Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

amin ....

Evet insanız acımızla ,talımızla ,tüm umursamazlıgımızla, gönülden yanmamızla .belkide insan denen varlık böyle bişi.

Merhabalar kıslar...
Inanın hiç vaktim kalmıyor pc ye .
Ama gördügüm kadarıyla beni aratmıyorsunuz ...

Eski sayfları ne kadar okuyabilirim bilmiyorum ...

Zilim hoşgelmişsin canım inan durumun benden farklı deyil .. Hepimize allah kolaylık versin ...

Biri pidemi dedi ,ocd..

montigim sen monti konusunda baya tecrübelisin canım ..
Afiyet olsun ..

Montigcim kendini biraz tanıtırmısın ?
Daha evvel yazdıysan kusuruma bakma.. Ben 36 yaşında 3 çoCuk annesi ve ev hanımıyım ..

Son düzenleme:
AFİYET OLSUN MİNECİM....MENÜN GÜZEL ..
RAMAZANDADA ORUÇLU İKENDE MONTİNİN İŞE YARADIGINI KANITLADIN ,TEŞEKÜR EDERİM ..

METOBOLİZMANDA SENİN GİBİ AKTİF.
selam hanımlarrrr
zilimmmm nerelerdesin kuşum ya ramzan boynca buradayım dedin tık yokkkk?
BANUM NASILSIN NADİR MESAJ YAZMIŞSIN .. NELER YAPIYORSUN? BAŞKA LİNKLERİ OKUYACAK VAKTİM YOK YAVV .:26:

sinirden bir tam pideye tereyağ bal sürüp yedim hemde akşam yemeği ile beraber
BENDE ETLİ PİDE SANDIM .. ODA CIS AMA KÖTÜNÜN İYİSİ EN AZINDAN .
TEKRAR DİYETE DÖRT ELLE SARILDIGINA EMİNİM OCDİM .EMZİRMEK GİBİ Bİ ŞANSİNDA VARMIŞ DAHA KOLAY KURTULABİLRSİN FAZLALIKLARDAN .

Canımcım nasıl ölçü alınıyo diye sordun heral, ya da ben öyle anladığım için yazayım istedim..Evet normal mezura ile gögüs, mide, bel, basen, üs bacak alıyorsun..Sevgiler
KİLO VERMENİN ASIL GÖSTERGESİ MEZRODUR HEP DERİM .

Ne demek canım her zaman. Sakın bırakma diyetini dediğim gibi. Çok faydasını göreceksin.
İREMCİM NERLERDESİN AYOL ..

MONTİGCİM . BELİN BİR GÜNDE OKADAR KALINLAŞMAŞ ÖLÇÜNÜN ARTMASI ŞİŞLİKDEN .GERÇİ İNMİŞ AMA BEN AÇIKLAYIM ..
KARIN BÖLGESİ YEDİGİN İÇTİGİN ,GAZ.REGL VS DEN ARADA BİR FAZLA GELEBİLİR BU ÇOK NORMAL. GÖSTERGE OLARAK KALÇA BACAK VS GİBİ YERLERİN ÖLÇİLERİNİ BAZ AL .
YAŞIN BENDEN BÜYÜK MONTİG ABLA DİYİM BEN SANA EE SENİNDE BİLDİGİN GİBİ BU CADI ONLAYN MİNE GİBİ BÜNYEMİ HIZLI DEYİL

BİZEDE BİRAZ SABIRLA BEKLEMEK DÜŞÜYOR İŞTE ..
BİRDE HEP OT TÜRÜ YEME HIZLI KİLO VERMEK İSTİYORSAN BİRAZ PROTEİNE YÜKLEN .
50 yaşındayım cnımcım, çookktaannnn girdim menopoza. Bende öyle düşünüyorum ama 2 haftadan fazladır tık yok kiloda, takıldı kaldı.
ABLACIM BASKÜL TAKILABİLİR SEN MEZRO ÖLÇÜNE BAK MORALİNİ BOZMA, EMİNİM YAGDAN ERİYORSUNDUR ..

