Günaydııınnnnn
Ay Güzincim Adile Teyzenin kuzucukları gibi hissettim kendimi:)) O da öyle Ayşeee, Aliiii, Zeyneepppp tatlı rüyalar derdi rahmetli.
Aha yaş da çıktı ortaya, evet ben Adile Teyzeyle büyüyenler kuşağındanım:))
Amerika'ya hiç gitmedim ama bir dönem çalıştım adamlarla, bizim yemekler onlara aparatif gibi geliyodu. Alışmışlar onlar tepsi gibi kocaman tabaklara kızarmış, yağlı, oldukça faydasız ve ziyadesiyle zararlı şeyleri doldurup doldurup yemeye.
Sen kaç yıldır oradasın Güzincan?
merhaba,
ilk sayfalardan itibaren okumaya çalıştım.benim bazı sorularım olacak cevaplarsanız yeniler için de bilgi olur.
1.ilk sayfalarda ekmekle peynir süt et ve ürünleri birlikte yenmeyecek diyor.sizler kahvaltıda peynir yiyorsunuz?
2.etli nohut ,fasülye ,sebze yenebilir diyor.sizler yenmez diyorsunuz.
3.sucuk serbest mi?
4.öğün aralarında galeta(kepekli) yemek doğru olur mu?
cazibe kapmışsın montiyi menülerin gayet güzel cnm..
gecen gun sormustum ama cevapsiz kalmis zavalli sorucugum
yinr soriim... tam bugday unu aldim ama evde montiye uygun ekmek nasil yapilir bilmiyorum, birileri yardimci olabilirmiiiiiiiiiii
bide uzun zamandir yedigim sekersiz marmelati yine meyveyle tatlandirilmis sanarken..esim uzerinde tatlandirici kullanildigini gosteren vir yazi buldu..nasil moralim bozuldu anlatamam, artik mecburen kendim yapicam marmelati ama sadece cilek ve visne seviyorum, napicam ben simdikuru kayisiyla yapsam guzel olurmu, bilen varmi:44:
canim bende daha bu hafta yaptim,ben begendim tarifi yazayim sana
3-3,5 su bardagi un
1 paket kuru maya( istant,dogru yazamadim galiba :)
1 yemek kasigi sivi yag
1 tatli kasigi tuz
mayayi unla karistiriyosun,bu mayanin eritilmesine gerek olmuyo direk unla karistiriysun,sonra yagini tuzunu koyup sicak suyla ( bana 1,5 bardak yetti,ama az az koy civimasin hamur) yumusak bir hamur yoguruyosun,seklini verip üstüne yogurt ve zeytinyagini sürüyosun.ben cicek ekmrek sekli verdim,hatta burayada resmini koymustum bilmem gördünmü.200 derece önceden isitilmis firinda 25 dk pisiriyosun..
yalniz benim ekmegim normal ekmek gibi olmadi hani normal ekmeklerin ici pofidik olurya benimmki öyle olmadi dolu dolu oldu,kahvaltidada bir cicek yetiyo,hatta merak ettim baktim bi tanesi 100gr geliyo hihiii
arkadaşlar menüm
sabah
peynir,zeytin domates salatalık 2yeşil biber 1tb ek
öğle
beyaz et yoğurt
arada bportakal yicem
akşamda
barbunya ve salata yemeği düşünüyorum nasıl
acaba iimi haaa bu arada 2lt su ve 2kupa yeşil çay içiyorum birde baklagilleri nekadar yicem biölçü varmı
merhaba,
ilk sayfalardan itibaren okumaya çalıştım.benim bazı sorularım olacak cevaplarsanız yeniler için de bilgi olur.
1.ilk sayfalarda ekmekle peynir süt et ve ürünleri birlikte yenmeyecek diyor.sizler kahvaltıda peynir yiyorsunuz?
2.etli nohut ,fasülye ,sebze yenebilir diyor.sizler yenmez diyorsunuz.
3.sucuk serbest mi?
4.öğün aralarında galeta(kepekli) yemek doğru olur mu?
idorcum marmelatına hurmayı eklemesen bile olurdu ..tat açısından ekşi olmazdı yani...hurma çok şekerli bi meyve kurusu.hatta en şekerli meyve kurusu...bir dahakine hurma yerine günkurusu kayısı ekleyebilirsin.
birde hem kahvaltıdan önce hurma yemişsin cnm,hemde kahvaltında hurmalı marmelat..üst üste biraz fazla olmuş...birde kahvaltıda hiç yeşillik yada dom.salatalık gibi yediklerinin gl.ind.düşürecek türden bir şeyler yok cnm...alıştıktan sonra daha dikkat edeceğine eminim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?