimiz bir şey olmayınca da "bana vermiyor" deriz. Her şeyin bir sebebi var. Biraz daha fazla düşünmeye, biraz daha fazla çaba sarf etmeye ihtiyacımız var

Son düzenleme:

çok harikasın canım
çok teşekkür ederim beni kendime getirdin
yazdıklarını çıktıdan alacağım her zaman yanımda olacak her sıkıntıda bunu okuyacağım
her şey gönlünce olsun serapcığım minnettarım

Estağfirullah, ne demek....

canım biz de seni seviyoruz
herşey çok güzel olacak sadece biraz sabır

selam canım
bizde seni seviyoruz ama
bakıyorumda bahaneleri sıralamışsın bence psikolojın bozuk olduğu için kendini yemeye veriyorsun
kendine özel birşeye almana gerek yok evde olanlarda yeter
örneğin
mutlaka yoğurt ve salata malz vardır bunları baş tacın et

hadi bakalım bu hafta bahane yok

kızlar ben kendimi çok bıraktım
şu bitkisel ilaçlarımın bitmesine az kaldı
daha hareketli olacağım
kendime bakacağım söz veriyorum

kızlar ben kendimi çok bıraktım
şu bitkisel ilaçlarımın bitmesine az kaldı
daha hareketli olacağım
kendime bakacağım söz veriyorum

Bitkisel ilaçlarının kendine bakmana engeli nedir canım? Bahanelerinden biri değil umarım Bundan sonra sana ceza vereceğim haberin olsun şekerim:)

Bitkisel ilaçlarının kendine bakmana engeli nedir canım? Bahanelerinden biri değil umarım Bundan sonra sana ceza vereceğim haberin olsun şekerim:)

ben cezayı çok hak ediyorum canım
bugün çok kötü şeyler yedim utandığım için yazmıyorum
hayırlısıyla yarın burda olacağım herşeyi yazacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…