yarın herkes tam tekmil burda olsun ona göreyoksa gelir hepinize zorla montiye aykırı ne varsa yedirip kilo aldırırım bakın....meyviş nerelerde bu arada ??
diyarim uzulme canim yaa.hepimiz döne dönem saliyoruz surekli diyet psikolojisi ne kadar insani yoruyor en iyi ben bilirim heralde yedigim yemek degil zehir sanki cunku surekli kilo alicam diye düsünüp hep mutsuz oluyorum,senin mesailer daha ne kadar böyle devam etcek kuzum.bende mayisin sonunda türkiyeye gidiyorum bir yandan cok seviniyorum bir yandan bu kilolarla nasil insan icine cikicam diye dusunuyorum.gecen carsambadan beri montiye basladim ama bakalim 5 kilo bile gitse yeter.buraya yazmiyorum cünkü birkac sefer baslayip biraktim tekrar birakirsam diye korkuyorum.
selam.......
pek skain bugün ortalık gelen giden yok yaaaaa
diyacım nasılsın cnm
diyarcım ege rmontide zorlanıyorsan
kalori hesabı ile herşeydne yiyerek versne cnm
kilod aalmazsın hem olmaz mı?
mönün güzel mariam afiyet olsun ....selam kızlar keyifli bir gün geçiriyorsunuzdur umarım...
menümü yazayım...
Sabah:greyfurt,kuru kayısı
Kahvaltı:1 dilim t.b ekmek,az peynir,zeytin,domates salatası
Öğle:Fırında balık sebzeli,salata,yoğurt,5 tane badem
Ara:1 elma,1 kase çilek
Akşam:Haşlanmış kabak,cacık,1 ceviz
aeben ablam kestane için ne diyorsun montide yasak olabilir mi acep yemedim de yani meraktan soruyorum anneanem gelcekde getirebilir gelirken...:78:
ışılcım mönün bu haliyle güzel canım ...ben ekmek yemiyorsun diye demiştim .CANİM mm bi,liyorum spor yapmalıyım sımdılerdde aldıgım kalorı o kadar duusuk kı sen de dıyorsun o yuzden spor yapcak takadım halim kalmıyor aksam da evde yemegı yedım mı ne spor ne bısey ıstegı kalıyor dırek uyuyayım dınleneeyım dıyorum
neyse kılom 54 küsürlerdeydı cuma günü kılo ölcümü yapamadım hiç hep cumartesı pazarlara kaldı cuma hep en ust kılomda oluyorum nedense,
bu hafta devam etmeyecektım spor yapıp normal yemege geceyım dıyordum ama 54 küsürüm 52 olayım 51 küsür olayım ozaman sıkılasırım yani 2 hafta daha devam edıcem zaten cok sıkı devam etmıyorum proteın, sbah 1 dılım ekmek yıyordum 2 dilim yyıyeyım mıgros uno ekmek ya da bım ısparta ekmekcık ekmegı ıle. oglen proteın ve salata aksam da aynı
gecen hafta 3 oglen nohut ve kuru fasulye yedım
yanı sbh
montı kahvaltısı 1 domates 1 tb dl ekmek 1 kb kt peynır
oglen salata yogırt sebze veya ızgara tavuk veya ton
aksam da salata yogrt yemek veya yumurta
gece de meyve bazen , bazen 10 adet badem veya antep
(geceyle aksam yemegım arasında 10 dakika var sadece, meyve yıceksem 1.5 saat gecırıyorum)
gun iiçinde aralrda cay ara ara turk kahvesı falan
menum buydu cicim canım hep aynı yedım
gecen hafta 3 ögun kuru fasulye nohut yedım oglenlerı
baska bır cıkıntılıgım olmadı ınanhsonu kacırıyorum sadece cok az o kadar. o da mecburen.. eve işten gec cııkıyorum dışarda oluyorum ac kalıyorum tüm gun falan
böyleöptum sızı sevıyorum
2 hafta daha montı ve spor sokucam araya, olmazsa evde yaparım sporumu salona gıtmem şart degıl. tugba özayın cdsı vardı ona baka baka yaparım.
teşekkür ederim ablacım sayende çok sağol... anna teşekkür ederim. inş. herkes hedefine ulaşır. bende kilo veren herkesi tebrik ederim.
diyarım . buraya yazman illa monti yapacaksın diye deyilki kuzum . en azından burda ol ki sana moral olsun ...diyarking ...