GELELİM KÜÇÜK AYRINTILARA ..

MİNECİM MEYVEYLE YOGURT KARIŞTIRILMIYCAK . EGER YOGURTLA MEYVEYİYECEKSEN HANİ DAHA EVVELKİ KİTAPDAN ALINTILADIGIM MEYVELER VARDIYE BÖGÜTLEN ,ÇİLEK ONLAR YOGURTLA KARIŞTIRILABİLİR .. AMA ELME ŞEFTALİ GİBİ MEYLERE YOGURTDAN ÖNCE YENİR. MEYVE MİGDEDEN ÇIKTIKDAN SONRA .
NEDEN KAHVALTIYLA DEYİLDE DAHA EVVEL MEYVE YİYORUZ ???????
İLK KİTAP TAM BİR ŞİFREDİR . ÇÖZMEM 2 SENEMİ ALDI TAKİ 2. KİATBI ALIP OKUYINCA DAHA İYİ ANLADIM . BELKİ ÇEVİRİ HATALARIDA VARDIR BİLEMİYORUM . AMA MONTİYİ OKUUIP ANLAMAK İÇİN..(KADINA ÖZEL MONTİGNAC)(ERGENLİKDEN MENOPOZA) KİTABINI ÖNERİRİM ...

BİRDE KURU YEMİŞ MESELESİ. BURDA BİR ÇOK ARKADAŞIN DENEYİMLERİNİ GÖRDÜM VE KENDİ DENEYİMİMİ(KENDİMDE KURU YEMİŞİ ÇOK SEVERİM )

KURU YEMİŞİ BOL YİYEN ARKADAŞLARDA YEMEYENLERE GÖRE KİLO KAYBI DAHA İYİ OLUYOR ..TABİ BU BİRAZ KİŞİYE GÖRE BÜNYEYE GÖRE DEGİŞİYOR OLSADA ..
BU DEMEK DEYİLKİ KURU YEMİŞ YEMEYİN .TAM TERSİ ÖZELİKLE CEVİZİ ÖNERİRİM, AMA YEDİGİNİZDE ACUÇLARLA DEYİLDE SAYIYLA YİYİN 10 15 GİBİ.
AMA ÖGÜN (ÖYLEYİN GİBİ)TERİNE KULLANACAKSANIZ BİKAÇ AVUÇ YEMENİZDE SAKINCA YOK ...
YANİ BİRAZ DİKKAT .

ABLAM ŞU SIRALAR FAZLA LİNKE GİRİP YARDIMCI OLAMIYORUM KUSURUMA BAKMA AMA BAYRAM SONRASI(OKULLAR AÇILINCA ) FULL BURDAYIM İNAŞŞALAH ..
MONTİYE VERDİGİN ÖNEM NİCİNDEN BELLİ ABLAM .

YAKLAŞIK BİR AYDIR MONTİ YAPIYORMUŞSUN ANLADIGIM KADARIYLA .
İLK HAFTA KİL VARMAK NORMALDİR ..AMA SONRAKİ HAFTALARDA KİLO VERMEDİGİNİ BASKÜLDEN ANLAYAMASSIN .DAHA EVVELDE DEDİGİM GİBİ MEZRO BU KONUDA DAHA GÜVENİLİRDİR . BEN EMİNİN SENİN ŞU ANDADA KİLO VERDİGİNE ...
YAKINLARINDA YAG ÖLÇÜMÜ YAPAN TANİTALAR VARSA (HASTANE VE ALŞ VERİŞ MERKEZLARINDA OLUYOR ) PERYODİK ZAMANLARDA ÖLÇÜM YAPTIR .ONDAN DAHA İYİ ANLARSIN YAG KAYVEDİP KAYBETMEDİGİNİ..

