ablaa bekunisi sürekli içmek zararlı degilmi
bende çok zord akalırsam 2 doz alıyorum
hatta dün dgeil önceki gece içtim 2 tane
bende sürekli müzmin kabızlardanım
kujum
birde kuru kaysı ye cnm yada şöle yap
kurukaysıyı koy biraz suyla kaynasın içinede tarçın at sonra blendırdan çekip iç
hem tadı muhteşem hemde wc ye yardımcı olur
kızlar bana hiç bi yorum yapmamışsınız... bı rahatsızlıgın belırtısımıdır bu denlı kabız olmam.
Geçmiş olsun canım, zor iştir, bilirim. Böyle durumlara bitki olarak sinamike bire bir ama ben ne zaman kullansam sancıdan kıvranıyorum.
15 gün önce bende senin gibiydim eczacı arkadaşım bekunis verdi bana günde 1 tane alıyorsun (3 lira bişi fiyatı da)
Bana çok iyi geldi. Ayrıca kuzenim de devamlı kabızlık çeken bir bünyeye sahip, gittigi dr. kuzenime bu ilacı vermişti. Ben normale dönünce bıraktım yani sonuna dek içmen de gerekmiyor..Aklında bulunsun diye paylaşmayı istedim...
merhabalar...2 gündür yazamadım...o yüzden aklıma geldiği gibi yazıyım
c.tesi sahur...2 adet haşlanmış yumurta salatlık domates ve peynir bunları salata olarak yapıp yedim....
pazar iftar.....1 adet tavuk pane yoğurt ve salatalık bol bol bol...3lt su ve 2 fincan yeşil çay gece armut:82:
bu gün ise yoğun geçti hava çok sıcaktı damağım dilime yapışmıştı fakat pazar günü sahur da maalesef dışarıdaydım o yüzden et dürüm yedimi 2 tane de ayran içtim...fakat et dürümün ekmeğinin çeyreğini yedim:26::26::26:
aceba ne oldu
pazartesi iftar....hurma...boooool su...kabak yemeği maydonozlu yoğurt bol bol ve salata
sonra arkadaşlarla bahce sohbeti çekirdek çıtlattım azcık aceba bu da suç mu
pazartesi sahur..2dilim buğday ekmeği zeytin domates ve maydonozlu ve limonlu form çay...bol suuuu
arkadaşlar hurma yiyebiliyormuyuz...aaaaa unutuum bide 2 tane şeftali doğradım yoğurtla karıştırdım gece meyvası olaraktan üstüne de tarçın serptimbunu normalde de hep yapar yerim...yanlışım varsa düzeltiiiiiiin
çok teşekkür ederim. msnemden takıp ettıgım için bazı yazılanlar gelmemişözellıklede benım konum hakkında olanlar :) pekı bekunis nedir
Selam. Peynir süt ve yoğurt yağsız veya yarım yağlı olduğu sürece sorun yok. Az miktarda kabak çekirdeği bağırsakları çalıştırdıgı için öneriliyor. Ayçekirdeği çok yağlı. Aralarda abartmadan badem, fındık,ceviz yiyebilirsin bunların glisemik indeksli 15 . Veya 200 gr badem(protein içderiyor), ceviz veya fındık, Elma ve Yoğurt olarak öğün yapabilirsin.Meyveli yoğurdu ise, sana montinin kitabından alarak yazıyorum aşağıya. Elmayı öneriyor sadece ama şeftalininde yani heikisinin de gliemik indeksi 35. Sorun olmaz diye düşünüyorum.
Kitaptan alıntı:
1)Meyve yemek
Asiri glusidli ve kan sekeri endeksi 60 olan muz haricinde bütün meyveler yenebilir.
Mesela 3-4 elma ya da portakal yiyebilirsiniz.
Ayni sekilde 2 elma ile birlikte 200 gr ceviz veya findik ya da badem (hepsini kabuksuz
bulmak mümkün) yiyebilir ve yemeginizi 2 kase yogurt ile tamamlayabilirsiniz..
Bu arada internete yayınlanan glisemik indeks tablolarının çoğu yanlış. İsteyen olursa montinin resmi sitesindeki g.i. tablosunun türkçeleştirilmişini paylaşırım burada..Sevgiyle kal..
merhabaa
yazındna benn mi öyle anladım bilmiyorum ama
montide kuryemiş aralarda dgeil anaa ögünlerde yeniyor abartmamak kaydı ile
birde yemek ile birlikte meyve yogut ile meyve birlikte yenmiyor
önce meyve 15. dk sonra yogurt veya süt ürünü tüketiliyor.
