amin ....ne kadar garip...birileri maç izler, birileri masasını kurmuş muhabbete dalmış, birileri mesaiye gider, birileri eve uyumaya gelir, birileri evinde kahve içer...birileri kulüpte eğlenir...birileri de şehit evladına yasin okur, evlerde tesbihler çekilir, sabır duaları yankılanır...birilerinin yüreğine ateş düşmüş yanar cayır cayııır...ne garip değil mi!!!! ınsan olmak ne kadar garip,zor geliyor bana şu an!!! Hayat acımasız, zaman pervasız...
Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun...ailelerine sabır diliyorum rabbimden...cennet mekanda şehit mertebenizle tüm sevdiklerinizle kavuşma duaları ile sizleri uğurluyoruz...
Lütfen şehitlerimizin aziz ruhları için el-fatiha...
montigim sen monti konusunda baya tecrübelisin canım ..günaydın...
Bu günkü listem
sabah 1 dilim buğday ekmeği üzerine zeytin ezmesi, 3 çeri domatesi, az yağlı sütle ve suyla karıştırılmış nesafe
öğlen light tonbalıklı domatesli yeşillikli peynirli salata, yağsız etsiz kabak yemeği
akşam biraz kurufasülye piyaz domatesli, soğanlı maydonozlu. Haşlanmış sarmısaklı sirkeli brokoli
(bu arada belim 1 cm daha azalıp 94 olmuş)
AFİYET OLSUN MİNECİM....MENÜN GÜZEL ..merhaba Montig facebook'ta bakıp incelim hemenaslında kuruyemiş olarak ceviz yiyorum,çekirdek dün süpriz oldu normalde yemem sevmem, ama demek ki diyet yediriyor:90::90::90: hamur işinide pek aramam,yani ben şanslıyım sanırım, kendime hakim oluyorum...ekmeği de sahurda en fazla 2 dilim buğday ekmeği olarak tiketiyorum...bu diyete başlayalı 10 gün oldu ve tam 2kg eksik görünüyorum neyse yine çooook anlattım:82:
iftar menüm: bir adet tavuk avuç içi kadar ızgara sirkeli soğan ile...salata...bol salatalıklı yopurt 1 adet hurma
su ve şu anda yeşil çay içiyorum
sevgiyle kalın
BANUM NASILSIN NADİR MESAJ YAZMIŞSIN .. NELER YAPIYORSUN? BAŞKA LİNKLERİ OKUYACAK VAKTİM YOK YAVV .:26:selam hanımlarrrr
zilimmmm nerelerdesin kuşum ya ramzan boynca buradayım dedin tık yokkkk?
BENDE ETLİ PİDE SANDIM .. ODA CIS AMA KÖTÜNÜN İYİSİ EN AZINDAN .sinirden bir tam pideye tereyağ bal sürüp yedimhemde akşam yemeği ile beraber
KİLO VERMENİN ASIL GÖSTERGESİ MEZRODUR HEP DERİM .Canımcım nasıl ölçü alınıyo diye sordun heral, ya da ben öyle anladığım için yazayım istedim..Evet normal mezura ile gögüs, mide, bel, basen, üs bacak alıyorsun..Sevgiler
İREMCİM NERLERDESİN AYOL ..Ne demek canım her zaman. Sakın bırakma diyetini dediğim gibi. Çok faydasını göreceksin.
MONTİGCİM . BELİN BİR GÜNDE OKADAR KALINLAŞMAŞ ÖLÇÜNÜN ARTMASI ŞİŞLİKDEN .GERÇİ İNMİŞ AMA BEN AÇIKLAYIM ..İnşallah canım çok sağol. Senin söylediği olay yüreğime su serpti, umutlandım. Ama bu gün asabım sıfıında altına indi. Bel dün 98 den 94 e düşmüşken, bugün 97 ölçtüm yıkıldımMide ölçüm aynı kalmış. Resmen otluyorum ölçüm fazlalaşmış . Varmı böyle bişi ya Nerede yanlış yapıyorum ben? Resmen az yiyorum ve g.i. nin dışındakilere bakmıyor, karbon portein karıştırmıyorum Umudum senin söylediklerinde bakalım ne kadar inatlaşacaz kilolarımla:2: Sevgiler canım iyi ki varsınız...
