kötü yakaladın beni
sabah 2 kayısı 1 bardak su
9.30da 1 bardak süt 4 kaşık nesfit
11 gibi 1 tane form bisküvi
12.30da karnıbahar ,pırasa ve salata
arada ayran ve 3 form bisküvi
akşam 1 tabak erişte çorbası, annemin yaptıgı kuru çörek çeyrek kadarı peynir ve çay
çay şekerliydi :18::18:
Hiç affetmem, yakalarım
9.30 dan 12.30 a kadar acıktın mı? Acıkmadıysan 3 saatlik dilimde ara öğüne gerek yok bence. Sebze yemeklerinin yanına yoğurt eklemeni tavsiye ederim.
Bisküvilerini ayranla tüketmen çok güzel
Erişte+çörek karbonhidratın fazla olmuş. Gün içinde alman gereken proteini almamışsın. Proteini artırmanı tavsiye ederim. Hem daha uzun süre tok kalırsın hem de metabolizmanı hızlandırır.
Şeker hakkında fikrimi kendi topiğimde yazdım. Bağımlılık yapıcı bir madde, tükettikçe tüketesin gelir.
Şekerden vazgeçinceye kadar bitki çayı içebilir misin?
psikolojik galiba 3 saat içinde açıkmıyorum ama glukozum 71 düşük gözüküyor o yüzden aç kalmamaya çalışıyorum canım.
evde ne pişiyorsa onu yiyorum canım.şekerle ilgili topiğini okuyacağım merak ettim birşeylere bağlanmayı sevmiyorum.esmer şeker kullansam yine zararlımıdır ?
canım yeni bitki çayı aldım içinde lkanite var %4 oranında yemeklerden önce içiyorum
Kahvaltıdan ne kadar zaman sonra ölçüyorsun şekerini? Diyabet misin? Aslına bakarsan ben bu kahvaltılık gevrek olayına çok sıcak bakmıyorum. Hani yoğurt+meyve+yulaf ezmesi+keten tohumu+toz tarçın karışımı olsa daha iyi olurdu. Şeker şekerdir, hepsi kimi çok kimi az rafine yani işlenmiş halde gelir masamıza. Bahsettiğin bitki çayı hakkında bir fikrim yok. Tatlandırıcılı bir şey mi; iştah mı kapatıyor?
aile hekimi aç mı bırakıyor kendini demiş bende ara ögünlerimi artırdım canım dediği bu şekerim var mı bilmiyorum.şu an çeyreği kaldı nesfitin onu bitirince daha almam zaten etinin müslisi daha hoşuma gidiyor içinde yulaf ezmesi meyve kuruları ve keten tohumu var bitince bunu alacağım canım.
çayın içindekiler:
Rezene meyvesi, Sinameki Yaprağı, Ahududu Yaprağı, Huş Ağacı Yaprağı, Isırgan Yaprağı, Barut Ağacı Kabuğu, Doğala özdeş Kayısı/Portakal/Şeftali Aroması, Ardıç Meyvesi, Civanperçemi Topraküstü, Mürver Meyvesi, Granül Kayısı Suyu, L-Karnitin
Değişik bir karışım. L-karnitin yağ yakımına yardımcı olabilir. Aktivite ile daha etkili olduğunu duymuştum. Çayın üreticisi kim? Bilindik bir marka mı, aktardan mı aldın? Her bitkiyi birbiriyle karıştırmak doğru olmayabilir. Hiç yoktan kalp hastası eder insanı Allah korusun.
Kan şekerini yemekten ne kadar zaman sonra ölçtüğün önemli. Güzel bir kahvaltı (şu anki kahvaltın uygun değil zaten) ya da bir öğününün ardından da bir ölçüm yapmanı tavsiye ederim. 1 saat sonra yapılan ölçümde 60-70 oluyorsa o zaman bir endokrin uzmanına gitmen gerekecek. Sen hiç biyokimya testlerini yaptırdın mı? Karaciğer enzimlerin, tiroid, kan yağları??? Bunlar çok önemli. Diyet ondan sonra belirlenip yapılır.