YÜRÜYÜŞDE YAPIYORSAN KASLARLA YAGIN DEGİŞTİGİNDEN Bİ SÜRE BASKÜLDE KİLO KAYBI GÖREMESSİN .BU ÇOGUMUZDA OLUR ..
AMAKRNA KONUSUNDADA KEPEKLİ OLSADA NORMAL MAKARNA YASAK BEYAZ EKMAK GİBİ.. SIPAGETTİ YENİYOR AMA ONUDA ÇOK TAVSİYE ETMİYORUM .ÇOK NADİR BALKİ. TABİ ZOR KİLO VERENLER İÇİN .
BENİM KİTAPLARIN İKİSİDE ŞU AN BAŞLAKALARINDA.. BENİ GÖRENLER VE ESKİDEN TANIYANLAR KİTABI HEP İSTİYOR ...

HEP SEBZE YEMEK MONTİYE AYKIRIDIR . MUTLAKA PRO ALMALISIN HEMDE BOL BOL . ELİNDEKİ KİTABIN HANGİ SAYFASI BİLMİYORUM AMA SONLARA DÖGRU . MONTİYİ YAPTIGI HALDE NEDEN KİLO VERİLMEDİGİ KONUSUNDA BİR BÖLÜM VAR.
ORDA DAHA AÇIKLAYICI YAZI GÖRECEKSİN .SANIRIM SENDEKİ AKSAKLIK PROTEİN VE MENOPAXZDAN DOLAYI OLABİLİR .. AMA BEN SENİN BASKÜLDE SABİT KALSANDA KİLO VERDİGİNE İNANIYORUM . MEZRO ÖLÇÜLERİN BUNU GÖSTERİYOR OYÜZDEN AZ SABIR ABLAM .

BİRDE İLK SAYFADAKİ GL ENDEKSİ MONTİNİN ASIL SİTESİNDEN BİZZAT BEN ALINTI YAPTIM VE YEMEDİGİMİZ ŞEYLERİ AYIKLADIM ..GL ENDEKS KONUSUNDA GÜVENİLİR YANİ.

haklısın canım. Bütün ilaçlarda olduu gibi fazlası zarar. Bekunis bitkisel bir ilaç ve günde 1 taneden fazl almamak gerekiyor. Zaten uzn süre kullanılmsın doktorlarda önermiyor.
kabızlık konusunda bol su ,bol hareket. Kayısı. Armut.. Bol salata ..ve bol kayısı oşafi öneririm .
Tabi bunların işe yaramadıgı kronik durumlarda olmuyor deyil . Içinde sinamaki olan formm çaylarda baya etkili .ilaçlar enson çare bence . Yukardaki şeçenekler bolca birlikde uygulanabilir .

MİNECİM MÖNÜNDE KÜÇÜK AKSAKLIKLAR VAR AMA BENCE SENİN BÜNYEYN BUNLARLADA GÜZEL VERİYOR KIYMETİNİ BİL .. İLERDE KİLON TAKILIRSA O ZAMAN BİZLER GİBİ SIKI MONTİ YAPARSIN .

AMA ÖGRENMEN AMACIYLA YANLIŞLAINI KIRMIZILADIM ....
kızlar bana hiç bi yorum yapmamışsınız... bı rahatsızlıgın belırtısımıdır bu denlı kabız olmam.
KAJUM NERELERDESİN SORUNUN HALLOLDUMU ? GEÇMİŞ OLSUN

ABLACIM sanırım kilo veremiyorum diye montiyi aşmışsın ..
bu verdigim mönü monti ..deyil kıtlık rejimi.monti yedikçe zayıfladır (tabi tıkanana kadar deyil ) sürekli böyle yiyorsan ilerde kilo vermessin takılır kalırsın .

atladıkların ...
her ögünde süt ürünü bunu yogurt olarak kulan .
sadece çorbadaki yogurt yetmez .
ve sadece çokrba ögün deyildir yada salata .
.yada 1 dl ekmek ..