başlama tarihi.......23.07.2010
ilk hafta .........84,3 kg
1.hafta .......... 83,1 kg
2.hafta .......... 81,4 kg
3.hafta .......... 82,3 kg (kaçamaklı.(13.08.2010)
4. hafta ..........81.3 kg (20.08.2010)
5. hafta...........tatildeydim(27.08.2010)
6.hafta............79.6 kg(03.09.2010)
7.hafta............78.2 kg(10.09.2010)
8.hafta............78.9 kg(17.09.2010)
9.hafta............79.2 kg(24.09.2010)
10.hafta..........78.9 kg(01.10.2010)
11 hafta..........77.200 gr.
12.hafta .........76 800gr.
13 hafta .........tartılmamış ..
14 hafta ........ 75 800 gr...
15 hafta ........ 74 700 gr.
16 hafta .........77 200 gr.
17 hafta ........ 79 100 gr.
18 hafta .........77 000 gr.
19 hafta .........74 800gr.
20 hafta .......... bildirmedi......
21.hafta ......... 75 100 gr.(kaçamaklı )
22 hafta ......... 73 800 gr...
diyarım tekraR BİZİMLE ...
ilk hafta ......... 75 000 gr.
1.hafta ..........72 600 gr..
2.hafta ..........71 100gr
diyarım bi süre sabit.......
5.hafta .........72 400 gr.
6.hafta .........71 600 gr.
7.hafta ........bildirmediiiiii
Ablam nasıl bildireyim ben diyet yapamıyorum artık savrulup gidiyorum öyle bazı günler ne bulsam yiyorum acıkmadığım halde bazı günler yemedne kesiliyorumepey bi dağıttım kendimi o yüzdne yüzüm yok birde buraya artan kilomu yazmaya pskolojik bir durum motive olmam lazım senide utandırmak istemiyorum yeni arkadaşlarada kötü örnek olmak istemiyorum ama sende bana hakver şimdi öğlen yemeğini sayayım sana:
mantarlı unlu çorba,pirinçli dolma,makarna,salata,kısır,cacık vardı. ben hergün evden getireyim mecburen dolma salata cacık yedim. yani ne kadar yırtınsamda montiyi yapamıyorum. kahvaltıyı evden getiriyorum ontiye uygun ama öğlen ipin ucu kaçıyor. birde biliyorsun en az gece 12 ye kadar burdayım. akşam yemeğide montiye uymuyor. walla yoruldum kendimden...geçen hafta spor salonu ile konuştum en azından mesai kalmadığım hergün giderim diyorum haftada 3 kere bile olsa kardır belki motive olurum yada sıkılaşırım..
ama çok özledim hepinizi motivasyon vermenizi önerilerinizi...öpüyorum sizi..okuyorum yanınızdayım...
yanlızım montiye sık başlayıp bırakmakda sonucu etkiliyor .buna en iyi örenek benim .diyarim uzulme canim yaa.hepimiz döne dönem saliyoruz surekli diyet psikolojisi ne kadar insani yoruyor en iyi ben bilirim heralde yedigim yemek degil zehir sanki cunku surekli kilo alicam diye düsünüp hep mutsuz oluyorum,senin mesailer daha ne kadar böyle devam etcek kuzum.bende mayisin sonunda türkiyeye gidiyorum bir yandan cok seviniyorum bir yandan bu kilolarla nasil insan icine cikicam diye dusunuyorum.gecen carsambadan beri montiye basladim ama bakalim 5 kilo bile gitse yeter.buraya yazmiyorum cünkü birkac sefer baslayip biraktim tekrar birakirsam diye korkuyorum.
diyar konusunda katılıyorum banun sana .selam.......
pek skain bugün ortalık gelen giden yok yaaaaa
diyacım nasılsın cnm
diyarcım ege rmontide zorlanıyorsan
kalori hesabı ile herşeydne yiyerek versne cnm
kilod aalmazsın hem olmaz mı?
afiyet olsun marıam ...yaşın küçük ama çok ıstikrarlısın .selam herkese fıstıklar...:87:
nasılsınız bakalım...
menümü yazayım..
Sabah:greyfurt, 2 kuru kayısı, 1 kase çilek...
