Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

mariacım ben izin veriyorum canım yiyebilirsin hatta bi dilimde benim için ye :)şaka tabii
ama yedikten sonra göreceksin hiç bişey olmadığını.
bende tam 2 ay boyun ca hiç kaçamaksız 2. aşamaya geçtim.ilk günlerdeki gelgitlerimi aebencim bilir sonra baktım bişey olmuyo ve bu 10 boyunca böyle sürdü .sigarayı bırakınca bi,raz aşırıya kaçtım herhalde fındık fıstık konusunda
ondan dolayı almış olduğum bi 3 kg var onuda vericem inşallah
yani 2 ay kaçamaksız yaparsan diicem oki pankreasın düzene gşrmiş olur.1 günlük bi kaöçamaktan etkieleneceğini sanmam .yarından sonrada devam edersin gelmek istediğin kiloya kadar.yaşgününü şimdiden kutlarım mariacım mutlu bir gün ve bir ömür dilerim .yerken 1 çatalda benim için al:)))

bide sabah gülbende emre diye bi konuk çıkıcaktı şu meşhur allen car yöntemini türkiyede tanıdan insan .onu beklerken bi hanım çıktı rastlıyorum arada bir ona gülbenin sürekli takipçisi olmadığımdan ismini bilemiicem şimdi.twiterda reklamını görünce seyrettim bugün.neysem uzattım işte o hanım artık kalori hesabının ne kadar yanlış olduğunun herkes tarafından bilindipini yediklerimizdekilerin besin değerlerinin önemli olduğunu söyledi.mesela dedi 100 kalorilik havuçla 100 kalorilik cips kalorileri aynı ama miktarları farklı tabiki birini yediğimizde kilo almayız ama cipsi yediğimizde hem 100 kalorilikten bişey anlamayız çünkü beyine besin değerleri gitmez hemde kilo alırız dedi.
bi örnek daha verdi
nutella kavanozunu sonuna kadar kaşıklayıp hala doymadığını söylemiş bi hastası nutella kavanozundaki örn 500 kalorilik bi ç,kolata var
500 kalorilik bi salata yesek yiyemeyiz zaten çünkü bi süre yedikten sonra beynimize bu gelen besin benim için yeterli sinyali gelir ve bi doymuş oluruz ama nutellada bi besin öğesi olmadığından doyma hissi beyine iletilmez hiçbizaman .valla bende olsam bi oturuşta yerim 1 kavanıoz nutella hatta büyüğünden:))
bana montiyi anımsattı kadının anlattıkları
pankreasın düşük düzeyde insülin salgılamasını öğretmeliyiz falan dedi .bunuda yediklerimizle sağlarız zaten bi süre sonra düzene giren pank.yediklerimize uygun insülin salgılamaya başlar dedi ...vayy dedim monti amcamın yeğeni seni:))

canım doğum günün kutlu olsun ye bence doğum günün nasılsıa :)

ehe teşekkürler maytapcım bende bişi olcanı sanmıyorum kitaptada bahsediyor zaten monti amcam iyicene okudum...ben zaten 2. aşamaya geçerim demiyorum bir gün sadece öyle geçer sonra hemen 1. aşamaya geri döenrim.zaten sporada gidiyorum yakarım onu sporda tamam canım senini içinde yicemm...

çok haklısın tatlım bende izledim gülbeni...kalori hesabı çok yanlış doğru...monti amcam o kadar haklıki iyiki biz bunun farkındayız iyiki montiyi tanımışız...

canım doğum günün kutlu olsun ye bence doğum günün nasılsıa :)

teşekkürler tatlım çarşamba günü gerçi ama olsun teşekkür ederim yinede...tamam yicemm

günaydınnnnnnnnefemmm
aben ablammm aşkolsunnn geliyorum buradayım ben ama kimsecikler yokkii
ben akşam daha sık giriyorum akşamda sizler yoksunuzz

bugünde daha yeni açtım pc
işten güçten ırsat mı kalıyor
küçükkken daha akıllılardı yaa
her yeri dgaıtıyola rşimdi
bi ton ütü yaptım sabahtan
ymek yap bebeleriii uyuttttt
ne iş bitiyor ne güç vallaaaa

siz istesenizde bırakmammm ben sizi

zilimmmm zilimmm
kuu sen he ryıl başka model gözlük mü alıyonnn bacım
ben kaç yıldır aynısını kullanıyorum vallaa:26::26::26:

slm kıslar....
aebenim ne desen haklısın aplam ara sıra bi depreşiyor bu alışverişkoliklik bende .saldıray bi tip oluyorum.ah birde şu vitrinleri bu kadar albenili düzenlemeseler...

bende kendime aldığımdan ziyade başkalarına bişeyler aldığım zaman çok mutlu hissediyorum kendimi..yazın ailemin yanına giderken annemin komşularına varana kadar eş dost akraba ve çocuklarını unutmuyorum.annem kızıyor bu kadar yapma her yıl hacdan yada almanyadan gelmiyorsun kızım der ama seviyorum hediye almayı:89:
kendime almayıda normalde indirgeyebilirsem çok daha iyi olacak zannımca

banuşum valla göremez olduk seni cnm yaaa aebenim haklı bu konuda,daha sık gel tatlım...