Çörek nerden çıktı? Yemiyorduk bunları sekerim.. Neyse aksam için benin günlüğe bak canım. Yarın da telafi edersin.
sabah 2 kaşık pekmezli limon
1dilim çavdar ekmeği,peynir,domates
ara
yeşil çay
12 gibi form çayı
öğlen
tavuk sulu şehriye çorbası ,yogurt ve salata 1dilim ekmek getirdim yememeyi düşünüyorum
bu ara bol su tüketmeliyim planlarım bunlar
Pekmezle limonu karıştırmak hiç aklıma gelmemişti ama, güzel bir fikir. C vitamini demir emilimini artırır. Sanırım kansızlık için bu karışımı kullanıyorsun. Kahvaltında yumurta da olabilirmiş. Az yemişsin. Öğle yemeği süper, dünü dengelemek için böyle bir öğün planladın sanırım. Ekmeğini ara öğünde peynir ya da lor ile tüketebilirsin. Böylece akşama çok acıkmamış olursun. Ara öğün için başka planın varsa ekmeği öğle yemeğine ilave edebilirsin. Amaç akşama çok aç olmamak
kansız değilim ama durduğum yerde çok üşüyorum evdekiler üşümüyor tek ben üşüyorum en son işyerindeki arkadaşım limonla pekmezi söylemişti arada yapıyorum ve üşümüyorum ellerim buz kesmiyor gayet iyi geldi bana.
dün yediklerimi dengelemem lazımdı canım akşamda yedim yağlı çöreği pişmanım ama çok şükür bitmek üzere evde.
işteyim yanımda peynir yok ama yogurdumun çogunu yiyemem arada ayran yapıp ekmekle yerim
çok teşekkür ederim bana yol gösterdiğin için Serapd
ara
yeşil çay
12 gibi form çayı
öğlen
tavuk sulu şehriye çorbası ,çok az salata yedim
14 gibi kafamı kaldıramaz oldum 2 tane limonlu form yedim
hala kendime gelemedim yarım kase yogurdumu yedim
inanın kötü hissediim ve elmanın üstüne tarçınlayıp yedim
buna rağmen hala iyi hissedmiyorum
açmı bıraktım kendimi anlayamadım
ara
yeşil çay
12 gibi form çayı
öğlen
tavuk sulu şehriye çorbası ,çok az salata yedim
14 gibi kafamı kaldıramaz oldum 2 tane limonlu form yedim
hala kendime gelemedim yarım kase yogurdumu yedim
inanın kötü hissediim ve elmanın üstüne tarçınlayıp yedim
buna rağmen hala iyi hissedmiyorum
açmı bıraktım kendimi anlayamadım
Kahvaltın az olmuş diye söylemiştim. Öğle yemeğinde salatanı az yememeliydin. Yoğurdunu da yememişsin. Kendine vaatlerini yerine getirmelisin...
Kahvaltın az olmuş diye söylemiştim. Öğle yemeğinde salatanı az yememeliydin. Yoğurdunu da yememişsin. Kendine vaatlerini yerine getirmelisin...
pek canım daha dikkatli olmam gerekiyor haklısın
günlüğümü evde unutmuşum yediklerimi yazamayacagım
akşamkilerde şunlardı
2 kaşıl pilavla nohut ve bol salata
ara olarakta 1 kase patlamış mısır.
sabah tartıldıl 68.8 kg geldim
sanki yavaş veriyorum biraz üzüyor beni
hatta amannnn pes et gitsin bile demek geliyor sen yemene bak
şimdi düşünüyorumda zaten uzun bir zamana yaydım aceleme yokki benim neden sürekli tartılıp kendimi üzüyorum diyorum
akşam 600 ip atlandı genel hareketler yapıldı
ocak başına kadar 65 kg olmak istiyorum
galiba çok aç bırakıyorum kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?