Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

iyi pazarlar idorcum... adile teyzeyi bikmeyen mi var
ben 3 yildir burada yasiyorum canimcim

alt alta alıntıyı yapmayı bilmediğim için tek tek yapıyorum kusura bakmayın kıslar...b,ri yazarsa sevinirim ayrıca..bi kere aebenim yazmıştı sağolsun ama başarılı olamamıştım...
yirmi hoşgeldin cnm aramıza..takıldığın herşeyi sorabilirsin..herkes cvplar...
1-ilk sayfaya bakmadım ama yalnış anlaşılmış olabilir diye düşünüyorum..et ürünleri ile ekmek ve baklagili aynı anda tüketmiyoruz, ama süt ürünleriyle öyle bir sorunumuz yok cnm..yani yağlı olmadıkça peynir,süt,yoğurt her öğünde yenebiliyor..
2-etli baklagil yasak ama etli sebze serbest...etli fasülyeden kasıt taze fasulye olabilir.eğer bir sayfada menülerde denk geldiysen diye yazıyorum.kuru fasulye ile et olmaz ama taze fasulyeyle olur..
3-sucuk ,salam,sosis,pastırma gibi şarküteri ürünleri ilk etap için uygun görülmüyor cnm,ama ayda bir kere falan bir pazar kahvaltısında çok canın çektiyse ekmek yemessen 1-2 dilim sucuk affedilebilir.(bu haklarını yeni gelen arkadaşlar hemen kullanmasınlar ama ,şarküteri ürünleri vücutta su tutuyor.ilk haftadan kilo veremenizi engelleyip hayal kırıklığı yaşamamayın )
4- öğün aralarında eğer acıkmıyorsanız pek ara öğün tavsiye edilmiyor montide cnm.helede sabahla öğle arası az diye ...ama öğleden sonra akşama kadar acıkıyorsan meyve yada süt,yoğurt gibi bişeyler tüketebilirsin.ama hiç bir diet bisküvi,galeta vs.. kepekli olsa bile yenmiyor cnm..
arkadaşlar da yazmışlar zaten,bende elimden glediince cvplamaya çalıştım...

gecen gun sormustum ama cevapsiz kalmis zavalli sorucugum
yinr soriim... tam bugday unu aldim ama evde montiye uygun ekmek nasil yapilir bilmiyorum, birileri yardimci olabilirmiiiiiiiiiii

bide uzun zamandir yedigim sekersiz marmelati yine meyveyle tatlandirilmis sanarken..esim uzerinde tatlandirici kullanildigini gosteren vir yazi buldu..nasil moralim bozuldu anlatamam, artik mecburen kendim yapicam marmelati ama sadece cilek ve visne seviyorum, napicam ben simdi kuru kayisiyla yapsam guzel olurmu, bilen varmi:44:

canim bende daha bu hafta yaptim,ben begendim tarifi yazayim sana

3-3,5 su bardagi un
1 paket kuru maya( istant,dogru yazamadim galiba :)
1 yemek kasigi sivi yag
1 tatli kasigi tuz

mayayi unla karistiriyosun,bu mayanin eritilmesine gerek olmuyo direk unla karistiriysun,sonra yagini tuzunu koyup sicak suyla ( bana 1,5 bardak yetti,ama az az koy civimasin hamur) yumusak bir hamur yoguruyosun,seklini verip üstüne yogurt ve zeytinyagini sürüyosun.ben cicek ekmrek sekli verdim,hatta burayada resmini koymustum bilmem gördünmü.200 derece önceden isitilmis firinda 25 dk pisiriyosun..

yalniz benim ekmegim normal ekmek gibi olmadi hani normal ekmeklerin ici pofidik olurya benimmki öyle olmadi dolu dolu oldu,kahvaltidada bir cicek yetiyo,hatta merak ettim baktim bi tanesi 100gr geliyo hihiii

bugünki menüm

08.45 2 kuru kayisi,bir bardak su
09.45 bir cicek ekmek(t.b) yagsiz krem peynir ve kasar,zeytin,salatalik,domates
11.45-12.45 spor salonunda spor hihihi
15.15 balik,salata
19.00 bir elma,bir portakal,bir nar yada kiymali karnibahar ve yogurt

arkadaslar bana bi kac tane marmelat tarifi verebilirmisiniz,

ama tam ölcülü olursa sevinrim cünkü ben hic yapmadim bi kere denedim oda olmadi o yüzden ölcü istiyorum..