gözlük olayına hiç girmeyelim,walla utanıyorum söylemeye artık.ne kadar müsrif olduğum ortaya çıkıyor.:26: her yıl başka bişeye özeniyorum akşamda eşimle avm'ye gittik orda eşim kendine bakmak için girdi gözlükçüye hemen kendime bi ray-ban buldum mavi turuncu çok hoştu ama artık utancımdan alamadım walla.:78: bi dahaki aya özel ders ücretimle alıcam artık onu

selamlar bugünkü menüm;
sabah klasik monti
öğlen: 1 sosisli omlet
akşam: tavuklu mantarlı soya soslu al dente makarna

günaydınnnn
bugün açılış benden olsun .....pilatese kadar.

dogum günün kutlu olsun mariam .yarın sanırım ama şimdiden kutlayım ..
bugünde benim ogluşun dogum günü . sizi gidi obur bogalar sizi

pastanada şimdiden afiyet olsun . 1 dl.den bişi olmaz .hak ettin 2.aydır kaçamaksız yapmakla .
attaki maytabımın yorumuna aynen katılıyorum ...
yanlzı pastanın ardını getirme . ve ertesigün aynen devam montine .

maytabım artık çogu belenme uzmanları bunu söylüyor .hatta şu benim müdavimi oldugum .adı neydı (balık hafizalı ben ) çok konuşur dokdorumdaki adam .nladınız zannımca.oda besinlerin birleşimden bahsediyoraradabir aynen montideki gibi. eger o adam ankarada olsa direk gidicem . çümki kilo verme işini yemek listeleriyle deyil kişiye göre saglık durumuna göre hazırlıyor ..

sadede gelirsek . amcamdan 20 yıl sonra bizim beslenme uzmanlarımızın jetonu düştü .. ne acı .:78:
olsun zararın neresinden dönsek kardır ... ama hala birçok diyetisyen ve hs. neler kl hesabına göre diyet veriyor . bu beni hep üzüyür ....
mesela ben endokrin hs. gidiyorum hipo için . şimdi desenki verdiginiz 1400 kl lik hatta daha az kl bana artık yaramıyor kilo veremiyorum . çok meraK EDİYORUM NE DİYCEKLER . HAS. NELERDE BU KONUYLA İLGİLİ GEREKLİ ARAŞTIRMA YOK MALASEF. DİREK KL. HESABI

İNAN ONTİ YAPSANYDIN DAHA SIK GİRERDİN BANUM .
EMME SENİN ASKERLERDEN DOLAYI HAKLISIN ALLAH KOLAYLIK VERSİN ... YİNEDE BİZİ SENSİZ BIRAKMA ...

BENDE GEÇEN YAZ ALDIM Bİ GÖZLÜK YKM DEN osse nin KULANIRIM 2.3. YIL . BİDE ESKİ GÖZLÜGÜM VAR İDARE EDERİM
zaten dünde gözlük yadırm... miyop astimat. daha eveldende var gözlügüm ama takan kim bi türlü alışamadım sürekli gözlük takmaya .:82:...
neye güldüm biliyormusun zilim annenin almancı yakıştırmasının aynını, benim anemde bana yapmıştı ...
Ablacım kendi çapımda plates yapıyorum işte akşam mesai kalmaz eve gidersem bilgisayardan ebrunun programlarından seçiyorum bir tane yapımaya çalışıyorum elimden geldiğince :)

selamlar bugünkü menüm;
sabah klasik monti
öğlen: 1 sosisli omlet
akşam: tavuklu mantarlı soya soslu al dente makarna
vaşş blakıcim kız cadı bunca zamandır monti yapıyorsun unuttunmu etle ekmek türü yasak ...

günaydın nazlım .....
dün girmemişsin k.k ya yine netinmi yokdu . hs. falanmısın yoksa.
kalış sultan paylaşım alanına not düşmüş . sen yazarsın diye ben yazmadım .

benim hep montide okudugum birkaç önemli not ..

Montignac diyetiyle zayıflamak istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken en önemli
nokta, proteinlerle karbonhidratları farklı öğünlerde tüketmek. Ayrıca yağ
hücrelerinin büyümesini kolaylaştıran, şeker ve nişasta oranı yüksek olan
patates, havuç ve pancar gibi bazı besinlerin yasak olduğunu da unutmayın!

