masummcum sagolasın yaa. Yazdıkların mutlu etti beni. Ne bileyim topiği meşgul etmek istemedim. Genelde herkezi katarak yazıyorum yazılarımı kimse bana bir selam dahi yazmıyor, bu yüzden de yazmak istemiyorum. Cumadan itibaren aeben de sende buradasın, daha düzenli girecegim , bol bol yazışırız inşallah...
Aebencim evin ve mutfağın çok güzel güle güle kullan canım. Sende muhteşem çıkmışsın eşin ve oğlun da öyle..Allah ağzızın tadını daim etsin canım... İkinize de sevgilerrrr...
merhabalar kıslar .......
okul alış verişi için çıkmadan sizlere bakayım dedim ....
ocdim benim makinem singer ta genç kıslıgımdan çok iyi nakışbilirim bu arada . dedigin markayla ilgili bir bilgim yok canım ...
günaydınnnnnn hanımalr tartıı düşüyor
geçen hafta 64.9 bu hafta 63.9
banum yine karşılaşamamışız tatlım...ben geldim sen gitmişsin....
bende kendime şaşarak bakıyorum son 10 yıldır falan ilk kez 1 ay sporsuz yaşadım...ama o kadar çok gelen giden olduki ve kışlık yiyecek işlerine daldım birde çocukla yapmaya çalışınca bu işleri imkan bulamadım.fırsat buldukça uzun yürüyüşler yapıyorum(haftada 3-4 kez) tv8'in yeni yayın dönemi ayın 20'sinde başlıyormuş.bende dört gözle bekliyorum.tüm kanallar ayın 5'inde başladılar tv8 ayın 20'sinde başlayacakmış.bekliyoruz bakalım.frağmanlarda ebru şallıda var.bir ara spor federasyonu ile sorun yaşadıklarını okumuştum nette bir haberde.hatta yazın eski yayınların tekrarları çıkacaktı temmuzun 10'una kadar falan çıktı sonra spor federasyonu mahkemeye falan vermiş kaldırıldı yazıyordu.ama yeni yayın döneminde olmayacak olsaydı fragmanda olmazdı...(inşallah plates kısmınıda çıkartmazlar tabii,sadece sabah proğramı olmaz yani)
kahvaltılık konusuna geleyim cnm .görmemişim valla tarif istediğini kusura bakma datlummm...
ben çok yapıyorum sen ölçüleri azaltarakta yapabilirsin.ama bu kadar ölçüden bile mayonez kavanozlarıyla10 tane falan çıkıyor.çok değil yani..sebzeler közlenince çok azalıyor.
6 kg kırmızı etli biber
5 kg domates
5 kg patlıcan
1 kg yeşil tatlı biber(kolay soyulması için çarliston değilde kırmızı etli biberin yeşili var onlardan alıyorum)
250 gr kadar cevi yada fındık içi(ince çekilmiş)
bir bağ maydonoz(ince kıyılmış)
sıvıyağ(ben z.yağ kullanıyorum)
tuz,az karabiber,5-6 diş sarmısak,isteğe göre pul biber(ben acı sevmeme rağmen oğlumu düşünerek koymadım)
patlıcan ve biberleri közlettirdim(fırına verdim)soydum robota koydum çektim.domatesleri soydum robottan geçirdim büyük bir tencerede suyunu çekene kadar pişirdim.bir tepsiyi yağladım ve közlenmiş robottan geçirilmiş biberleri,patlıcanları,pişmiş domatesleri,rendelenmiş sarmısağı,maydonozları,cevizi,sıvıyağı,tuzu ,karabiberi hepsini koyup kaşıkla iyice karıştırıp fırına veriyorum(iki tepsiye bölüyorum ben bunu suyu daha kolay uçsun diye.kalın oluyor tek tepside ve uzun sürüyor pişme işlemi.)
salça pişiri gibi suyunu uçuruyorum.sıcakken kavanozlara dolduruyorum.işimi garantiye almak için kavanozlarıda sıcak su dolu tencerede ters çevirip kaynatıyorum.
biraz meşakketli bir iş ama yedinizde damağınızda bıraktığı o tad hiç bir şeye değişilmez ve emeğinize değiyor....
ocd'ciğim bende doğumdan sonra 1 ay içinde eski halime geri dönmüştüm.9 kg ile biren gebeliğimin 6 kg'sını doğumda verdim zaten kalan 3 kg'da bir aya kalmadan gitti.ve ben doğumdan 3 gün sonra gebelikten önce giydiğim kot pantolonumu giyip çarşıya gitmiştim(görenler bile şaşırmıştı,bana biz sana gelecektik ama daha yatıyorsundur diye rahatsız etmeyelim demiştik dediler:))ben önceki kıyafetimi giyip çarşıya gitmiştim o gün...doğumdan beş gün sonra sonra eskisi gibi sporumu yapmaya başladığım içinde ne bir göbüş kaldı ne fazlalık..yanlarım hiç olmamıştuı az kilo aldığımdan zaten ve erkek bebekten sanırım sadece göbişim vardı sipsivri...
sende haftaya kadar temin plates bantını küçük topunu falan hep biberaber verelim startı...bnde ara gazını veririm burdan size..hadi kızlar platese...
özgee
ip atlıyormusunnn birlikte atlayalım olurmu bend ealıcam atlama ipi
hergün bi sayı belirleyip
okadar ip atlayalım ne dersin?
olur
kaç kere ? arttıra arttıra gideriz ne dersin ?
tmm cnm hafta sonu alayım ipimii p.tesi başlarızz
artırırızz tabi?
ip atlamanın faydası vardır dimi?
dizlerdeki yağlanmayı kesinlikle yok ediyor.bizzat deneyip sonucunu gördüğüm için söylüyorum.dizinde herhangi bir problem yoksa çok faydalı.
ok pazartesi günü başlıyoruz o zaman :))
kaç ile başlayalım ?
bilmemm sen belirlee
50 olur mu ? hergün 10 ekleriz üstüne ne dersin ?
ok olurrr cnm peki bu elliyi 1 seferdmei yoksa aralıklarla mı atlıycaz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?