Kahvaltı:1 kase yoğurtlu yulaf ezmesi,salatalık
Öğle:1 yumurta haşlanmış, yoğurtlu salata
Ara:1 elma, 1 kuru incir
Akşam:azcık pırasa, cacık
afiyet olsun ışıl .. küçük kaçamagında. diyet yapıp yapmama konusundaarada kaldıgından sanırım .54,6 olan kilomla menümü yazayım
sbh 2 dl tb ekmek peynır domates maydonoz ızgara yarım sosıs
oglen salata patlıcan oturtma (ılk defa bugun yogurt ayran ıcıp yıyemedım)
arada dayanamadım kaçamak 1 mınık susamlı kurabıye
aksam yesıl salata lımonlu yogurt 3 mınık ızgara sosıs
su an salata yıyorum ama doymadım 1 kase daha yıycem
rejım yapmak- yapmamak arasoındayım ama 52ye ınmelıyım belkı spor yaparım bırazdan evde
afiyet olsun black.selaam bugünkü menüm
sabah geç uyandım o yüzden 2 öğün yedim bugün
kahvaltı: jambonlu sebzeli omlet peynir söğüş
ara: meyve
akşam: tavuk ve et karışık salata ayran
sıhatler olsun .teşekkürler tatlımm, evet kücük kaçamaktı , demin de artık spor yaptım hatta spordan sonra terledim diye girdim yıkanırken kesem vardı almıştım onu kulllandım bir ışıl daha cıktı resmen hihihihne zamandır hamama gitmek istıyordum cunku zayıflıyorum vucudumdan yag cıkıyor keselenmediği için her gun de yıkansam atamamısım yağı pisi isi. neyse gıttı bıtt :26:
vucudum kıpkırmızı ama temızım pakım mutluyum :82:
selam fıstıklarım
2 gün uğrayamadım işlerim vardı evde pek giremedim nete
pekde monti yapamadım aslında 2. Aşama diyelim menüde vermiim tartı zaten tokadını gösterdi bana
çok tutarsız oldum yaa 2 gün yapıyorum 3gün yiyorum 1 hafta yapıyorum 4 gün yiyorum böyle oluncada vücut napıcanı bilemiyo hemen +++ olarak gösteriyo kendini gene 57 çıktım sabah
gene bismillah deyip 1. Aşama kahvaltımı ettim off çok sıkıldım ben bu işten
zilim zilim zilimmmm
buralardayım canım.. dünyamda takılıomayy zilim dizimle basım dertte su aralar hani acıyor spor yapamıyorum diyordum yaa bu olay gecmedi bende sonunda cekim yaptırmaya karar verdim pazartesi röntgenler cekildi yarında mr var off bıktım kendimden artık zilim varya vücudumda ses gelmeyen eklemim yok doktor cok hassa yapın var ondan diyor ee napıcam ben benim her yerim hassas vücudumda nereme dokunsam bi hassasiyet var sürekli yatıcakmıyım yani
yarında mr ı cektiricem zilim işte kilom aynı 58.5 içime öküz kacmıs gibi yiyorum sükür kilo almıyorum sabitleniyor heralde artık kilom kalori hesabına baslıcam ama onada baslıyamıyorum ki ayy bi türlü motive olamiyorum zilim yaa tek düzenli devam ettirdiğim su olayım var günde 2.5-3 litreyi bitiriom..
sende ne var ne yok ayağın nasıl oldu.. oğlus napıyo .. kocişin iilestimi. uzun zamn oldu görüsemedikk
inşallah bebişine tez zamanda kavuşursun neslişim ...Selam kızlarrrr...
Ya ben bu menü olayını bir türlü hafta sonları yazamıyorum...
Hafta başıda yoğun olup giremiyorummm...Neyse menülerimi yazim bari....
Bu arada tebrikler için çok tşeekkür ederimmm...hatta sizler olmasanız nerde veremezdim heraldee...
Çok mutluyum inşallah istediğim kilolara gelip bebeğime kavuşurummmmm.....
Cuma günü kan vermiştim..Bende Pko var bilirsiniz LH hormonum feci yüksek çıkmış...Bir sonraki ay tekrar kan vereceğim inş. ozamana kadar onu düşürürüm...inşallahhh...Son 1,5 senedir iyiydi bütün değerlerim ama niye böyle oldu bilmiyorum...Sanırım mevsimsel gecikme oldu sonrada kanda hormon değerleim yüksek çıktı....