şarküteriden uzakdur .
kahvaltıan mutlaka protein ekle (peynir yogurt süt .)

kepek ekmegi beyaz undur montide yasak .. tam bugday ekmegi bul.yada çok tahıllı ..(mısır unu olmayan )
montide önemli olan az yemek deyildir bunu unutma .neyi neyle yiyecegin ve ne zaman yiycegin önemlidir .

pantolanunu giyrbilmene sevindim kajum .darısı aldıgın elbiseye ...
umarım kabızlıgın geçmiştir kaç gündür yazmamışsın ..
sana önerim banumun altta yazdıgı kuru kayısılı tarif .. yanlzı biraz daha farklı ..
kayısılar iyce eriyinceye kadar kaynat ve blendırdan geçir .ve bunu bol bol iç ama bunu bir iki bardak deyil 1.2. litre iç
kujum
birde kuru kaysı ye cnm yada şöle yap
kurukaysıyı koy biraz suyla kaynasın içinede tarçın at sonra blendırdan çekip iç
hem tadı muhteşem hemde wc ye yardımcı olur
banum ....

benden bu kadar tüm mesajlarınızı okudum yanıtlamaya çalıştım ... ama hiç birinizle karşılaşamadım bugün ..(

görüşürüz kıslar...

Son düzenleme:
kızlar 2 gun sadece çorba içdim kabızlıgımdan dolayı yanında yogurt ve salata.. dün tuvalete çıkamadım tüm gün... bugun çıkdım ama kabızlıgım normale dönüyor. bagnum dediğin gibi kayısı aldım 6 kilo kaynattım sabahta aç karnına yedim işe yarıyo gibi.. bu arada ben geri 65 oldum 1 kılo aldım kabızlıgımdan dolayı galıba

kızlar pazar gunu anamura gidiyoruz tatıle bol bol yüzecegım ve yediklerime dıkkat edecegım 1 hafta oradayız tartıda yok bakalım kaç kılo olarak dönecegım.
bu arada bugun yumurtladım çoooooook mutluyum agdetten 15 gun sonra yumurtlayabıldım bu ay agdetım normal günunde gelecek anlamına gelır değil mı bu kızlar hakaten bu diyet pcolulara mucize gibi sporla bırleşince harıkalar yaratıyo çok teşekkür edeim

Senin 3 cocugunmu var Allah bagislasin.

aksama firinda tavuk,sehriyeli pilav,salata,patlican kozleme, zeytinyagli taze fasulye,yogurtlu semizotu,yogurtlu ispanak var.
ogleden sonra kek,galeta,borek ve cay var.
pekim ben bunlardan yiyecekmiyim.tabisi hayir.ogle yemegimi kacirdim bi tane yesil elma kemiriyorum :)))

Olllllleyyyyyyyyyyy beeeeeee işte buuuuuuuuu 1 kilom daha gitmiş maşallah..
Aebencim ben 50 yaşında, yaşını hiç göstermeyen bir hatunum. Bipolar hastası oldugumdan dolayı ilaçların etkisiyle 15 kilo aldım. Büyük bir yabacı-Türk firmasından emekliyim. 1 evlilik yapmıştım boşandım çocuğum yok. Kardeşimle oturuyorum şu aralar onun vergi borçlarına yardımcı olmak için. Çalışmıyorum subay kızıyım.

Mezura olayını senin yazdıklarını okuduktan sonra uygulamaya başladım zaten. Çok ta iyi oldu sağolasın...Kuru yemiş olayına değinmende çok iyi olmuş, tereddütlüydüm bu konuda. Evde bol miktarda fındık var, onun için ne diyorsun yemeyesem mi bazen öğün yerine acep?
Sütü, yoğurdu, peniri yağsız bol kullanıyorum . Eti fazla sevmiyorum. Bu öğlen light ton balığı yiyeceğim, yarın da sözünü dinleyerek tavuk ekleyecegim menüme .Tam bugday ve entegral ekmek kullanıyorum sabahları, ama bende bir kuzen var sıskamı sıska. Zayflayacam diye benim yiyeceklere musallat oluyo:))) Dolabı bi açıyorum ki; benim sütün, yoğurdun,ekmegin yerinde yeller esiyor. Alışverişten üşenince de benim diyet dumura uğruyor tabi.Paylaşımların için çok teşekkür ederim. 2. kitabı çok araştırdım ama bulamadım kitapçılarda malesef( Sevgile kal canım.

