Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

abla ya niye öyle dedin ben az yumusak olsun diye koymustum yagi,kötümü ettimki,bidahakine koymam artik,zaten böylede sert oldu
hasretim karbonhidratlarla nekadar az yag okadar iyi hatta hiç yag daha iyi ...ekmegine yagsız süt katabilirsin ...

bu aksam marmelat yapicam ama burda recewl yap bulamam sanirim ayva cekirdegi atarim icine bende ins güzel olur kivamida tadida :)

bu aksam marmelat yapicam ama burda recewl yap bulamam sanirim ayva cekirdegi atarim icine bende ins güzel olur kivamida tadida :)
reçel yap şart deyil zaten haesret ben çok yapmıştım o yüzden buzolmaması için kattım içine ....
aebennnnnn ablaaa
efem safiş sulatanım . bende tam sana selam verecektim buhatun nerde diye ..

çocuklar geldi artık etüdleri yok almaya gitmeyi bile unutmuşum birazda sizin yüzünüzden ..dalmışım .kendileri geldiler.
onların karnını doyurayım oldumu kocaman öptüm sizleri ..
sonra gelmeye çalışırım artık dersleri yok bebelerin odada ...

Son düzenleme:
nazlım takımada ugrayamıyorum selamimı iletkıslara gözdeye emineye digerkıslar burayı okuyor nede olsa ...
gözdem geçenlerde geldi ben yoken bi daha yazmamış ..
sende iyisindir inaşllah ....

güzin sen geliyorsun ben kaçıyorum hep dimi..

slm kıslar...
az evvel yazdım yazdım,pc bi ağırlaştı kitlendi kaldı gitmedi yazılar..kapatıp açmak zorunda kaldım...
masumcum sen yine sabrediyorsun canım valla.hiç üzülme geçecek bu günlerde...ilerde hatırlayıp gülümseyeceğiz sanırım.bende sabahtan beri sinir harbi içindeyim.sabah kahvaltısı için patatesli yumurta yaptım,bi kendi ağzına bi oyuncak köpeğinin ağzına sokuyor çatalını.yapma oğlum etme oğlum diye diye yarım yamalak bişiyler yedi.meyve suyu sıktım.pipetli ardaktan içiyor.köpeğede içiricem diye yeri göğü meyve suyu etti..ağlıycam artık.sırf yesin diye bu eziyete katlanılırmı yahu diyorum içimden ama ona karşı yinede pişmiş kelle gibi sırıtıyorum.bir yandan da bacağımı cimdiriyorum artık..ağlıycasım varken bişey olmamış gibi gülümsüyorum birde çocuğa gerilmesin diye...off offf....

uyusun diye uğraşa uğraşa uyuttum.15.dk.uyumadı kalktı.tavuklu çorba yaptım,sütlaç yaptım,patatesli köfte yaptım.bir lokma yeseydi içim gam yemecekti.bir lokma tadmadı bile..kafam kaşınıyor artık sinirden..yinede hiç belli etmiyorum oda sinirli bi çocuk olmasın diye..yeniden kalktım makarna yaptım 3 çatal yedi tüküre tüküre...o arada kendim yiyemedim onunla uğraşmaktan.zaten sinirler gergin.boynuma vuruyor artık ağrısı.kasılmaktan akşam okulda viyolayı alamıyorum çenemin altına..boynumu bükemiyorum o derece yani...hangibi sayayımki...emeğime acımıyorum,yorulduğuma acımıyorum walla ama bi yese yahu...indir kaldır makarna yenirmi..hamur kafa olacak... bende kahır küpü...

birde üstüne üstlük sabah plates yaparken ayağımdan kaçan lastik çenemin alt kısmına ve boynuma nasıl yapıştııı ..ağlıycaktım acısından..yinede inatla kalkmadan yaptım bitirdim platesimi..yarım saat sonra bile kıpkırmızı ciğer gibiydim.akşama okula giderken boğazlı kazak giymessem durumum fena...:44:

masum gözlemeyi mayasız yapıyorum ben canım . ama mayalıda çok hoş olur...sana kalmış...bu veletler canımıza okuyor,gözleme yiyecek hal bırakmıyorlar insanda...sen şu an çok zorlanıyorsun ama büyüdüklerinde derdin bitecek.ikisi bir arada zor zahmet çıkacaklar aradan..ben ikinciye cesaretimi kaybettim.bana göre değilmiş çoluk çocuk işleri...hem evim toplu dursun,hem bakımımdan geri kalmiim,hem kocaya,hem işe güce yetişecem diye paralanıyorum resmen.bu saat oldu hızlı gonzales gibi evi dört dolanıyorum temizleyip toplayacam diye.aralarda da yemek yapıyorum durmadan..yemeğin (düdüklüde)dakikasını beklerken oje süren bi tip olaraktan dolaşıyorum ortada..
dur durak yok annelik işinde..hem iyi bi ev kadını,hem çalışan bir kadın,hemde iyi bir eş olacam diye motor takılmış gibi ordan oraya koşturmaktan ve yemek yemeyen bi çocukla uğraşmaktan çok bunaldım bende...bu kadar fazla sorumluluk altında omuzlarım eziliyor artık..

ben iyiyim ablam . aleykümselam ablacığım bende montiye devam ediyorum . bu seferde takıldım baya ama enim bu hafta yada haftaya patır patır gidecek kilolar .

abennn aplaaa ne bileyim valla bu ara iicene sinir ettiler beni çocuklarrrr

abla diyorumki eger ben bu haftda kio veremezsem montiye biraz aramı versem?
ara versem ne yapcam?
bu ahfta biraz gider sanırım regli oldugum i,çin:)

kıslar birde kaç gündür yazacağım hep unutuyorum...
bu ayki formsante dergisinde bir yazı gördüm.onu paylaşacaktım sizinle...
spordan hemen sonra içilen yağı düşük oranlı sütün spoarun etkisini 2'ye katladığını yazmış.yani kalsiyum alımı yakılan yağ oranını 2ye katlıyormuş..sizde spor yaptıktan sonra bir çay bardağı kadar süt için...yaptığınız sporla yağlar 2 kat hızlı erisin...
mektubuma burada son verirken büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öğer selam ederim...

efem safiş sulatanım . bende tam sana selam verecektim buhatun nerde diye ..

BURDAYIM şekerim burdayım
ama sana çok fena kızgınım haberin olaaaa

haaa aeben abla bu arada unutmadan söyliyim
ben pazar kahvaltısına tam buğday unundan pişi yaptım (hamur kızartması yani)
Şimdi sen dicenki olmazzzz cısssss
AMA NEDEN
içine yoğurt süt h.k. tozu tuz ve t.b. unu koydum yoğurdum bir güzel ve teflon tavada üç dört damla yağ ile (abartmıyorum 3-4 damla yağ) pişirdim. sonrada kahvaltıda bir güzel yedim nasıl???
peynirle acıka ile çok süper oluyor

wuuhhuuuu iyi haber gel o zaman bak beşe kadar burdayım ben beşten sonra gelirsen karışmam....

takımda herşey yolunda yeni aşklar var ufukta

NE ALAKA?

bu arada yukarıda ki yazını okudum da zilim
Bu kadar mükemmel bir kadın olmak için uğraşma bence
İyi Bİr Anne
İyi Bir Eş
İyi Bir Eğitimci
İyi Bir Ev Kadını
vs. vs. vs...
gerek yok bu kadarına
yapabildiğini yap tıkandığın yerde takılma çok yıpranır hırpalanırsın...
Bebeğin yemeklere burun kıvırıyorsada parçalama boşa kendini iki öğün ard arda aç kalsın bak üçüncü öğünde beğenmediği yemeği nasıl yer.
Zor işler bu işler ama sabır merhamet gerek.

zilimmm yazını olkuyunca bian yaşadım snakiii
valla cnm yemeyne çocuk zorr umarsamazzsan amannn dersen kolayda eger titiz bir anneysen ki ölesin zor oluyor malesef cnm ev ,iş,bakm ,koca derkenn sorumluluk artıyorda artıyor
tabis en sürekli çalışsan hep yemek deridn olmyck akşamdna akşamoda zaten kolay olurdu çocuk desen geçirecegin saat 2 veya 3 saat
odada yemek degil zaten süt saati oluyor içir uyut bu kadar

ama snein durum farklı hem çalışıyorusn hem evdesin
birde üstüne titiz anne oldumuu işler dahada karşıyorrr