C.tesi menüm; 09.04.2011
Sabah ; fix monti kahvaltı
Ara ; k.kayısı
Öğlen; Tavuklu Salata + Ayran (patron mantıcıya götürdü ama ben salata yedimmm...inanamıyorum kendime...:)
Akşam; Anam düşünüyorum ama ne yediğimi hatırlayamadımmmm...Alzhemir mı oluyorum acaba....
Pazar menüm; 10.04.2011
Sabah ; fix monti kahvaltı (yani öğlen idi geç kalktım)
Ara ; k.kayısı
Akşam; Kayınvalidemlerde idik..k.fasulye + salata + yoğurt + 1 parça tavuk
Pazar tesi menüm; 11.04.2011
Ara ; k.kayısı
Öğlen; Tavuklu Salata + yoğurt
Akşam; 8 dk. Haşlanmış spagetti + yoğurt
Salı menüm; 11.04.2011
Ara ; k.kayısı
Öğlen; Brokoli + kereviz z.yağlı + yoğurt + salata
Akşam; menemen + salata + ayran
talılardan uzak durman iyi .birde beyaz ekmek tüketme diyarın yanında paketli tb. ekmek bulundur .en azından ....ah canım ahhh anlıyorum seni( mesailer için daha azalacak gibi görünüyor işte bende elimden gelen her an yürüyorum haftayada yazılıcam spora inşallah bakalım canım. azmim yok artık ama motive olamadığım için kilo veremiyorum alıyorum + lardayım artık bunu görünce hepten mutsuz oluyorum bu hafta Allahtan kendimi frenledim birtek öğlenleri burada montiye %100 uyamıyorum ama sıfır tatlı olarak gidiyorum bu bile huzur veriyor bana...umarım istediğimiz kiloya bu yaz sonu ulaşırız ben son bi gayretle bu yaz sonuna kadar savaşıp 10 kiloyu vermek istiyorum..
iyiyim canım işte sizlerle konuşuyorum daha iyi oluyorum. zaten dikkatliyim kalori saymasını bilmiyorum ama sağlıklı olanları seçmeye çalışıyorum en azından...dün dolma yemeseydim doymazdım aç ken tatlı isterdi canım ama doyduğum için krize girmedim die kendimi motive ediyorum işte...
sandöviç ekmegin tb savede içinde et türü yoksa mönün güzel blackgünaydınlaar bugünkü menüm;
sabah; yumurtalı kahvaltı
öğlen; sandviç (dısarda olduğum içimn)
aksam; taze fasulye ve cacık
zilim zilim zilimmmm
buralardayım canım.. dünyamda takılıomayy zilim dizimle basım dertte su aralar hani acıyor spor yapamıyorum diyordum yaa bu olay gecmedi bende sonunda cekim yaptırmaya karar verdim pazartesi röntgenler cekildi yarında mr var off bıktım kendimden artık zilim varya vücudumda ses gelmeyen eklemim yok doktor cok hassa yapın var ondan diyor ee napıcam ben benim her yerim hassas vücudumda nereme dokunsam bi hassasiyet var sürekli yatıcakmıyım yani
yarında mr ı cektiricem zilim işte kilom aynı 58.5 içime öküz kacmıs gibi yiyorum sükür kilo almıyorum sabitleniyor heralde artık kilom kalori hesabına baslıcam ama onada baslıyamıyorum ki ayy bi türlü motive olamiyorum zilim yaa tek düzenli devam ettirdiğim su olayım var günde 2.5-3 litreyi bitiriom..
sende ne var ne yok ayağın nasıl oldu.. oğlus napıyo .. kocişin iilestimi. uzun zamn oldu görüsemedikk
çıt kırıldım meyve .
inşallah bebişine tez zamanda kavuşursun neslişim ...degerlerinde düzelir inşallah .
mönülerin iyi tek hatan ... kurufasulyeyele tavuk yemişin ,biliyorsun karbonhidratlarla eti birlştirmiyoruz ogün mönün olmamış ...birde 2 gün üst üste karbonhidrat mönüsü yemişin akşamaları ... bu haftaya hakkın fazla kalmamış sebze et ye .
talılardan uzak durman iyi .birde beyaz ekmek tüketme diyarın yanında paketli tb. ekmek bulundur .en azından ....
bukadar kendini üzme kuzum .dedigin gibi saglık olsun .