Son düzenleme:
Selam monticiler..
Bir soru sormuştum ama yönetimden hallettim, teşekkürler..
.

Son düzenleme:
selam herkesee
aben ablam dün sen gelmişsin ben yoktum
tatil yaklaştı ya alışveriş yapıyorum hiç eksik bitmiyorrrr
en son alışveirşimde 46-48 bednelerdeydim şimdi ise 38 demek büyük bir keyifff
çocuklaırn eksikleir benim eşimin derken baya zamanımı aldı

benim çourmda aldıgım artılar gidiyor dün 63.8 dim bugün sabah
64.9 çıktım ödem var sanırım
valla şu aralar çok endeksl degilim bu diyet olayına ama dikkat eidyorum ipin ucunu bırakmadım
tatil dönüşü sımsıkı sarılcammm
ve sanırım 55 olmak itiyorum be yahuu

Geçen hafta yaptığım 2 kaçamak bana 500 gram olarak dönmüş.kendim ettim kendim buldum.neyse artık daha sıkı sarılmak lazım.

slm millet....
banum kilo olayında nereden nereye gelmişsin cnm.. geriye dönüp bakınca ne kadar çok yol kattettiğini görüyorsun değilmi?55'te olursun bu azimle sen cnm...

havalar ne kadar sıcak bu arada yahu..oruçluyuz diyemi öyledir nedendir bilmem ama baygınlık geliyor içime..birde kışlıkları aldım dolaba koymak için tek başıma iftardan sahura kadar onlarla uğraştım..bende denize girmek istiyorum yaaaa:84::84:
neden ramazan yaza geldiiikendi yazlığımızda millet güneşin ve denizin tadını çıkartıyor biz evde pinekliyoruz:84:

zilimmmm
çok özledim sni cnm nerelerdesin kış gelsede bol bol yazışsak yawww
ne almede okul işleirn bu yıl aynı okula mı devam edeceksin
kışlık olarak ne yaptın tam zmanı artık herşeyin
bende kvdecigim bezelye yapmış bana 5 poşet
bend esemiz otu koydum 3 poşet annemd egetircek
fasulye koyucam kavurup p.tesi gelicek
başka ne koysam bilemedim
evd ebol domates var amasyadan domates getirmiştik
tatile giderken kalanları blendırdan geçirip dolanba atıcam kabaklar var ve patlıcanlar onlarıda degerlendirip atıcam öle işte cnm

kilo işide rolantiye aldım şimdi diyeti
dikkat eidyorum akşamları filan yemiyorum
gün içinde ne vars ayiyorum evde ama tatlı hamur işi degil tabikii

tatil dönüşü bomba gibi gelip 55 olayım diyorum inşş cnm:)

merhabalar .....

banum bencede şu sırlar diyet yapma.... ama dikkat et ,neden dersen tatil öncesi sıkı diyetler tatilde yediklerini daha fazla depo eder ..

zilim ah zilim aynı veryansını bende yapıyorum kışın ne iyiydi ramazan yaz tatili bize kalıyordu doyasıya ... ama şuda var yaz aylarının bayramı daha güzel ...
eh insan ogluyuz işte biz mennu edene aşk olsun ..

OCDim canım kaçamakların açısı çıkıor dimi ama korma çabuk iner ..

kıilıkları bende yavaşdan alıyım diyrum ankaranın ayaş domatesi meşşurdur o bitmeden uyutma konservelerimi yapayım ..ben dondurucunun tadını pek sevmiyorum ..:97:

Son düzenleme:
Aebencim selam forumda online gördüm seni, kafamıkarıştıran meyve onusunda bişi soracagım sana canım ya..
Ben gün içinde bazen akşam üzer 1 meyve (ema armut veya şeftali ) yiyorum. Akşam yemegimi 18.30 gibi yiyip, 20.30 - 21 gibi 2 meyve yiyorum fazlamı bu? Meyvede abartmadan yasak yok biliyorum ama abartının ölçüsünü bilemedim.

