Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

slm kıslar ve aebenm...
dün kandildi hayır yap dağıt,akşamda kur'an okdum dua edeyim derke gelemedim.hepimizin duaları kabul olur inşallah.
aebenim canım aplam...sanada acil şifalar versin allahım inşallah.şifa bekleyen tüm herkese yardım etsin rabbim...

banum sana iyi tatiller tatlım,tadını çıkart güzelce gez toz...

bizde birazdan yola çıkacağız,babamızın arabayı yıkatıp eve gelmesini bekliyoruz oğlumla...
leptobumu yanıma alacağım,imkan bulursam girip bakarım sizlere.şimdiden herkese iyi bayramlar dilerim.sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle...kalın selametle....
zili kaçar...

Şekercim kitabı okuyorum. Henüz 100 sayfada olmama ve çoğu bilgi eskisiyle örtüşmesine rağmen montinin inceliklerini ve mantıgını anlama konusunda söylediklerini çok daha iyi anlıyorum canım, sağolasın. Aklıma takılan bir iki şeyi danşmak istiyorum yine sana. Öncelikle bira mayası olayı. Sen kulanıyordun gibi kalmış okudukarımdan akımda ama
emin değilim:44:. Şu marketlerde kuru ve yaş maya adı altında satılan ürünlerin bira mayası olmadığını düşünüyorum. Bir aktardan asıl bira mayasının fiyatını sordum avuç içini doldurmayacak kadar miktarına çok fahiş fiyat istedi şaşırdım. Almadım tabi. Şu marketlerdeki mayadan alsam mı? Kurusunu yutmak daha kolay gibi. Birde migrosta soya unu gördüm biz bunu kullanabiliyormuyuz? Soya serbes deniyo ama bundan emin olamadım soram dedim. Mesela bu akşam köfte var menüde ama bana ekmeksiz hazırlanıyor. O unu alsam koyabilirmiydim köfte harcına veya ne bileyim maysız hamur gibi sebzeli hazırlayıp fırınlayabilirmiyim bir fikrin varmı canım. Kusura bakma biraz daha katlan sorularıma nolur canım

niyeyese hep aynı şeyi şöylerler.. ama kimin umrunda.. biz kendimizi iyi hisetitgmiz kiloda olmalıyız..:81:.

Günaydın canlar,

Yola çıkmadan sabah bi tartılmak istedim ve tartıda 62.8 kg gördüm.Umarım bi aksilik olmaz ve dönüşde daha kilo vermiş olurum.
ocdim son mesajındanda daha aşagı inmişsin tebrikler canım monti sende alımını aldı ertık durdurana aşk olsun ..

meyveni yedimi ablam canın istediyse sorun yokdu afiyet olsun ..
kitabıda okumaya başlamışsın belki şu an bitirmişsindir bile . inana ben defalarca okudum

amin ablacım

güzel bir haber vereyim mi :87: 74,5 ile başladığım ramazanı 70,5 ile bitiriyorum
tebrikler elifim ... arada bi ugra cadı hepinizi çok özlüyorum . nazlımda ortadan kayboldu . rabbım onun muradınıda versin inşaşalh . dün akşam duamda hepiniz aklımdan geçtiniz en cokda sen elifim .

kuşum çok geçmiş olsun..Allahım şifanı acil versin ve o seçeneklere gerek kalmasın şekercim
saggol akrebim .

ne güzel yaa tam benim beslenmemin tersi olmuş
akrebim sende, bende bu iştah oldukdan sonra bacım daha çok k.k. sayfası eskitiriz .

minecim ne güzel dua etmişsin gönlüne saglık .AMİN ...

GÖNLÜNCE Bİ TATİL OLSUN İNAŞALAH BANUM ÇOKDAN HAK ETTİN . GÜLE GÜLE GİTGEL İNŞALLAH ...

OCDİM SANADA İYİ TATİLLLER CANIM .... ÖZLİYCEZ SİZLERİ..

Wixpercim aşagıda seni görüyorum sevgiler....

iyi tatilller zilim ....

ablam ne olur artık bana soru sorarken mahcup olma .benne sorular cevapladım 3 senedir hiçde yüksünmedim . Yeterki sizlere bi faydam olsun .allah razı olsun diyin .benim tek amacım o

Bira amaysı seninde tahmin etigin gibi. Hamur mayası deyil ablam farklı bişi bende eczaneden sormuştum ama baya pahalı almadım .. Bide hamile ve kilo alamak isteyenler kullanıyo demişti ec. O yüzden almadım ...