Bu diyette tüketilen besinlerin kalorisi dikkate alınmıyor ve besin
çeşitlerine katı sınırlamalar getirilmiyor. Bu da diyeti cazip kılıyor.
Montignac diyeti, proteinlerle karbonhidratların aynı öğünde tüketilmemesi ve
uzun vadede kişinin beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi prensibine dayanıyor.
Yapılan araştırmalar, proteinlerin lifli sebzelerle birlikte alındığında vücudun
yağ depolamadığını gösteriyor. Burada hedef, tüketilen gıdaları
karbonhidratlarla karıştırmayarak pankreasın ensülin salgılamasını engellemek.
Böylece, ihtiyaç duyulan enerjinin sağlanması için vücuttaki yağ stokları
kullanılıyor ve yağlardan kilo kaybı gerçekleşiyor.

Zamanlamaya dikkat!

Montignac diyetinde dikkat edilmesi gereken kurallardan biri, ilk aşamada
beyaz un ve şekerin tamamen beslenmeden çıkarılması. Kepekli un ya da kabuklu
pirinçle hazırlanmış yiyeceklerin tüketiminde daha rahat davranabilirsiniz.
Ancak karbonhidratlı bir öğünün ardından en az 3- 4 saat ara vererek diğer öğüne
geçmeniz gerekiyor. Proteinli öğünler için de bu kurala uymalısınız. Diyeti tam
anlamıyla uygulayabilmeniz için öğün atlamayı aklınızdan bile geçirmeyin. Öğün
atladığınız takdirde, ensülin salgılanmasındaki dalgalanmalar diyetin etkisini
azaltabilir. Diyette yiyeceğiniz besinlerin miktarına çok fazla bir sınırlama
getirilmiyor, ancak besinlerin tüketilme zamanları önem taşıyor. Diyet sırasında
bol bol meyve yenilmesi öneriliyor. Ancak meyveyi ya kahvaltıdan 15 dakika önce
ya da yemeklerden en az üç saat sonra yemelisiniz. Buna dikkat etmediğiniz
takdirde, meyveler midede alkole dönüşerek kilo kaybını engelliyor.

Düşük glisemik indeks

Montignac diyetinin ilk aşamasında, glisemik indeksi düşük gıdalardan oluşan
bir kahvaltı tercih edilmesi öneriliyor. Ayrıca kahvaltıda tüketilecek gıdaların
yağsız olması da önemli. Kahvaltıdan 15 dakika önce meyve yiyebilirsiniz.
Aşırıya kaçmamak koşuluyla kahvaltıda dilediğiniz miktarda kepekli ekmek ve
yağsız peynir, yoğurt ve süt tüketebilirsiniz. Yine yağsız olmak şartıyla öğle
ve akşam yemeklerinde kırmızı et, tavuk, balık ya da omlet gibi protein
ağırlıklı beslenebilir, ana yemeğin yanında yine çok düşük glisemik indeksli
yeşil salata, yeşil sebze ya da mantar tüketebilirsiniz.

Tercihiniz karbonhidrattan yanaysa

Protein ağırlıklı bir tabak yerine karbonhidrat ağırlıklı bir yemek
isterseniz, karbonhidratları yine düşük glisemik indeksli gıdalardan
seçmelisiniz. Örneğin kepekli makarna, kabuklu pirinç, kuru baklagillerden
oluşan bir porsiyonun yanında dilediğiniz kadar yeşil sebze ve salata ve yağsız
yoğurt yiyebilirsiniz. İşlenmiş (rafine edilmiş) her karbonhidrat, patates,
havuç, pancar, mısır, muz ve karpuz gibi gıdalar diyetin ilk aşamasında
vazgeçmeniz gereken besinler arasında yer alıyor. Yaklaşık iki ay sürecek bu
dönemi adatırsanız, beslenmenize yavaş yavaş bu gıdaları da
ekleyebilirsiniz.

Son düzenleme:

aebencim 2 parcaydı cok azdı içinde tavuk

günaydınnnnnnnn efemmmmmm....

aben ablam sende erkencisin
doktorum programı bugün çok güselll
zamanı olanlr fırsat bulanlar izleyi versin

aben abla yaz geldi gğnde iki kez bebeleri dışarı çıkartıyorum
valla dünn bi ton ütü yaptım daha ev temizliycme bugün ve iki makina çamaşır katlıycammm

günaydın nazlım .....
dün girmemişsin k.k ya yine netinmi yokdu . hs. falanmısın yoksa.
kalış sultan paylaşım alanına not düşmüş . sen yazarsın diye ben yazmadım .

günaydın ablam cumartesiden bu yana gripten dolayı yatıyordum . miğdemde de sorun vardı dün endoskopi yaptırdım iğrenç bişeydi ... gastrit ve miğdemde mikrop çıktı. bir sürü ilaç verdi doktor ilaç içmeyi sevmeyen bana neyse 14 gün o ilaçları kullanıcam sonrasında azar azar düşürecek ilaçları ... paylaşım alanına yazdım ben ablam bu sabah

tünaydınlar herkeseee :))

ablacım dün plates yapamadım ama 1,5 saat yürüdüm

bugünde platesimi yapıcam inşallah :))

yemeklerimi yazmıyorum çünkü monti pek değil kötü örnek olmasın die.burdayım ama :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…