ABLACIM BASKÜL TAKILABİLİR SEN MEZRO ÖLÇÜNE BAK MORALİNİ BOZMA, EMİNİM YAGDAN ERİYORSUNDUR ..50 yaşındayım cnımcım, çookktaannnn girdim menopoza. Bende öyle düşünüyorum ama 2 haftadan fazladır tık yok kiloda, takıldı kaldı.
merhaba meyve yoğurdu akşam yemeğinden 4 saat sonra yedim...2 tane şeftaliyi doğuradım 4 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı tarçın olarak tükettim...çekirdeği de yemekten 1.saat sonra 1 avuç kadardı sanırım çitlettimama daha sonra sindirim sistemimi için iyi oldu , ....yardım ve bilgileriniz için teşekkür ederimmmm
Selam aebencim iyi ki geldin Üye olmadan da izliyordum seni bu sitede. Kafam acaip karışmış durumda zaten
Temmuz 19. monti başlangıcım. Sebze yemekten yakında geviş getirecem zatentüm süt ürünlerim light. Beyaz et ve ton yiyorum. Bakliyat ara sıra , zeytin yağını bile yudumcuk kullandıgım halde ilk 1,5 haftada 1,5kg verdim ve durdum. Gram gitmiyor herşeye harfiyen uyduğum halde fıttıracam Zaten üyeliğide yanlız kalmamak ve diyeti bırakmamak açısıdan isteim. Artık bu site ve monti ile yaşar hale geldim. Yürüyüşte yapıyorum ama tık yok
Bulgur pilavı istiyo canım yiyemiorum Birinci aşamada yasak mı değilmi anlamış değilim, herkes bişi diyo..Kepekli makarna ve spagetti aldım, korkudan dokunamıyorum bile. .Ne yapmamı önerirsin canım. Sen bu konuda uzmansın..Sevgiler
kabızlık konusunda bol su ,bol hareket. Kayısı. Armut.. Bol salata ..ve bol kayısı oşafi öneririm .haklısın canım. Bütün ilaçlarda olduu gibi fazlası zarar. Bekunis bitkisel bir ilaç ve günde 1 taneden fazl almamak gerekiyor. Zaten uzn süre kullanılmsın doktorlarda önermiyor.
MİNECİM MÖNÜNDE KÜÇÜK AKSAKLIKLAR VAR AMA BENCE SENİN BÜNYEYN BUNLARLADA GÜZEL VERİYOR KIYMETİNİ BİL .. İLERDE KİLON TAKILIRSA O ZAMAN BİZLER GİBİ SIKI MONTİ YAPARSIN .merhabalar...2 gündür yazamadım...o yüzden aklıma geldiği gibi yazıyım
c.tesi sahur...2 adet haşlanmış yumurta salatlık domates ve peynir bunları salata olarak yapıp yedim....
pazar iftar.....1 adet tavuk pane yoğurt ve salatalık bol bol bol...3lt su ve 2 fincan yeşil çay gece armut:82:
bu gün ise yoğun geçti hava çok sıcaktı damağım dilime yapışmıştı fakat pazar günü sahur da maalesef dışarıdaydım o yüzden et dürüm yedimi 2 tane de ayran içtim...fakat et dürümün ekmeğinin çeyreğini yedim:26::26::26:
aceba ne oldu
pazartesi iftar....hurma...boooool su...kabak yemeği maydonozlu yoğurt bol bol ve salata
sonra arkadaşlarla bahce sohbeti çekirdek çıtlattım azcık aceba bu da suç mu
pazartesi sahur..2dilim buğday ekmeği zeytin domates ve maydonozlu ve limonlu form çay...bol suuuu
arkadaşlar hurma yiyebiliyormuyuz...aaaaa unutuum bide 2 tane şeftali doğradım yoğurtla karıştırdım gece meyvası olaraktan üstüne de tarçın serptimbunu normalde de hep yapar yerim...yanlışım varsa düzeltiiiiiiin
KAJUM NERELERDESİN SORUNUN HALLOLDUMU ? GEÇMİŞ OLSUNkızlar bana hiç bi yorum yapmamışsınız... bı rahatsızlıgın belırtısımıdır bu denlı kabız olmam.
ABLACIM sanırım kilo veremiyorum diye montiyi aşmışsın ..Montiyi uygulamaya 19 Temmuzda başladım 76 kilo ile başladım. İlk hafta yarım kilo kaybettim çok sevindim. Sonraki hafta bir yarım daha gitti, dünyalar benim oldu. Sonra hiç bişi yapmadıgım halde 74 ten 74.5 e çıktım 11 ağusosta. Bu gün tartıldım kilo yine 74 .5 Kafayı yiyecem, resmen savaş açtım kilolarıma
Allahtan mide, bel, basen, iç bacak ölçülerimi almaya başladım Ağustos 9 undan beri.
Mide 98 den 85 e
bel 98 den 94 e düşmüş durumda, yani yukarıdan aşağı doğru eriyorum. Bel , basen, iç bacakta oynama yok aynı.
Dün sabah çok ince salam biraz peynir domates yedim.
Öglende sadece yogurtlu sebze corbası içtim.