Ablam soya kıyması kulandım ama unu hakında fazla deneyimim yok .kitapda yazıyordu sanırım on göre bi karara varabilirsin . şu ana kitabım bende deyil olsa bende bakardım . Soya protein bakımından zengin ama unu okadar deyil . Sonuçda un .ama tam bugday unu kulanı yedigin ögünlerde kulana bilirsin bence

Allah senden bin defa razı olsun canım. Bende kitapta soya ile igili bişi bulamadıgımdan sormuştum sana. Sonlara doğru varmıdır bilmem.:44:

Dediğin dogru aslında kendime sebzeli tam bugday unlu birşeyler yapabilirim. Yani inan bana sen fikir vermesen aklıma gelmiyo bazen. Çok teşekkür ederim canım.

merhaba kızlar son 2 güne giriyoruz hayırlısı ile...
bu gün ki iftar menüm
fırında kaşarlı mantar salata 1 çatal tavuk eti...su...yeşil çay
arada şeftali, ceviz 3 yarım parça
sahurda kahvaltı domates belki haşlanmış yumurta yada bilmiyorum,çökelekli salata yiyebilirim henüz karar vermedim
bu arada yola çıkan tüm arkadaşlara hayırlı yolculuklar ve herkesin sevdiklerine kavuşmasını diliyorum
hoş kalın

Günaydın kızlar, mutlu pazarlar.
Bu günkü listem. sabah 1 dilim isli çerkes peyiri, 2 çeri domatesi, yarım ceviz, sütlü nescafe
Öglen.Mercimek çorbası (havuçsuz, patatessiz)az yoğurtlu kabak haşlama, Çerkez peyniri
Akşam Light ton balığı, bol salata, peynir veya yoğurt
ara meyve, salatalık.
Yine gram incelmemişim nolucak bilmem. Birazdan içine giremediğim bir pantolonum vardı onu deniycem. Ahhh lityum aaah yaktın beni..:84:
Sevgiyle kalın. Gününüz aydın olsun..

Eveeeettt çok şükür. Giydiğimde belinde 1 karış açıklık olan pantolonumu bu sabah biraz zorlanmayla giyebildim sonunda. Vallahi sevinemiyorum bile, kendime nazar eğdirecem diye. Çünkü ne mezura ölçüsü ne de kilom değişmemiş.:26: Beden mi küçüldüm acep. İnşallah öyledir:44:

Öglen menümü kitabın uyarısı yönüde değiştiriyorum. (baklagil hiç yemedim bu hafta, peyniri çıkarıp soganlı, sarmısaklı, az çig havuçlu, maydonozlu yeşil mercimek salatası ekliyorum.) Akşamkii menü aynı olacak..

aeben merhaba nasılsın?ilk zamanlar aranızdaydım sonra beceremedim gittim ama bu topikten de ayrılamıyorum.sizi okumayı verdiğiniz bilgilerden faydalanmayı seviyorum.montiyi de az bir süre yaptım tadı damağımda kaldı valla..

beni görüp selam verdiğin için tekrar teşekkür ederim..

Herkese merhaba ve şimdiden herkeze sevdikleriyle birlikte mutlu huzurlu, keyifli ve sağlıklı bayram diliyorum.

Aeben benim kafam karıştı be güzelim. Niye dersen karatay diyetini inceledim sabahtan beri o da tesadüfen. Hürriyet gazetesinde konu ediliyordu, kaptımısım kendimi 3 saatten fazladır k.ksitesini ve bir çok siteyi okudum. :44:Henüz kitabı almadım, sana danışayım istedim.Aslında bizim diyete benziyor diycemm, lahana yasak(şeker varmış). Ekmek her türlüsü asla ve asla yasak. O nun yerine ceviz fındk fıstık koymuş. Meyve yasak fruktoz olsa bile şeker diye.Onun dışında yağlar tereyag falan var . Topikleri okudum milet baya kilo vermiş ama hiç şekersiz de olurmu arkadaşım? Ben meyve yemeden duramam , bazen 3 bazen 4 porsiyon kadar tüketiyorum elma armut ve şeftali. Acaba o yüzden mi kilo vermekte zorlanıyorum.:26: Ekmek yerine ceviz v.s işime gelir, ekmekle aram hiç kalmadı gibi zaten. Sabah tam buğday ekmegi çıkardım yiyim diye ama yazıyı okuyunca vaz cayıp bir çay bardağı kadar ceviz ve yağsız süt içtim. (Bu arada süt ve süt ürünleri yağlı olmalıymış anladığım kadarı ile) Ne yapsam bir de bu kitabı alıp okusam mı? Bu diyetin bence bir dez avantjı da çok fazla et sevmemem. Önerine ihtiyacım var canım, kafam karıştı epey...Sevgiler herkeze