sandöviç ekmegin tb savede içinde et türü yoksa mönün güzel black
kolaygelsin zilim yine robot gibi olmuşun ordan oraya koş ..BANUM canım benim dün gece senin geldiğini görmeden çıkmışım...oğlumun uyku düzeni bozuldu.biz yatmadan yatmıyor artık.benimde işlerim bitmiyorki erken yatayım..hele pazartesi salı gece okulumda varya beni bekliyor ben geldikten sonra oynamak istiyor yatalım dedikçe basıyor çığlığı..nasıl yapsam bilemiyorum.2 hafta öncesine kadar bile saat en geç 10 dedimmi uyur kalırdı.ve artık günde bir kez uyumasına rağmen gece uyumak bilmiyor.eskiden günde 2 kere uyurdu akşamda 9:30 - 10 olunca uyurdu.işte yaptırmıyor.dağ gibi ütülenecek birikti eşimin beyaz kıyafeti kalmamış akşam bir kat ütüledim sadece.kalanı kaldı yaptırmıyor oynayalım diye...oofff kendini köşeye sıkışmış gbi hissediyorum bazen...az daha büyüsede kreşe versem...arkadaşsızlıktan bize sarıyor çocuk...
meyvem dünyanda takıl ama bizede uğra cnm.ben buraya bile zor giriyorum oraya hiç gelemiyorum bari sen gelde görelim azcık seni..
bende sen kadar olmasam bile hassas bünyeliyim cnm.valla birilerinin yanında anlatmaya utanıyorum.hemen "canım yaşın kaç daha dur bakalım " falan diyorlar..halbuki yaşla ne alakası var?
belki bir aydır hatır hutur her yerim kaşınıyor.yüzümü kaşınıya kaşıya kızarttım.çzelikle alnım pul pul oldu. hiç istemeyerekte olsa gidip gene tonla para verip esk kremlerine geri dönmek zorunda kaldım.ve o kremlere para vermiim diye arada daha uygun fiyata aldıklarımda kapak oldu
vücudum desen atopik dermatid'li.(bir tür egzama cilt aşırı kuruyor) kaşına kaşına bi hâl oluyorum
senin bünye dahada hassas.çok daha dikkat etmen gerekiyor cnm..
bizde haberler iyi cnm.ayağımı unuttum bile.bandajla gezemedim çıkardım attım.eşimde iyileşti.oğluşta iyi çok şükür tatlım...
yok neslişim montini bozacak kadar büyk hata deyil ama yanlış oldugunu bil .cumaya baskülü etkilemez .sebze ve proteine egırlık ver bu günlerde.Kötü mü olmuş yani aeben ablammm....Bişiy olurmu..baklagil+tavuk???İnş. tartıya yansımaz...
Ya makarnada o akşam çok hastaydım eşim yapmış..Yedik öylee hani montide uyuyor diye...
Gerçi pek makarna yememeye çalışıyorumm...Yersem de haftada 1 kere yiyorummm...
bundan sonra zaten dahada dikkat edeceğimmm....:26:
hoşgeldin zeynep...merhaba bu diyeti aslında ilk defa duydum desem gülermisiniz bilmiyorum ama daha önce bu topiğe hiç rastlamadım bende bir haftadır diyetteyim bugün yazılanların bazılarını okudum biraz da araşırdım çok mantıklı geldi inşallha bende kilo veririm
tünaydınlar efem ....
mönün güzel mariam afiyet olsun ....
kestane yasak kısların dedigi gibi.
ışılcım mönün bu haliyle güzel canım ...ben ekmek yemiyorsun diye demiştim .
spor evdede yapılır tabiki salon şart deyil .
diyarım . buraya yazman illa monti yapacaksın diye deyilki kuzum . en azından burda ol ki sana moral olsun ...
monti yapman şart deyil .ben yapmıyorum zilim yapmıyor.bak meyvem yapmıyor ama burdayız .zamanın oldukça yaz ..
birde banum aşagıda yazmış .monti yapmasanda kl hesabı yap bencede yadiklerini abartma en azından artı çıkmassın ... durumun çok zor anlıyorum seni .. sakın bunun için kendini harap etme . saglık olsun .
yanlızım montiye sık başlayıp bırakmakda sonucu etkiliyor .buna en iyi örenek benim .
diyebilirimki artık monti bende fazla işe yaramıyor .çümki bünyem alıştı .aynı şeyleri yaşayın istemem .