Arada 1 armut bir elma
Akşam peynirli , cevizli, domateslı, salatalıklı salata yedim.
Yani öğünleride küçülttüm.
Bu sabah 1 dilim kepek ekmegine zeytin ezmesi ve 2 çeri domates yedim.
Öglende dünkü salatayı sevmiştim aynın yapacam. Akşama Allh kerim. Ama terazinin ibresi çok sinirlerimi bozuyor
Bu konuda deneyimli olanlar bu kilo sabitlenmesinin ne oldugunu benimle paylaşırlarsa sevinim
pantolanunu giyrbilmene sevindim kajum .darısı aldıgın elbiseye ...kızlar bu diyeti yapdıgımdan beridir kabızım günde 3 litreye yakın su tükeetıyorum her öğün salata(yeşillık domates salatalık)yogurt yıyorum kabızım yınede... son 1 haftadır iyice kötü oldum affınıza sıgınarak söylüyorum dışkımı keçi pisliği gibi yapmaya başladım ve popomdan kan geiyo 3gündür... dün sabah dupalac içtim bıraz rahatlayım dıye azıcık bile fayda etmedi. bu durum için doktora gitmek istemıyorum çünkü kanamadan dolayı popoma bakmak isteyebılır utanırımne yapabilirim? bugun mercimek çorbası yapıp içecegim faydası olur inşallah. bu arad dün diyeti bende bozmak zorunda kaldım dışardaydık tüm gün.
kilom64dün zor giydiğim pantolonumu rahatlıkla giydim ve önunu çok rahat bi şekilde kapadım :) göbegim fırlamadı yanlarım pantalonumdan şemsiye yutmuş gibi taşmadı belim incecık oldu göbegım düzleşmeye başladı :) montignın yanında çekdigim mekıklerde çok işe yaradı teşekkür ediyorum bagnuma ve aeben ablaya...
kujum
birde kuru kaysı ye cnm yada şöle yap
kurukaysıyı koy biraz suyla kaynasın içinede tarçın at sonra blendırdan çekip iç
hem tadı muhteşem hemde wc ye yardımcı olur
Merhabalar kıslar...
Inanın hiç vaktim kalmıyor pc ye .
Ama gördügüm kadarıyla beni aratmıyorsunuz ...
Eski sayfları ne kadar okuyabilirim bilmiyorum ...
Zilim hoşgelmişsin canım inan durumun benden farklı deyil .. Hepimize allah kolaylık versin ...
Biri pidemi dedi ,ocd..
montigim sen monti konusunda baya tecrübelisin canım ..
Afiyet olsun ..
Montigcim kendini biraz tanıtırmısın ?
Daha evvel yazdıysan kusuruma bakma.. Ben 36 yaşında 3 çoCuk annesi ve ev hanımıyım ..
Olllllleyyyyyyyyyyy beeeeeee işte buuuuuuuuu 1 kilomMerhabalar kıslar...
montigim sen monti konusunda baya tecrübelisin canım ..
Afiyet olsun ..
Montigcim kendini biraz tanıtırmısın ?
Daha evvel yazdıysan kusuruma bakma.. Ben 36 yaşında 3 çoCuk annesi ve ev hanımıyım ..
slm millet....
banum kilo olayında nereden nereye gelmişsin cnm.. geriye dönüp bakınca ne kadar çok yol kattettiğini görüyorsun değilmi?55'te olursun bu azimle sen cnm...
havalar ne kadar sıcak bu arada yahu..oruçluyuz diyemi öyledir nedendir bilmem ama baygınlık geliyor içime..birde kışlıkları aldım dolaba koymak için tek başıma iftardan sahura kadar onlarla uğraştım..bende denize girmek istiyorum yaaaa:84::84:
neden ramazan yaza geldiiikendi yazlığımızda millet güneşin ve denizin tadını çıkartıyor biz evde pinekliyoruz:84:
kızlar 2 gun sadece çorba içdim kabızlıgımdan dolayı yanında yogurt ve salata.. dün tuvalete çıkamadım tüm gün... bugun çıkdım ama kabızlıgım normale dönüyor. bagnum dediğin gibi kayısı aldım 6 kilokaynattım sabahta aç karnına yedim işe yarıyo gibi.. bu arada ben geri 65 oldum 1 kılo aldım kabızlıgımdan dolayı galıba
kızlar pazar gunu anamura gidiyoruz tatıle bol bol yüzecegım ve yediklerime dıkkat edecegım 1 hafta oradayız tartıda yok bakalım kaç kılo olarak dönecegım.