mesela ayva yapicak olsam kac ayva ne kadar su gibi,,ne kadar kuru kayisi gibi

hangi meyvelerle güel oluyo benim aklima ayva ve elmadan baskasi gelmiyo

bide biz taze hurma yiyebiliyomusuz hani su meyve olandan kurusu degil,eger yeniyosa bunun marmelati nasil olur acep.

ziligurti gecmis sayfalari okurken,yesil mercimek salatasi tarifi verdigini gördüm ama bulamadim zahmet olmassa yazabilirmisin ?

eski sayfalari okurken aeben ablanin tarifni buldum

15 .20 gün kurusu kayısı . 1 avuç dolusu yaban mersini kurusu ...
ikisini kaynar suda beklettim hem şekerleri çıktı hem yumşadı ..

3 portakal 5 mandalina .2 de limon ...(suyu)
ve 3 bardak şekersiz elma şeftali suyu ..(paketli ).
1 tane reçel yap .....
3 tane olgun soyulmuş hurma .....

meyve sularıyla dogradıgım kuru meyveleri kaynattım ...
yumşadılar ...
ardından hurmalarıda karıştırdım ....
azda böyle pişti ....
blendırla iyce ezdim .bi yandanda kaynıyor ...
buda iş size kalıyor baktınız koyu hemen meyve sıkın içine ... hatta narda ekliycekdim unutmuşum .
ardından reçel yapıda katıp bi taşımda öyle kaynattım ....

....çok hoş bir tadı oldu hem tatlı hem mayhoş.. limonla daha güzel oldu hem gl endeksinide biraz düşürür

ve kaynar kaynar kavonozlara ....
çanım çektiginde çıkarıp yiyorum . bozulma olmuyor ..

yukarıda okuduğum sorulara hemen yanıt vereyim arkadaşlar...
öncelikle tam buğday ekmeği tarifi hasretin verdiği tarifle yapılabilir.montiye uygun bir tarif...
ama tam buğday unundan yapılmış hiç bir hamur işinden öyle beyaz ekmekte olduğu gibi pufidik bir kıvam beklemeyin..beyaz unla yapılmılmiş ekmek kadar yumuşak olmaz zaten.bizim türkiyede yediğimiz tam buğday ekmekleride öyle çok yumuşak değil.hele benim aldığım tam buğday ekmekleri taş gibi desem yeridir.ama makbulü bu arkadaşlar..tam buğday ekmeği diye yumuşak bi ekmek alıyorsanız bir kez daha kontrol edin derim...bir tanıdığımız var unlu mamüller işletmecisi tam buğday ekmeği kalmadığında yada o gün yapmamışlarsa tahıllı ve çavdar vs..bi tahıl ekmeğini kakalıyoruz demişti....(aynen bu cümleyi kullanmıştı walla)

mercimek salatası tarifide : çok basit bi tarif aslında..
yeşil mercimeği hafif diri kalacak şekilde haşlıyoruz,süzüyoruz.soğuyunca(ben ılık seviyorum) içine incecik doğranmış bol taze soğan,bol dereotu,pul biber,bir kaç kornişon turşu,limon,tuz,z.yağı ekliyorum.süppper oluyor ...ağzım sulandı valla..yarın bende yapayım...

bu arada o büyük hurmalar yenebiliyor aşırıya kaşmamak kaydıyle...

aebenim onlardan marmelat yapıyordu...ben çok fazla marmelat yapmıyorum.kahvaltıda hiç tatlı yemediğim için.ama babam için(diabetli) marmelat yapmıştım..çilekten de oluyor.çilekleri ve şekersiz elma suyunu tencreye alıp üzerine reçelyap ekliyordum..bulabilirseniz bir kaçta ayva çekirdeği atın içine kıvamı arttırması için..suyu azalana kadar pişirin kapağı açık olarak..hepsi bu...

ayva ile yaparsanızda içine ya büyük hurmalardan,yada günkurusu kayısı ekleyin yine elma suyuyla...biraz tarçında çok yakışır..yada karanfil...kıvam için reçelyap ve ayva çekirdeği eklersizniz...