walla safinazım yapabilsem çok iyi olacak şu "olduğu kadar olsun" işinin.ama yapıma uymuyor.bırakamıyorum bi türlü ipin ucunu...arkadaşta diyor,ne zaman gelsem evde çocuk yok gibi her yer çok temiz ve toplu , yapma bu kadar nasılsa büyüyecek sal ipin ucunu biraz diyor...walla çok denedim.bir gün bıraktım ertesi gün cinnet geçireceğimi sandım.orda bi oyuncak,burda bi suluk,ktap ıvır zıvır...üff başımı ağrı tuttu valla ertesi günü iki katı koşturdum toplamak için...ruhum daralıyor bir şey yerli yerinde olmayınca...ben erkek kardeşim erzurumda görev yaparken bekar evine bir gittim.ayağımı yere basamadım..kardeşime göre gayet derli toplu olan evi bana göre haraptı..ertesi gün bi giriştim iki çöp poşeti atacak şey çıkarttım .dergi,gazete,eski terlik:) su şişesi vs...

çocuk apla ev temizlik koması girecek şaşkınlıktan diye takılmıştı...
yapamıyorum yani...elimde değil..hiç bi işte olduğu kadar olsun yok yani bende...
arkadaş akşam çalışmalarıma gelmek istediğini söyledi.gel dedim.geçen hafta geldi.ertesi gün tel.de kızım kimse sen gibi kendini paralamıyor çocuklar aldığını alır alamadığı kalır alemin çocukları için yorma kendini bu kadar diyor...yapamıyorum yani...ne yapıyorsam en iyisi olsun diye farkında olsamda elimde olmadan hırpalıyorum işte kendimi...ne yapçam bilmiyorum walla...
allah sonumu haır etsin bakalım....

dergide okuduğum yazıyı gidip buldum buraya olduğu gibi yazıyorum bak cnm..

SPORDAN SONRA SÜT İÇİN ÇÜNKİ:

McMaster ünv.'de yapılan araştıramada,yaşları 18-30 arasındaki 56 genç erkek,üç guruba ayrıldı.egzersiz sonrasında birinci guruba 2 bardak yağsız süt,ikinci guruba eşit enerji ve protein miktarına sahip soya içeceği,son gurubada karbonhidrat içeceği verildi.12 haftanın sonunda süt içen gurubun karbonhidrat içen guruba göre iki misli yağ yaktığı gözlendi.soyalı içecek içen gurupta ise herhangi bir yağ kaybı görülmedi.araştırmanın başındaki Stuart Phillips "SONUÇ ÇOK AÇIK,EĞER KAS YAPMAK VE YAĞ YAKMAK İSTİYORSANIZSÜT İÇİN" diyor...

yazıyı üşenmedim yazdım safinaz...bende ilave olarak SÜT İÇİİİİN SÜT İÇİRİİİİİN DİYORUM.(süt reklamından çalıntıdır

masumum sabah sana soracaktım ama çocuklar konu olunca akıl baştan uçuyor..senin çocuklara kolayca yedirebildiğin sevdikleri bişey varmı diyecektim cnm?denemediğim şey kalmadı..tıkandım kaldım artık....
evde çocuğum okuldada diğer çocuklar hepsimi problemli olur arkadaş yahu....okuldakiler ergen,evdeki erken ergen ben on beş çocuklu gülben ergen (çok kötü espri kabul ediyorum ama uysun diye şeyttirdiydim...

zilimmm benim çocuklar artık yyorlarr
iştahlarına maişallah diyeyim amaa kayra eskidne zor yerdi

yogurt çorbası,pilav,makarnaa ,tavuk çorbasıı ve şehriye çorbasına hayır demezdi o dönemlerde bile
şimdiide herşeyi yiyorlar zaten
ben sabah kahvaltı veriyorum bizim gibi kahvaltı yaprlar
12 de öglen yemegi çorba ve yogurt ögln yemegimiz
akşamda 6:30 da akşam yemegi veriyorum ne varsa evd eyemek

haftada 2 kez tavuk ve et vermeye dikat ederim kezde balık yeiriyorum
uykudna kalkıncada süt ve kurabiye,kek,poça ne varsa evde onu veriirm sonra meyve

yani bende snein gib titiizm cnm keşke becerebilske bizde amannn demeyi ama bende yapamıyorum cnm ya:)

zilimm birde yogurt seviyormu senin ogluş yemediig yemekleir yogurtla yedir
birazda öyle alıştırdım benn yogurt çok severlerr her yemekte yediirim ben mutlaka yogurdu

ama bend eçok çektim inan kayradan aynı anda dogdularr ama deniz mememi hemen aldı biberonu çopur çopur emdii kayrayı ise 2 hafta şırınga ile besledimm düşün yanii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…