bugunden itibaren olcu alayim diyorum.normal mezura ile olculuyor ?
Benim kitapda eski basim ve yukaridakiler yaziyor yaf :26:
he evet falla yaf yagli peynir yiyerek zayiflayan benim haberinis ossun
ama tabi ben emzirdigim icin istisna olabilirim
Ya çok sagol, moral verdin. Beden küçülüp kilo almak şaşkına çevirmişti beni.Buday ekmegi yiyorum genelde ama evde kalmamıştı, uyarın için teşekkür ederim. Şu an nefret ettiğim hade yeşil çay kupam da elimde. Çoook teşekkür ederim paylaşım için çok iyi geldi
Ne demek canım her zaman. Sakın bırakma diyetini dediğim gibi. Çok faydasını göreceksin.
Canımcım nasıl ölçü alınıyo diye sordun heral, ya da ben öyle anladığım için yazayım istedim..Evet normal mezura ile gögüs, mide, bel, basen, üs bacak alıyorsun..Sevgiler
İnşallah canım çok sağol. Senin söylediği olay yüreğime su serpti, umutlandım. Ama bu gün asabım sıfıında altına indi. Bel dün 98 den 94 e düşmüşken, bugün 97 ölçtüm yıkıldımMide ölçüm aynı kalmış. Resmen otluyorum ölçüm fazlalaşmış . Varmı böyle bişi ya Nerede yanlış yapıyorum ben? Resmen az yiyorum ve g.i. nin dışındakilere bakmıyor, karbon portein karıştırmıyorum Umudum senin söylediklerinde bakalım ne kadar inatlaşacaz kilolarımla:2: Sevgiler canım iyi ki varsınız...
Hazir oglum uyuyorken bi kosu olcu alayim :) tesekkur ederim
Montigcigim menopoza girmismiydin? yani tam hatirlamiyorum ama oyle biseyler yazmistin sanirsam.
bizimkiler diyorlarki o gunlere denk gelen gunlerde sisiyorum.oyle bisey olabilir mi acaba ?
bizimkiler dedigim annem anneannem kayinvalidem vs :)
merhabaa
yazındna benn mi öyle anladım bilmiyorum ama
montide kuryemiş aralarda dgeil anaa ögünlerde yeniyor abartmamak kaydı ile
birde yemek ile birlikte meyve yogut ile meyve birlikte yenmiyor
önce meyve 15. dk sonra yogurt veya süt ürünü tüketiliyor.
Ben bu diyeti hiç anlamaım gözünüzü seveyim bi yardım etseniiz:S hem karbonhidratla protein karışmamalı demişsiniz hem de kahvaltıda peynir ve yumurta yiyen var:S şimdi, bu diyette eğer et varsa ekmek yenmiycek,yağ mümkün olduğunca azaltılıcak,şekerli şeyler tüketilmiycek,ekmek de tahıl ekmeği olacak,her öğünde de yoğurt,süt türü şeyler mi tüketilecek ? ara öğün var mı yokmu en baştaki açıklamada atıştırmamalı yazılmış. anlamadıım:S
Selam. Peynir süt ve yoğurt yağsız veya yarım yağlı olduğu sürece sorun yok. Az miktarda kabak çekirdeği bağırsakları çalıştırdıgı için öneriliyor. Ayçekirdeği çok yağlı. Aralarda abartmadan badem, fındık,ceviz yiyebilirsin bunların glisemik indeksli 15 . Veya 200 gr badem(protein içderiyor), ceviz veya fındık, Elma ve Yoğurt olarak öğün yapabilirsin.Meyveli yoğurdu ise, sana montinin kitabından alarak yazıyorum aşağıya. Elmayı öneriyor sadece ama şeftalininde yani heikisinin de gliemik indeksi 35. Sorun olmaz diye düşünüyorum.
Kitaptan alıntı:
1)Meyve yemek
Asiri glusidli ve kan sekeri endeksi 60 olan muz haricinde bütün meyveler yenebilir.
Mesela 3-4 elma ya da portakal yiyebilirsiniz.
Ayni sekilde 2 elma ile birlikte 200 gr ceviz veya findik ya da badem (hepsini kabuksuz
bulmak mümkün) yiyebilir ve yemeginizi 2 kase yogurt ile tamamlayabilirsiniz..