Birde birkaç gün pro takılacam ama akşam et yemeyin der monti ..salata yogurt mu yapsam - bakliyat salata yogurt mu? yanıtlarsan sevirim cnm..

kajum sorunların hollalmasına sevindim . yumurtlamanada . montinin gördügümüz bir çok faydasından biri görmediklerimiz daha neler aceba..

iyi tatiller canım sana darısı zilimle bana bu sene daha siftahımız yok

.
Senin 3 cocugunmu var Allah bagislasin.
ivit büyük kızım 17 yaşında .. resimleri var albümde sanırım bakabilirsin .arkadaşız sanırım ..?

ocdim akşama misafirmi var kıs bune çeşit .. afiyet olsun pilav harici hepsini yiyebilirsin .. tabi akşam mönüyün .. öyleden sonrasını görme .. ama öyleyede 1 elme az olmuş yokmuydu fındık fistık ..

memnun oldum taniştigima .
montig ablam tebrikler bak nasılsda gidiyor dimi ,,ee sabreden derviş misali ..
fındk tabiki yiyebilirsin karadenizlilikmi var bizimde karadenizden geliyor fınduk ama oralı deyilim eşim iş yapıyor sık gider karadanize.
kururyemişde ayrımım yok yanlız tuzlu olmasın .. bide ayçekirdegine fazla yüklenmeyin ..

2.kitapdamı kalmamış piyasada :44: ...olsun burası yeter monti yapmak için .

yanıtlayım ablam ne demek ..
öncelikle meyvede gün boyu toplam 3.4. porsiyon yemende bi sakınca yok ..zatetn eşekrimeyveden alıyor bünye .

akşam yemeyinde et yediysen arkasından yedigim meyveyinin saatini az daha erteleki ögünle meyve aarsı 3.4 saati bulsun ..
ama akşam et yemedi isen uyguladıgın saatde bi sakınca yok ..

amcam akşam et yemeyin derken nırmızı eti kast ediyor ablam yadayilse balık ve tavuk yiyebilirsen her ögünde olur .

bakliyat salata yogut tabili olur yanlız burda küçük fakat önemli bi ayrıntı var .. bakliyat haftada 2.3. ögünü geçmemeli.yani her akşam bakliyat yiyemessin ...

amcam şöyle diyor haftada 10 ögün karbonhidrat hakınız var . bunu 7 si ekmekli kahvaltı olsa geriye 3 ögün kalıyor . bunuda baklagil çok nadirde spragetiyle degerlendirin diyor ... çogu arkadaş bakliyatıda kesiyor daha hızlı kilo vermek için ama bunu asla önermiyorum çünki kısa vadede daha hzlı kilo verilsede uzun vadeye bakınca bakliyatlı kilo verma daha verilidir ve daha saglıklı tabi.

montide tam verim almak içim ilk sayfadada yazdıgım gibi kilo başına 1.5. gr protein almak lazım . ablam senin kilonu baz alırsak 100gr civarında pro sana iyi glecek ...
ama protein et gr deyil yiyceklerin içinde bulunan pro .. mesela 100gr balıkda 20 gr pro vardır.... yiyceklerin içindeki pro grları ilk sayfada var monti kitabındada olması lazım .

evet prostat kanserinden gitti adam ... rabbım rahmet etsin ...

ben kaçar hatunlar

DİYARIM NERLERDESİN MERAKDAYIM ???????????

OKUYUP YAZMAYAN HATUNLARADA SELAM OLSUN ..

EKLEME YAPAYIM ALBÜM DEDİM AMA SİLMİŞİM YADA BAYA ZAMAN OLDU SİYEDE SİLİNMİŞ BOŞ Bİ VAKTİMDE YÜKLERİM İNAŞŞALAH ...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…