Şimdi ölçü aldm. Yine özellikle belde 4 cm.e yakın artmış. Hemen içine dün girdiğim pantolonu giyim, bu kez önü hiç kapanmadı. akşam menemen bol salata cacık yedim. 2 ceviz 4 badem eklemiştim salata (monti koyabilirsin demiş) terazide de kilom 1 kilo fazla çıktı. öglen nemüm de mercimek çorba ve yeşil mercimek salatası yogurt idi. 3,5 porsiyon da meyve. Artık avazım çıktıgı kadar bagırmak istiyoum sinirden, moral sıfırında altında(((

Son düzenleme:
Bu günkü menüm
sabah 1 çay bardagı ceviz,, öglen. 2 avuç badem ceviz, akşama yine ceviz badem veya ton balıklı salata (Fıttırmış vaziyetteyim, benimle alay eden beden ölçülerim ve kilom çıldırttı beni):84:

selam ablacım ....

durumunu anlıyorum ablam bünyen ve kulandıgın ilaçlar. seni baya zorlıycak . o yüzden nasıl için rahat edecekse onu deneyebilirsin . ben her daim yanındayım ve destekçinim adı monti olsun karatay olsun vs, olsun hiç farketmez yeterki saglıklı biçimde sana faydası olsun .

karatay diyeti karbonhidratı 0 lar ablam o yüzden güzel kilo verdirir tıpkı dukan diyeti gibi. ama uzu süre yapmak baya imkansız gibi bişidir şahsen ben ne meyvesiz nede ekmeksiz bi kaç haftayı geçemem :26: .. ve tekrar ekmek meyve yemeye başlayınca birazda olsa geri kilollar gelir .
1 haftada dene bencede nasıl olsa ekmekgi aramıyorum diyorsun . meyveyede dayan ertık :26:..yanlız yaglı şeyleri karataydada yememen taraftarıyım .ablam zatetn zor veriyorsun . karatay diyeti dukan diyetinin 2.evresi gibidir sadece kuruyemiş katılmıştır . her ikisindede karbonhidrat kesildiginden kilo kaybı iyidir .ama kilo vermeyi amaçlarken 2 hafta sonraki kiloyu deyilde 2 ay sonraki yada 2 sene sonraki kiloyu hedef almak daha iyidir çünki kalıcı olacak sonraki kilodur . .

ablam hengi yöntemi uygularsan uygula buraya yazmay ihmal etme her daim yanında yım .

ablam ve kıslar;
kilo verme diyetleri 3 şekilde olur . anlatmaya çalışayım ...

1. si Kalori. sayım yöntemi.
(ilk zamanlar iyi işe yarar ama bünye o kl. alışınca .daha aşagı kl. indirmek gerekir . ve bi süre sonra indirecek kl . kalmaz . birazda olsa kl. artırırsanız geri kilo almaya başlarsınzı .) verecek kilonuz çoksa baya uzun sürer ve tatkılırsınız .

2. si karbonhidratı kesmek .
( bunun adı protein .karbohidrat. dukan .karatay vs. diye geçer .hızlı şekilde kilo verdirir çünkiinsan için gereken enerjiyi veren karboghidrat yokdur vucudda bunu kendinden saglar ama kas ve su kaybıda yogundur .. tekrar karbonhidrat yenince verilen kilonun bi kısmı tekrar alınır . çünki o kısım zaten kas ve sudur ..
ve bu diyet şekli pek uzun süre yapılamaz zorlayıcıdır .).

3. sü ise . gl endesk üzerine .
( yani kan şekeri dendesi üzerine .bu beslenmedede gl endeks düşük oldugundan yag depo olmaz . gereken enerji vucud depolarından kulanılır .ve zararlı gıdalar yenmediginden saglıklı beslenilmiş olur . pro diyetlerine göre daha yavaş verdirsede uygulaması daha kolay ve uzun solukludur ..diyet bırakılıncada zatetn çogu gıda yendiginden tekrar kilo almak zordur .

dedigim gibi tüm kilo verme diyetleri aşagı yukarı bu temalar üzerine kuruludur .

ablam sende ödem sorunu var bence kilo degişikligin ve ölçülerin bundan istikrarsız . moralini bozma lütfen .
ablam karatay diyeti sadece kuru yemiş deyilki yanlışmı anladın .? bu mönün pek olmamış .. kabız olursun böyle ..:26:yemek yemessen bünyen durur ve böyle kilo vermen dahada kilitlenir ... kilo vermek aç kalmak deyildir yada az yemek .

minecim mönülerin çok başarılı tebrikler .
mönünde kaşar var pek önermem ama senin bünyen kaldırıyor o ögünündede karbonhidrat olmadıgından pek mahsuru yok zaten .

ablam mönün degiştirdigin haliylede güzel afiyet olsun ...

her zaman bekleriz visperim .