Bu arada internete yayınlanan glisemik indeks tablolarının çoğu yanlış. İsteyen olursa montinin resmi sitesindeki g.i. tablosunun türkçeleştirilmişini paylaşırım burada..Sevgiyle kal..
Et ve yumurta ile ekmek tüketemiyorsun. Süt peynir ve yogurt (Yagsız veya az yaglı) joker. Yani hem protin hem karbon ile tüketiyorsun. Ara ögünde acıkınca meyve (elma,armut,ayva)gibi glisemik indeksi düşük olarak yiyorsun. Bazı arkadaşlar badem, ceviz,fındık (birkaç tane) tüketiyorlar ara ögün olarak. Bol salata da yiyebilirsin mesela. Limonlu veya sirkeli az zeytinyaglı..Baştan birkaç sayfa okursan orada daha açıklayıcı bilgiler var..Sevgiyle kal...
çook teşekkür ederim montig
hemen yazını not aldım...kitabı bulamadım bir çok kitap satışından haber bekliyorum
ben Ramazan dolayısı ile oruç tutyorum ve montig diyetini de şu an alışma ve tanıma süreci yaşıyorum...böyle araralarla az hafif öğün yapmaya çalışıyorum...inşallah oruçlarımız bittikten sonra ...gündüz yeme mesaisi ve spor ile tamamen uygulamaya geçicem...işte bu süreçte siz tecrübelilerden beslenme şeklinin felsefesini ve ana tema kriterlerini öğreniyorum...benim sorunum günlük hayatımda tek öğün yemek yemem ve eşimle akşam evde çay kahve eşiliünde çozutmam ve mutfakta iyi olmam:97::97:çok tezcanlıyım hiç üşenmem gece pizza yaparım...pan cakeler...spagaettiler...ama ala gündüz oturup bişey yemem...eşim eğer olmaz sa hiççç yemek yemiyorum:78::78::78: en sevdiğim yanım asla şeker kullanmam feci çok su içerim....işte böyleee....tekrar teşekkür ederim...sevgiyle kal:79::80:
Rica ederim canım. Faceye üyeysen kitabı oradan e-kitap olarak indirbilirsin. Takıldıgın yeri banada sorabilirsin kitaba bakar söylerim. Gerçi sagolsun aeben de bu konuda uzman ve çok yardım ediyor. Montide 3 ögün yemek şart metobolizmayı ve insülini dengede tutmak için. Oruçlu olunca 2 de kalman dogal(Ben ilaç kullndıgım için malesef oruç tutamıyorum) Akşam yenen yemek birçok uzmana göre kilo aldırıyor bu yüzen dikkat etmek gerek. Sorun olmaz diyenlerde var ama yine de abartmamak gerekiyorGlisemik indeki düşük gıdaları (Özellikle 35 altını) tüketebilirsin, elma armut, ayva şeftali gibi meyveleri tüketebilirsin mesela. İlle de kuruyemş dersen bir avuç beyaz leblebi veya 10-15 tane badem , fındık yiyebilirsin..Hamur işlerinden mümkün oldugunca uzak durmak gerekiyor..Sevgiyle kal..
41 kere maşallah onlminecim güzel vermişsin 10 gündemerhaba Montig facebook'ta bakıp incelim hemenaslında kuruyemiş olarak ceviz yiyorum,çekirdek dün süpriz oldu normalde yemem sevmem, ama demek ki diyet yediriyor:90::90::90: hamur işinide pek aramam,yani ben şanslıyım sanırım, kendime hakim oluyorum...ekmeği de sahurda en fazla 2 dilim buğday ekmeği olarak tiketiyorum...bu diyete başlayalı 10 gün oldu ve tam 2kg eksik görünüyorum neyse yine çooook anlattım:82:
iftar menüm: bir adet tavuk avuç içi kadar ızgara sirkeli soğan ile...salata...bol salatalıklı yopurt 1 adet hurma
su ve şu anda yeşil çay içiyorum
sevgiyle kalın
sinirden bir tam pideye tereyağ bal sürüp yedimhemde akşam yemeği ile beraber
özgeeeee nii yaptınnnnn sen ku neye sinirlendinn kız bu kadannn
neyse olan olmuş gayrii:)
günaydın canım.dün aradım taradım bulamadım ben facede.Günaydın ben ordan aldım. Bakayım bende hemen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?