günaydın hoşgeldin canım nasılsınn
hb iyidir sne nasılsın
slm kıslar....
keyifler nasıl?
meyviş hatun yok geliba?çok iyi okuyamadım geçmiş sayfaları gerçi...
banum %70'e izin var cnm.(ilk başlayanlar hariç)2 karecik ye biişey olmaz.portakallıda olur.antep fıstıklısıda var %70 kakaolunun onuda deneyebilirsin.
ben şimdi oğluşu uyutup geliirim.işlerimi bitirdim,azıcık dinlenirim hemde sizi okurum.
Bugün montiye başlayalı tam bir hafta oldu.
66,5 ile başlamıştım, bu sabah 55,1'dim...
Dünkü menümü de yazayım bu arada:
Sabah
Klasik kahvaltı
Öğle
Izgara tavuk kanat, ıspanak kavurma, yoğurt, domates
Ara:
1 portakal
Akşam
Ispanak kavurma, yoğurt
(Ispanağımı yemiştim ki birden aniden misafirler geldi. Sofraya da oturmadılar. Mecburen biz kalktık. 1,5 - 2 saat sonra gittiler ben yemeğime devam ettim. Hala açtım çünkü)
But ızgara, salata, yoğurt
Bu arada arkadaşlar montiye uygun ilginç, değişik yemek tarifleriniz varsa paylaşır mısınız? İlk tarifi ben vereyim.
Sağlıklı biber kızartma (Kızartma dediğime bakmayın, aslında haşlama diyebiliriz.)
Biberler yıkanır, suları süzülmeden tavaya konur. Üzerine iki kaşık fındık yağı dökülür. En üste rendelenmiş domatesler (istenirse sarımsak) ve tuz ilave edilir. Tavanın ağzı kapanır. Bir iki dakika harlı ateşte tutulduktan sonra, ocağın altı kısılır ve suyunu çekene kadar pişirilir. Hafif dibini tutarken tavadan alınır ve afiyetle yenir.
arkadaşım seni tebrik ederim. 1 haftada 11,5 kilo vermişsin nerdeyse.
Vay be hedeflediğim kiloya düşmüşüm de haberim yok :)) 65,1 olacaktı tabii ki... Geçen gün de Mart'ı Nisan yazmıştım zaten...
zilim.teşekkür ederim tatlımmizmitte cok yağmur yağdı cumartesi ve hava buz gibiydi bende o yamurda sokaklardayım tabii üzerimdede şişme yelek içinde thsort üsten ıslanmadım ama ayağımdaki conversler sokaktaki suyu emdikce emdi..
sonuc ben iice sokak kedisi gibi dondum.. üşüttüm .. idrar yollarım iltihaplanmıs hayatımda ilk defa bu kadar feci yasadım bu hastalığı idrarımı bile yapamadım yaa şükür şimdi imm ama gercekten cok zordu..
sürekli sıkısıkmısın wc ye gitmem gerekiyormus gibi hissediyorum ama acıdan yapamıyorum.
nys bu sabah serumu taktılar toarlandım baya şimdi ol su içiyorum..
bakla konusunda nisasta miktarı fazla olabilir benim mideme dokunuyor cok ağır bi sebze yiyemiyorum ..
Bugün montiye başlayalı tam bir hafta oldu.
66,5 ile başlamıştım, bu sabah 55,1'dim...
Dünkü menümü de yazayım bu arada:
Sabah
Klasik kahvaltı
Öğle
Izgara tavuk kanat, ıspanak kavurma, yoğurt, domates
Ara:
1 portakal
Akşam
Ispanak kavurma, yoğurt
(Ispanağımı yemiştim ki birden aniden misafirler geldi. Sofraya da oturmadılar. Mecburen biz kalktık. 1,5 - 2 saat sonra gittiler ben yemeğime devam ettim. Hala açtım çünkü)
But ızgara, salata, yoğurt
Bu arada arkadaşlar montiye uygun ilginç, değişik yemek tarifleriniz varsa paylaşır mısınız? İlk tarifi ben vereyim.
Sağlıklı biber kızartma (Kızartma dediğime bakmayın, aslında haşlama diyebiliriz.)
Biberler yıkanır, suları süzülmeden tavaya konur. Üzerine iki kaşık fındık yağı dökülür. En üste rendelenmiş domatesler (istenirse sarımsak) ve tuz ilave edilir. Tavanın ağzı kapanır. Bir iki dakika harlı ateşte tutulduktan sonra, ocağın altı kısılır ve suyunu çekene kadar pişirilir. Hafif dibini tutarken tavadan alınır ve afiyetle yenir.
meyvişe geçmiş olsun..neden rahatsızlandıki acaba?:26::94:
banum çikolata işin sakın abartma ama cnm..sonuçta şekerde var içinde...
birde şu bakla olayına kafam takıldı yahu...kuru bakla olsa hadi neyse diycem.nişasta vardır içinde vs..(ki ona bakacak olursak kuru fasulye nohut yeniyor baklanın kurusu bile olsa bişey olacağını zannetmiyorum ama) özellikle taze baklanın gl neden yüksek olsunki..benim babam diabet hastası yasak olsa ona olurdu.doktoru up uzun bir liste vermiş eline.takıldıkça bakıyor babam.sebzelerin hemen hiç biri yasak değil.havuç patates dışında.birde balkabağı.
bakla bildiğin yeşil sebze yani.taze fasulyeden ne farkı var.biri serbestken dğeri neden yasak olsun.içine şeker atarak pişirmediğiniz sürece yasak olacağını sanmıyorum ben kıslar.hatta baklkagllerden bile masumdur diye düşünüyorum.ve sağlıklı bir sebze..aebenimde bu konuda bir açıklama yapar mutlaka .yada yapmışsada ben kaçırmış olabilirim.
montide pancar,havuç,patates dışında ve kızartma olmadıkça sebzelere bir yasak yok yani...
taze baklanında missss gibi zeytinyağlısı olur,yoğurtlu ve dereotlu...
salatası olur o dahada süppppper oolur.geçenn gn aldım ama yoğunluktan bir türlü sıra gelip pişiremedim çöpe gitti 1 kg bakla:18: bu hafta yine alıcam ama bozulmadan pişiricem..
zilim.teşekkür ederim tatlımmizmitte cok yağmur yağdı cumartesi ve hava buz gibiydi bende o yamurda sokaklardayım tabii üzerimdede şişme yelek içinde thsort üsten ıslanmadım ama ayağımdaki conversler sokaktaki suyu emdikce emdi..
sonuc ben iice sokak kedisi gibi dondum.. üşüttüm .. idrar yollarım iltihaplanmıs hayatımda ilk defa bu kadar feci yasadım bu hastalığı idrarımı bile yapamadım yaa şükür şimdi imm ama gercekten cok zordu..
sürekli sıkısıkmısın wc ye gitmem gerekiyormus gibi hissediyorum ama acıdan yapamıyorum.
nys bu sabah serumu taktılar toarlandım baya şimdi ol su içiyorum..
bakla konusunda nisasta miktarı fazla olabilir benim mideme dokunuyor cok ağır bi sebze yiyemiyorum ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?