Canım yazdıgım yazı var kitaptan alıntı olarak ne gördümse onu yazdım. Kitap varsa sende yazan sayfa sayısını da verebilirim..Ayrıca motinin resmi sayfasında akşam üzeri ara ögün çiğ (kavrulmamış) 8- 10 tane badem veya fındığı geçmemesi söylenmiş.Ceviz ile ilgili adet te 5 taze tam ceviz diye anımsıyorum Sayfadaki yazışmalara verilen yanıtlar kısmında ..Ayrıca kitapta ceviz badem ve fındık öneriyor k.yemiş olarak diye anımsıyorum..Sevgiyle kal..
bendeki kitap ye iç zayıfla ama aben ablada yani bu konunn sahibi olan kişide 2 kitapta var ve biz hep
dediigm gibi yaptık bu diyeti sendeki kitap farklı demekki
montinin sitesindeki bilgiler çok farklı bir arkadaşımız daha vardı orada yazışan ve kitaptaki ve bizim bilgileirmzle
ters düşen noktaları vardı onundaaaa
önemli olan zayıflamak zaten amaç aynıı :)
Kafam karıştı. Kitaba tekrar baktım adı Montignac yediçe zayıfla. Bu kitabın baskıları değiştikçe bilgileri de değişti diye düşünüyorum. Ben 12 sene evvel bu diyeti ilk uygulayanladanım. O zaman bu kadar katı değildi diye anmsıyorum ve komşum bol bol kilo vermişti. Bendeki kitap sanırım facebookta var linki ve baskısı da çok yeni değil.
Sana bendeki 50. sayfanın ilgili kısmıı kopyalıyorum. Sende bakıp farklılık varsa yazarsan sevinirim. Ayrıca çok haklısın amaç zayıflamak. Sevgiyl kal
1)Meyve yemek
Asiri glusidli ve kan sekeri endeksi 60 olan muz haricinde bütün meyveler yenebilir.
Ayni sekilde 2 elma ile birlikte 200 gr ceviz veya findik ya da badem (hepsini kabuksuz
bulmak mümkün) yiyebilir ve yemeginizi 2 kase yogurt ile tamamlayabilirsiniz.
2)Peynir yemek
En az yaglisi (aksi takdirde çok çabuk gina gelir tiksinirsiniz) olasi ve kokusunun
bulundugunuz ortama uygun olmasi (örnegin büronuza) kosuluyla istediginiz her tür peyniri
yiyebilirsiniz.
250 gr’lik beyaz peynir (yogort) –yag orani yüzde 0- frambuaz, çilek veya kivi ile birlikte
yiyebilirsiniz.
Bunlar, daha önce sözünü ettigimiz meyvelerin aç karnina yenmesi gerektigi kuralina istisna
olusturan nadir meyvelerdir.
Kafam karıştı. Kitaba tekrar baktım adı Montignac yediçe zayıfla. Bu kitabın baskıları değiştikçe bilgileri de değişti diye düşünüyorum. Ben 12 sene evvel bu diyeti ilk uygulayanladanım. O zaman bu kadar katı değildi diye anmsıyorum ve komşum bol bol kilo vermişti. Bendeki kitap sanırım facebookta var linki ve baskısı da çok yeni değil.
Sana bendeki 50. sayfanın ilgili kısmıı kopyalıyorum. Sende bakıp farklılık varsa yazarsan sevinirim. Ayrıca çok haklısın amaç zayıflamak. Sevgiyl kal
1)Meyve yemek
bulmak mümkün) yiyebilir ve yemeginizi 2 kase yogurt ile tamamlayabilirsiniz.
2)Peynir yemek
En az yaglisi (aksi takdirde çok çabuk gina gelir tiksinirsiniz) olasi ve kokusunun
bulundugunuz ortama uygun olmasi (örnegin büronuza) kosuluyla istediginiz her tür peyniri
yiyebilirsiniz.
250 gr’lik beyaz peynir (yogort) –yag orani yüzde 0- frambuaz, çilek veya kivi ile birlikte
yiyebilirsiniz.
Bunlar, daha önce sözünü ettigimiz meyvelerin aç karnina yenmesi gerektigi kuralina istisna
olusturan nadir meyvelerdir.
merhabalar fıstıklar ..
dün kadınlar kulübü bakımdaydı baktım ama giremedim ....
yeni arkadaşlar gelmiş hoşgelmiş .. nicinde pek güzel montici ..
sevgili montig.. eski kitapla sora daha güncel yazılmış kadına özel birazdaha farklı daha dogrusu kadına özel oldugundan daha sıkı ... ama bu demek deyildki fazla farklılık var.. aslında kişinin bünyesine göre . çogumuz yagsız peynir yerken bazılarımız yaglı peynirle bile güzel kilo verebiliyor .. dene gör yöntemi bence en iyisi ...
bu diyetde 3 senem var . iki kitabıda defalarca okudum ve burda bir çok arkadaşımıza klo vermeleri konusundan yardımcı olduk ..
banumunda dedigi gibi sonu. kilo vermek .herkesin izledigi yol farklı olabilir sorun yok canım ..
Selam aebencim iyi ki geldin Üye olmadan da izliyordum seni bu sitede. Kafam acaip karışmış durumda zatenmontigcim geri sayfları okuyamadım .. montide kuru yemiş var canım yenmez dememiştir kimse hatta tavsiye edlir ...
.
montigcigim tickerin hayirli olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?