sabah görüşürüz kıslar ....

selamm zilimmm öpüyorum seniii
bend eyarın snein gözlemenden yapıcam maya koyucam dimiii

tesekkur ederim canimcim hemen yapicam ben de zaten senin ekmeklerini gorup sana sormustum o ekmeklerin tarifini ama gormemissin

bugun yediklerimi de yaziim
saat 09:00 greyfurt,elma,ananas(hepsinin toplami bir avuc kadar)

saat 10:00 3 dilim kizarmis tb ekmegi, peynir,zeytin,sekersiz marmelat,domates,biber,salatalik,cay

saat 14:30 firinda bir parca kirmizi bir parca beyaz et,salata,ispanak,yogurt

saat 19:00 kucuk bir parca izgara tavuk, tek yumurtadan omlet, bir salatalik, cay

saat 21:00 pismis elmali, cevizli,tarcinli yogurt
2 lt su, 1 fincan yesil cay, bir fincan krsk bitki cayi, 3 kupa cay
aebenim gunlerdir kahvaltida tb ekmek, yagsiz peynir,sekersiz marmelat... gibi seyler yiyorum, ilk hafta hep yulaf ezmeli kahvalti yapmistim ve 1 kilo vermistim, sonra birden durdu...sanirim bu marmelattaki tatlandirici yuzunden belki de ekmek gercek tam bugday ekmegi degil, ne zaman yesem huzursuz oluyorum :26:
marmelati ve ekmegi kendim yapana kadar ya protein kahvaltisi yapicam yada yulaf ezmeli kahvalti, o zaman hic hata yapmamis hissediyorum,huzurlu oluyorum

bir de ikinci hafta baklagillere cok agirlik verdigimi farkettim, cok karbonhidrat kilo vermeyi yavaslatir yada durdurur gibi anladim sizin eski sayfalardan
bu hafta daha dikkatli olucam bakalim ise yariycakmi bu degisiklikler:78:

bi de su kakaolu,yulafli,pismis elmali toplari ogun yerine mi yersem uygun olur, ara olarak da yiyebilirmiyim? henuz hic yapmadim ama denemek istiyorum:97:

ben yarin yazana kadar size ogleden sonra olucak kizlar, hepinize eeennnnn basarilisindan bir hafta diliyoruuuummmm

Günaydıııınnnn ve iyi haftalar kızlar,

Herkes iyidir ve kilolar gitmektedir inşallah..
Ben dün de uydum diyetime ve bu yüzden iyi hissediyorum kendimi

Sabah: Ekmek, peynir, çok az marmelat
Öğlen: Peynirli salata, ayran (peynirler yağlıydı ama bulamadım başka şey)
Akşam: Nohut yemeği, salata, yoğurt.

1. Bence süper canım, afiyet olsun..

Hoşgeldiiiinnn..

Zilicim çook teşekkürler uyarıların için. Sabah yediğim hurmadan mıdır nedir kahvaltıda çok az yedim Allahtan marmelatı. Yeşillik hemen ekliyorum bugün, haklısın. Domates salatalık çok mecbur kalmadıkça yememeye çalışıyorum canım kışın.

Tariflerini çok yakın takipteyim bu arada, harika şeyler yapıyosun. Bir blog falan açıp yayınlamalısın bence..

Zilicim çoklu mesaj cevaplamayı ben de ilk kez denedim az önce. Mesaj kutusunun alt sağdaki tırnak işaretini kullandım.(Alıntı ile cevaplanın yanı)

slm kızlarrr

DİYARCIM VE MASUMCUMM kızlar ben kısa bi süreline yarıstan cekiliyorum acıkcası 1 haftalığına muntiyi bırakıyorum..
doğum günüm yaklastıkca kutlamalarda basladı arkadaslarım ben mutlu olyın die bişiler yapıp doğum günümü kutlamaya geliyorlar kimseyi kıramıyorum benim için uğrasıyorlar.. o yüzden doğum günüm gecene kadar montiye ara verdim..bi boz bi devam et olmasından cok sıkıldım d. günüm gecince aynı sırsla kaldığım yerden devam edicem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…