başarılar hadi bakalım .
diyar konusunda katılıyorum banun sana .
sen nasılsın toparlaya bildinmi kendini.
dün evde yoktum kızılaya indim . kızımın dersane toplantısıvardı
afiyet olsun marıam ...yaşın küçük ama çok ıstikrarlısın .aferin sana çogumuza örneksin ..
hergün mönü yazdıgın içinde ayrıca teşekkürler .
afiyet olsun ışıl .. küçük kaçamagında. diyet yapıp yapmama konusundaarada kaldıgından sanırım .
afiyet olsun black.
sıhatler olsun .
kıs neyden sıkıldın daha dünbir bugün iki yavv .maytabım böyle devam edersen sonuç alamassın bacım .... nerde 2 ay hiç kaçamak yapmayan mehtap. sanırım bilinç altın bu kilo yeter sor yapıp toparlanayım kafi diyor sende ipin ucunu bırakıyorsun .
bugun
sbh 2 dl tb ekmek, ızgara mını sosıs, 2 kb beyaz peynır 1 domates çay
oglen tonbalıklıyogurtlu salata
aksam da salata yogurt ve sebze yerım...
açım aç :18: basım da agrıyor
dun böreklere nasıl bakıyordum
eskısı gıbı bı oturusta yarım tepsı borek yemk ıstıyorumşeytan dürtüyor acıkcası.
selam fıstıklarım
2 gün uğrayamadım işlerim vardı evde pek giremedim nete
pekde monti yapamadım aslında 2. Aşama diyelim menüde vermiim tartı zaten tokadını gösterdi bana
çok tutarsız oldum yaa 2 gün yapıyorum 3gün yiyorum 1 hafta yapıyorum 4 gün yiyorum böyle oluncada vücut napıcanı bilemiyo hemen +++ olarak gösteriyo kendini gene 57 çıktım sabah
gene bismillah deyip 1. Aşama kahvaltımı ettim off çok sıkıldım ben bu işten
Selam kızlarrrr...
Ya ben bu menü olayını bir türlü hafta sonları yazamıyorum...
Hafta başıda yoğun olup giremiyorummm...Neyse menülerimi yazim bari....
Bu arada tebrikler için çok tşeekkür ederimmm...hatta sizler olmasanız nerde veremezdim heraldee...
Çok mutluyum inşallah istediğim kilolara gelip bebeğime kavuşurummmmm.....
Cuma günü kan vermiştim..Bende Pko var bilirsiniz LH hormonum feci yüksek çıkmış...Bir sonraki ay tekrar kan vereceğim inş. ozamana kadar onu düşürürüm...inşallahhh...Son 1,5 senedir iyiydi bütün değerlerim ama niye böyle oldu bilmiyorum...Sanırım mevsimsel gecikme oldu sonrada kanda hormon değerleim yüksek çıktı....
C.tesi menüm; 09.04.2011
Ara ; k.kayısı
Öğlen; Tavuklu Salata + Ayran (patron mantıcıya götürdü ama ben salata yedimmm...inanamıyorum kendime...:)
Akşam; Anam düşünüyorum ama ne yediğimi hatırlayamadımmmm...Alzhemir mı oluyorum acaba....
Pazar menüm; 10.04.2011
Sabah ; fix monti kahvaltı (yani öğlen idi geç kalktım)
Ara ; k.kayısı
Akşam; Kayınvalidemlerde idik..k.fasulye + salata + yoğurt + 1 parça tavuk
Pazar tesi menüm; 11.04.2011
Ara ; k.kayısı
Öğlen; Tavuklu Salata + yoğurt
Akşam; 8 dk. Haşlanmış spagetti + yoğurt
Salı menüm; 11.04.2011
Ara ; k.kayısı
Öğlen; Brokoli + kereviz z.yağlı + yoğurt + salata
Akşam; menemen + salata + ayran
günaydınlaar bugünkü menüm;
sabah; yumurtalı kahvaltı
öğlen; sandviç (dısarda olduğum içimn)
aksam; taze fasulye ve cacık
tünaydınlar efem ....
mönün güzel mariam afiyet olsun ....
kestane yasak kısların dedigi gibi.
afiyet olsun marıam ...yaşın küçük ama çok ıstikrarlısın .aferin sana çogumuza örneksin ..
hergün mönü yazdıgın içinde ayrıca teşekkürler .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?