bu arada bugun yumurtladımçoooooook mutluyum agdetten 15 gun sonra yumurtlayabıldım bu ay agdetım normal günunde gelecek anlamına gelır değil mı bu kızlar hakaten bu diyet pcolulara mucize gibi sporla bırleşince harıkalar yaratıyo çok teşekkür edeim
ivitSenin 3 cocugunmu varAllah bagislasin.
ocdim akşama misafirmi var kıs bune çeşit ..aksama firinda tavuk,sehriyeli pilav,salata,patlican kozleme, zeytinyagli taze fasulye,yogurtlu semizotu,yogurtlu ispanak var.
ogleden sonra kek,galeta,borek ve cay var.
pekim ben bunlardan yiyecekmiyim.tabisi hayir.ogle yemegimi kacirdim bi tane yesil elma kemiriyorum :)))
memnun oldum taniştigima .Olllllleyyyyyyyyyyy beeeeeee işte buuuuuuuuu 1 kilomdaha gitmiş maşallah..
Aebencim ben 50 yaşında, yaşını hiç göstermeyen bir hatunum. Bipolar hastası oldugumdan dolayı ilaçların etkisiyle 15 kilo aldım. Büyük bir yabacı-Türk firmasından emekliyim. 1 evlilik yapmıştım boşandım çocuğum yok. Kardeşimle oturuyorum şu aralar onun vergi borçlarına yardımcı olmak için. Çalışmıyorum subay kızıyım.
Mezura olayını senin yazdıklarını okuduktan sonra uygulamaya başladım zaten. Çok ta iyi oldu sağolasın...Kuru yemiş olayına değinmende çok iyi olmuş, tereddütlüydüm bu konuda. Evde bol miktarda fındık var, onun için ne diyorsun yemeyesem mi bazen öğün yerine acep?
Sütü, yoğurdu, peniri yağsız bol kullanıyorum . Eti fazla sevmiyorum. Bu öğlen light ton balığı yiyeceğim, yarın da sözünü dinleyerek tavuk ekleyecegim menüme .Tam bugday ve entegral ekmek kullanıyorum sabahları, ama bende bir kuzen var sıskamı sıska. Zayflayacam diye benim yiyeceklere musallat oluyo:))) Dolabı bi açıyorum ki; benim sütün, yoğurdun,ekmegin yerinde yeller esiyor. Alışverişten üşenince de benim diyet dumura uğruyor tabi.Paylaşımların için çok teşekkür ederim. 2. kitabı çok araştırdım ama bulamadım kitapçılarda malesef( Sevgile kal canım.
merhabalar .....
banum bencede şu sırlar diyet yapma.... ama dikkat et ,neden dersen tatil öncesi sıkı diyetler tatilde yediklerini daha fazla depo eder ..
zilim ah zilim aynı veryansını bende yapıyorum kışın ne iyiydi ramazan yaz tatili bize kalıyordu doyasıya ... ama şuda var yaz aylarının bayramı daha güzel ...
eh insan ogluyuz işte biz mennu edene aşk olsun ..
OCDim canım kaçamakların açısı çıkıor dimi ama korma çabuk iner ..
kıilıkları bende yavaşdan alıyım diyrum ankaranın ayaş domatesi meşşurdur o bitmeden uyutma konservelerimi yapayım ..ben dondurucunun tadını pek sevmiyorum ..:97:
Kardeşim bir firmada yiyecek içecek bölümünde, bu yüzden sebze meyve fındık fıstık ceviz eksik olmaz bizde.
Ayçekirdegini zaten yemiyorum. Kadına özel montignacı internee de araştırdım malesef yok. Bu arada monti amcamız geçen sene bu ayda vefat etmiş, üzüldüm adamagıza:26:
yanıtlayım ablam ne demek ..Aebencim selam forumda online gördüm seni, kafamıkarıştıran meyve onusunda bişi soracagım sana canım ya..
Ben gün içinde bazen akşam üzer 1 meyve (ema armut veya şeftali ) yiyorum. Akşam yemegimi 18.30 gibi yiyip, 20.30 - 21 gibi 2 meyve yiyorum fazlamı bu? Meyvede abartmadan yasak yok biliyorum ama abartının ölçüsünü bilemedim.
Birde birkaç gün pro takılacam ama akşam et yemeyin der monti ..salata yogurt mu yapsam - bakliyat salata yogurt mu? yanıtlarsan sevirim cnm..
evet prostat kanserinden gitti adam ... rabbım rahmet etsin ...Kardeşim bir firmada yiyecek içecek bölümünde, bu yüzden sebze meyve fındık fıstık ceviz eksik olmaz bizde.
Ayçekirdegini zaten yemiyorum. Kadına özel montignacı internee de araştırdım malesef yok. Bu arada monti amcamız geçen sene bu ayda vefat etmiş, üzüldüm adamagıza:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?