ŞİMDİDEN HEPİNİZE İYİ BAYRAMLAR TÜM SEVDİKLERİNİZLE BERABER HATUNLAR .....

ablam bayram buyunca seni yanlız bırakacagımız için şimdiden özür ..

Canım iyi ki varsın. Şimdi biraz sakinlemiş durumdayım. Biz Türk milletiyiz acılımız, yaglımız, tatlımız boldur. Asıl az olan meyve tüketimi esikliği bencede . Ceviz badem olayını sıkıtıdan ve canım bişi yemek istemediğimden ama daha çok öfkemden yaptım.. Hayatım boyunca girdiğim tüm sınavlarda ve sinirlenince simit yediridi ailem veya benzeri bişi..Hırslı oldugunda sert bişiler çiğnenmesi durumunda öfke geçer derler ve çok dogrudur. İnan bana epey uzun zamandır bu kadar sinirlenmemiş, kontolu yitirmemiştim. Sabah 8 den ögle sonrası 15,30 a kadar tüm stilerde bu diyeti inceledim (gazeteleri bile okumayı unuttum, o derece yani) Sonra saat 16 da attım kendmi dışarı. (boğuluyom sandım)
Neyse ktapçıya giderken düşündüm aynı senin bana söylediğin seyleri. Meyve olayına kafam yatmadı, uyamam da. Ve hiç mantıklı değil bencede yagı bol ye, meyveyi kıs..olmaz öyle birşey.Artık birçok dr. diyetisyen hiç bir şeyi kesmeden de zayıflatıyor. Yani canım sonuç olarak montinyak tabi ama neresinden nasıl tutacagımı da şaşırmış durumdayım. Bir şey dikkatimi çekti; ne zaman bakliyat yesem bu oluyor, yani ölçüler değişiyor. Sanırım biraz ara verecem bakliyata bakalım nolucak. Ama inan aebencim çok üzgün durumdayım hala.. Anladıgın, paylaştıgın, sabırla yanıtladıgın için çoookk teşekkur ediyorum canım, gerçekten iyi ki varsın..Herşeyi Allah gölüne göre versin inşallah.

Hı aeben sonradan aklıma geldi dün gece ilk kez aile efradıyla oturdum sofraya menemen salata yedim dedim ya 1,5 tane ufak parmak sosis yedim dayanamadım, o yapmış olabilir mi bunu? Valla artık ne üşüneceğimi şaşırdım:44:

ŞİMDİDEN HEPİNİZE İYİ BAYRAMLAR TÜM SEVDİKLERİNİZLE BERABER HATUNLAR .....

ablam bayram buyunca seni yanlız bırakacagımız için şimdiden özür ..

Aebencim işime yarayacak paylaşımı yapmışsın zaten, sagolasın daha ne olsun.

ARKADAŞLAR HERKESE HAYIRLI BAYRAMLAR TEKRAR....HERŞEY GÖNLNÜZCE OLSUN...

Selam herkese..
Dünkü sinir harbinden sonra bu gün diyeti bir bozdum kiiiiii..Tatlı börek ne varsa yedim..Pişmanmıyım yoooo,
nasıl olsa ne kilom nede ölçülerimde epeydir iniş yok, takıldı namussuz
Tabi ki diyetten vazgeçmiyorum. Kendime bayram ödülü verdim, ne de özlemişim tatlıyı. Böreği yemesem de olurdu ama kendime ceza olsun diye onu da yedim Ama glisemik ideksi ayarlamak için süt içmeyi ihmal etmedim. Birkaç tane kayısı yedim, kabız olmiyim diye. Yarın sırf pro mu yaparım, karbon almamak için salatayı bile yemezmiyim bilmem.
Yarın sabah bakalım tartı ve ölçülerim ne gösterecek.:26:..Asıl canımı sıkan bu denli sıkı diyete rağmen 09.08. deki ölçülerimle bugünkü ölçülerim arasındaki fark mide 8 cm. diğer yerler ise 1-2 cm farketmiş olması..Kilom ise 73- 74 arası gidip geliyor. 19 Temuzdan beri kilo gitti gibi görünüyor tartıda ama artık ondan bile emin değilim.Offf offf..:84:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…